2020-2021学年外研版英语必修3阶段综合检测1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3阶段综合检测1 WORD版含解析 2020 2021 学年 外研版 英语 必修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家阶段综合检测(一)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWhen its time to plan your childs party,let your imagination go.Games,crafts,songs,stories and plays all can be part of the fun.The trick is choosing what is right for the age of your guests.Preschooler partiesSimple songs,stories a
2、nd games will work well for a preschooler party.Consider renting cartoons or movies,having a puppet show,or making up a story using your guests as characters.For some reason,parents seem to take an easier,more expensive route,and take kids to Chuckie Cheese,McDonalds,or have to have a huge pizza par
3、ty.However,preschoolers are easy to please!Five to eight year oldsFor 5 to 8 year olds,youll need more room to move,like a family room,basement,garage,or backyard.If your party is indoors,check the guest list and plan some games and activities in advance.Finger painting,drawing and guessing games ca
4、n all be played indoors without disturbing (打扰) the neighbours.Nine year olds and upBy the time the kids are nine,the party will most likely be all boys or all girls,and its natural to plan activities around the kids special interests,like a roller skating party,a football game or a baseball game.Sh
5、ould a child have a party every year?When I was growing up,a party was held every three years.I had one on my first birthday,when I was three,when I was six,and nine,and my big party was when I was thirteen.When I turned sixteen,my dad took me to a very special restaurant to eat.When I asked my dad
6、why he took me there,he said he wanted to show me that there was more to life than what I was seeing.【语篇解读】当父母们为自己的孩子举办生日聚会时,其内容和形式可以丰富多彩,但务必要考虑到孩子们的年龄段。1According to the passage,what should be given first consideration when holding a birthday party for kids?AThe gifts for kids.BThe age of guests.CT
7、he place of the party.DThe expenses of the party.B细节理解题。根据第一段中的“The trick is choosing what is right for the age of your guests.”可知,作者认为举办成功的生日聚会时,首先要考虑到孩子们的年龄。2In the writers opinion,a party held indoors Ashould not be noisyBshould not last longCmust include some guessing gamesDshould involve as few
8、 kids as possibleA细节理解题。根据第四段中的“without disturbing (打扰) the neighbours”可知,作者认为举办室内聚会时应进行一些安静的活动,不要打扰邻居。3Whats the last paragraph based on?AHistorical facts. BPublic opinions.CWild imagination. DPersonal experiences.D推理判断题。最后一段是作者根据自己的亲身经历叙述的。BDuring the 15th century,spices(香料)from India were very po
9、pular in Europe,however,the only way to travel from Europe to India was over land.This was a long and expensive trip.The King of Portugal realized if he could find a way to get to India by sailing on the ocean,he would become rich by trading spices in Europe.An explorer(探险家)by the name of Bartolomeu
10、 Dias had discovered the Cape of Good Hope at the tip of Africa.It was thought that there may be a way around the Cape and to the northeast towards India.However,many were skeptical and thought that the Indian Ocean did not connect with the Atlantic Ocean.Vasco da Gama,who was born in 1460s to a wea
11、lthy Portuguese family in Sines,was given a fleet of ships by the king and told to discover a sea route(路线)around Africa to India.He was also told to look for other trading possibilities along the way.Vasco da Gama left on his first voyage(航行)from Lisbon,Portugal,with four ships and 170 men on July
12、8,1497.Gama and his men rounded the southern tip of Africa at the Cape of Good Hope on November 22.They then headed north up the coast of Africa.They stopped at trading ports along the way including Mombasa and Malindi.At Malindi (about 120km northeast of Mombasa),they picked up a local pilot who kn
13、ew the direction to India.With the help of a monsoon wind they were able to cross the Indian Ocean and arrive in Calicut,India in less than a month (on May 20,1498)At Calicut,Vasco ran into serious trouble when trying to trade.He had brought little of value in his ships.This made the local traders d
14、oubtful of him and very soon he had to leave.The voyage back was disastrous.Around half of his men died from scurvy(坏血病)as the trip back took much longer because of the winds not blowing in his favor.However,when he returned home,he was still a hero.He had found the much needed trade route to India.
15、【语篇解读】本文是记叙文,文章介绍了葡萄牙探险家达伽马第一次航行到印度的原因及过程。4.What does the underlined word“skeptical”in Paragraph 1 mean?AWorried.BDoubtful.CHopeful. DSupportive.B猜测词义题。由第一段中的“there may be a way.towards India”和划线词后的“the Indian Ocean did not connect with the Atlantic ocean”可知,因为许多人认为印度洋与大西洋不相连,所以他们对绕过好望角而到达印度的路线这一想法持
16、怀疑态度。 5What was the main purpose of Vasco da Gamas first voyage to India?ATo take control of India.BTo control the spice trade.CTo find a trade route to India.DTo bring back spices from India.C细节理解题。第一段解释了葡萄牙国王派遣达伽马出行的原因“find a way to get to India .trading spices in Europe”,再由第二段中的“told to discover
17、a sea route around Africa to India”可知,达伽马第一次航行到印度的目的是寻找一条贸易路线。6Which is the correct route of Gamas first voyage to India?ASinesthe Cape of Good HopeMombasaMalindiCalicut.BSinesthe Cape of Good HopeMalindiMombasaCalicut.CLisbonthe Cape of Good HopeMalindiMombasaCalicut.DLisbonthe Cape of Good HopeMom
18、basaMalindiCalicut.D细节理解题。由第三段描述达伽马第一次从欧洲航海到印度的路线“left on his first voyage (航行) from Lisbon.rounded.at the Cape of Good Hope.At Malindi (about 120km northeast of Mombasa).cross the Indian Ocean and arrive in Calicut”可知答案。 7What happened to Gama and his men when they stayed at Calicut?ATheir trading
19、was wellreceived.BHalf of them got a serious illness.CThey missed the best time to go back home.DThey were considered unwelcome by the local traders.D推理判断题。由第三段中的“He had brought little of value.doubtful of him”可知,到达Calicut之后,由于船上有价值的东西太少,因此达伽马和他的船员们在那里不受当地商人的欢迎。CThank you for your card.Im glad youre
20、 having a good time,but Im not surprised.Washington,D.C.is wonderful at this time of year.I would like you to come to my place and meet my people at the end of your journey.You cant leave America without visiting New York.My brothers hobby,as you know,is taking pictures.He has a big album (相册) of pi
21、ctures of the United States and of New York.Im sending some of them to you.When you look at them youll understand why New York is a city of islands.In fact it lies on three big islands: Manhattan,Staten Island and Long Island.There are also many small islands in the city.The most expensive part of N
22、ew York is Manhattan.This island is famous for its skyscrapers (摩天大楼)Broadway is a famous street in New York.It is known for its theatres and you can see wonderful shows there.There are many museums and art galleries (画廊) in New York.Pupils often visit museums and have their art classes there.School
23、children often visit the Bronx Zoo.It is the largest of the New York City zoos.It opened in 1899 and since then has always been a favorite place for animal lovers and children.In 1789,New York became the first capital of the United States of America but it remained the capital for only one year.Now,
24、as Im sure you know,Washington,D.C.is the capital of the country.I hope that Ill meet you in my city in August.【语篇解读】这是一封给朋友的回信,信中作者建议朋友到纽约来看看,并介绍了纽约一些著名的地方。8The underlined word“them”in Para.2 refers to AcardsBalbumsCpictures DlettersC代词指代题。根据第二段“He has a big album (相册) of pictures of the United Sta
25、tes and of New York.Im sending some of them to you.”可推知,them指作者的弟弟照的照片。9When did the Bronx Zoo open?AIn 1900. BIn 1899.CIn 1789. DIn 1790.B细节理解题。根据倒数第三段“It opened in 1899.”可知选B项。10We can infer that the text is probably Aan advertisement Ba letterCa travel journal Da geography reportB推理判断题。从第一段的“Than
26、k you for your card.”和最后一段的“I hope that Ill meet you in my city in August.”这些文体特征,可推测这是一封书信。11The writer writes this passage to Apersuade his friend to visit New YorkBintroduce Washington DC.in AmericaCdescribe three islands in New YorkDshow his brothers albumA写作目的题。这是一封给朋友的回信,信中作者建议朋友到纽约来旅游,故A为正确选项
27、。DSamuel LClemens,also known as Mark Twain,started off his writing career(事业)in 1865 with his big hit story The Celebrated Jumping Frog of Calaveras Countya storywithinastory told to a listener by an old California miner (矿工)From that day on,the works of the great humorist always had different anima
28、ls.Some members of Twains literary animals were based on real animals,such as the Clemens familys named pet cats.Some were imaginary,like that celebrated jumping frog.As a boy in Missouri,he got pleasure from knowing the animals of the woods;in old age,he felt a deep relationship with the animals la
29、rge and small that he met in his travels.His cats,family dog,horses,donkeys,and calf also won his three daughters love at their Hartford home.On March 22,2018,to mark this part of Twains personal life,The Mark Twain House & Museum opened a new exhibition,Tails of Twain:How Animals Shaped the Man & H
30、is Work.The exhibition was rich with exhibits from the museums collections.The king of the animals in Twains world was the cat,“the only creature in heaven or earth or anywhere that dont have to obey(听从)somebody or other,including the angels.”He was known to be the proud pet parent of 19 cats during
31、 his childhood.As an adult,the Clemens home always had a named cat.Even on vacation,the Clemens family borrowed cats from locals to live with them.Dogs were considered secondclass pets,but Twain liked them.Twain once wrote an ode(颂诗)to his dead dog Burns:“She lived a quiet harmless life in Hartford.
32、”In true Twainism,humans were not as loved as the“Higher Animals”Even the most lowdown animal,however,was superior in Twains eyes to “the human race.”After all,he did write once“Of all the animals,man is the only one that is cruel(残忍的)”【语篇解读】本文是说明文。马克吐温常在其作品中以动物的善来揭露人性的恶。马克吐温故居博物馆近来举办了一个关于他与动物的展览。12
33、What can we learn about The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County?AIt tells a story of Twains family pet.BIt was written for Twains three daughters.CIt made Twain pay attention to animals.DIt was Twains first great success as a writer.D细节理解题。由第一段中的“started off his writing career in 1865 with h
34、is big hit story”可知,卡城名蛙是马克吐温的第一部巨著。 13Whats the main purpose of the new exhibition?ATo introduce how Twain spent his childhood.BTo exhibit some of Twains bestsellers.CTo show Twains different hobbies.DTo show Twains love for animals.D细节理解题。由第三段中的“As a boy in Missouri,he got pleasure.also won his th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
