2020-2021学年新教材人教版英语选择性必修第一册作业:UNIT 5 WORKING THE LAND WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材人教版英语选择性必修第一册作业:UNIT 5WORKING THE LAND WORD版含解析 2020 2021
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家UNIT 5WORKING THE LAND第一部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分) 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVenice, a small waterside city in northeast Italy, boils with happiness and excitement once every year. Between February 21 and March 4, carnival (狂欢节) hits the streets.For most peop
2、le carnival means large parties and feasting. But in Venice, it also means traditional masks and costumes.These costumes were originally meant to hide personal identities. Then, different social classes could mix in a sea of happiness. Along the waterway, people greeted each other with “Good morning
3、, Mrs. Mask!”Today, people in Venice still dress up in the strangest ways as armed soldiers, butchers and fishermen, for example.Bars and cafes are filled with partygoers who come to show off their fancy costumes. Their designs and creations are made by special studios. Readymade costumes are not ac
4、ceptable.“In the months before the carnival we work overtime to meet the demand,” said a maskmaker. “Many kilometers of silk and lace are made into costumes. For shopkeepers, carnival is the best time of year.”The Venice carnival dates back to the Middle Ages. At that time, the city was one of the w
5、ealthiest in Europe.The tradition of celebrating with masks and costumes is thought to have been started by the “Stocking Companies”. These were groups of young men who organized parties and festivals and wore colorful stockings to distinguish_themselves.By the 18th century,the carnival had reached
6、its peak. It all came to an end when Napoleon conquered (征服) Venice in 1797.But in 1979, local people brought the old tradition back to life.Now the Venice carnival attracts huge crowds from all over the world. This year, about 700,000 people are taking part in. Hotels were fully booked months in ad
7、vance, bars and restaurants overflow every day.The city certainly benefits a whole industry has been built up around the carnivals masks and costumes. “The Venice carnival is a magical time! Its such a great experience,” said one French tourist.1During the carnival _.Astudents of all ages also join
8、in the activitiesBpeople want to be dressed in the most beautiful clothesCpeople in the costumes and masks want to make others think they are richDpeople dressed in the strangest ways dont want to be recognized2That people at the carnival were greeted “Mrs. Mask!” shows that _.Aall the people at the
9、 carnival were women at one timeBall the people at the carnival wore masksCpeople werent able to tell men from women at the carnivalDpeople at the carnival dont know each other3What does the underlined expression “distinguish themselves” most possibly mean?ATo make themselves up.BTo make themselves
10、different.CTo warm themselves up.DTo recognize themselves.【语篇解读】本文介绍了威尼斯狂欢节的特点。1D细节理解题。根据第三段内容可知选D项。其他选项不符合威尼斯狂欢节的特点。2B推理判断题。根据第二段可知,狂欢节人们会戴面具,由此可知狂欢节人们认不出面具内的人,就都成了“面具夫人”。3B词义猜测题。该句说年轻人组成的这个团体披挂五颜六色的袜子,组织各种晚会,其目的是为了显示自己的与众不同,所以选B 项。A 项“化妆”不妥,因为他们只是披挂袜子而已;C 项“暖和”之说与喜庆无关;D 项“认出自己”在此也不太准确,尽管distinguis
11、h 本身有这个意义。BIn Colonial days, farm families worked from sunrise to sunset and sometimes longer. People had little time for play. They did not have a chance to see other people as much as we do today. But sometimes they were able to turn hard work into good times and still visit with their neighbors.I
12、n Virginia, Indian corn was an important crop. In late autumn after the weather had turned cold, the corn was ready to be harvested. Each ear had a cover of leaves called the husk(壳) . The colonists pulled ears of corn from the dry stalks and stored the ears of corn. Later, they held a corn huskingp
13、arty. On a clear night in November, neighboring families gathered to husk(剥去的壳) the corn. They lit lanterns in a barn and piled the corn in high mounds(垛) on the floor. Then everyone went to work. Most of the corn was yellow or white. But from time to time, a red ear was found. The person who found
14、it was supposed to have good luck.As people worked together, they enjoyed each others company. There was cider(苹果酒) to drink and cakes and cookies to eat. Corn husking was a favorite with boys and girls because they liked the chance to have a party. 4When and where were corn husking parties held?ATh
15、ey were held in barns at night.BThey were held in the fields at night.CThey were held on farms during the day.DThey were held on farms on moonless nights.5Why did boys and girls like corn huskings?AThey liked the chance to dress up.BThey liked to have parties.CThey liked to count the ears of corn.DT
16、hey liked to do hard work.6What is the passage mainly about?AIt is about harvesting an important crop.BIt is about Indians during Colonial days.CIt is about dances held in colonial barns.DIt is about how to husk corn.7How would the person feel when he found a red corn?AHe would feel very happy.BHe w
17、ould feel very sorry.CHe would feel very worried.DHe would feel very satisfied.【语篇解读】本文主要讲述了殖民地时期人们是如何庆祝丰收的。4A细节理解题。根据第三段中的第二句“They lit lanterns in a barn and piled the corn in high mounds on the floor. ”可知, 他们是晚上在粮仓里面庆祝。5B细节理解题。根据文章最后一句中的“because they liked the chance to have a party”可知, 他们喜欢聚会。6A主
18、旨大意题。从总体上看, 文章主要讲述了当地人们收获玉米的过程。7A推理判断题。根据第四段中的“The person who found it was supposed to have good luck. ”可知, 由于发现红色玉米的人将有好的运气, 所以他会很高兴。CDear Sir,There is a plan to build a new supermarket on the edge of the Whitefields housing estate(住宅区), on the land where the local library now is. I live at Whitefi
19、elds, and I would like to express my concern about this plan. It is not that I am completely against the idea of building a supermarket I just think that as a community we need to weigh up the advantages and disadvantages before committing ourselves. It is clear that the library is underused and in
20、poor condition. It is also clear that there are very few shops near here and a supermarket would be a good thing to have. But the people who want to build the supermarket seem to think that no one wants the library any more, and that it isnt a must because of the Internet and so on. Is this necessar
21、ily true, especially for elderly people?What about young people who dont have the Internet at home and need to go to the library to do their homework?Where can they study if they have to share a room with a younger brother or sister?On the other hand, there is an argument that a new supermarket woul
22、d not only bring more choice of shopping and more convenience for local people, but it would also bring some muchneeded jobs for younger people in the town and this is a good point. What we need to do is consider the effect a supermarket will have on our quality of life. Certainly local people, incl
23、uding me, will find shopping a lot easier and more convenient. But there will also be extra traffic. In a few years from now, the roads in and around will be full of cars in the daytime and delivery lorries at night, and not only that we will have got used to it,_too. Are more jobs and more convenie
24、nce worth such an influence on our daily lives?Perhaps, but this is what we have to ask ourselves. I believe that all the people of Whitefields, and the authority, need to discuss this question in an openminded way and I hope that by the time a decision is taken, we will have had a full and fair dis
25、cussion of the issues involved, and that the local authority will have really listened to everyones view. Is that too much to ask?Yours faithfully,Tom Watkins8The supporters of the supermarket probably think _.Athe library is no longer neededBthe library is too poor to be rebuiltCthe supermarket bri
26、ngs down goods priceDsupermarket increases local workers income9What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?AShopping convenience.BJob opportunity. CLife quality.DTraffic condition. 10What is the authors attitude toward the plan?AApproving.BNeutral.CNegative.DConfident. 11Why is the l
27、etter written?ATo promote effective public reading.BTo call for concern over an urban project.CTo discuss ways of improving life quality.DTo express dissatisfaction with public equipment.【语篇解读】这是一篇议论文。作者通过书信的形式向有关部门建议要谨慎考虑把图书馆改建为超市的计划。虽然超市能方便人们的日常生活, 提供就业机会, 但图书馆能丰富没有网络的人的精神世界, 帮助学生完成作业, 这一点是超市无法取代的
28、。因此作者希望有关部门能够慎重考虑。8A细节理解题。根据第二段中的“But the people who want to build the supermarket seem to think that no one wants the library any more”可知, 支持建超市的人是因为他们觉得不再有人想要图书馆了。9D词义猜测题。it作代词时, 代表前文已提到过的一件事物。前文中提到“the roads in and around will be full of cars in the daytime and delivery lorries at night(这个住宅区的路白天
29、会塞满车, 晚上有运输卡车)”可知, 此处的it指的是交通情况。10C推理判断题。根据第一段中的“I would like to express my concern about this plan. It is not that I am completely against”可知, 作者写这封信的目的是为了表达自己对于这个计划的担心, 而且作者希望有关部门能权衡利弊后再做出决定, 说明作者对这个计划的态度是消极的。11B目的意图题。文中第一段提到社区图书馆将被改建为超市的计划, 作者在信中表达了他的顾虑。根据“I just think that as a community we need
30、 to weigh up the advantages”可知, 作者希望有关部门能够权衡利弊后再做出决定, 故这封信的写作目的是呼吁关注这个项目。DIn the basement of a landmark 27story tower in Stockholm, Petterson is hoping to sow the seeds of an indoor urban farming revolution. He is the chief executive of Plantagon, a new urban farming factory set to kick off operatio
31、ns in the basement of an office block in the Swedish capital.He is by no means the first enthusiast for indoor farming, which has become increasingly fashionable in recent years. Claims for the practice of growing food in basements range from feeding people in desert environments to transforming the
32、 negative environmental effects of monoculture farming.Plantagons early promises reflect this new optimism. Petterson calls the farms approach “agritechture”: the combination of agriculture, technology and architecture hoping to revolutionize how we live and eat.The_term may be new, but the concept
33、isnt. Indoor farming is made possible by agricultural technologies such as hydroponics (growing plants without soil) and aeroponics (in which plants are grown in air over containers) . Food can be produced without direct sunlight or soil.Plantagon plans to grow highvalue foods in a pumicelike materi
34、al rather than soil. Water for the plants is measured precisely. It will also dehumidify(除湿) the air and reuse any extra water to ensure zero waste. Compared with conventional agriculture, it will need much less water to produce the same amount of crops. Energy is also a key issue for indoor urban f
35、arms, which have to create artificial sunlight. Although advances in the efficiency of LED lights have helped bring down energy consumption in recent years, plants use only about 1 percent of the artificial light produced. This leads to a great waste of energy, most of which disappears as heat. The
36、basement farm will capture around 70 percent of this wasted heat and pipe it into the heating system of the office block above. Oxygen produced by the plants will be sent to office workers via the buildings air conditioners.12What does Plantagon plan to do in the basement?AGrow crops.BDo operations.
37、 COpen a seed company.DGive lectures about farming. 13What does the underlined phrase “the term” in Paragraph 4 refer to?AAeroponics.BHydroponics.CMonoculture. DAgritechture. 14What do indoor farms do with energy waste?AProduce oxygen.BRun air conditioners. CHeat offices.DCreate artificial sunlight.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417006.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省赣榆县海头高级中学苏教版高中语文选修系列《史记》选读课件《项羽本纪》1 .ppt
