分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019-2020学年高中英语 Module 3 Literature Section Ⅰ Introduction .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:417393
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:2.81MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年高中英语 Module Literature Section Introduction 2019 2020 学年 高中英语
    资源描述:

    1、Section Introduction & Reading and VocabularyComprehending 阅读理解A(2019陕西摸底检测)Thomas Hardy, probably the most searching and knowledgeable novelist of his time, was born on June 2,1840, in Dorsetshire, England. He died on January 11,1928. In his youth, Hardy read much and dreamt of becoming a poet, but

    2、 he studied and practiced architecture as an assistant to a London architect, winning a prize for design. The fine descriptions of structure in his novels were probably somewhat due to his architectural training.For five years Hardy worked hard to practice writing poetry, but when he was twentyseven

    3、, he turned to fiction. His first novel finished by 1867, but according to the advice of George Meredith he decided not to publish it. After he abandoned his first novel, his another novel Desperate Remedies, appeared in 1871. During the next twentyfive years he published ten more novels and two col

    4、lections of short stories.Under the Greenwood Tree(1872) was never surpassed(超越) in happy and delicate perfection of art. This and his next novel, A Pair of Blue Eyes(1873), began to show deep irony(讽刺) which is so obvious throughout Hardys writings.Far from the Madding Crowd(1874) was his first pop

    5、ular success. It shows Hardys amazing power of describing nature as symbolic background for his characters, an organic part of the action of his story. This was the earliest of what he called his novels of character and environment, which included The Return of the Native, Tess of the dUrbervilles,

    6、his masterpiece, and Jude the Obscure. Not until he was fiftyeight years old was his first collection of poems published, and he was sixtyfour when the first part of his drama The Dynasts surprised the literary world.【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作家Thomas Hardy和他的一些作品。1How did Thomas Hardy benefit from his ar

    7、chitectural career?AHe could practice writing while working.BHe made a lot of money to support his writing.CHe found material for his novels and poems.DHe applied architectural knowledge in his novels.D解析:细节理解题。根据第一段最后一句“The fine descriptions of structure in his novels were probably somewhat due to

    8、his architectural training.”可知,在他的小说中细腻的结构描述可能得益于他在建筑方面的学习训练,即他把建筑知识应用到了他的小说中。故选D项。2What is Thomas Hardys Under the Greenwood Tree considered to be?AOne of his masterworks.BHis first popular success.CHis best novel in perfection of art.DOne of his best collections of poems.C解析:细节理解题。根据第三段第一句“Under t

    9、he Greenwood Tree(1872) was never surpassed(超越) in happy and delicate perfection of art.”可知,绿树林下在艺术的巧妙和熟练方面从未被超越。3Which of the following is one of his novels of character and environment?ADesperate Remedies.BA Pair of Blue Eyes.CTess of the dUrbervilles.DThe Dynasts.C解析:细节理解题。根据第四段第三句“This was the e

    10、arliest of what he called his novels of character and environment, which included The Return of the Native, Tess of the dUrbervilles, his masterpiece, and Jude the Obscure.”可知,Tess of the dUrbervilles是性格和环境小说,故选C。4What type of writing is this text?AA novel.BA biography.CA book review.DA news report.

    11、B解析:推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了作家Thomas Hardy和他的一些作品,属于人物传记,故选B。BThe worlds seas and oceans support nearly half of all species on Earth, but we arent one of them. We cant drink the salt water, walk on the surface, or breathe in it. Yet now, over onethird of the total human population, nearly 2.4 billion pe

    12、ople, lives within 100 km of a coast.Few people have a deeper connection with the sea than the Bajau Laut of Southeast Asia. Sometimes known as “sea gypsies”, they live in house boats or houses built on top of coral reefs(珊瑚礁) and when they do spend the night on the ground sometimes, they often repo

    13、rt feeling “landsick”. Malaysias best Bajau free divers can dive to depths of over 20 metres and stay there for several minutes on a single breath. Besides, studies on some “sea gypsy” children from Thailand and Burma show they have unusual good underwater eyesight because their eyes have adapted to

    14、 the liquid environment.The Bajau Lauts livelihood is traditionally totally dependent on the resources of the sea, so fishing is vitally important to them, but different cultures have different ways of catching fish. In the waters off Laguna in Brazil, fishermen use dolphins to drive crowds of fish

    15、into their nets.When the fish are within catching distance, the dolphins leap out of the water as the sign to the fishermen that they should now throw their nets. The dolphins then stop the fish as they manage to escape from the nets.But the ocean isnt just about food. In ancient Hawaii, chiefs used

    16、 surfing competitions to show off their power and skills. Nowadays bigwave surfers do the same, monitoring(监测) conditions around the world to ensure they are in the right place at the right time when the giants come rolling in. If only we had a good relationship with the ocean.Sadly, it is now asses

    17、sed that we may have removed as much as 90% of the oceans large fish. And since the ocean absorbs 50% of the carbon dioxide we release into the atmosphere, we are continually increasing the acidification(酸化) of the ocean.【解题导语】本文是一篇说明文。海洋提供给人类丰富的资源,和人类的生存发展密切相关。本文讲述了人类和海洋的关系。5When “sea gypsies” live

    18、 on the land at times, they feel _. AexcitedBuncomfortableChappyDembarrassedB解析:细节理解题。根据第二段中的when they do spend the night on the ground sometimes, they often report feeling “landsick”可知,在陆地上感觉好像生病了,即并不舒服。6What can be learned about fishing off Laguna?AWhen fish want to flee, dolphins will save them.B

    19、Dolphins are smart partners of the fishermen there.CIts a sign to draw nets when dolphins jump out of the water.DFishermen do nothing when dolphins catch fish for them.B解析:推理判断题。第三段中详细描述了在巴西海豚帮助渔民捕鱼的精彩细节,所以可以推断出海豚是渔民聪明的好帮手。7What is the authors attitude towards the relationship between humans and the

    20、 ocean?ACurious. BEnthusiastic.CUninterested. DConcerned.D解析:观点态度题。根据最后一段可知,作者对于人类和海洋的关系还是很担忧的。 完形填空A few years ago, I was working in a small office. I noticed that even though the organisation was not 1 , we often worked in separate teams, and while everyone was friendly, we were not very close to

    21、each other and not very 2 One particular week, I decided to make people 3 , but I wanted to do it secretly, perhaps with the slight 4 that itd invite a sense of trust or playfulness in the work culture. So one evening, I wrote a few 5 with quotes which I felt have 6 me over the years. The next morni

    22、ng, I went to work a bit early and 7 posted them up by the sinks and mirrors in the office restrooms. Maybe people would 8 the quotes and perhaps it might just help 9 someones day.For the next few months, some of the quotes got taken down, but a couple 10 . So perhaps others liked them, too.Finally,

    23、 I 11 that organisation and went to work for another company. A couple of years passed, during which time Id still get emails 12 from my old boss and teammates every so often.A few months ago, I was 13 to a reunion with them to hear how the project I had 14 was going. I had really enjoyed working wi

    24、th my team, and was 15 to see them all again. Towards the end of the event, I went to the 16 and noticed the quote I had written three years ago was still up in the 17 spot by the mirror! It read:The real voyage of discovery consists not in seeking new lands, but seeing with new eyes.Marcel ProustMa

    25、ybe the quote simply blended into(融合) the background for the employees, or perhaps it still 18 as a shining reminder of something important.It was such a 19 reminder. We never know how long a seed(种子) will take to come out and give fruit, but we should simply keep 20 seeds of kindness in our hearts.

    26、【解题导语】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己为了让同事之间的关系更融洽偷偷在洗手间贴上励志语录的故事。1A.hugeBrichCdistantDgoodA解析:根据本段中的in a small office可知,作者所在的机构并不“大(huge)”。2A.similarBordinaryCfamiliarDcomfortableC解析:根据空前的while everyone was friendly, we were not very close to each other可知,同事之间并不十分“熟悉(familiar)”。3A.sighBsmileCreplyDshoutB解析:根据本段中的

    27、itd invite a sense of trust or playfulness in the work culture可知,作者想博同事们一“笑(smile)”,“希望(hope)”同事之间彼此信任,创造一种轻松有趣的氛围。4A.pityBhopeCsightDdoubtB解析:同上题。5A.notesBreportsCnoticesDpoemsA解析:根据本段中的with quotes可知,作者在一些“便条(notes)”上写上了多年来“激励(encouraged)”着自己的话语。6A.excitedBsatisfiedCshockedDencouragedD解析:同上题。7A.pat

    28、ientlyBcalmlyCnaturallyDquicklyD解析:根据本段中的I wanted to do it secretly可知,作者早早来到工作的地方,“快速地(quickly)”把写好的便条贴在了洗手间的水池和镜子上。8A.acceptBprepareCenjoyDrememberC解析:根据下文中的So perhaps others liked them, too.可知,作者希望有人会“喜欢(enjoy)”便条上的话,也希望这些话能帮助人们在新的一天“精神焕发(freshen)”。9A.freshenBspendCorganiseDtreasureA解析:同上题。10A.app

    29、earedBmatchedCremainedDincreasedC解析:根据空前的some of the quotes got taken down, but.可知,有些便条被取走了,但是有些“还在(remained)”。11A.introducedBleftCchargedDboughtB解析:根据空后的went to work for another company可知,作者后来“离开了(left)”那家机构。12A.sentBreadCfinishedDpublishedA解析:根据空前的Id still get emails可知,作者在离开的这些年里不时还会收到以前老板和同事“发来(s

    30、ent)”的邮件。13A.takenBrushedCledDinvitedD解析:根据本段中的to hear how the project可知,几个月前,作者被以前的同事们“邀请(invited)”回去重聚,听取他之前“做过(worked on)”的一个项目的进展。14A.looked intoBthought aboutCworked onDfound outC解析:同上题。15A.surprisedBhappyCluckyDsorryB解析:根据空前的I had really enjoyed working with my team,可知,作者很“高兴(happy)”再见到昔日的同事。1

    31、6A.classroomBwaiting roomCbathroomDmeeting roomC解析:根据第二段中的posted them up by the sinks and mirrors in the office restrooms及该句中的noticed the quote I had written three years ago was still up.by the mirror可知,聚会快结束的时候,作者到了“洗手间(bathroom)”竟发现自己三年前写的便条还贴在镜子的“同一(same)”位置上。17A.sameBonlyCfirstDnextA解析:同上题。18A.s

    32、howed upBturned outCmade upDstood outD解析:根据空前的simply blended into(融合) the background可知,这张便条或许已经融入员工的生活环境中,或许依然作为某些重要事情的提醒待在“显眼(stood out)”的位置上。19A.strangeBsweetCsimpleDsmartB解析:根据文中对作者发现自己三年前写的便条还在的描述可知,作者认为这是一个“甜蜜的(sweet)”回忆。20A.savingBstoringCproducingDplantingD解析:根据空前的We never know how long a seed(种子) will take to come out and give fruit, but.可知,虽然不知道善意的种子需要多久才能开花结果,但我们还是应该不停地“播种(planting)”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年高中英语 Module 3 Literature Section Ⅰ Introduction .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417393.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1