2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时作业:UNIT 5 REVEALING NATURE 第二课时 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修第一册课时作业:UNIT REVEALING NATURE 第二课时USING LANGUAG
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时作业14Using languageAEvery spring flowers suddenly come out everywhere on the same day, as if they had an agreement with one another. But how exactly do plants “know” when to flower?Its a question puzzling biologists for years. But according to Science Daily, a US research group may
2、have finally answered itthe secret lies in a protein called FKF1.This allows plants to sense the differences in day lengths so that they can tell the seasons are changing.Researchers found the protein when they were studying a plant called Arabidopsis. They found its a photoreceptor (感光器). This mean
3、s its sensitive to, and can be activated (激活) by sunlight.Plants produce the protein every day in the late afternoon throughout the year. If theres no light at this time, for example, in winter when the sun goes down early, it may not be activated. But when spring comes and the days get longer, it c
4、an be activated by daylight and the plants “know” its time to flower.Although researchers have only studied how the FKF1 protein works in the Arabidopsis, they believe that the process is similar in many other more complex (复杂) plants, including crops like rice and wheat. This could be useful to the
5、 agricultural industry.“If we can control the timing of flowering, we might be able to produce more crops by putting it forward or putting it off,” a leader of the study said. “Also, if we could control the timing of flowering in horticultural (园艺的) plants, they may be worth more money.”What an amaz
6、ing thing to think about this!本文是一篇说明文。文章介绍了研究人员发现一种叫FKF1的蛋白质告诉植物开花的时间。1How do plants know when to flower?AThey get messages from some insects.BThey receive messages from other plants.CA certain protein tells them the time to flower.DSunlight produces a protein in them to help them flower.答案:C解析:细节理
7、解题。根据第二段中的“But according to Science Daily, a US research group may have finally answered itthe secret lies in a protein called FKF1.”可知,一种叫FKF1的蛋白质告诉植物开花的时间,故C项正确。2What can we learn from the article?AThe study may benefit agricultural industry.BWe may have plants that flower all year round.CPlants d
8、ont flower in cold weather and short days.DResearchers found the protein by studying rice and wheat.答案:A解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“This could be useful to the agricultural industry.”可知,这项研究可能对农业有益,故A项正确。3Whats the writers attitude towards the study?ANegative. BPositive.CUncaring. DUnclear.答案:B解析:推理判断题。倒数第二段
9、说如果我们能控制开花的时间,我们或许可以通过提前或推迟开花来生产更多的作物。此外,如果我们能控制园艺植物开花的时间,它们可能更值钱,最后一段作者认为这是一件不可思议的事情,由此可知作者对这项研究持积极的态度,故B项正确。BBreathing dirty air comes at a high price. Air pollution lowers the average life spans (寿命) by a year worldwide and in more polluted parts of Asia and Africa, dirty air shortens lives up to
10、 twice that much. Scientists shared their new findings in Environmental Science & Technology Letters. The study used data gathered in 2016 as part of a project known as the Global Burden of Disease and was the first major countrybycountry look at the connection between the length of life and whats k
11、nown as fine PM.Air pollution has been linked to many health problems. Most earlier studies had looked at how tiny air pollutants affected rates of illness or death. Joshua Apte is an environmental scientist at the University of Texas at Austin. By looking at life expectancy (预期寿命), his team had hop
12、ed to make the threat easier to understand. PM2.5 is what scientists call tiny particles (颗粒) of pollution in the air. Higher levels of PM2.5 can cause health problems and cut months, if not years, from the average length of life. This analysis shows how pollution affects life expectancy in differen
13、t parts of the world.The World Health Organization (WHO) recommends limiting PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air. Aptes group calculated how holding pollution to this low level would help people. In countries with very dirty air, meeting this standard would lengthen peoples lives. However,
14、 in countries whose air already meets this standard, the study shows no gain in life expectancy. In other words, meeting the WHO standard wont reduce health costs resulting from dirty air because even below 10 micrograms per cubic meter, pollution still causes serious risks. Meanwhile, the scientist
15、s compared how other threats including smoking and cancer shorten the length of life across the globe.本文是一篇说明文。在全球范围内,空气污染使人的平均寿命降低了一年,而在污染更严重的亚洲和非洲地区,空气污染使人的寿命缩短了两倍之多。科学家们在环境科学与技术快报上分享了他们的新发现。该研究分析了不同国家居民的寿命与PM之间的关系。4What is special about the study?AIt won recognition from a professional journal.BI
16、t discussed health problems caused by air pollution.CIt gathered lots of data for the Global Burden of Disease.DIt analyzed the link between life spans and PM by country.答案:D解析:细节理解题。根据第一段中The study used data gathered in 2016 as part of a project known as the Global Burden of Disease and was the fir
17、st major countrybycountry look at the connection between the length of life and whats known as fine PM.(该研究使用了2016年一个名为“全球疾病负担” (Global Burden of Disease)项目的一部分收集的数据,这是首次对寿命长短与“细颗粒物” (fine PM)之间关系进行逐个国家研究。)可知,研究的特殊之处是该研究分析了不同国家居民的寿命与PM之间的关系。故选D。5What is Joshua Aptes team trying to do?AHelp people be
18、tter understand air pollution.BStudy life expectancy in different countries.CKnow how small air pollutants affect health.DDeal with different kinds of health problems.答案:A解析:细节理解题。根据第二段中Joshua Apte is an environmental scientist at the University of Texas at Austin. By looking at life expectancy (预期寿
19、命), his team had hoped to make the threat easier to understand.(约书亚阿普特 (Joshua Apte)是德克萨斯大学奥斯汀分校的环境科学家。通过观察预期寿命,他的团队希望能让这种威胁更容易理解。)可知,Joshua Apte的团队帮助人们更好地了解空气污染。故选A。6What will happen if a country limits PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air?APeoples life spans will surely increase.BIt will
20、get strong support from the WHO.CPeoples health may not be much improved.DIt will guarantee people clean air.答案:C解析:推理判断题。根据最后一段中The World Health Organization (WHO) recommends limiting PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air.(世界卫生组织 (WHO)建议将PM2.5浓度限制在每立方米10微克以内。)和In other words, meeting the WH
21、O standard wont reduce health costs resulting from dirty air because even below 10 micrograms per cubic meter, pollution still causes serious risks.(换句话说,达到世界卫生组织的标准并不能降低空气污染造成的健康成本,因为即使低于每立方米10微克,污染仍然会造成严重的风险。)可知,如果一个国家将PM2.5浓度限制在每立方米10微克,人们的健康状况可能不会有太大改善。故选C。7What might be discussed in the followi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-418469.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
