2022版新教材高中英语 UNIT 5 FIRST AID Section Ⅳ Expanding Your World基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高中英语 UNIT FIRST AID Section Expanding Your World基础训练含解析新人教版选择性必修第二册 2022 新教材 高中英语 World 基础训练
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 FIRST AID Section Expanding Your World基础达标练.单句填空1.The children panicked (panic)when they realized they were lost.2. With the help of his friends and teachers, he got rid of the bad habit at last.3.The twin brothers bled (bleed)for their country and died without any regrets.4.Unemployment and
2、the death of his wife drove him to desperation (desperate).5.With a bad mood, she delayed (delay)the work that she didnt want to perform.6.The mountain was bathed in warm sunshine, which was beautiful beyond words.7.The man justified (justify)his mistakes, which made all of us look down upon him.8.H
3、e found a coin in his pocket and slipped (slip)it into her collecting box.9.It was so foggy (fog)that we had to feel our way home.10.Tom dashed out the instant the helicopter landed and hugged Jane tightly (tight). 同义替换act as; delay; depends on; ease; out of shape1.Aspirin is a commonly used drug wh
4、ich can be taken to relieve discomfort. ease 2.Because of the bad weather, all the flights have been put off. delayed 3.A trained dog can serve as a guide to a blind person. act as 4.Whether or not we can start off tomorrow relies on the weather. depends on 5.I have been in poor health ever since I
5、left the army. out of shape . 完成句子1.正如你知道的,除了美味的饺子,敬老院里的老年人同样需要的是温暖和关心。(as引导的定语从句) As you know , besides tasty dumplings, what elderly people in the nursing home also need is warmth and care.2.除非你需要更多的空间来放行李,否则一辆小汽车对一家三口来说就足够了。(unless)A small car is big enough for a family of three unless you need m
6、ore space for baggage .3.如果可能的话,让其他成年人表扬他们。(if省略句) If possible , involve other adults in praising them.4.我的左脚在足球比赛中受伤了,所以我不能按计划和你一起去了。(have sth. done) I had my left foot injured in the football game , so I cannot go with you as planned.5.在一位当地村民的带领下,我们最终找到了那座古老的城堡。(with的复合结构) With a local villager g
7、uiding us , we finally found the ancient castle.素养综合练. 阅读理解(2021湖南师大附中高二期中)More than 5,500 has been raised after a plea last Monday by a vet Dr. Scott Miller. Scott said, “I would like to say a massive thank-you to express readers from myself, from Australia and from the koalas. Its amazing that peo
8、ple from across the world can see how significant the catastrophe has been. I do appreciate that people are being very supportive and reaching into their pockets.” An area, a third of the size of Britain is estimated to have been destroyed since the fire began in September.On Friday a state of emerg
9、ency was declared in the capital Canberra, with residents told to prepare to leave the area as fires on the suburb threatened to spread. And so far, a billion animals are feared to have died, including 25,000 koalas.Last week Scott told how he had visited his homeland, helping to save wildlife on Ka
10、ngaroo Island off the coast of Adelaide. While there he rescued a mother and a baby koala that were stuck in a tree. The pair were rushed to a field hospital on the island to be treated. The mum had severe burns to her paws and was badly dehydrated(脱水的), while her baby son had an eye injury and was
11、underweight.According to Scott, who has appeared on ITVs This Morning and BBCs Blue Peter, the mother is showing “great signs of improvement” and her wounds are starting to heal. The baby has undergone surgery on his eye and is “recovering from the anaesthetic(麻醉剂) and doing well”. But the mother re
12、mains dehydrated so she isnt producing enough milk to feed the baby. At the moment theyre being housed severally but there is the hope that when the baby is a little stronger he will be able to be returned to his mother.Even after they recover, the pair will probably spend their lives in an enclosur
13、e while the bush takes years to recover. Even more sadly, patients are still coming in thick and fast. Each of these animals is requiring to be housed and fed, and regular medical treatment for their injuries.1.What can be inferred from the first two paragraphs?A.Dr. Scott donated more than 5,500.B.
14、Residents were asked to return to Canberra.C.A large area of Britain has been destroyed.D.Numerous animals may have lost their lives.2.What did Dr. Scott do in his homeland?A.He worked hard in a field hospital on the island.B.He tried to rescue the wildlife on Kangaroo Island.C.He hosted the ITVs Th
15、is Morning and BBCs Blue Peter.D.He carefully looked after the mother and the baby koalas.3.What does the underlined word “severally” in Paragraph 4 mean?A.Separately.B.Seriously.C.Successfully.D.Sympathetically.4.Whats the best title of the passage?A.An unexpected fireB.Generous donationC.Koalas re
16、coveryD.Koala rescue答案:1.D解析:1.语篇解读 文章讲述了兽医Scott Miller在澳大利亚森林大火中积极救助考拉的事迹,介绍了他救助一对考拉母子的经过以及它们的恢复情况。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中“And so far, a billion animals are feared to have died, including 25,000 koalas.”可推知,大量动物可能因为火灾失去了生命。答案:2.B解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中“Last week Scott told how he had visited
17、 his homeland, helping to save wildlife on Kangaroo Island off the coast of Adelaide.”可知,Scott在自己的家乡试图拯救袋鼠岛上的野生动物。答案:3.A解析:3.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据画线词后的并列连词but可知,考拉幼崽和母亲是被分别安置的,等幼崽稍微强壮一点后,有希望将其送回母亲身边。由此推知,画线词意思为“分别地,各自地”。答案:4.D解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据第一段内容,并结合下文兽医Scott Miller在澳大利亚森林大火中积极救助考拉的事迹,以及他救助
18、一对考拉母子的经过以及它们的恢复情况,可知D项“考拉营救行动”最适合做文章标题。深度解析词汇积累1. raise v.筹集2. supportive adj.支持的3. estimate v.估计4. be stuck in 陷入5. heal v.治愈难句分析原句:Its amazing that people from across the world can see how significant the catastrophe has been.句意:令人惊讶的是,世界各地的人们都能看到这场灾难的严重性。分析:句中It为形式主语,真正的主语是that引导的从句;how引导从句作动词se
19、e的宾语。. 完形填空When I was 25 years old, I wanted to travel around Africa with my 1 . So I left my hometown with great confidence and arrived in Cape Town on a one-way ticket, not really 2 what to do next. Luckily, before my trip actually started, I met a kind, old Nigerian man. He gave me the best trave
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-420622.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
