2020-2021学年英语译林版必修1单元综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语译林版必修1单元综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 必修 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ALiving and dealing with kids can be a tough job these days,but living and dealing with parents can be even tougher.If I have learned anything in my 16 years,it is that communication is very important,both when you disagree and when you get along.With
2、 any relationship,you need to let other persons know how you are feeling.If you are not able to communicate,you drift apart(疏远).When you are mad at your parents,or anyone else,not talking to them doesnt solve anything.Communication begins with the concerns of another.It means that you cant just come
3、 home from school,go up to your room and ignore everyone.Even if you just say “Hi”,and see how their day was for five minutes,it is better than nothing.If you looked up the word “communication” in a dictionary,it would say “the exchange of ideas,the conveyance(表达)of information,correspondence (通信),m
4、eans of communication: a letter or a message”To maintain (保持) a good relationship,you must keep communication strong.Let people know how you feel,even if its just by writing a note.When dealing with parents,you always have to make them feel good about how they are doing as a parent.If you are trying
5、 to make them see something as you see it,tell them that youll listen to what they have to say,but ask them politely to listen to you.Yelling or walking away only makes the situation worse.This is an example: one night,Sophie went to a street party with her friends.She knew she had to be home by mid
6、night after the fireworks,but she didnt feel she could just ask to go home.That would be rude.After all,they had been nice enough to take her along with them.Needless to say,she was late getting home.Her parents were mad at first,but when Sophie explained why she was late,they werent as mad and let
7、the incident go.Communication is the key factor here.If Sophies parents had not been willing to listen,Sophie would have been in a lot of trouble.Communication isnt a oneway deal: it goes both ways.Just remember: if you get into a situation like Sophies,telling the other person how you feel and list
8、ening is the key factor to communication.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章通过父母和孩子之间交往的话题指出沟通的重要性,沟通是双向的,可以解决人与人之间的很多重要问题。1In the writers view,dealing with parents is than with children.Amore difficultBeasierCmore uninteresting Dmore interestingA细节理解题。根据第一段Living and dealing with kids can be a tough job these days,b
9、ut living and dealing with parents can be even tougher.可知,与孩子相处很难,但是与父母相处更难。作者认为与父母相比要比与孩子相处更难。故A项正确。2The main idea of the second paragraph is Athe importance of friendshipBto make your feeling known to othersCthe importance of communicationDthe disagreement between generationsC主旨大意题。根据第二段第一句If I ha
10、ve learned anything in my 16 years,it is that communication is very important,both when you disagree and when you get along.可知,作者在第二段里提出沟通交流是最重要的事情,无论你赞同别人的观点还是不赞同,都需要交流。故C项正确。3The example in this passage proves that ASophies parents are willing to listen to herBSophie is very polite to her parentsC
11、Sophie did well in explaining her being lateDcommunication is the solution(解决办法) to misunderstandingD推理判断题。根据倒数第二段最后两句Communication is the key factor here.If Sophies parents had not been willing to listen,Sophie would have been in a lot of trouble.可知,在这个例子里,Sophie与父母亲的交流是最重要的,不然她会有很多麻烦。由此可知,在处理误会时沟通
12、是一个很好的解决方法。故D项正确。4All the following statements are correct except Aif you dont agree with others,youd better let them knowBit is better to say “Hi” to others than say nothingCif you are not able to communicate,walk awayDcommunication is a twoway dealC推理判断题。本文是一篇议论文,通过父母和孩子之间交往的话题指出沟通的重要性,沟通是双向的,可以解决
13、人与人之间的很多重要问题。A、B、D三项与文章内容都是匹配的。C项“如果你不能沟通,请走开”本身就属于拒绝沟通。与文章内容相悖。故C项符合题意。BDo parents owe(欠)their children anything?Yes,they owe them a great deal.One of their chief duties(责任)is to give their children a sense of personal worth,for selfrespect is the basis of good mental health.A youngster who is ofte
14、n made to feel stupid and unworthy,or often compared to brighter brothers,sisters,or cousins,will become so unsure,so afraid of failing,that he wont try at all.Of course,they should be corrected when they do wrong;this is the way children learn.But the criticisms(批评)should be balanced with praises,p
15、referably with a smile and a kiss.No child is ever too old to be huggedParents owe their children privacy(隐私)and respect for their personal belongings.This means not borrowing their things without permission,not reading their diaries or mail,not looking through their purses,pockets,or drawers.If a m
16、other feels that she must read her daughters diary to know what is going on,the communication between them must be pretty bad.Parents owe their children a set of solid values around which to build their lives.This means teaching them to respect the rights and opinions of others;it means being respec
17、tful to elders,to teachers and to the law.The best way to teach such values is by example.A child who is lied to will lie.A child who sees his parents steal tools from the factory or towels from a hotel will think that it is all right to steal.A youngster who sees no laughter and no love in the home
18、 will have a difficult time laughing and loving.No child asks to be born.If you bring a life into the world,you owe the child something.And if you give him his due(有权获得的东西),hell have something of value to pass along to your grandchildren.【语篇解读】父母欠孩子的吗?答案是肯定的。5The underlined sentence“No child is ever
19、 too old to be hugged.”means Aolder children dont like to be huggedBno child likes to be hugged as often as possibleCwhatever their age is,children need to be huggedDolder children need more hugs than younger onesC句意理解题。由其上一句“But the criticisms(批评)should be balanced with praises,preferably with a sm
20、ile and a kiss.”可知,不管孩子多大,他们都需要拥抱。6Which of the following is against the authors opinion?ATeaching your child not to lie to others.BGiving your child a sense of personal worth.CReading your childs diary before communicating with him or her.DBorrowing things from your child when permitted.C推理判断题。由第三段
21、最后两句可知。7According to the passage,which is the best way to let children know the values of life?AParents should set a good example for their children to follow.BParents should encourage their children to learn from their friends.CParents should criticize their children when they do something wrong.D.
22、Parents should teach their children to respect others rights and opinions.A细节理解题。由倒数第二段首句“The best way to teach such values is by example.”及其展开的论述可知答案。8What would be the best title for the passage?AParents And Their ChildrenBWhy Parents Want To Have A Child?CWhat Parents Owe To Their Children?DNo Ch
23、ild Asks To Be BornC标题归纳题。由首段的设问及第二、三、四段分别列举父母对孩子们的所欠可知C项最恰当。CJapanese students work very hard but many are unhappy.They feel heavy pressures from their parents.Most students are always told by their parents to study harder and better so that they can have a wonderful life in the future.Though this
24、may be a good idea for those very bright students,it can have terrible results for many students who are not gifted(有天赋的) enough.Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hope.Such students felt that they are hated by everyone else they meet
25、 and they dont want to go to school any longer.They become dropoutsIt is surprising that though most Japanese parents are worried about their children,they do not help them in any way.Many parents feel that they are not able to help their children and that it is the teachers work to help their child
26、ren.To make matters worse,a lot of parents send their children to those schools opening in the evenings and on weekendsthey only help the students to pass the exams and never teach them any real sense of the world.Many Japanese schools usually have rules about everything from the students hair to th
27、eir clothes and things in their school bags.Child psychologists(心理学家) now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students.Almost 40% of the students said that no one had taught them how to get on with others,how to tell right from wrong and how to show love and care for othe
28、rs,even for their parents.【语篇解读】本文讲述了日本学生的压力及与其父母的关系。父母对孩子学业上的种种要求迫使一些孩子不想上学,他们并没有教孩子们如何去做人。9“Dropouts” are those who Amake troubles in and out of schoolsBgo about or stay home instead of being at schoolCtry hard but always fail in the examsDlose hope and give up some of their subjectsB细节理解题。根据第一段Su
29、ch students felt that they are hated.they dont want to go to school any longer.They become dropouts可知,不想去学校的学生被称为dropout。故选B。10According to the passage,its necessary to teach students Ahow to study wellBhow to get on with othersCto show love and care for othersDAll aboveD细节理解题。根据最后一段Almost 40% of th
30、e students said.how to get on with others,how to tell right from wrong and how to show love and care for others可知,学生们渴望的是被教会如何与别人相处,如何去关爱别人。故选D。11Which of the following can be the best title of the passage?AThe Trouble in Japanese SchoolsBThe Problems of Japanese StudentsCEducation in JapanDThe Pres
31、sures on the Students in JapanD主旨大意题。根据第一段They feel heavy pressures from their parents可知,日本学生的压力来自于父母,后文就开始介绍压力的类型,父母对孩子的态度等。故选D。DDear Mr.ExpertI grew up in an unhappy and abusive home.I always promised myself that Id get out as soon as possible.Now,at age 20,I have a good job and a nice house,and I
32、m really proud of the independence Ive achieved(获得).Heres the problem:several of my friends who still live with their parents wish they had places like mineso much that they make mine theirs. It started out with a couple of them spending the weekends with me.But now they seem to take it for granted(
33、认为理所当然)that they can show up any time they like.They bring boyfriends over,talk on the phone and stay out forever.I enjoy having my friends here sometimesit makes the place feel comfortable and warmbut this is my home,not a party house.I am old enough to move out on my own,so why cant I seem to ask
34、my friends to respect my privacy(私人空间)?JoanDear JoanIf your family didnt pay attention to your needs when you were a child,you probably have trouble letting others know your needs now.And if youve gathered your friends around you to rebuild a happy family atmosphere(气氛),you may fear that saying no w
35、ill bring back the kind of conflict you grew up withor destroy the nice atmosphere you now enjoy.You need to understand that in true friendship its okay to put your own needs first from time to time.Be clear about the message you want to send.For example,“I really love your company but I also need s
36、ome privacy.So please call before you come over.”Edward【语篇解读】本文是Joan在生活中遇到问题求助专家并得到回复的两封书信。12We can learn from the first letter that Joan Alives away from her parentsBtakes pride in her friendsCknows Mr.Expert quite wellDhates her parents very muchA细节理解题。从第一封信得知,Joan已经有了工作和房子,并且很自豪她所得到的独立。故选A。13We c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
