2020-2021学年英语译林版必修1模块综合检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语译林版必修1模块综合检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 必修 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块综合检测.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIn the book The Best Little Girl in the World,Kessa has a serious eating disorder (进食障碍) called anorexia nervosa.But she is not alone.Many people have this eating disorder.In the beginning of her story,Kessa is a normal 15yearold girl.She is good at man
2、y things,especially dancing.She has danced for many years and loves it.One day her dance teacher tells her to continue eating right,but maybe lose a few pounds.Once Kessa hears this,she takes things too far.Instead of cutting down on snacks and junk food,she decides not to eat at all.She does not ea
3、t breakfast,lunch,or dinner.She begins losing weight and becomes slimmer (更加苗条的) and slimmer.But she loses weight to a point where she is unhealthy.As her poor eating habits continue,her parents start getting as much help as possible to cure (治疗) their beautiful daughter.But it is just as hard for K
4、essas parents to deal with her disorder as it is for her.Everyday she exercises to lose more pounds and plans what and when she will eat.Her parents try everything,but Kessa decides not to have any fat on her body.Kessas doctor and parents finally take her to the hospital.She is now so thin that she
5、 can hardly walk.There,she is given good care.In the rest of the book,Kessa goes through a lot of trouble in order to cure her eating disorder.This book,I think,can help to prevent people from doing this to themselves.It shows the trouble that people go through just to be slimmer,and all the terribl
6、e things they must experience to be cured.It is a book I think every teenager should read.【语篇解读】本文介绍了The Best Little Girl in the World一书中的厌食女孩Kessa,她为了自己苗条的身材,最后得了严重的被称作神经性厌食症的进食障碍。建议人们引以为戒,自己的健康最重要,特别是青少年更应该读这本书。1What does Kessa do to lose weight?AShe stops eating.BShe eats less junk food.C.She has
7、 three small meals a day.DShe dances many more hours a day.A细节理解题。根据第二段的“Instead of cutting down on snacks and junk food,she decides not to eat at all.She does not eat breakfast,lunch,or dinner.”可知,她决定不吃饭。故选A。2What do we know about Kessas eating disorder?AIt is caused by her dance teacher.BIts too s
8、erious to be cured.CIt makes her suffer a lot.DIts an unusual illness.C细节理解题。根据第四段“Kessas doctor and parents finally take her to the hospital.She is now so thin that she can hardly walk.There,she is given good care.”可知,Kessa的医生和父母最后带她去了医院。她瘦的几乎不能走路。在那里她被给予了很好的照顾。故选C。3The book mentioned in the text i
9、s mainly about Ahow to cure eating disordersBthe importance of eating rightCa girls fight against an eating problemDwhy so many people have eating disordersC主旨大意题。根据第一段第一句“In the book The Best Little Girl in the World,Kessa has a serious eating disorder (进食障碍) called anorexia nervosa.”在The Best Litt
10、le Girl in the World这本书里,Kessa有一个严重的被称作神经性厌食症的进食障碍。故选C。BModern humans have a hard time controlling their desire to eat.Often you eat not because you are hungry,but because you are affected by many other things.How much you eat is strongly affected by how much those around you eat.People eating alone
11、 eat least.People eating with one other person eat 35 percent more than they do at home.People dining in a party of four eat 75 percent more.Eating with overweight friends?Youll eat more.Is your waitress overweight?Youll eat more.Wide variety of food?Youll eat more. Plates can decide how sweet desse
12、rt tastes.If people ate it off a paper plate,theyd say,“This is good.”If they ate it off a fancy silver plate,they would say,“This is the greatest cake Ive eaten in my entire life.”Your knowledge about what makes food good or bad also affects how much you eat.You tend to eat more when you think the
13、food is good,and less when you think it is bad.So Grandmas cookies always taste better than other cookies.“Good food”even has a“health halo(光环)effect”If were eating something healthy,we feel that everything in that meal is healthy.Due to this,people often believe that a cheese cake with a salad has
14、fewer calories(卡路里)than the cheese cake alone.Thats perhaps also why eating organic(有机的)food might turn you into an annoying guy.Your brain may use anything that makes you feel good about your own morality to excuse your immoral behaviour. Food and hunger affect your judgment too.Hungry judges give
15、more serious sentences.Kids who dont eat breakfasts behave worse than kids who eat their breakfasts.People who have low blood sugar are more likely than the average person to have trouble concentrating and controlling their unpleasant emotions.【语篇解读】本文是说明文,主要介绍几个影响人们饮食的因素。4What is mentioned as a cau
16、se of overeating?ASuffering from great loneliness.BBeing served by a helpful waitress.CBeing treated to high quality food.DEating with many friends.D推理判断题。 根据第一段第五、六两句“People eating with one other person eat 35 percent more than they do at home.People dining in a party of four eat 75 percent more.”可
17、确定答案。5According to the passage,an annoying person may be one who Afinds any excuse for eating moreBis crazy about the quality of plates Ccompetes with others in making cookiesDteaches people to stick to moralityA推理判断题。 根据第三段最后两句“Thats perhaps also why eating organic(有机的)food might turn you into an a
18、nnoying guy.Your brain may use anything that makes you feel good about your own morality to excuse your immoral behaviour.”可确定答案。6According to the passage,people are more likely to make a bad judgment when Athey dont feel hungryBthey arent overweight Cthey have low blood sugarDthey know little about
19、 foodC推理判断题。 根据最后一段最后一句“People who have low blood sugar are more likely than the average person to have trouble concentrating and controlling their unpleasant emotions.”可知。7. What would be the best title for the passage?AWhen Cant We Go on a Diet?BWhat Affects Eating?CHow to Make Good FoodDWhere to
20、Find Safe FoodB标题归纳题。 根据第一段第二句“Often you eat not because you are hungry,but because you are affected by many other things.”以及下文每一段的第一句可知,本文主要介绍几个影响我们饮食的因素,故B项符合题意。CWhen I was about 10,I was walking down the street with my mother.She stopped to speak to Mr.Lee.I knew I could see Mr.Lee anytime around
21、 the neighbourhood,so I just stood there.After we passed him,my mother stopped and said something unforgettable,“You let that be the last time you ever walk by somebody you know without opening your mouth to speak,because even a dog can wag its tail when it passes you on the street.”That sentence so
22、unds simple but it made me become who I am.At work,I used to say hello to the president of the company and ask him how our business was doing.But I also spoke to the people in the cafe and people who cleaned the buildings,and asked them how their children were doing,for every single person deserves
23、to be accepted,no matter how humble(卑微的)they are.I remember that after a few years of passing by the president,I had the courage to ask him for a chat.We had a great talk.At some point,when I asked him how far he thought I could go in his company,he said that if I wanted to,I could get all the way t
24、o his seat.Ive become the vicepresident,but that hasnt changed how I treat people.I speak to people wherever I am.Speaking to people creates a pathway into their world,and it lets them come into mine,too.The day you speak to someone who has his head down and then see him lift it up and smile,you wil
25、l realize how powerful it is just to open your mouth and say hello.【语篇解读】文章介绍了作者从小时候就开始意识到和别人Say Hello的重要性,这种和人打交道的方式一直延续到作者工作当中,以及自己当上公司副总裁之后,Say Hello变成了作者的习惯,这一行为给作者带来了很多。作者在文章中主要传递的观点就是Say Hello是一种很有力的人际交往习惯。做题时,把握作者的态度。站在作者的角度思考问题,难度不大。8What is the best title of this passage?AThe Power of Being
26、 Talkative.BMy Mothers Influence on Me.CThe Power of Saying Hello.DMy Way to Become Vicepresident.C主旨大意题。文章介绍了作者从小时候到工作之后以及当上了公司的副总裁,这一路的经历中Say Hello起到的很多的帮助,所以作者写这篇文章的意图是说明在日常生活中处理人际间的关系时Say Hello的重要性,故选C。9What can we learn from the second paragraph?AThe writer didnt say hello to everyone in the co
27、mpany.BThe writer made a very good impression on the president of the company.CThe president of the company thought the writer was much better than him.DThe president of the company actually didnt like the writer at all.B段落大意题。文章第二段介绍作者工作之后,经常和公司的总裁Say Hello,询问工作,并且作者和公司的所有人保持的关系都很好,最后公司的总裁对作者印象很好,并
28、且作者升了职,B选项最符合段落大意,故选B。10For the writer,saying hello to others Ais a way to get what he wantsBhas become a habit and a way of lifeCis a way to show respect for his motherDis important in making him rememberedB细节理解题。作者总是和任何人都打招呼,第二段“But I also spoke to the people in the cafe and people who cleaned the
29、 buildings,and asked them.”作者对每个人打招呼以及成为习惯,以及后来当自己成为公司的副总裁,“Ive become vicepresident,but that hasnt changed how I treat people.I speak to people wherever I am”作者也没有改变自己为人处事的方式,这已经变成很自然的习惯,故选B。11According to Paragraph 3,in the writers opinion,speaking to others can Amake our world much betterBmake pe
30、ople much happier every day Chelp people understand each other betterDhelp people work much betterC细节理解题。根据文章第三段信息“Speaking to people creates a pathway into their world,and it lets them come into mine,too.”通过和别人交流可以走进别人的心里,同时也会让别人走进自己的心里。言外之意就是和别人交流说话可使人们更好的互相了解对方。故选C。DPhilip was a 9yearold boy in a
31、 Sunday school class of 8yearold girls and boys.Sometimes the third graders didnt welcome Philip into their group and usually made fun of him.This was not because he was older,but because he was different.Philip suffered from a condition called Downs Syndrome.This made him different,with his facial
32、characteristics,slow responses(反应)and mental problems.One Sunday,the Sunday school teacher collected some plastic bags.The teacher gave one to each child.On that beautiful spring day,the children were to go out and discover for themselves some symbols of new life and put them inside the plastic bags
33、.After the children returned to the classroom,the teacher opened their bags one by one,asking each child to explain that symbol of new life.The first opened bag contained a flower.Everyone cheered.In another was a butterfly.When the teacher opened the last bag,it was empty.“Thats stupid,”said someon
34、e.The teacher felt a pull at his shirt.It was Philip.Looking up,Philip said.“Its mine.I did it.Its empty.I have a new life,because the tomb(坟墓)is empty.”Not a sound was heard in class at all.From that day on,Philip became a real part of the group.They welcomed him,and whatever made him different was
35、 never mentioned again.Philips family knew he wouldnt live a long life,for there were too many things wrong with him.【语篇解读】一向被同学们认为另类的Philip,通过一次课外活动表达了自己对生命的理解,从此同学们才真正理解了他。12We can learn from Paragraph 1 that APhilip was really stupid in the schoolBthe 8yearolds were friendly to PhilipCthe 8yearol
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
