优化方案高考英语二轮总复习——讲义练习(全国卷Ⅱ):第2部分 题型专题突破 专题一第二讲跟踪训练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案高考英语二轮总复习讲义练习全国卷:第2部分 题型专题突破 专题一第二讲跟踪训练 WORD版含答案 优化 方案 高考 英语 二轮 复习 讲义 练习 全国卷 部分 题型 专题 突破 第二
- 资源描述:
-
1、A(2016东北三省四市第一次联考)Many foreign students report feeling lonely or unwelcome in Australia.Those feelings are among the reasons why Australia is taking a close look at its international education industry.But wherever international students go,making friends may not always be easy.Elisabeth Gareis of B
2、aruch College in New York surveyed 454 international students.They were attending fouryear colleges and graduate schools in the American South and Northeast.Students from Englishspeaking countries and from northern and central Europe were more likely to be happy with their friendships.But 38%of the
3、international students said they had no close friends in the United States.And half of the students from East Asia said they were unhappy with the number of American friends they had.Thirty percent said they wished their friendships could be deeper and more meaningful.Professor Gareis says,“Students
4、 from East Asia have cultures that are different on many levels from the culture in the United States.There are also language problems,and maybe some social skills,such as small talks,which are possibly not as important in their native countries,where its not as important to start friendships with s
5、mall talks.Many East Asian students blamed themselves for their limited friendships with Americans,for not speaking the language well enough and for not knowing the culture well enough.”VOAs Students Union blogger Jessica Stahl did her own survey to find out how American students and foreign student
6、s relate to each other.More than 100 students,about half of them American,answered her online questions.Half of the international students and 60% of the Americans said they related as well or better to the other group than to their own group.Professor Gareis says,“International students who make fr
7、iends with host nationals are,overall,more satisfied with their stay in the host country.They have better language skills,better academic performance and better attitudes toward the host country.”【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,国际留学生交友并非易事。1What can be the best title for the text?AMaking Friends Is Not Always E
8、asy for Foreign StudentsBStudents from East Asia Are Not Good at Making FriendsCInternational Education Industry in Australia and AmericaDThe Relation between Foreign Students and Host Countries解析:选A。标题概括题。根据第一段的“But wherever international students go,making friends may not always be easy.”可知,本文是围绕着
9、国际留学生不容易交友而进行阐述的。故答案选A。2Professor Gareis tends to think that_.Aculture shock should be blamed for many levels of American cultureBforeign students dont know small talks mean a lot to Americans Cforeign students should learn some basic social skills first of all Dforeign students have difficulty maki
10、ng friends for different reasons解析:选D。细节理解题。根据第三段内容可知,外国学生难交到朋友是因为文化层次不同、语言以及社交技巧等各方面问题造成的。故答案选D。 3.How did Jessica Stahl carry out her survey?ABy doing questionnaires from Students Union.BBy asking questions on the Internet. CBy forming the students into groups. DBy doing a survey through VOA.解析:选B
11、。细节理解题。根据倒数第二段的“More than 100 students,about half of them American,answered her online questions.”可知,她是通过让学生们在网上回答问题而开展调查的。故答案选B。4Which of the following statements will the writer probably agree with?AInternational students like to make more friends in their own group.BInternational students are mor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422072.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
