2022版高考英语一轮基础达标选题Unit3Computers含解析新人教版必修2.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 基础 达标 选题 Unit3Computers 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Computers李仕才一、阅读理解Mahendra, a former senior officer at the State Bank of India, talks about his disabled and wounded dogs like a father about his childrenwith the same love, affection, and warmth. Hes a wellknown animal rights activist, the secretary at People for Animals (PFA). But noth
2、ing explains Mahendra better than his love for animals. It was this love that led him to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities. It all started in 1998 when, while taking a midnight walk, Mahendra came across a very weak dog on the street, whose bones were seen under i
3、ts skin. Mahendra decided to feed it and for the next couple of days it became the centre of his life, until the night when he found it dead. Since then, Mahendra started providing treatment to all wounded and sick dogs he came across. After some time, somebody told Mahendra about PFA, Indias larges
4、t animal welfare organization, chaired by Mrs Maneka Gandhi. Mahendra contacted her and, impressed by the work he was doing, Mrs Gandhi asked him to start a PFA chapter in Ahmedabad. Thus, in 2022, he started the shelter. It took a long time for Mahendra to find land where the shelter could be set u
5、p. Finally, Ramesh Bhai Patel, a farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing. Along with a team of four doctors and many volunteers, the shelter now has twentyfive dogs that were unable to walk at all when they were brought in. Today, theyre slowly healing. Dogs that
6、 have healed with proper treatment are sent back to where they came from if the environment there is safe. However, the shelter will be home to the blind dogs for all their lives, says Mahendra. The shelter runs on the money coming from Mahendras own pocket. There have been some financial crunches n
7、ow and then but Mahendra is determined that no matter what challenges come their way, theyll fight through.1.From Paragraph 1, what can we know about Mahendra?A.His affection for animals.B.His love for senior people.C.His care for disabled people.D.His devotion to protecting his children.2.Mahendra
8、decided to do something for animals because of _.A.the death of a homeless sick dogB.his meeting with a sick dog one nightC.the encouragement of Mrs GandhiD.his contact with the organization PFA3.In his effort to build the shelter, Mahendra _.A.spent much money hiring a landB.received little support
9、 from othersC.got a free land from a farmerD.was financially supported by the government4.What does the underlined word “crunches” in the last paragraph mean?A.Aids.B.Markets.C.Services.D.Difficulties.参考答案: 1.A; 2.A; 3.C; 4.D解析: 1.细节题。根据第1段“But nothing explains Mahendra better than his love for anim
10、als. It was this love that led him to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities”可知,Mahendra热爱动物。2.推断题。根据第2段可知,一只流浪狗的死亡让Mahendra决定为动物做些事情。3.细节题。根据第3段“Finally, Ramesh Bhai Patel, a farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing”可知,Mahendra在找地方给狗建庇护所
11、时得到了一块免费的地。4.词义推测题。根据后文“.but Mahendra is determined that no matter what challenges come their way, theyll fight through”可知,他们时常碰到经济困难。二、单句语法填空1Every year a flood of farmers arrive in Shenzhen for the moneymaking jobs they _(promise) before.答案:have been promised由主句谓语动词的时态及从句的时间副词before可知,本从句的谓语动词应用现在
12、完成时,且they和promise之间存在被动关系,故填have been promised。2_(person), I think he is a very good man, but you may not agree.答案:Personally副词personally “就我个人而言”,相当于personally speaking。3It wont be long _we know the result of the experiment.答案:beforeIt wont be long before . “不久之后就”,是固定句式。4He was _(total) uninterest
13、ed in sports.答案:totally应用副词修饰形容词uninterested,故填totally。5An hour later, I woke up suddenly with the _(solve) clearly in mind.答案:solution由空前the可知此处应用名词solution “解决方法”。6A man stood up and crossed his arms over his head, _ (signal) that he was strongly opposed.答案:signalling句中已有谓语动词stood和crossed,由空前逗号知应用
14、非谓语动词形式,且signal与逻辑主语A man之间是主动关系,且signal和句子谓语stood up及crossed所表示的动作同时发生,因此填signalling。7Several problems like those _(arise) at the power plant so far.答案:have arisen由“so far”可知应用现在完成时。8The students are looking forward to having an opportunity _(explore) society for reallife experience.答案:to exploreha
15、ve an opportunity to do sth. “有机会做某事”。9The law needs to be _(simple)答案:simplifiedneed to do sth. “需要做某事”,由设空前的be动词及句意可知,此处需用动词的过去分词构成被动语态,故填simplified。10We received 400 _(apply) for the job.答案:applications由修饰限定词400可知,此处应填名词,且用其复数形式。三、完形填空A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and
16、expectations.Inspiring speakers _1_ thousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $12 _2_ ride.I had _3_ into Dallas just for the purpose of calling on a client.Time was precious and my _4_ included a quick roundtrip from and back to the airpor
17、t.A _5_ taxi pulled up.The driver rushed to _6_ the passenger door for me and made sure I was _7_ seated before he closed the door.As he got in the drivers seat,he _8_ that the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use.He then showed me several _9_ and asked me what type of music I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423297.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
