2022版高考英语一轮基础达标选题Unit3TheMillionPoundBankNote含解析新人教版必修3.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 基础 达标 选题 Unit3TheMillionPoundBankNote 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 The Million Pound Bank Note李仕才一、阅读理解。When firefighters got to the six-story brick building on East 191st Street in Bronx early Saturday, they saw flames shooting from a top-floor window. Strange, sharp popping(爆音) sounds filled the air, a fire lieutenant said later. As a sixth-floor apartment
2、 turned into an inferno(火海), a woman who lived there ran downstairs with a small child. Neighbours said she told them her husband was still upstairs trying to get their two other children. Vale Dorsey, 66, who lives on the fifth floor, said he was awakened by his wife. An explosion above had showere
3、d shattered glass from a sixth-floor window. As they rushed downstairs, they were joined by other people, who were asking one another in Spanish and English what was happening. As the people fled, firefighters hurried up the stairs. When they reached the sixth floor, the fire lieutenant, William Kea
4、rns, Firefighter Christopher OBrien and others met a wall of flames coming from the kitchen just inside the door of the burning apartment. Firefighter Rodney Littlejohn used a fire extinguisher to try to keep the fire from spreading, and the heat from the kitchen partly melted his plastics eye shiel
5、d. While Firefighter Littlejohn sprayed, Firefighter OBrien bent under the flames. There about 10 feet into the apartment, he found the father of the three children lying in a hallway.Firefighters pulled him from the burning apartment. Lieutenant Kearns and a firefighter from Rescue 3 started going
6、through the apartment room by room, feeling their way through the smoke. In a bedroom, the firefighter from Rescue 3 found a 3-year-old in a bed shaped like a race car. Moments later, Lieutenant Kearns found a 1-year-old in a crib. The two children and their father were brought to hospital, fire off
7、icials said, where the man was listed in critical condition and the children were in critical but stable condition.On Saturday the apartment where the fire started was badly burned. Inside his apartment on the fifth floor, Mr. Dorsey said, “I was happy that everybody was safe. We got lucky.”1.What d
8、o we know about Vale Dorsey?A.He was the first to report the fire accident to the fire department.B.He lives on the floor below the apartment that caught fire.C.His apartment was also badly burned but he escaped from the fire.D.He woke up his wife and told her about the strange, sharp popping sounds
9、.2.From what part of the apartment did the flames come that the firefighters met?A.The hallway.B.The store room.C.One of the bedrooms.D.The kitchen.3.Who was last found in the burning apartment according to the passage?A.The 1-year-old child.B.The 3-year-old child.C.The mother of the three children.
10、D.The father of the three children.4.We learn from the passage that _.A.the children were in critical but stable condition after the fire accidentB.there about 10 feet into the apartment Kearns found the mother of the three childrenC.Christopher OBrien used a fire extinguisher to try to keep the fir
11、e from spreadingD.it was Rodney Littlejohn that found the 4-year-old in a bed shaped like a race car参考答案: 1.B; 2.D; 3.A; 4.A解析: 1.细节理解题。根据第二段: Vale Dorsey, 66, who lives on the fifth floor, said he was awakened by his wife可得答案。2.事实判断题。根据第三段.met a wall of flames coming from the kitchen just inside th
12、e door of the burning apartment可得答案。3.事实判断题。根据第四段: Moments later, Lieutenant Kearns found a 1yearold in a crib.可知答案。4.细节理解题。根据第五段:and the children were in critical but stable condition可知答案。二、单句语法填空1(2022北京高考)Jane moved aimlessly down the treelined street, not knowing _ she was heading.答案:where根据语境可知
13、,此处应填关系副词where,作宾语从句的连接词,表示“不知道前往何处”。2(2022天津高考)I _(drive) down to London when I suddenly found that I was on the wrong road.答案:was drivingbe doing. when. 是固定句式,表示“正在做这时”,从句用的是一般过去时,主句也应用过去时,且表示动作正在进行,故用过去进行时。3Today I will introduce Charles Dickens to you, the great nineteenth century English _(nove
14、l)答案:novelistnovelist名词“小说家”。4The rules of the school do not permit _(park) near the school gate.答案:parkingpermit doing sth. “允许做某事”。5We tried _(seek) an answer to the question, but couldnt find one.答案:to seektry to seek sth. “努力去寻找某物”。6The best way to experience hutong life is simply _(wander) arou
15、nd the alleys, either on foot or by bicycle.答案:to wander不定式短语,在本句中作表语,说明主语的具体内容。7It is very important to teach their children how to deal with others kindness and _(rude)答案:rudeness由“kindness and”可知应用所给词的名词形式rudeness。8She lay on the grass, staring at the sky _(spot) with stars.答案:spottedbe spotted w
16、ith “布满着”,此处应用过去分词短语作后置定语。9The reason why he asked for two days leave is _he had to take care of his sick son.答案:that10The results are quite contrary _my expectations, and its really frustrating.答案:tobe contrary to “与正好相反”。三、完形填空。Im sitting at the airport watching people in the last minutes before t
17、heir loved ones arrive or depart.A woman is running in circles trying to gather family members together for a _1_.When the final moment comes before _2_,she wraps her arms around her son,giving him a _3_ hug that should protect him until he _4_.I sit with a book in my hands,waiting my turn to leave
18、_5_ because the ones I love have a different _6_ from mine.I think of other departures and arrivals.I _7_ seeing my daughter.I wrapped myself around her as if shed been _8_.That year she was in her first year at university,coming home for the first time.Today my flight is two hours late.When my flig
19、ht is _9_ called,I gather my book and luggage._10_ there is no one to see me off,I do not _11_ to see where I have come from._12_,I think of my husband at work _13_ if I have left yet.As I head towards the plane,I find myself _14_ yet another arrival and departure.That year,my 91yearold grandfather
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423300.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
