2019_2020学年高中英语Unit1WomenofachievementSectionⅠWarmingUp.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 Unit1WomenofachievementSection WarmingUp
- 资源描述:
-
1、Section Warming Up & Reading.阅读理解AMaria (17181799) was a famous Italian mathematician. She was described in a book as follows:“Maria was a child prodigy (神童), but was also shy.”She stayed at home, teaching the younger children and following her own studies. When her mother died after giving birth to
2、 twentyone children, Maria took over the running of the household. At the age of twenty she started a tenyear project, a book bringing together the work on calculus (微积分学) of Leibnitz and Newton titled Analytic Institutions. Sometimes she would have trouble with a problem, but her mind went on worki
3、ng even in her sleep; she would sleepwalk to her study and back to bed. In the morning, she would find the answer to the problem waiting on her desk. Her book made her famous; she was living proof of what she had argued at nine years old that women had a right to study science. But Maria had other i
4、nterests in her life apart from mathematics. She had always worked with the poor people in her area, and she had asked her father for separate rooms and turned them into a private hospital. She worked at the hospital (and another) until she died at the age of eightyone. Maria wrote an important book
5、 on mathematics, as well as another unpublished book. She ran a household of over twenty people, and she worked for people who had not had her luck and opportunities. Each one of these things was remarkable, but she did them all.【语篇解读】本文是一篇人物传记,主要介绍了印度著名数学家Maria的成功经历和她为穷人做出的贡献。1We know from the text
6、 that Maria_Awas a maths teacher when she was youngBlived a rich life in her childhoodCwas born in a large familyDwas too shy to teach others解析:选C细节理解题。根据第二段第二句可知,她妈妈有21个孩子,所以她家是个大家庭。2It can be inferred from the text that_Athere were some good schools for children when Maria was youngBwomen were not
7、 allowed to study science when Maria was a little girlCwomen had equal rights to learn anything as boys didDMaria had the ability to make enough money to bring up her brothers and sisters when her mother died解析:选B推理判断题。根据第二段第六句中的“. she was living proof of what she had argued at nine years old that w
8、omen had a right to study science.”可知,当时是不允许妇女学科学的。3According to the text, Maria was so devoted to maths that she_Aforgot everything when she was studyingBspent over ten years writing her most famous bookCnever slept while doing researchesDwould go on with her study in her dream解析:选D细节理解题。根据第二段第四、五句
9、可知,她对工作执着到睡觉时也会梦游进书房工作。4We know from the text that Maria was also a_woman.AkindheartedBbeautifulCwellbornDrich解析:选A推理判断题。根据文章后半部分的描述可知,她为别人做了很多事,说明她不仅是一位伟大的数学家,还是一个“热心的,善良的”人。BBessie ColemanBorn in Texas, Coleman moved to Chicago to find a job, but she became interested in the stories she heard from
10、 pilots returning from World War .However, her race (种族) and her gender (性别) kept her out of flight schools in the US., so she made her way to France where she could learn flying.When she returned to Chicago, Coleman had difficulty finding jobs, so she chose to be a stunt (特技) pilot.She was the firs
11、t black female pilot in the US.and was an inspiration to early pilots and to African Americans and Native Americans.Bessica RaicheBessica Raiche drove a car, shot guns and practiced medicine.Besides, she was an accomplished artist and musician.But on Oct.13, 1910, Raiche became the first American wo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423855.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
