2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Music过关检测课后习题(含解析)新人教版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Music过关检测课后习题含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Music 过关 检测 课后 习题 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、第五单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIt all starts with a tree.In fact,it starts with several trees.Since the first modern guitars were made in northern Spain over 150 years ago,craftspeople have known the wood to be used is important in
2、making a guitar.Every guitar is made of several different kinds of wood.Each piece is carefully chosen and then cut to fit the part of the guitar for which it is designed.The most important part of a guitar is the soundboardthe piece of wood with a large hole that lies under the strings.Guitar maker
3、s are careful to make the soundboard just the right shape and thickness.Then they fix stripes (长条) of wood across the inside in a special pattern,which helps strengthen the soundboard and improves the tone of the guitar. Wood for the curvy bent sides of the guitar must be soaked in water and bent ov
4、er a hot iron pipe.When all the pieces of the guitar are ready,they are carefully stuck together with glue.Special woodworking tools are used to shape and smooth the neck of the guitar.The craftspeople must make sure that the neck is perfectly centred over the soundboard.Then it is time to use varni
5、sh(亮光漆).This brings out the beauty of the wood.Varnish also improves the sound of the guitar but too much varnish makes the guitar sound flat and dull.Finally guitar strings are attached and tightened to make just the right musical tones.Then its time to play a song.1.What does the underlined word “
6、soaked” mean in Paragraph 3?A.晒干B.浸湿C.下沉D.寻找答案B解析词义猜测题。从第三段首句后半句“.inwaterandbentoverahotironpipe.”不难猜出soak的意思为“浸湿”,故选B项。2.In order to make the soundboard strong,.A.people tie strings to the top of itB.stripes are stuck across the inside of woodC.a large hole is made in itD.several pieces of wood are
7、 glued together答案B解析细节理解题。从第二段最后一句“Thentheyfixstripesofwoodacrosstheinsideinaspecialpattern,whichhelpsstrengthenthesoundboardandimprovesthetoneoftheguitar.”可推知答案。3.Which of the following DOESNT affect the sound of a guitar?A.Soundboard.B.Strings.C.Neck.D.Colour.答案D解析细节理解题。通读全文不难看出soundboard,strings和
8、neck都会影响吉他的声音,唯独colour不会,故选D项。4.What will happen to the guitar if too much varnish is used to the wood?A.The beauty of the wood cant be seen clearly.B.The sound of the guitar will be flat and dull.C.The tone of the guitar will be improved.D.The guitar will become thin.答案B解析细节理解题。从倒数第二段中的“Varnishalso
9、improvesthesoundoftheguitarbuttoomuchvarnishmakestheguitarsoundflatanddull.”可知答案。BCountry music is one of the most popular kinds of music in the United States today because it is about simple but strong human feelings and eventslove,sadness,good times,and bad times.It tells real-life stories and sou
10、nds the way people really talk;as life becomes more complicated (复杂的) it is good to hear music about ordinary people.Country music,sometimes called country-western,comes from two lands of music.One is the traditional music of the people in the Appalachian Mountains in the eastern United States.The o
11、ther is traditional cowboy music from the West.The singers usually play guitars,and in the 1920s they started using electric guitars.At first city people said country music was low class.It was popular mostly in the South.But during World War ,thousands of Southerners went to the Northeast and Midwe
12、st to work in the factories.They took their music with them.Soldiers from the rest of the country went to army camps in the South.They learned country music.Slowly it became popular all over the country.Today country music is also popular everywhere in the United States and Canadain small towns and
13、in New York City,among black and white,and among educated and uneducated people.About 1,200 radio stations broadcast country music twenty-four hours a day.English stars sing it in British and people in other countries sing it in their own languages.The music that started with cowboys and poor Southe
14、rners is now popular all over the world.5.It can be learned from the passage that country music comes from.A.the Northeast and MidwestB.factories and army camps in the SouthC.the Appalachian Mountains and the WestD.real-life stories in small towns答案C解析细节理解题。根据第二段可知答案。6.During World War many Southern
15、ers went to the Northeast and Midwest because .A.they wanted to take music with themB.they wanted to make other people like country musicC.they wanted to work in the factories thereD.they wanted to make country music popular答案C解析细节理解题。根据第三段中的“ButduringWorldWar,thousandsofSouthernerswenttotheNortheas
16、tandMidwesttoworkinthefactories.”可知,答案为C项。7.Country music is one of the most popular kinds of music in the world today because.A.many people said it was low classB.people could sing it in different languagesC.it started with cowboys and poor SouthernersD.it is loved by different kinds of people in t
17、he world答案D解析推理判断题。根据最后一段第一句“TodaycountrymusicisalsopopulareverywhereintheUnitedStatesandCanadainsmalltownsandinNewYorkCity,amongblackandwhite,andamongeducatedanduneducatedpeople.”可推知答案为D项。8.Which of the following is TRUE according to the passage?A.Country music is sung by stars all in English.B.Cou
18、ntry music is about human feelings and events.C.Country music is only popular with city people today.D.The singers started using electric guitars in the 1930s.答案B解析推理判断题。根据第一段可知乡村音乐是表达人们情感和事情的一种音乐。COn Nov.18,1995,Itzhak Perlman,the violinist,came on stage to give a concert.If you have ever been to a
19、 Perlman concert,you know that getting on stage is no small achievement for him.He was stricken with polio(小儿麻痹症) as a child,and so he walks with the aid of two crutches(拐杖).The audience sat quietly while he makes his way across the stage to his chair and begins his play.But this time,something went
20、 wrong.Just as he finished the first few bars,one of the strings on his violin broke.We thought that he would have to stop the concert.But he didnt.Instead,he waited a moment,closed his eyes and then signalled the conductor to begin again.Of course,anyone knows that it is impossible to play a pleasa
21、nt work with just three strings.I know that,and you know that,but that night Itzhak Perlman refused to know that.When he finished,there was a breathtaking silence in the room.And then people rose and cheered.There was an extraordinary outburst of applause from every corner of the auditorium (礼堂).He
22、smiled,wiped the sweat from his brow and then he saidnot proudly,but in a quiet,holy attitude“You know,sometimes it is the artists task to find out how much music you can still make with what you have left.”This powerful line has stayed in my mind ever since I heard it.And who knows?Perhaps that is
23、the meaning of lifenot just for artists but for all of us.So,perhaps our task in this fast-changing,puzzling world in which we live is to make music,at first with all that we have,and then,when that is no longer possible,to make music with what we have left.9.What made Itzhak Perlmans performance at
24、 the concert special on Nov.18,1995?A.He was played an operation.B.He was late for the stage.C.He had a quarrel with the audience.D.His string of violin got broken.答案D解析细节理解题。根据第二段第二句中的“somethingwentwrong”和第三句中的“oneofthestringsonhisviolinbroke”可知答案为D项。10.Why didnt Itzhak Perlman accept the fact on t
25、he stage?A.He was a person of self pride.B.He thought the audience didnt see that.C.He decided to succeed with fewest conditions.D.He didnt see the string get broken at all.答案C解析细节理解题。第五段中的“findouthowmuchmusicyoucanstillmakewithwhatyouhaveleft”是Itzhak对他自己这样做的解释和诠释。11.Why did the audience give heated
26、 claps to Itzhak Perlman?A.They were moved by his disease.B.They were moved by his spirit.C.They were laughing at his action.D.They were encouraging him to cheer up.答案B解析推理判断题。第四段第二句中的“roseandcheered”和第三句中的“extraordinaryoutburst”都说明了观众对Itzhak的赞许和认可,而第五段Itzhak的话也印证了这一点。12.What is the best title for t
27、he passage?A.When you lose the most important thingB.How can you give it up easily?C.Playing a violin with three stringsD.Playing a violin to yourself答案C解析标题归纳题。故事讲述了Itzhak在小提琴断掉一根弦的情况下仍然完成了演奏,她的精神让观众感动,并震撼了全场,所以关键词是violinwiththreestrings。DFor some people,music is no fun at all.About four percent of
28、 the population is what scientists call “amusic”.People who are amusic are born without the ability to recognise or reproduce musical notes (音调).Amusic people often cannot tell the difference between two songs.Amusics can only hear the difference between two notes if they are very far apart on the m
29、usical scale.As a result,songs sound like noise to an amusic.Many amusics compare the sound of music to pieces of metal hitting each other.Life can be hard for amusics.Their inability to enjoy music set them apart from others.It can be difficult for other people to identify with their condition.In f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425375.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
