2019届高考英语二轮复习练习:阅读填句 对点集训.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语二轮复习练习:阅读填句 对点集训 2019 高考 英语 二轮 复习 练习 阅读 集训
- 资源描述:
-
1、对点集训素养提升(2018福州一模)Your phone is running low on power while you are waiting to fly out of an airport. Then you discover a public USB charging area close by. 1 Then you take a deep breath and sit back, happy to get the power for free. What could go wrong? Plenty. In addition to providing an electrical
2、 current, phone charging cords can send and receive data. That free USB charging hub at an airport, hotel or any other public place may not only charge your phone. 2 The USB charging hub could be connecting to your phone and copying your contact list, email and text messages, voice mail, photographs
3、 and videos. It can also copy passwords, banking information and any other information stored on your phone. If you want to charge your phone while traveling, you have other choices that do not increase your risks. Connect your phone only to electrical outlets so data transfer is not possible. 3 It
4、is better to use a distant wall outlet than a nearby USB charging hub. Carry an extra, fully-charged battery. Having one means you can charge your phone without having to worry about carrying a special cord or finding a power outlet. 4If you must use a public USB charging center, be sure to turn off
5、 your phone completely. 5 But it will reduce the chances of it happening, depending on what phone you have. A. Remember to fully charge your phone before you leave home or work. B. It also could be transferring information to and from the device. C. The public USB charging hub may even download prog
6、rams to your phone. D. This may or may not prevent data transfer. E. You can charge your phone with the extra battery wherever you are. F. An available outlet may not be as near as a USB charging hub, but the few extra steps may keep your information safe. G. You quickly reach for a charge cord and
7、connect your phone to the charging hub. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了在飞机场候机时, 给处于低电状态的手机安全充电的方法。1. 【解析】选G。上文说你会发现附近有一个公共的USB充电区域, 空处下文提到你深吸一口气, 舒服地坐好, 为免费充电而高兴。所以空处应表示你把手机连接到充电口进行充电, 故选G项“你很快拿到一根充电线, 并把你的手机连接到充电中心”。2. 【解析】选B。上文说机场、酒店或其他公共场所的免费USB充电中心, 可能不仅给你的手机充电, 再结合空后一句可知, 空处应表示USB充电中心的其他作用。B项提到它还可能把信息传入或
8、输出设备, 前后语义衔接, 故选B。且B项中的also与空前一句中的not only相呼应。3. 【解析】选F。根据空处所在段的内容可知, 本段推荐使用距离稍远的墙上的电源插座, 而不用邻近的USB充电中心, 这样可以保证手机信息的安全。F项说一个可用的墙上的电源插座可能不像USB充电中心那么近, 但是多走几步可以保证你的信息安全, 前后逻辑关系紧密, 故选F。4. 【解析】选E。本段的主旨是携带一个额外的、充满电的电池, 而E项说无论你在哪里, 你都可以用这个额外的电池给手机充电, 为具体描述, 故选E。5. 【解析】选D。上文提到如果必须使用USB充电中心充电, 确保将手机彻底关机。下文说
9、但这将减少发生这种情况的机会。故D项“这可能会阻止数据传输, 也可能不会”符合语境。D项中的This指代关机这个行为, 故选D。(2018深圳一模)Choosing the Right Path to Be a “Better” PersonLife is a constant exercise in self-improvement. In the rush to achieve, the idea of being “better” can become lost sometimes. You may always wonder how to improve yourself and fu
10、lfill your dreams in an easier way. 1Explore your talents. Everybody has some outstanding skills or interests. So its often necessary to be patient and try many things before you find one that suits you. 2 For example, people loving adventure may not be interested in the quiet chess club, but someon
11、e who enjoys other quiet activities might be. Determining who you enjoy being around may help you know what youll enjoy. 3No matter how much money you make, you will not be happy if you spend your entire life doing something you hate. Its important to at least devote some of your time to what makes
12、you happy. If youre particularly unhappy at your job, consider why. 4 If you feel your job isnt meaningful, or isnt in line with your values, consider finding another job. Experience something new. Research has shown that when were in our comfort zone, we arent as productive as we are when we step j
13、ust beyond it. 5 Because of that, we may react slowly to our own positive experiences. Its important to have new experiences and interactions with others, even when those are a little scary. Doing so can help you achieve more. A. Do what you love. B. Here are some tips for you. C. Register in a clas
14、s youre interested in. D. Human adapt very quickly to positive events. E. Its possible that some changes may change your feeling. F. Similar types of people may be attracted to the same activities. G. Try not to allow yourself to focus so much on a certain aspect of your life. 【文章大意】人生就是不断自我提升的过程, 有
15、时我们急于取得成功, 却迷失了自我。本文就如何提升自己给出了一些建议。1. 【解析】选B。上文提到你可能想知道如何用更简单的方式提升自己, 下文则给出了一些建议。由此可知, 设空处承上启下。B项符合语境。2. 【解析】选F。本段最后一句提到, 判断你喜欢跟谁在一起有助于你了解自己喜欢什么。由此可知, F项符合语境。故选F项。3. 【解析】选A。本题考查标题句。根据该标题下的Its important to at least devote some of your time to what makes you happy. 可知, 花时间做自己喜欢的事很重要。由此可知, A项(做你喜欢的事)符合
16、语境。4. 【解析】选E。上文提出如果特别不喜欢现在的工作, 考虑一下原因, 下文则提出考虑换一份工作。由此可知, E项(有时候做出一些改变也可以改变你的心情)符合语境。5. 【解析】选D。本段主题是体验新事物。空格后说, 正因为如此, 我们可能对自己的积极的经历反应迟钝。D项(人类对积极的事件适应很快)正好解释了下文的现象。故选D项。(新题预测)By 2025, water shortage will be a big problem for about 1. 8 billion people. In a world where water resource is increasingly
17、short, nations cannot afford to waste it. 1 After we use water in our homes and businesses, it is washed away, and takes many valuable resources with it. Waste water is rich in carbon and nutrients. 2 A number of nations and major cities have already built waste water treatment plants. They can effe
18、ctively recover nutrients and bioenergy, and produce “new water” that can be reused. But more than 80% of all waste water still currently flows into natural ecosystems, polluting the environment and taking valuable nutrients and other recoverable materials with it. 3 This is still better than the si
19、tuation in smaller cities. In Latin American countries, those living in small and medium-sized cities at most treat it in the form of septic tanks (化粪池)that lack regular and proper maintenance. Imagine that outside one of these small cities lies a lovely piece of land: on the surface it is pleasingl
20、y built and provides habitats for local wildlife. Beneath the surface is a wetland that treats waste water and produces energy. The energy produced saves families from having to use firewood collected in the wild. This is not a dream project. 4 A team of scientists have been looking into the potenti
21、al of constructed wetland environments. Having analyzed 800 examples of biomass in more than 20 countries, they found that, depending on climate and the type of plant used in the construction of this type of wetland, up to 45 hectares of land could be irrigated with waste water. 5A. But that is exac
22、tly what we do. B. This can provide easy access to clean water. C. There is no longer any good reason to waste any type of water. D. A constructed wetland environment is already in practice on a small scale. E. This would reduce the need for fresh water for irrigation and energy for pumping. F. If c
23、ollected and treated properly, it could provide “new water”, fertilizer, and energy. G. Although waste water systems in large cities are effective, the whole procedure usually costs much. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了当前世界水资源的现状以及有效利用水资源的方法。1. 【解析】选A。上文说在水资源短缺的大环境下, 很多国家不能承担浪费(的后果), 下文说我们用完水后, 就直接把水冲走。根据上下文可
24、知, A项“但是那正是我们所做的”与此处匹配, 起承上启下作用, 故选A。2. 【解析】选F。上文说废水富含碳元素和养分, 而F项说如果收集和处理得当, 它就能提供“新的水”、肥料和能量, 前后形成语义上的衔接, 故选F。3. 【解析】选G。下文讲述的是拉丁美洲的中小城市的废水处理系统缺乏常规和合适的维护, 而G项提到大城市的废水处理系统有效但成本高, 与本段内容吻合, 故选G。4. 【解析】选D。上文提到在这些小城市建造湿地环境的设想, 下文提到已经有科学家在研究建造的湿地环境的潜力了, 由此可知, D项“建造的湿地环境已经在小范围的实践中了”符合语境。故选D。5. 【解析】选E。上文讲述的
25、是这种解决方案的另一种好处是人们可以用废水灌溉农田, 而E说这可以减少用淡水灌溉的需求及抽水所需的能量, 前后语义衔接, 故选E。世纪金榜导学号(2018南昌二模)When mouth-watering food on a plate is served, do you eat it right away? 1 Then you post it on your favorite social networking sites and apps. Shooting food has become a popular practice for people all over the world.
26、Last month, The Telegraph published an article from British food photographer Hugh Johnson in which he shared tips. Read on to find out how to get better at taking food pictures. Dont overcrowd the shot. 2 Zoom in (使画面放大) on its front edge or focus on a key area, such as an egg yolk (蛋黄) or a steaks
27、 pink center, but not so closely that a viewer wont be able to tell what it is. 3Natural light can always make your food photos look great. Using a flash in a darker restaurant will get rid of a lot of your foods features and colors. A plate will always look better in natural light, but when sunshin
28、e is out of the question, make sure you use as much of the available light as possible. 4Move things around. Too many people might ruin a good shot by failing to look at the background properly. Make sure all the dirty spoons and used napkins are out of sight. Double check that you havent left anyth
29、ing in your background that you dont want to be seen. 5A. Consider the light. B. The food will sparkle in the sunshine. C. Dont try and put too much in a single picture. D. Unnatural light may ruin amazing pictures. E. Chances are that you actually take a photo first. F. Let the food take center sta
30、ge. G. Try and use the shadow to your advantage. 【文章大意】本文主要介绍了如何给美食拍照。1. 【解析】选E。根据下文的“Then you post it. . . Shooting food has become a popular practice for people all over the world. ”可知, 在吃令人垂涎的美食之前, 拍照上传成为风尚, 所以选E项。2. 【解析】选C。根据本段标题Dont overcrowd the shot. 可知, 在一个镜头里不要堆放太多东西, 故选C项。3. 【解析】选A。根据本段的整体
31、内容可知, 本段的关键词是light, 即在美食拍照中, 灯光的运用要恰当, 所以选A项。4. 【解析】选G。本段主要讲光在美食拍照中的应用, 那么影也是其中的一部分, 空处与上文的“but when sunshine is out of the question, make sure you use as much of the available light as possible”呼应, 所以选G项。5. 【解析】选F。结合本段的标题Move things around, 并根据本段整体内容可推知, 在美食拍照中, 食物才是重点, 其他不必要的或者影响主题的东西都要被收起来, 所以选F项
32、。Coming face-to-face with your inadequacies(缺点)can be painful, to say the least. 1 It even makes you question yourself. Your knee-jerk reaction may be to get defensive or even dismiss the critique entirely. But handling negative feedback with grace will not only make you look gracious, but it could
33、ultimately help you grow as a person. Heres how to do it. 1. Be objective about the criticismBefore you jump to conclusions and begin to challenge the other persons opinion, take a step back and look at it objectively. Next time you get a bad review, dont immediately allow your emotions to get the b
34、etter of you, but rather, take a moment to consider whether the criticism is at all accurate. 22. Avoid unnecessary conflictIf you decide that the point is valid, it may be hard to take. In your discomfort, you may feel the urge to criticize the other person angrily and defend yourself. 33. Be open
35、to the idea of change4 And it may be because of a concept called “cognitive dissonance” that can prevent us from changing even when thats what we need most. 4. Ask questionsIf youre open to using the criticism as a springboard to improvement, you will likely need more information. 5 Your emotions wi
36、ll be running high, and you may not be particularly receptive to extra information. However, when you feel ready, it could be worth revisiting the subject with the person who criticized you. Even if you dont agree with their advice, thank them and promise to consider it. A. Most of us are pretty stu
37、bborn. B. There is no doubt that change is necessary. C. But its best to avoid getting into an argument. D. Being sensitive to criticism leads you nowhere. E. It challenges the way you believe people see you. F. Give yourself a chance to really take in the information and evaluate it. G. The initial
38、 moment you hear it may not be the best time to ask for more details. 【文章大意】听到别人对你的批评也许会很痛苦, 但是如果优雅地处理这些问题, 自己将变得更好。1. 【解析】选E。根据空后一句话可知, 空处与下一句是递进关系, E项“这会挑战你认为别人看待你的方式”, 所以E项符合语境。2. 【解析】选F。根据空前的“dont immediately allow your emotions to get the better of you, but rather, take a moment to consider whe
39、ther the criticism is at all accurate”可知, 空处应讲给自己一个机会真正吸收这些信息并对其进行评估。故F项符合语境。3. 【解析】选C。根据该段小标题“Avoid unnecessary conflict”可知, C项“但是最好避免陷入争吵”符合语境。4. 【解析】选A。根据空后的“And it may be because of a concept called cognitive dissonance that can prevent us from changing even when thats what we need most. ”及本段小标题
40、可知, A项“我们大部分人都很倔强”符合语境。5. 【解析】选G。根据空后的“Your emotions will be running high, and you may not be particularly receptive to extra information. ”并结合上文可知, 空处应讲最开始听到批评时不适合问更多的细节, 故G项符合语境。Imagine that youre an actor or actress performing in a play for the first time. Youve learned all your lines and you kno
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
