吉林省延边朝鲜族自治州延边二中北校区2020-2021学年高二下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省延边朝鲜族自治州延边二中北校区2020-2021学年高二下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 吉林省 延
- 资源描述:
-
1、延边二中北校区(2020-20)学年度下学期高二下学期第一次月考英语试卷注意事项:答案必须写在答题卡上,答在试卷上无效。本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,本试卷满分120分。考试时间90分钟。第卷(选择题 共80分)第一部分 听力(共两节,每小题 1 分,满分 20 分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where is Mike from?A. Canada. B. Japan. C. Australia.2.What will th
2、e man do with the TV?A. Turn it up. B. Turn it off. C. Turn it down.3.What does the woman want to buy?A. A coat. B. A hat. C. A box.4.What does the man think of the show?A. Its funny. B. Its out of style. C. Its a modern show.5.Why does the man want the apartment outside the city?A. Its cheaper. B.
3、Its larger. C. Its more convenient.第二节听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6.How often does Tim run now?A. Every day. B. About two days a week. C. About four days a week.7.When did Tim start running?A.Whe
4、n he was in university.B.When he was in high school.C.When he was in primary school.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8.Why doesnt the man take the first table?A. Its too small. B. The style isnt nice. C. He doesnt like the color.9.How does the man pay?A. In cash. B. With a store card. C. By credit card.10.Wher
5、e does the conversation probably take place?A. In a restaurant. B. In a furniture store. C. At the womans house.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11.How much money does Chris have?A. 25 yuan. B. 50 yuan. C. 100 yuan.12.What does Chris say about Pookie?A. He is lost. B. He is dead. C. He is sick.13.What do we k
6、now about Stan?A. He has several kids. B. He loves dogs. C. He is helpful.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14.What kind of room does Mr. Johnson need?A. A double room. B. A single room. C. A business room.15.How much will Mr. Johnson pay for the room a night?A. 100 dollars. B. 120 dollars. C. 200 dollars.16.W
7、hat does Mr. Johnson tell the woman?A.His name and flight number.B.His name and phone number.C.His phone number and email address.17.When will Mr. Johnson land?A. At 7:00 p.m. B. At 9:00 p.m. C. At 10:00 p.m.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18.How many people visited the park in its first six months?A. 5.6 m
8、illion. B. 7 million. C. 16 million.19.Which themed area is now under development?A. Treasure Cove. B. Tomorrowland. C. Toy Story Land.20.What was built instead of Disneys classic Main Street USA?A. Mickey Land. B. Mickey Avenue. C. Minnie Gardens.第二部分:综合知识运用(共三节,满分60分)第一节: 阅读理解 (共15题,每小题2分, 满分30分)认
9、真阅读下列短文, A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(A)Dear Friend,The recent success of childrens books has made the general public aware that theres a huge market out there.And theres a growing need for new writers trained to create the $3 billion worth of childrens books bought each year plus stories and ar
10、ticles needed by over 650 publishers of magazines for children and teenagers.Who are these needed writers? Theyre ordinary folks like you and me.But am I good enough?I was once where you might be now. My thoughts of writing had been pushed down by self-doubt, and I didnt know where to turn for help.
11、Then, I accepted a free offer from the Institute to test my writing ability, and it turned out to be the inspiration I needed.The promise that paid offThe Institute made the same promise to me that they will make to you, if you show basic writing ability:You will complete at least one manuscript (手稿
12、) suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.I really didnt expect any publication before I finished the course, but that happened. I sold three stories. And I soon discovered that was not unusual at the Institute.Since graduation, I have authored 34 nationally published ch
13、ildrens books and over 300 stories and articles.Free test and brochureWe offer a free ability test and will send you a copy of our brochure (小册子) describing our recognized home-study courses on the basis of one-on-one training.Realize your writing dream today. Theres nothing sadder than a dream dela
14、yed until it fades forever.Sincerely,Kristi Hill InstructorInstitute of Childrens Literature1. The first two paragraphs tell us that _.A. magazines for children and teenagers have drawn public attentionB. there is a growing need for writers of childrens booksC. publishers are making $3 billion each
15、yearD. childrens books are usually bestsellers2. You are promised to publish one manuscript when you _.A. show basic abilityB. finish the courseC. have sold three storiesD. have passed the test3. Kristi Hill mentions her own experience mainly to _.A. prove she is a qualified instructorB. introduce t
16、he home-study coursesC. show she has realized her dreamD. promote the writing program【答案】1. B 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一则应用文。文章属于广告类短文,宣传了一个培训儿童作家的机构Institute of Childrens Literature。【1题详解】主旨大意题。根据第二段第一句“And theres a growing need for new writers trained to create the $3 billion worth of childrens books b
17、ought each year.”可知,此外,对训练有素的新作家的需求也在不断增长,他们需要创造出每年价值30亿美元的儿童读物。同时根据第一段内容可知,儿童读物的市场很广阔。由此可知,前两段主要告诉我们社会需要儿童作家。故选B。【2题详解】细节理解题。根据The promise that paid off (保证有回报)下面的“You will complete at least one manuscript (手稿) suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.”可知,如果你完成了这一课程,你至少会
18、完成一份适合交给出版商的手稿。由此可知,这是Institute of Childrens Literature的诺言,你被承诺在完成课程后发表一篇手稿。故选B。【3题详解】推理判断题。根据The promise that paid off (保证有回报)下面的“I really didnt expect any publication before I finished the course, but that happened. I sold three stories. And I soon discovered that was not unusual at the Institute.
19、”可知,在我完成课程之前,我真的没有想过要发表任何东西,但这发生了。我卖了三个故事。我很快发现这在研究所并不罕见。由此推知,作者现身说法,就是为了宣传Institute of Childrens Literature。故选D。(B)In ancient Egypt, the pharaoh (法老) treated the message runner like a prince when he arrived at the palace, if he brought good news. However, if the exhausted runner had the misfortune
20、to bring the pharaoh unhappy news, his head was cut off.Shades of that spirit spread over todays conversations. Once a friend and I packed up some peanut butter and sandwiches for an outing. As we walked light-heartedly out of the door, picnic basket in hand, a smiling neighbor looked up at the sky
21、and said, “Oh, boy, bad day for a picnic. The weatherman says its going to rain.” I wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches. Not for his stupid weather report, but for his smile.Several months ago I was racing to catch a bus. As I breathlessly put my handful of cash ac
22、ross the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile. “Oh, that bus left five minutes ago.” Dreams of head-cutting!Its not the news that makes someone angry. Its the unsympathetic attitude with which its delivered. Everyone must give bad news from time to time, and winning professiona
23、ls do it with the proper attitude. A doctor advising a patient that she needs an operation does it in a caring way. A boss informing an employee he didnt get the job takes on a sympathetic tone. Big winners know, when delivering any bad news, they should care the feeling of the receiver.Unfortunatel
24、y, many people are not aware of this. When you are tired from a long flight, has a hotel clerk cheerfully said that your room isnt ready yet? When you have your heart set on the toast beef, has your waiter merrily told you that he just served the last piece? It makes you as a traveler or diner want
25、to land your fist right on their unsympathetic faces.Had my neighbour told me of the upcoming rainstorm with sympathy, I would have appreciated his warning. Had the Greyhound salesclerk sympathetically informed me that my bus had already left, I probably would have said, “Oh, thats all right. Ill ca
26、tch the next one.” Big winners, when they hear bad news,deliver bombs with the emotion the bombarded (被轰炸的) person is sure to have.4. In Paragraph 1, the writer tells the story of the pharaoh to _.A. make a comparisonB. describe a sceneC. introduce a topicD. offer an argument5. In the writers opinio
27、n, his neighbor was _.A. not helpfulB. not considerateC. friendlyD. warm-hearted6. From “Dreams of head-cutting!” (Paragraph 3), we learn that the writer _.A. was reminded of the cruel pharaohB. was mad at the sales agentC. wished that the sales agent would have had dreamsD. dreamed of cutting the s
28、ales agents head that night7. What is the main idea of the text ?A. Delivering bad news with sympathy is important in communication.B. Helping others sincerely is the key to business success.C. Receiving bad news requires great courage.D. Learning ancient traditions can be useful.【答案】4. C 5. B 6. B
29、7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者通过讲述自己的亲身经历说明在交流中,带着同情发表坏消息是非常重要的。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的“Shades of that spirit spread over todays conversations.”可知,这种精神的阴影在今天的谈话中随处可见。由此推知,在第一段中,作者讲述了法老的故事来引出一个话题。故选C。【5题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Had my neighbour told me of the upcoming rainstorm with sympathy, I would have appreciated
30、his warning.”可知,如果我的邻居同情地告诉我即将到来的暴风雨,我会感激他的警告。由此推知,依作者来看,他的邻居不体贴。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的“As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile. “Oh, that bus left five minutes ago.” Dreams of head-cutting!(当我屏息凝神地把一大把现金放在灰狗牌汽车的柜台上时,销售人员咧着嘴笑着说。
31、“哦,那辆车五分钟前就开走了。”梦见砍头!)”及第四段中的“Its not the news that makes someone angry. Its the unsympathetic attitude with which its delivered.(不是消息让人生气。而是它传达的冷漠态度)”可知,作者对这个销售代理商非常生气。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据全文主题句“Its not the news that makes someone angry. Its the unsympathetic attitude with which its delivered.(不是消息让人生
32、气。而是它传达的冷漠态度) ”可知,这篇文章作者通过讲述自己的亲身经历说明在交流中,带着同情发表坏消息是非常重要的。故选A。(C)“What kind of rubbish are you?” This question might normally cause anger, but in Shanghai it has brought about complaints over the past week. On July 1st, the city introduced strict trash-sorting regulations that are expected to be use
33、d as a model for our country. Residents must divide their waste into four separate kinds and put it into specific public bins. They must do so at scheduled times, when monitors are present to ensure compliance(服从)and to inquire into the nature of ones rubbish.Violatorsface the possibility of fines a
34、nd worse. They could be hit with fines of up to 200yuan($29). For repeat violators, the city can add black marks to their credit records, making it harder for them to obtain bank loans or even buy train tickets.Shanghai authorities are responding to an obvious environmental problem. It generates 9 m
35、illion tonnes of garbage a year, more than Londons annual output and rising quickly. But like other cities in China, it lacks a recycling system. Instead, it has relied on trash pickers to sort out the waste, picking out whatever can be reused. This has limits. As people get wealthier, fewer of them
36、 want to do such dirty work. The waste, meanwhile, just keeps piling up. China produces 80 billion pairs of disposable(一次性的)chopsticks a year.Many residents appear to support the idea of recycling in general but are frustrated by the details. Rubbish must be divided according to whether it is food,
37、recyclable, dry or hazardous(有害的), the differences among which can be confusing, though there are apps to help work it out. Some have complained about the rules surrounding food waste. They must put it straight in the required public bin, forcing them to tear open plastic bags and toss it by hand. M
38、ost upset are the short windows for throwing trash, typically a couple of hours, morning and evening. Along with the monitors at the bins, this means that people go at around the same time and can keep an eye on what is being thrown out; no one wants to look bad.8. What does the underlined word “Vio
39、lators” in Paragraph 2 refer to?A. People who dont sort the waste.B. People who argue with the monitors.C. People who dont throw the trash on time.D. People who are against the regulations.9. What is the main direct environmental problem in Shanghai?A. The massive traffic.B. The increasing garbage.C
40、. Lack of a recycling system.D. Lack of trash pickers.10. What makes the residents upset most about the rules?A. Complex distinction among the four categories of trash.B. Short scheduled time for throwing the trash.C. Being observed by monitors when throwing the garbage.D. Being fined when blamed du
41、e to improper behavior.11. What can be the best title for the text?A. A Restart of Trash-sortingB. A Great Change in Tackling LitterC. New Times of Garbage ClassificationD. A Craze for Learning Waste Sorting【答案】8. D 9. B 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了7月1日上海市出台的垃圾分类规定,有望成为我国的一个典范。文章说明了垃圾分类规定的部分内容
42、以及违反者将面临的处罚,这项政策出台的原因是上海日益增多的垃圾,以及居民们对此政策的看法和态度。【8题详解】词义猜测题。结合后文They could be hit with fines of up to 200 yuan ($29).他们将面临最高200元(29美元)的罚款。可推测他们此处指违反垃圾分类规定的人们,故划线单词意思为“违反规定的人”,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段中Shanghai authorities are responding to an obvious environmental problem. It generates 9 million tonnes
43、of garbage a year, more than Londons annual output and rising quickly.(上海政府正在应对一个明显的环境问题。它每年产生900万吨垃圾,超过伦敦的年产量,而且还在迅速增加。)可知日益增多的垃圾是上海面临的主要直接环境问题。故选B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中Most upset are the short windows for throwing trash, typically a couple of hours, morning and evening.(最让人心烦的是扔垃圾的短暂开放期,通常是早上和晚上的几个
44、小时。)可知扔垃圾的时间很短让居民对这些规定最不满。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段中On July 1st, the city introduced strict trash-sorting regulations that are expected to be used as a model for our country. Residents must divide their waste into four separate kinds and put it into specific public bins. They must do so at scheduled
45、times, when monitors are present to ensure compliance and to inquire into the nature of ones rubbish.(7月1日,该市出台了严格的垃圾分类规定,有望成为我国的一个典范。居民必须将他们的垃圾分成四类,并将其放入特定的公共垃圾箱。他们必须在规定的时间这样做,当监督员在场时,以确保遵守和调查一个人的垃圾的性质。)以及文章主要内容围绕着上海垃圾分类规定标志着一个垃圾分类的新时代的开始而展开,故C选项“垃圾分类的新时代”符合文章标题。故选C。【点睛】在阅读中我们经常会考查猜测词义题。事实上,阅读材料中的每
46、个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式,这要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文(各种已知信息)并结合具体的语境推测、判断某些词或短语的词义。如第一小题,结合后文They could be hit with fines of up to 200 yuan ($29).他们将面临最高200元(29美元)的罚款。可推测他们此处指违反垃圾分类规定的人们,故划线单词意思为“违反规定的人”,故选D。(D)Grown-ups are often surprised by how well they remember somethi
47、ng they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A
48、 mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle, twinkle, little star” or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned som
49、ething, additional learning experiences increase the length of time we will remember it.In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle,
50、 twinkle, little star” and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.The multiplication tables(乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in
51、 childhood.The law of overlearning explains why cramming(突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almo
52、st everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for ones future development.12. Whats the main idea of Paragraph 1?A. Stories for children are easy to remember.B. Children have a better memory than grown-ups.C. Poem reading is a good way to learn words.D. Peop
53、le remember well what they learned in childhood.13. The author explains the law of overlearning by _.A. presenting research findingsB. setting down general rulesC. using examplesD. making a comparison14. According to the author, being able to use multiplication tables is _.A. a result of overlearnin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428956.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
