2020年中考英语重要题型解析 阅读理解之应用文(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020年中考英语重要题型解析 阅读理解之应用文含解析 2020 年中 英语 重要 题型 解析 阅读 理解 应用文
- 资源描述:
-
1、阅读理解之应用文1. The Yum Restaurant stays open for _ in total.A. two hoursB. three hoursC. five hours2. From the menu above, we know that _.A. bread and butter goes with startersB. there are four kinds of different ice creamC. the desserts are available for both lunch and dinner【文章大意】这是一则百胜餐厅的营业广告信息。列举了开胃
2、小吃,主食,甜点,饮料等食品名称以及价格。还包括营业时间等信息。1. C【解析】细节理解题。根据表格中的内容Lunch served 12: 302: 30 p.m./Dinner served 6: 009: 00 p.m.可知,午餐营业两个小时,晚餐营业三个小时,共计五个小时。答案为C。2. A【解析】细节理解题。根据表格中的信息All starters are served with bread and butter.所有的开胃小菜都配有面包和黄油。故答案为A。1. If you are accepted as part of the audience by EZ Comedy Club
3、, you can _.A. perform thereB. watch a live showC. record your own comedies2. Which of the following is NOT mentioned in the poster(海报)?A. The host of the show.B. The way to join the audience.C. Recording time and location.3. We can infer(推断)from the poster that the show could be _.A. very seriousB.
4、 quite funnyC. kind of boring【文章大意】这是EZ喜剧俱乐部为一场演出而发布的一则海报。介绍了演出的时间、地点、联系方式以及注意事项。1. B【解析】细节理解题。根据文中句子The greatest live show ever is coming to town! Do you want to be part of the live audience(观众)?有史以来最伟大的现场表演即将到来!你想成为现场观众的一部分吗?由此可知如果你被EZ喜剧俱乐部接受为观众的一部分,可以观看现场表演。故答案为B。2. A【解析】细节理解题。根据文中信息How to join t
5、he audience? Please email us the following information atezccaudience2019(可知,海报中介绍了加入现场观众的方式;根据文中信息Recording Time Friday, July 12, 2019 Recording Location(位置)361 3 Ave. New Haven. CT可知,海报中介绍了录制时间和地点。没有提到节目主持人。故答案为A。3. B【解析】推理判断题。根据海报的标题LAUGH YOUR HEAD OFF! 狂笑不止,捧腹大笑。以及文中句子youll have an amazing after
6、noon at EZ Comedy Club.你将在EZ喜剧俱乐部度过一个美妙的下午。由此我们可以从海报上推断出这个节目可能很有趣。故答案为B。Lisas GymKeep fit! Lose weight!Play basketball, do yoga(瑜伽), dance and meet many new friends!Price: 40/hourOpen time: Saturdays and SundaysTel: 2133730A ConcertDo you like classical music?Come to the concert on Friday evening. T
7、he concert will begin at 6:30 in the Childrens Palace.Ticket Price: Adults: 120Children (under 15): 60The Ugly DuckA wonderful play at Peoples Cinema.Ticket price: 80Time: 6:00 p.m. - 8:00 p.m.Dates: July 24th to July 27thSummer JobDo you like to talk with people? Do you like to work late?Do you lik
8、e to work for a restaurant? Then come and work for us as a waiter. Please call Jenny at 8124697 for more information.1. You can _ at Lisas Gym.A. watch a movieB. play basketballC. go to a concertD. find a job2. Miss Green is going to dance at Lisas Gym and she can go there on _.A. WednesdayB. Thursd
9、ayC. FridayD. Saturday3. Mr. and Mrs. White and their 14-year-old son have to pay _ for the concert.A. 300B. 180C. 240D. 1204. Jack can watch a play at Peoples Cinema _.A. at 6: 00 a.m. on July 23rdB. at 4: 00 a.m. on July 24thC. at 6: 00 p.m. on July 25thD. at 4: 00 p.m. on July 26th5. Linda wants
10、to find a job during her summer holiday. She can call _.A. 8967234B. 8567234C. 8213373D. 8124697【文章大意】这篇短文是四篇广告,分别介绍了丽莎的体育馆,音乐会,电影以及一个招聘广告。1. B【解析】细节理解题。根据文中Lisas Gym Keep fit! Lose weight! Play basketball, do yoga(瑜伽), dance and meet many new friends!可知,在Lisas Gym可以打篮球。故选B。2. D【解析】细节理解题。在文中表格左上 Lis
11、as Gym 介绍中我们可以看到 Open time: Saturdays and Sundays. 故排除 A、B、C、故选D。3. A【解析】细节理解题。在文中表格右上 A concert介绍中我们可以知道成人的价格是120,Mr. and Mrs. White 两位成人的价格共计240,their 14-year-old son,符合介绍中的儿童 价格是under 15,在15岁以下,所以是60,三个人共计需付300。故选 A。4. C【解析】细节理解题。在文中表格左下 The Ugly Duck 介绍中我们可以看到演出的时间是 6:00 p.m. 8:00 p.m.下午的6点到8点,日
12、期是:July 24th to July 27th,7月24日到7月27日之间;故首先排除A选项 23号,其次B选项的早上4点和D选项的下午4点具体时间都不在正确时间范围内,所以选C。5. D【解析】细节理解题。在文中表格右下 Summer job 介绍中我们可以知道暑假的工作信息,其中 可知 Please call Jenny at 8124697 for more information. 故正确电话是 8124697, 故选D。6www.youthnewshttps:/www.youthnews/yourviewYOUTHNEWS News School Life Your View S
13、portShould Museum Entry Be FreeWith International Museum Day coming up, today we are asking readers: Should museums be free or should people have to pay for a ticket? Let us know your view.CommentsMuseums are not only there for enjoyment; they are education. This is why they must be free. While muse
14、ums need a huge amount of money to operate, let the wealthy pay for it. The idea of a person or child interested in art not being able to view it because of cost is wrongKrista Chen(US)-Age 15Free entry does not attract people or encourage them to appreciate art. Generally people respect things that
15、 are difficult or costly to get. Museums should require regular visitors to pay a fee, but provide free tickets as prizes for high-achieving students who can appreciate them more.Fred Smith(New Zealand)-Age 14Museums teach people about their past. This is part of our shared culture that should be av
16、ailable to everyone, rich or poor People should never be asked to pay an entrance fee.Rob Sanchez (Australia)-Age 17There are no simple answers. Low ticket prices could help museums stay open. But companies and businessmen should also provide museums with more money and other support. They have a so
17、cial responsibility too.Amber White (UK)-Age 16I think museums and art galleries should all be free to the public. I do, however, think twice a year the museums should organize money-raising events to help pay for the cost of staying open.Li Mishao(China)-Age 151. How many readers support the idea o
18、f free museums?A. 2.B. 3C. 4D. 52. Who suggests museums should regularly hold special events to collect money?A. Krista Chen.B. Fred Smith.C. Rob Sanchez.D. Li Mishao.3. Why does Fred Smith believe that free tickets should be given to high-achieving students?A. Students will then study harder.B. Mus
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
