2019年高考英语一轮优练题Unit4Earthquakes含解析新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 优练题 Unit4Earthquakes 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Earthquakes李仕才一、阅读理解。Chinese paper cutting or jianzhi is the art of cutting paper designs, and the cut-outs are also used to decorate doors and windows, so they are sometimes called chuang hua. Paper cutting has long been a symbol of Eastern charm.There are symmetrical(对称的)designs that are us
2、ually created by some folding and cutting. When unfolded, it forms a symmetrical design. Chinese cut-outs are normally symmetrical and are usually in an even number series of 2, 4, 24,etc.The oldest surviving paper cut-out is a symmetrical circle from the early 6th century found in Xinjiang, China.
3、From the 7th to 13th century, paper cutting became popular especially during Chinese festivals. The art spread to the rest of the world in the 14th century. Throughout the Qing Dynasty many paper cutting skills were developed including drafting and the use of smoked papers. By the end of the Qing ru
4、ling, however, paper cutting was once on the decline because new art forms were being introduced. The Republic of China later tried to revive the art in the 1980s.Today, paper cut-outs are chiefly decorative. They decorate walls, windows, doors, columns, mirrors, lamps and lanterns in homes and are
5、also used on presents or are given as gifts themselves. Entrances decorated with paper cut-outs are supposed to bring good luck. Paper cut-outs used to be used as patterns, especially for embroidery(刺绣).There are two methods of manufacture: one uses scissors, the other uses knives. In the scissor me
6、thod, several pieces of paper up to eight are fastened together. The image is then cut with sharp, pointed scissors. Knife cuttings are fashioned by putting several paper on a relatively soft foundation consisting of a mixture of oil and ashes. Skilled crafters can even cut out different drawings fr
7、eely without stopping.1.When can the existing oldest paper cutting date back to?A. about 1 500 years ago.B. about 1 600 years ago.C. about 1 400 years ago.D. about 600 years ago.2.The underlined word revive in Paragraph 3 can be replaced by _.A. surviveB. restoreC. copyD. fix3.Which of the following
8、 words can best summarize the last paragraph?A. History.B. Origin.C. Uses.D. Process.4.What may be the best title of the text?A. Paper the Eastern CharmB. The History of Paper CuttingC.A Brief Introduction to Paper CuttingD. Paper Cutting Unbelievable Skilled Crafters【文章大意】本文是一篇说明文。中国的剪纸艺术源远流长,距今已有1
9、 500多年的历史。如今的剪纸主要用于装饰。剪纸过程简单但具有一定的文化特色。1.A 【解析】细节理解题。根据文章第三段的首句中的关键信息The oldest surviving paper cut-out.from the early 6th century found in Xinjiang, China可知,该艺术始于六世纪早期,即500年左右,故用2017年减去500年,即可推知距今约1 500年。3.D 【解析】段落大意题。最后一段介绍了剪纸的两种方法,具体使用什么工具和怎样操作。由此可推知本段讲的是剪纸的过程,故用process概括此段较为合适。4.C 【解析】标题归纳题。全篇从中
10、国剪纸艺术的历史、用途以及过程等全方位阐述了Paper Cutting,故用A Brief Introduction to Paper Cutting作为文章标题最合适。二、单句语法填空1It had gotten very cold, and I guessed the good weather was an end.答案:at2With time going on, the castle which once was very beautiful is now completely in (ruin)答案:ruins3In the past ten years a number of hi
11、gh buildings (arise) where there was nothing but ruins.答案:have arisen4(重庆卷)It was John who broke the window. Why are you talking to me as if I (do) it?答案:had done5When she heard about the news that her father had died in the accident, she burst out (cry)答案:crying6This (frighten) boy whose mother was
12、 lost in the disaster is looking for her now.答案:frightened7After very careful consideration, I decided to take a risk based on my own (judge)答案:judgment8On arriving there, we expressed our (congratulate) to him on his success.答案:congratulations9A large number of soldiers were sent there to rescue th
13、ose (trap) in the building.答案:trapped10(2018北京东城一模)My daughter, job requires her to do a lot of travelling, is always away from home a lot.答案:whose三、完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。I worried about my personal image and how I could be remembered during my boyhood.In the fifth grade,th
14、ere seemed to be only one _1_ to be cool.In the sixth grade,suddenly,there were two choices:be cool,or be invisible._2_ ,one day,when a teacher had us fill out a questionnaire with _3_ questions,I found the _4_ option.Assuming(假定)the teacher would read our answers privately,I felt it was _5_ to shar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429436.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
