分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2019年高考英语一轮复习Unit1Friendship分层演练直击高考新人教版必修1.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:429453
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:435.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 年高 英语 一轮 复习 Unit1Friendship 分层 演练 直击 高考 新人 必修
    资源描述:

    1、Unit 1 Friendship 阅读理解A(2018惠州高三调研)Following the crowd may not always be in a persons best interest.But new research suggests that teens who get along with their friends may end up healthier as adults.Scientists have known that close friendships help boost health.Thats true for both teens and adults

    2、. The finding inspired Joseph Allen, a psychologist at the University of Virginia, and his team to study whether experiences during teen years would influence adult health.So they followed 171 teens, starting when the kids were just 13. They interviewed each one every year for five years,and also sp

    3、oke to these teens closest friends,who provided additional information about the quality of their friendships.The same 171 people were interviewed again at ages 25, 26 and 27. This time, the questions surveyed each persons overall health. When the researchers analyzed the data, they found a strong c

    4、onnection between a teens behavior and adult health. Teens who had close friends grew up to be the healthier adults. Whether teens held back their feelings or expressed them to close friends also influenced later health. Those who held back their feelings were more likely to be sick as adults. The c

    5、onnection held up even after the scientists accounted for other possible influences on health.Weight,family income and drug use were all examined. So were mental health issues,such as anxiety and depression. And in these people,such other factors did not explain adult health as well as teen friendsh

    6、ips did.Getting along with the crowd may have benefits, says Allen, but there are also drawbacks. Teens who are more independent tend to do better at school and work. And peer pressure may lead some kids to engage in risky behavior, such as smoking, drinking or using drugs. Dealing with it is an ong

    7、oing challenge,Allen acknowledges. “Finding the right balance is the key. Teens shouldnt lose heart for not finding this easy.”And, he adds,“Parents need to be understanding about the pressures teens face.”【解题导语】研究表明,与朋友较少或者没有朋友的青少年相比,有朋友的青少年在长大后更健康。当然,与朋友相处也有坏处。1Where can you probably read this pas

    8、sage?AScience fiction. BHealth column.CFashion magazine.DEntertainment newspaper.B解析:文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍青少年时的友谊对青少年成年后健康的影响。据此可知,本文属于健康知识类文章,故可判断,本文可能选自“健康专栏”。故B项正确。2We can learn from Allens study that Amany other factors have a greater influence on adult health than teen friendshipsBmental health i

    9、ssues have nothing to do with adult health Cthe same 171 teens were interviewed each year from 13 to 27Dthe teens who couldnt express themselves grew up to be unhealthierD解析:细节理解题。根据第三段中的“Whether teens held back.sick as adults.”可知,青少年是否向他们的好朋友表达情感也会影响到其成年后的健康,那些压抑情感的青少年成年后很可能不健康。故D项正确。3According to

    10、what Allen said, we can know that Ain order to do better at school, teens should not follow the crowdBthough its challenging for teens to deal with peer pressure, they should not give up Cteens will engage in smoking, drinking or using drugs when facing peer pressureDparents should understand their

    11、teens and stop them going with friendsB解析:细节理解题。根据最后一段内容可知,与朋友相处使得青少年在成年后更加健康的同时也会带来不利影响,即周围同龄人带来的压力,这些压力会导致许多问题。分析Allen的话“Finding the right balance is the key.Teens shouldnt lose heart for not finding this easy.”可以判断,青少年要应对这些压力,找到正确的平衡点是关键,不能因为很难找到平衡点就灰心丧气。故选B。4What can be inferred from the passage

    12、?AThere is nothing bad for teens to follow the crowd.BClose friendships are the most important for peoples health.CTeen friendships may help teens become healthier adults.DAdult health is only influenced by teen friendships.C解析:推理判断题。根据文章第一段第二句“But new research suggests that teens who get along with

    13、 their friends may end up healthier as adults.”可知,与朋友相处的青少年在成年后会更加健康。C项意为“青少年时期的友谊会帮助青少年成为更加健康的成年人”,符合文章意思。故C项正确。B(2018辽宁大连双基测试)Whenever we see a button, we want to press it because we know that something will happen.This is true in most cases, for example, on a doorbell.But some buttons are actuall

    14、y fake(假的), like the “close” button on a lift.Many people are in the habit of pressing the “close” button because they dont have the patience to wait.But lifts “close” buttons are a complete trick, at least in the US.the doors will not close any faster no matter how hard you press.It started in the

    15、1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US., making sure that all lifts stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely.Only repair workers can use the buttons to speed up the door closing process if they have special keys.But to normal lift rider

    16、s, the buttons arent completely useless.According to psychologists, fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control.“A sense of control is very important.It reduces stress and increases wellbeing,” said Ellen JLanger, a psychology professor at Harvard University.Exp

    17、erts also added that a lot of buttons that dont do anything exist in our lives for this same purpose.For example, pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either.Pressing them used to help make the traffic signals change faster, but that was before computercontrolled traffic signals

    18、were introduced.But psychologists found it interesting that even when people are aware of these little “white lies”, they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close, it is considered to be worth the effort.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了我们平时生活中所见到的按钮可能是不起作用的。5What is the

    19、authors purpose in writing the text?ATo describe different fake buttons.BTo explore the functions of fake buttons.CTo analyze various habits of pushing buttons.DTo explain the disadvantages of fake buttons.B解析:写作意图题。通读整篇文章可知,作者通过举例子介绍了不同地点的虚假按钮,其目的是探求这些虚假按钮的功能。故选B。6What can we learn about the “close

    20、” buttons on a lift in America?AThey work when people press them hard.BThey were designed for a sense of control.CThey never speed up the doorclosing process.DThey take the safety of the disabled into account.D解析:细节理解题。根据第三段中的第一句可知, 美国电梯里的“关闭”按钮是为了确保残疾人能安全地通过。故选D。7What can we infer about pedestrian

    21、crosswalk buttons?AThey can make people feel better.BThey help computers work faster.CThey can control the traffic signals.DThey help pedestrians cross safely.A解析:推理判断题。根据第四段中的“fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control”和第六段中的“For example, pedestrian crosswalk

    22、buttons dont live up to their names either.”可知, 人行横道按钮也没有实现其功能,但可以让人们感觉好一点,故选A。8Which may be the best title for the passage?AButtons in the US.A.BButtons Always LieCButtons May Not WorkD“Close” Buttons on LiftsC解析:标题归纳题。通读全文内容可知,本文主要讲述了有些按钮只是形式上的,而不具备真正的实际功能。故C项“按钮可能不起作用”最符合文章主旨。故选C。 完形填空(2018山西八校第一

    23、次联考)One day, while we were visiting my parents on a farm in late summer, Dad mentioned hed always wanted a Crimson King Maple Tree for the yard.Mom agreed that the trees were 1 Like many other parents, mine were hard to 2 for, so I figured this was a great opportunity to get them something theyd 3 I

    24、 also thought two would be even better.I checked the 4 at work and decided it was a bit more than I could 5 but all of my siblings(兄弟姐妹) agreed to give some money to buy the trees.In northern Ohio,you dont plant maple trees at Christmas, so we decided to 6 Mom and Dad with a special Christmas in Oct

    25、ober before the ground 7 We asked my aunt if shed help us with the “ 8 ”, and she called my parents 9 to say she was coming for a Sunday visit.Then my sisters and sistersinlaw went into 10 ,planning a big holiday turkey dinner.On the 11 Sunday, we all met at my house and 12 the trees into a truck.I

    26、13 as Santa Claus.When we arrived at my parents house,Dad was 14 something was wrong first.He and Mom were amazed when we told them 15 we were there.When Christmas 16 ,of course, we couldnt go to our parents house emptyhanded, so Mom and Dad got 17 presents that year.Almost half a century later, I 1

    27、8 drive by the old farm and smile when I see those big, handsome 19 and remember giving a special 20 to special people at Christmas in October.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己和亲人们一起用特别的方式给其父母带来惊喜的经历。1A.distinctiveBfragrantCexpensiveDprettyD解析:上文提及父亲想要在庭院种植一棵枫树,下文提及“those big, handsome”,故此处应是母亲也欣然同意,认为枫树很漂亮(pr

    28、etty)。distinctive “与众不同的”;fragrant “芳香的”;expensive“贵的”。2A.shopBrepresentCanswerDcareA解析:根据上文的“Like many other parents,mine were hard to”,下文的“so I figured this was a great opportunity to get them something”以及接下来介绍的作者兄弟姐妹几人为父母买礼物的内容可知,此处指作者觉得父母买东西是很难的,故选shop “购物”。3A.deserveBappreciateCadvertiseDimagin

    29、eB解析:根据上文的“Dad mentioned hed always wanted a Crimson King Maple Tree for the yard.”及下文介绍的为父母买礼物的内容可知,此处指作者认为这是一个给父母买他们欣赏的东西的好机会。deserve “值得,应得”;appreciate “感激,欣赏”;advertise “为做广告”;imagine“想象”。4A.resultBnumber CpriceDexpressC解析:根据下文的“but all of my siblings(兄弟姐妹) agreed to give some money to buy the t

    30、rees”可知,作者在上班时查看了一下枫树的价格(price),认为它的价格比自己能支付得起(afford)的还要高一点。5A.affordBexpect CfancyDhandleA解析:参见上题解析。6A.frightenBassist CsurpriseDrewardC解析:从下文作者联合其姑姑来帮忙实施这个计划以及计划具体实施的内容可知,作者他们想给父母一个惊喜(surprise)。7A.warmedBfrozeCsoftenedDdarkenedB解析:根据上下文语境及句中的“In northern Ohio, you dont plant maple trees at Christ

    31、mas”及“a special Christmas in October before the ground”可知,作者他们决定在土地上冻之前让父母度过一个特别的圣诞节。freeze “结冰”符合语境。8A.trickBpurchaseCchoiceDdecorationA解析:根据上下文语境可知,作者询问姑姑是否可以帮忙实施这个“骗局(trick)”。9A.in advanceBin timeCby accidentDon purposeA解析:根据上下文语境可知,作者的姑姑提前(in advance)给作者的父母打电话说她会在周日来拜访。in time “及时”;by accident “

    32、意外地”; on purpose“故意地”。10A.serviceBactionCeffectDproductionB解析:根据下文的“planning a big holiday turkey dinner” 可知,随后,作者的姐妹和嫂子(或弟媳)行动起来。go into action “行动起来”符合语境。go into service “投入使用”;go into effect “生效”;go into production “投入生产”。11A.regularBseparateCgivenDchosenD解析:根据语境可知,作者和亲人们在选定的(chosen)那个周日聚到自己家里。12

    33、A.sortedBloadedCtransportedDtransplantedB解析:根据下文的“the trees into a truck”可知,作者他们把树装上(loaded)卡车。sort“整理”; transport “运输,运送”;transplant “移植”。13A.dressed upBpassed offClooked onDstarted outA解析:根据下文的“as Santa Claus” 可知,作者把自己装扮(dressed up)成圣诞老人。pass sb./sth.off as.“把冒充为”;look on sb./sth.as. “把当作”;start o

    34、ut as.“以开始,起初是”。14A.delightedBannoyedCdisappointedDconvincedD解析:根据上下文语境及句中的“something was wrong first” 可知,作者的父亲一开始坚信哪里出了问题。convinced “确信,坚信”符合语境。15A.whenBhow CwhyDwhetherC解析:根据语境可知,当我们告诉他们我们为什么(why)会在那里的时候,父母感到很吃惊。16A.came aroundBdropped outCturned upDdrew inA解析:根据下文的内容可知,当又到圣诞节时,作者他们去探望父母。come arou

    35、nd “再次出现,再度发生”; drop out “退出”;turn up “出现”;draw in “(白天变得)渐短”。17A.generousBadditionalCdoubleDspecialC解析:根据上文的“In northern Ohio, you dont plant maple trees at Christmas, so we decided to.with a special Christmas in October” 可知,作者他们在十月份的时候已经为父母送上了一份特别的圣诞节礼物,而在真正的圣诞节到来的时候,他们又不能空手去拜访自己的父母,故作者的父母那年是收到了双份

    36、的(double)圣诞节礼物。18A.evenBjust ConceDstillD解析:根据上下文语境可知,时隔几乎半个世纪之后,当作者看到那些高大、漂亮的枫树(trees)时依然(still)会面带微笑地驶过那个农场。19A.farmsBtrees CtrucksDyardsB解析:参见上题解析。20A.congratulationBgiftCdonationDgreetingB解析:作者看着那些枫树时,会想起自己多年前在圣诞节送给父母特别的礼物(gift)。上文中的“presents that year”亦是关键提示。congratulation“祝贺”; donation “捐赠物”;greeting “问候”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019年高考英语一轮复习Unit1Friendship分层演练直击高考新人教版必修1.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429453.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1