2019年高考英语一轮复习专题02TheUnitedKingdom押题专练新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 专题 02 TheUnitedKingdom 押题 新人 必修
- 资源描述:
-
1、专题02 The United Kingdom 第一节 阅读理解阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项。ADeath rates for heart disease in Britain have dropped by more than 40 percent in a decade, UK scientists will report today.Wide uptake of cholesterolbusting statin drugs(降胆固醇药), healthier lifestyles and better medical practices have seen
2、 a huge reduction in deaths caused by heart attacks, stroke and other cardiovascular(心血管的) problems.However, heart disease remains Britains biggest killer.The new study, by experts at Oxford University, shows there has been a 44.4 percent drop in death rates among men in the UK and a 43.6 percent dr
3、op among women linked to heart problems in the ten years to 2011.The team compared death rate associated with cardiovascular disease across Europe. They found that Britain has one of the best records in Europe, with 342 deaths as a result of heart disease per 100,000 men in 2011, and 232 per 100,000
4、 women.Some nationsincluding Ukraine, Macedonia and Moldovasee more than 1,000 heart deaths per 100,000 of the population.Overall, heart disease causes 45 percent of all deaths across Europe, but only 27 percent in the UK. The study, led by Dr Nick Townsend, showed that cardiovascular disease is mai
5、nly a disease of old age.But researchers said that across Europe it still causes more than 1.4 million deaths in those aged under 75 and nearly 700,000 deaths in under 65s. Dr Townsend said, “Cardiovascular disease results in 49 percent of deaths among women and 41 percent among men.”篇章导读:本文是一篇科普类阅读
6、文,文中讲述英国的心脏病死亡率在近十年来下降了百分之四十多,但心脏病仍然是英国国民健康的最大杀手。1From the text we can know _.Aheart disease no longer threatens the BritishBthe heart death rate among British men is lower than among womenCthe old mainly dies of stroke in EuropeDthe heart death rate in Ukraine is higher than that in Britain答案:D 推理判
7、断题。由第五段第二句可知,英国男人在2011年因心脏疾病致死的死亡率是十万分之342,女人的死亡率是十万分之232。由第六段可知,乌克兰的死亡率是十万分之一千多。故选D项。2What does the word “it” in the last paragraph refer to?AStroke. BCardiovascular disease.CLung disease.DHeart attacks. 3How does the author support his idea?ABy analyzing data.BBy following processes.CBy describing
8、 his own experiences.DBy discussing research experiments.答案:A 推理判断题。根据第四段中可知,该研究结果及作者的观点都是通过分析数据得出的。故选A项。BIf theres one thing the British are good at, its watching telly. You may think the Americans would beat us at that, but weve taken and turned it into an art form. Like most people, our favorite
9、TV subject is ourselves, which has led to a number of shows aiming to be as British as possible. So if you want to learn how to be British, sit down to a few episodes of these distinctly British shows.DOCTOR WHOPolitical aside, Doctor Who owes its long television life not only to a brilliant central
10、 character, terrifying alien foes and intelligent scriptwriting, but also to a distinctly British way of doing things. If the Earth is the Doctors favorite planet, its clear that Britain is his favorite country.SHERLOCKThe global popularity of the modernized Sherlock Holmes series has proven yet aga
11、in that no amount of big blockbuster allgunsblazing cop shows can compete with the reserved and sharp detective work of one of Britains most wellloved characters. Benedict Cumberbatch has been rightly lauded for his depiction of the fastthinking private eye, which has proven again we British are goo
12、d at more than drinking tea.BLACKADDERSimilar to the Pythons, the brilliance of Blackadder is set in its genius application of witty and classically British humor. From the dulcet tones of lead man Rowan Atkinson to the clumsy sidekick Tony Robinson, theres no better show for telling what makes the
13、British British and having a good laugh at it, including an entire season of pointing fun at the French, one of the most British activities.FRIENDSI know what youre thinkingFriends is an American show, about Americans living in America! How can it be distinctly British? But perhaps youre not aware t
14、hat, apart from Season 1, Friends is written entirely by British writers, and if you watch the first season in comparison to the others, the difference really shows. British sense of humor cant be replicated artificially. Its a fine art by a natural hand. As an English student, I figureFriends is, a
15、nd although they speak in American accents, a British!篇章导读:本文通过介绍英国四部十分受欢迎的电视剧来分析真正的英国人的国民性格。4If you hunger to laugh, _ is the best choice.ASherlockBBlackadderCFriendsDDoctor Who 5What is stressed by the text?AThe British are crazy about teadrinking.BFriends is actually made by the British.CThe Brit
16、ish are always finding faults with the French.DThe British are good at producing and watching telly.答案:D 细节理解题。根据文章第一段第一二句“If theres one thing the British are good at, its watching telly.but weve taken and turned it into an art form. ”可知,文章强调英国人擅长观看并制作电视剧。故选D项。6The main purpose of the text is to _.A
17、challenge the American show loversBadvertise the British most loved showsCprovide some information about the BritishDintroduce the techniques of the British shows答案:C 推理判断题。根据文章第一段最后一句“So if you want to learn how to be British, sit down to . British shows.”可知,文章通过一些英剧告诉读者如何成为真正的英国人。由此可推知,本文的写作目的是为读者
18、提供一些关于英国人的信息。故选C项。7What would the author be?AA devoted British.BA confident movie reviewer.CA cool British shows hand.DAn English showmaking major. CIn its early history,Chicago had floods frequently, especially in the spring, making the streets so muddy that people, horses, and carts got stuck. An
19、old joke that was popular at the time went something like this:A man is stuck up to his waist in a muddy Chicago street.Asked if he needs help, he replies,“No, thanks. Ive got a good horse under me.”The city planners decided to build an underground drainage(排水)system, but there simply wasnt enough d
20、ifference between the height of the ground level and the water level. The only two options were to lower the Chicago River or raise the city.An engineer named Ellis Chesbrough convinced the city that it had no choice but to build the pipes above ground and then cover them with dirt. This raised the
21、level of the citys streets by as much as 12 feet.This of course created a new problem:dirt practically buried the first floors of every building in Chicago.Building owners were faced with a choice:either change the first floors of their buildings into basements, and the second stories into main floo
22、rs, or hoist the entire buildings to meet the new street level.Small woodframe buildings could be lifted fairly easily. But what about large, heavy structures like the Tremont Hotel,which was a sixstory brick building?Thats where George Pullman came in.He had developed some housemoving skills succes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429500.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
