2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修5 UNIT 5 FIRST AID WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修5 UNIT 5FIRST AID WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习题 组训 必修 FIRST WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 5First aid.阅读When we give our kids holiday gifts,many of us cant wait to hear their appreciative cries of “thank you!” once the wrapping gets ripped off. But heres a tip:Youd be wise not to expect much gratitude from them for what they receive.Gratitude can make us happier, heal
2、thier, and even fitter. But do the kids show their gratitude for the stuff we buy them? All the research Ive done has convinced me that it wont happen. One mom told me that when she asked her 16-year-old son to thank her for buying him a cellphone, he said, “But thats what moms should do.”From a tee
3、nagers angle,its a parent s responsibility to take care of the family.According to Dunham, Yales assistant professor of psychology,“When teenagers code it that way, a gift is no longer something given freely and voluntarilyits just mom and dad living up to their obligation.”Parents do have the right
4、 to demand good manners and children should thank sincerely whoever gives them something.But kids cant know how blessed they are unless they have a basis for comparison.And they dont learn that by a parent complaining that theyre ungrateful.We need to give our children the gift of a wider world view
5、.Show by example that gratitude isnt about stuffwhich ultimately cant make any of us happy anyway.Its about realizing how lucky you are and paying your good fortune forward.You can collect all the charitable appeals and sit down together with the kids to go through them. You set the budget for givin
6、g and the kids decide how its distributed. Once the conversation about gratitude gets started, its much easier to continue all year. Also you can set up a family routine at bedtime where kids describe three things that have made them grateful. When kids go off to college, you can text them a picture
7、 each week of something that inspires your appreciation.Teaching children to focus on the positive and appreciate the good in their lives is perhaps the greatest gift we can give them.And we can all learn together that the things that really matter arent on sale at a department store.1.How do childr
8、en respond when receiving gifts from their parents?A.They show no interest in their parents gifts.B.They cant wait to open their parents gifts.C.They show much gratitude to their parents for the gifts.D.They take their parents gifts for granted.2.To make children grateful for what they have, parents
9、 should .A.live up to their obligationB.ask their children to have good mannersC.teach their children by setting an exampleD.complain their children are ungrateful3.What can we learn from the last two paragraphs?A.No gifts are greater than teaching children to be positive and grateful.B.Children oug
10、ht to realize how lucky they are to have considerate parents.C.Children are supposed to decide how to distribute their own money.D.It is easy for parents to start the conversation about gratitude.4.Whats the purpose of the author writing this text?A.To explain the reason why children offer no gratit
11、ude to their parents.B.To give advice to parents on how to help children develop gratitude.C.To encourage parents to do things together with their children.D.To remind parents of their responsibility to educate their children.语篇解读:本文属于议论文。文章告诉我们现代社会中很多孩子对于自己得到的事物没有一颗感恩之心,作者针对这个现象给了我们一些建议,同时告诉我们教给孩子关
12、注生活中积极的事情并感激生活中那些美好的事物是父母亲给孩子的最好礼物。答案及剖析:1.D细节理解题。根据第二段中的“From a teenagers angle,its a parents responsibility to take care of the family.”可知从青少年的角度出发,照顾家人是父母亲的责任,也就是说,他们把父母亲给他们礼物当成是理所当然的事情。2.C推理判断题。根据第三段中的“Show by example that gratitude isnt about stuffwhich ultimately cant make any of us happy anyw
13、ay.”以及第四段可知作者建议父母亲通过给出例子教孩子学会感激。3.A细节理解题。根据最后一段中的“Teaching children to focus on the positive and appreciate the good in their lives is perhaps the greatest gift we can give them.”可知A项正确。4.B主旨大意题。作者在前两段指出现代社会中很多孩子对于自己得到的事物没有一颗感恩之心。文章第三、四段主要对如何培养孩子的感恩之心给我们提出了一些建议。故B项正确。.七选五Shortness of breath has many
14、 different causes,and the treatment of it is specific for each cause.1. There are,however,some following first aid steps you can use to treat it,at least until the ambulance arrives or youre able to get the victim to a hospital.2. The more energy you spend,the more oxygen you use and the more short
15、of breath you feel.Think about a good workout at the gym.Exercise hard enough and you will feel short of breath.The cure?Take a break.Let the victim sit,stand or lie wheres the most comfortable.Therere lots of myths about how some body positions supposedly provide more airflow.Coaches regularly tell
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429774.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
