2019-2020学年英语外研版选修6同步检测:5-4SECTION Ⅳ READING PRACTICE & CULTURAL CORNER WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年英语外研版选修6同步检测:5-4SECTION READING PRACTICE CULTURAL CORNER WORD版含解析 2
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Section Reading Practice & Cultural Corner时间:30分钟满分:60分班级_姓名_分数_.单句语法填空1Children, when accompanied (accompany) by their parents, are allowed to enter the stadium.2Drunk driving, which was once a frequent occurrence, is now under control.3Absorbed (absorb) in painting, John didnt noti
2、ce evening approaching.4Oldfashioned phones matter when wireless networks break down in disasters.5The reason why I was late was that I missed the bus.句型转换1As he didnt know what he should do next, he went to ask his teacher for help.Not knowing what to do, he turned to his teacher for help.2This is
3、the river. I often swam in the river when I was a child.This is the river in which I used to swim in my childhood.3In my opinion, it is beneficial to us.As far as I can see, it benefits us.4Youll have another support in me.It is I that/who will support.5He is likely to win the game.It is likely that
4、 he can beat the other side.6What are you going to do? Have you made a decision?Have you decided what to do?.阅读理解AIn December 1968,on the first day of the first flight ever by astronauts to orbit the Moon, Apollo 8, commander Frank Borman became unexpectedly nauseated (恶心的) and the whole world soon
5、knew about it. Borman felt better the next day,and the flight went on to make history.Back then, Bormans motion sickness was a matter of mystery. Previous astronauts had reported nothing partly because their ships were too small for them to move around a lot, partly because they kept their mouths sh
6、ut for fear theyd never fly again.Now, almost 500 men and women have been in space, and its been welldocumented that about half of them suffer from “space adaptation syndrome.” Space Shuttle crews typically go to bed about five hours after launch; a docking with the Space Station doesnt happen until
7、 day three of most flights.But after years without trouble, something happened on the current flight, STS122, to interfere with the bestlaid plans. My ABC colleagues asked me to help explain why it became a quandary (困惑)Mission manager John Shannon reported there was “a medical issue”, requiring tha
8、t German astronaut Hans Schlegel be replaced on the missions first spacewalk by crewmate Stanely Love but NASA wouldnt say what the illness was, or even whether it was Schlegel who was ill.Its a complicated issue. On the one hand, astronauts do something very public,and carry out missions paid from
9、public money. When something that affects a mission happens, it would seem at first blush as if that ought to be public information. On the other hand, they are entitled to something of privacy,arent they? How would you feel if half the solar system knew you were throwing up or had a fever?So NASA,s
10、ince the early 1970s,has refused to comment on the health of individual astronauts. Since then, medical privacy laws have kicked in as well.1The writer uses the example of Frank Borman at the beginning to _.Atest the readers knowledge of space flightBdraw the readers attention to the topicCshow Fran
11、k Bormans importanceDinvite the readers to discuss it答案与解析:B推理判断题。一般情况下,文章的开头引入一个事例是为了引起读者的兴趣,对这个话题予以关注。2Hans Schlegel was replaced by Stanley Love on the missions first spacewalk mostly because _.AStanley Love was much healthier than HansSchlegelBStanley Love was asked to do so by John ShannonCHans
12、 Schlegel was suffering from “space adaptationsyndrome”DNASA doubted whether John Shannon had told the truth答案与解析:C推理判断题。虽然美国国家航空和宇宙航行局不愿说出事情的真相,但从整篇文章和第三段提及的内容来看可能性更大的是Hans Schlegel患了“太空适应综合征”,因此选C。选项A和D在文章中找不到依据;是因为a medical issue导致了人员的替换(注意requiring的逻辑主语),而不是John Shannon的意志决定的,故选项B不对。3Why was the
13、 health of individual astronauts unknown before December 1968?ANASA forbade it to be made public.BNASA refused to comment on it.CAstronauts kept it a secret.DThe government didnt ask people to report it.答案与解析:C细节理解题。从第二段的“Previous astronauts had reported nothing.”得知答案。4What do we know about space ad
14、aptation syndrome?AIt resulted from the food the astronauts had in space.BIt happened only five hours after Space Shuttle left the earth.CIt was a common disease for astronauts.DIt was a kind of serious illness that easily led to death.答案与解析:C细节理解题。文章中没有提及食物与太空适应综合征之间的关系,因此排除选项A;宇航员通常在太空飞船升空五小时后睡觉,而
15、不是这种疾病发生,因此也排除选项B;文章没有提及这种疾病的严重性,更没有提及它会导致死亡,所以选项D也不对。根据“.half of them suffer from.”可知C项正确。5The purpose of this passage probably is _.Ato tell us sickness in spaceBto confirm the medial privacy lawsCto let out secret space missionsDto criticize NASA for its secret documents答案与解析:A主旨大意题。整篇文章围绕着“宇航员在太
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430079.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
关于如何教育孩子的发言稿.pdf
