云南省丽江市2020-2021学年高二上学期教学质量监测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省丽江市2020-2021学年高二上学期教学质量监测英语试题 WORD版含解析 云南省 丽江市 2020 2021 学年 上学 教学质量 监测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、丽江市2020年秋季学期高中教学质量监测高二英语试卷(全卷四个大题,共8页;满分150分,考试用时120分钟)注意事项:1本卷为试题卷。考生必须在答题卡上解题作答。答案应书写在答题卡的相应位置上,在试题卷、草稿纸上作答无效。2考试结束后,请将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Does the man t
2、hink that they can get there by night?A. There is no doubt.B. Yes, if there is no hold-up.C. Impossible.【答案】B【解析】【原文】W: Do you think we can get there by night?M: If the traffic lights are with us, there should be no problem.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How often does Amy take her ballet lessons now?A. Once
3、every week.B. Twice every week.C. Every other day after school.【答案】C【解析】【原文】M: Amy is really enthusiastic about her ballet class, isnt she?W: Yes, she used to take lessons only one day a week, but now she goes every other day after school.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where did this conversation most probabl
4、y take place?A. At a grocers store.B. At a restaurant.C. At a bookstore.【答案】B【解析】【原文】W: Shall I bring you your coffee now or would you rather have it later with your lunch?M:Id like it now, please.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many students did the woman believe had taken the exam last Saturday?A. Forty
5、students.B. Fifty students.C. Twenty-five students.【答案】A【解析】【原文】M: How many students took the exam last Saturday?W: Well, let me see. I believe that we had twenty-five from the Middle East and fifteen from Latin America.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. She does not agree with the man
6、.B. She thinks that it is better to wait.C. She thinks that it is better to drive at night.【答案】B【解析】【原文】M: Its much better to wait until tomorrow to go. Do you agree?W: Yes, I couldnt agree more.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个
7、小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation take place?A. In a hotel.B. At a booking office.C. At a friends house.7. What will the man probably do in a few days?A. Fly to another country.B. Come to the same hotel.C. Drive here to visit fri
8、ends.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】M: Well, well certainly stay here again next time were passing through.W: Good. Do let us know in advance and well try to get you the same room.M: That would be lovely. It may be quite soon in fact.W: Oh? How is that?M:Well. We are driving to the South of Spain in the next
9、couple of days and we may come back this way.W: Do give us a ring if you decide to. I hope youll have a pleasant trip.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. When did the man go to India?A. Years ago.B. A year ago.C. Two years ago.9. At what time of the day will the woman visit the Taj Mahal if she st
10、ay long enough?A. In the morning.B. At night.C. In the morning and at night.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】W: I am going to visit India next month.M: Its a wonderful place. I have been there years before.W: What should I see in India?M: You must see the Taj Mahal, of course.W: Why?M: Because it is one of the
11、most beautiful buildings in the world.W: Then when is the best time to see it? In the morning or at night?M: People have different ideas. Some think it should be seen by the light of the moon. Others think it is more beautiful under the morning sun.W: If I stay in India long enough, I will see it bo
12、th in the morning and at night.M: Thats the best idea. I hope youll have a good time there.W: Thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the main topic of the conversation?A. The suggestion for Susan.B. The guitar lesson for Susans son.C. The guitar lesson for Mary.11. On which day is
13、the woman going to take her lessons?A. Monday.B. Wednesday.C. Friday.12. How much will the woman have to pay for her lessons each time?A. 8 dollars.B. 6 dollars.C. 4 dollars.【答案】10. C 11. B 12. A【解析】【原文】W: Hi, my names Mary and I have a friend, Susan, whose son has been taking guitar lessons from yo
14、u for a year, and she suggested I call you.M: OK. Will the lessons be for yourself or a child?W: They will be for myself.M: Fine. Have you had any musical experience before?W: Well, I studied the piano for about 3 months but that was 6 years ago.M: Thats good. So we dont have to start right from the
15、 beginning again.W: When can I take lessons and how much will they cost?M: Well, we have a big class that meets on Monday evenings for three hours, which costs $2 an hour, we have a small group that meets on Wednesday or Friday evenings for two hours, which costs $4 an hour.W: Im afraid I havent got
16、 time on Mondays, but I can manage to have class on Wednesdays.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why did Hans go to England?A. For studying.B. For researching.C. For visiting a friend.14. Where did Hans mainly stay in England?A. In London.B. In Manchester.C. In Liverpool.15. How long did Hans s
17、tay in England?A. 2 weeks.B. 4 weeks.C. 6 weeks.16. What was the weather like in England when Hans was there?A. Hot.B. Sunny.C. Foggy.【答案】13. A 14. A 15. C 16. B【解析】【原文】W: Havent seen you for months, Hans!M: Oh, Nancy! Its you! Yes, Ive just returned from England!W: England? For what?M: To learn Eng
18、lish!W: I thought you were there travelling or visiting your relatives. Which city did you stay in then?M: I mainly stayed in London learning and travelled to many other cities such as Manchester, Liverpool.W: How long were you in England? For a month?M: Six weeks in fact. I spent 4 weeks studying a
19、nd 2 weeks travelling.W: What was the weather like there? Is it hot like in Nanchang?M: Not at all! It was cool there.W:I hear its always foggy, isnt it?M: Oh, it used to be. When I was there it was always sunny.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Venice is the “Queen” of the .A. Adriatic SeaB. Med
20、iterranean SeaC. Pacific Ocean18. How do people travel in the city?A. By bus.B. By train.C. By boat.19. Whats happening to this city?A. The city is becoming more beautiful.B. The city is becoming smaller.C. The city is sinking.20. What will the people there do to save the city?A. They can make the c
21、ity larger.B. They can build some strong walls and gates in the sea.C. They can rebuild the city.【答案】17. A 18. C 19. C 20. B【解析】【原文】Venice is the “Queen” of the Adriatic Sea. It is a very beautiful city. It is quite different from other cities in the world. There arent any roads and streets in the c
22、ity. So there arent any cars or buses. There are many canals in the city. People move up and down the canals in boats to go to work, go shopping or visit their friends.But Venice is sinking. It is going down and the water is going up. In 2040 Venice will be under water. The Adriatic Sea will cover t
23、he city. The Venetians love their city and want to stay there.How can they save Venice? They can build some strong huge walls and gates in the sea. The gates will close to keep too much water out. Thus Venice will not sink.第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A, B, C,D四个选项中,选出最佳选项。A
24、Brooklyn Childrens MuseumFree Thursdays, 2-6 pmThe Brooklyn Childrens Museum has something for kids of all ages. With fun, educational exhibits (展览) that teach children about world cultures, history, science and nature, including live animals and a collection of 30,000 historical objects, even paren
25、ts will enjoy it. Theres also a special area for children under five, with activities for the youngest of youngsters.New York Hall of ScienceFree Fridays, 2-5 pm, and Sundays, 10-11 amKids get hands-on experience with science and technology at this place that offers more than 450 exhibits. There are
26、 a few worthwhile things to spend money on during your visit: a round of Rocket Park Mini Golf, a turn in the 60,000-square-foot Science Playground and a screening inside the 3-D theater.Queens County Farm MuseumGrounds free daily (check to see if a ticketed public event is being held)As the oldest
27、working farm in New York City, the museum feels like a totally different world than Manhattan. Feed and pet animals like sheep, ponies and goats, tour farm buildings from three different centuries, and come back during fall when you can go pumpkin (南瓜) picking. Dont forget to stop by the store on yo
28、ur way out for fresh fruits and vegetables grown on the farm!Waterfront Museum and Showboat BargeFree Thursdays, 4-8 pm, and Saturdays, 1-5 pmCome tour this large history wooden boat that lies in Brooklyns Red Hook, not far from the Fairway Market. Check to see if a performance (表演) is taking place
29、perhaps a magic, musicor history-related event that may cost money.21. Which of the following provides activities specially created for kids under 5?A. Brooklyn Childrens Museum.B. New York Hall of Science.C. Queens County Farm Museum.D. Waterfront Museum and Showboat Barge.22. When can visitors enj
30、oy free visits to New York Hall of Science?A. On Thursday afternoons.B. On Saturday afternoons.C. On Friday afternoons.D. On Sunday afternoons.23. What can visitors do in Queens County Farm Museum?A. Learn how to plant.B. Play with farm animals.C. Pick fruits and vegetables.D. Enjoy lunch made from
31、fresh food.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了四个适合孩子们参观学习,且有免费时段景点。21题详解】细节理解题,根据Brooklyn Childrens Museum中的“Theres also a special area for children under five, with activities for the youngest of youngsters.(这里还有一个特别的区域供5岁以下的儿童参加,并为最小的年轻人开展活动。)”可知这个博物馆中有专为5岁以下孩子设计的活动,故选A项。【22题详解】细节理解题。根据New
32、 York Hall of Science中的“Free Fridays, 2-5 pm, and Sundays, 10-11 am(周五下午2-5点免费,周日上午10-11点免费)”可知周五下午参观者可以获得免费参观该场馆的机会,故选C项。【23题详解】细节理解题。根据Queens County Farm Museum中的“Feed and pet animals like sheep, ponies and goats(喂养和抚摸羊、小马、山羊等动物)”可知,在这个农场博物馆可以与农场动物玩,故选B项。BMany people think that hippos (河马) are cut
33、e and funny-looking. They are really fat and they have short, thick legs. They also have little round ears that wiggle (摆动) sometimes.Hippos look funny, but you shouldnt judge a book by its cover. Hippos are extremely violent and dangerous. In fact, they kill more people than any other animal in Afr
34、ica. Think of how many dangerous animals that Africa has. It has got crocodiles, snakes, lions, elephants and many more. Hippos are more dangerous than all of them.Hippos are naturally very dangerous animals, but there are some situations that make them even more dangerous than normal. They are very
35、 territorial. That means that they stay in one area which they consider to be their private area. If a person or animal enter a hippos area, the hippo will attack. Hippos also often attack when they are returning to the water. Hippos eat on land and return to water at dusk. If a hippo sees an animal
36、 when its returning to the water, it will become violent.Hippos are so strong that they often kill crocodiles. There are two reasons that explain why hippos and crocodiles often fight. First of all, hippos and crocodiles live in the same areas. Since hippos are territorial, they dont like having cro
37、codiles nearby. Also, crocodiles often eat young hippos. For that reason, adult hippos frequently kill crocodiles.Mother and daughter hippos have close relationships. However, hippos dont have any other close relationship with each other. Hippos often live together in large groups, but scientists do
38、nt know why. Its hard to study the behaviour of male and female hippos, because males and females look the same.Hippos are violent, but they are herbivores. A herbivore is an animal that eat only plants. An adult hippo eats about 50 kilograms of plants every day. Hippos are much more comfortable in
39、the water, but they can run fast on land. Their top speed is about 19 kilometers per hour. Thats much faster than humans can run.24. What is the text mainly about?A. The fight between hippos and crocodiles.B. How to tell male hippos and female ones.C. Africas most dangerous animal hippos.D. Why hipp
40、os get violent.25. If an animal is territorial, what does that mean?A. It is afraid of other animals.B. It stays within a limited area.C. It does not like to live in large groups.D. It does not want other animals to enter its area.26. What can we learn from the text?A. Hippos swim faster than crocod
41、iles.B. It is hard to explain why hippos live in groups.C. Male and female hippos look different.D. Violent animals usually eat plants.27. What is the authors purpose in writing the text?A. To inform.B. To entertain.C. To instruct.D. To persuade.【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述非洲最危险
42、的动物河马,及危险的原因。【24题详解】文章大意题。根据第二段“Hippos are extremely violent and dangerous. In fact, they kill more people than any other animal in Africa.(河马及其暴力和危险。事实上,与其他动物相比,它们在非洲杀死更多的人)”可知,文章主要讲述:非洲最危险的动物是河马。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第三段“That means that they stay in one area which they consider to be their private a
43、rea. If a person or animal enter a hippos area, the hippo will attack.(那就意味着它们待在一个它们认为是自己私人领域的地方。如果一个人或动物进入到河马的领地,河马将会袭击他们)”可知,如果一只动物是territorial,那就意味着它们不想让其它动物进入到他们的领地,故选D项。【26题详解】细节理解题。根据第五段“Hippos often live together in large groups, but scientists dont know why.(河马经常一大群居住在一起,但是科学家不知道为什么)”可知,很难解释
44、为什么河马群居,故选B项。【27题详解】推理判断题。根据第二段“Hippos look funny, but you shouldnt judge a book by its cover. Hippos are extremely violent and dangerous.(河马看起来很滑稽,但是不可貌相。河马及其暴力和危险)”可知,作者写这篇文章的目的是:告知我们河马的危险。故选A项。CThe Great Sphinx of Giza, Egypt, is one of civilizations greatest mysteries. No one knows for sure exac
45、tly when, why or how it was built. It is an enormous sculpture, believed to be the biggest ever created. It measures about 241 feet(73.5 meters) long and 66 feet(20 meters) high. Due to its unknown origin, this massive creation has puzzled locals, tourists, historians, and archaeologists for centuri
46、es.The Sphinx has the body of a lion and the head of a man, which gives it the appearance of a mythical(神话里的)creature. It remains mostly intact today, with the exception of its nose. Many legends surround the missing nose, but a widely accepted explanation is that a former ruler had the nose carved
47、off at some point after its creation.Most archaeologists believe that the Sphinx was built about 4,600 years ago by a pharaoh(法老), or ruler, named Khafre. His pyramid, the giant tomb that holds Khafres body, is located directly behind the Sphinx. Stone blocks cut out in order to carve the Sphinxs fa
48、ce were used to build the Khafre Valley Temple at about the same time. Some historians also believe the Sphinxs face was modeled after the face of Khafre.For most of its existence, the Sphinx was buried in sand. One story claims that around 1400 BC, the pharaoh Thutmose IV dreamed that the Sphinx or
49、dered him to clear away the sand in return for the crown of Egypt. The sand soon buried the Sphinx again, however. In the 1850s, the sand was partially cleared, and in the 1930s, the Sphinx was completely exposed. Now, however, wind, humidity(湿热),and smog are causing the Sphinx to crumble. Archaeolo
50、gists must act quickly to preserve this mysterious symbol of Egypt.28. Why is the Sphinx considered to be mysterious?A. It is the biggest sculpture ever made.B. Wind and smog didnt break it down.C. People know little about it.D. It was buried in the sand for centuries.29. What does the underlined wo
51、rd “intact” in paragraph 2 mean?A. completeB. magicalC. mysteriousD. confusing30. What is paragraph 3 mainly about?A. The history of Khafres famous tomb.B. Khafres great achievement in building the Sphinx.C. Documents recording Khafres ruling of Egypt.D. Evidences supporting Khafres building of the
52、Sphinx.31. What does the author call on the archaeologists to do in the last paragraph?A. Dig out the Sphinx completely.B. Take action to protect the Sphinx.C. Make the Sphinx the symbol of Egypt.D. Beautify the Sphinx to attract more archaeologists.【答案】28. C 29. A 30. D 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了关于
53、埃及的狮身人面像何时、为什么以及如何建造的一些传说,并呼吁考古学家采取行动保护这个神秘的埃及象征。【28题详解】细节理解题。由文章第一段“The Great Sphinx of Giza, Egypt, is one of civilizations greatest mysteries. No one knows for sure exactly when, why or how it was built.”(埃及的狮身人面像是文明最大的谜团之一。没有人确切地知道它是何时、为什么以及如何建造的。)可知,狮身人面像之所以神秘,是因为人们对它知之甚少。结合选项可知,故选C项。【29题详解】词义猜
54、测题。由划线词后的“Many legends surround the missing nose, but a widely accepted explanation is that a former ruler had the nose carved off at some point after its creation.”(许多传说都围绕着这个缺失的鼻子,但一个被广泛接受的解释是,一位前统治者在鼻子被创造出来后的某个时间切掉了。)可知,今天除了鼻子外,狮身人面像几乎完好无损,由此可知划线词词义为“完整的”,故选A项。【30题详解】主旨大意题。文章第三段第一句“Most archaeolo
55、gists believe that the Sphinx was built about 4,600 years ago by a pharaoh(法老), or ruler, named Khafre. ”(大多数考古学家认为,狮身人面像大约在4600年前由法老或统治者卡夫拉建造。),后面紧接着又说明容纳卡夫拉尸体的巨大坟墓,就位于狮身人面像的正后方,并且大约在同一时间,为了雕刻狮身人面像而切割的石块被用来建造卡夫拉神庙。由此可知,第三段第一句是主旨句,后面的内容是支持卡夫拉建造狮身人面像的证据。故选D项。【31题详解】细节理解题。由文章最后一段最后一句“Archaeologists mu
56、st act quickly to preserve this mysterious symbol of Egypt.”(考古学家必须迅速采取行动保护这个神秘的埃及象征。)可知,作者呼吁考古学家采取行动保护埃及的狮身人面像,act与Take action为同义词,preserve与protect为同义词。故选B项。【点睛】DSalvador Dali wasnt exactly modest. And hell tell you so, too, face to face at the Salvador Dali Museum in St. Petersburg, Florida. Here,
57、 the Spanish surrealist is alive and well, ready to talk to you in person about his art.Well, sort of. This Dali is brought to life through the magic of artificial intelligence. Its a newly opened exhibition called “Dali lives”, and it is more than 2,000 Dali works in about 20,000 square feet of exh
58、ibit space. Three video boards showing a life-size Dali, standing 58tall, form the exhibit one at the museum gate, one on the third floor by the main exhibits (including Dalis paintings and photographs, two technologically treated paintings allowing visitors to put themselves inside the paintings, a
59、nd a special experience of “walking” through Dalis 1934 painting “Archaeological Reminiscence of Millets Angelus”) and one in the gift shop on the way out. Each one offers a different experience when you push a doorbell on the board to get Dalis attention.The most surprising thing about “Dali Lives”
60、 is that youre dealing with a version of the artist himself. It looks like Dali, it sounds like Dali, it is Dali. The museum worked together with the San Francisco advertising agency Goodby SilvrsteinPartners to achieve this, feeding hundreds of new interviews and words from his written works into a
61、n artificial intelligence system to recreate the artist. The result was a living, moving version of Dali ready to converse with anyone there, answering their questions.“Dali himself was at the forefront of technology and was always experimenting with and trying new things,” says Beth Bell, marketing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431834.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
