2019-2020同步外研英语选修九新突破模块综合检测 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020同步外研英语选修九新突破模块综合检测 WORD版含解析 2019 2020 同步 英语 选修 突破 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块综合检测(四)(满分:120分;时间:100分钟).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AWe do not usually think about how our language works.Talking is such a natural,everyday activity that we do not often stop to consider how it actually works.When we do study our language,though,we are often surprised that we are abl
2、e to understand our conversations.Words can mean so many different things.However, it turns out that the speaking situation helps a lot in making language work.First,the speaking situation helps make words more particular.For example,the word “dog” can describe a dog that a speaker saw in a dream.It
3、 can also be used to discuss a neighbors dog.No language has a separate word for the idea “dog that I saw yesterday” and another word for the idea “dog that I saw in a dream”This is because the speaking situation makes it clear what speakers mean when they use words.So,when you have a conversation w
4、ith your neighbor, the knowledge that you have a dog tells your neighbor what the word “dog” probably means in that situation.The speaking situation also helps make language clearer.For example,the word “bank” has two possible meanings.It can mean “a place where people keep money” ,but it can also m
5、ean “the side of a river”So the sentence “I went to the bank” is not clear.It could mean I went to the side of the river or it could mean I went to the place where my money is kept.However,if the speaker is talking about fishing or going to the mountains,others probably know that “bank” means “the s
6、ide of a river”The things that speakers say may not always be clear.Sometimes the words are not very particular,but the speaking situation can provide the meaning.Other times words may have many meanings.Then the speaking situation limits the right meaning.This extra knowledge from the situation is
7、very important to understand language.【语篇解读】本文讲述了语境对语言的理解起着很大作用。1The passage is mainly about .Athe best time and place to talk to othersBhow the speaking situation helps language workCwhat to say in difficult situationsDhow our language works【解析】主旨大意题。本文讲述了语境对语言的理解起着很大作用。故选B。【答案】B2According to the p
8、assage,we can safely say that .Athe speaking situation does not affect the meaning of wordsBspeaking is not very natural for most peopleCthe speaking situation is not importantDpeople often do not consider how talking works【解析】细节理解题。根据第一段中的“We do not usually think about how our language works.Talkin
9、g is such a natural,everyday activity that we do not often stop to consider how it actually works”可知,选D。【答案】D3By using the example of the word “dog” ,the writer wants to show that .Aa word may need to be explained in a conversationBa word may have different meaningsCthe speaking situation helps peop
10、le understand the particular meaning of a wordDthe meaning of words is not particular【解析】推理判断题。根据第二段的第一句话“First,the speaking situation helps make words more particular”和下文的“For example”可知,下文正是用dog一词举例来论证第二段的第一句话。故选C。【答案】CBIts the universal cry of parents.“Get a job!” Solimans mother told Soliman on
11、the second day of his college breaks.After years of delivering furniture for his mothers store,he knew many people had things they wanted to get rid of.If he borrowed his moms truck,he could make a little money by carrying away their garbage.One night,Soliman came up with a name for his new business
12、College Hunks Hauling Junk.He advertised the next day,and within hours,his phone rang.He asked his friend Friedman to help.They made $220 in three hours by cleaning out a womans garbage.Soliman and Friedman earned $10,000 that summer.But the two werent ready to become fulltime garbage men after grad
13、uation.“We were trained to finish college and get a good job,” says Soliman,who first worked at a research firm.Friedman became an economic analyst.After working for the firm and the company for a while,both of them changed their minds.They quit their jobs and restarted their business,but had troubl
14、e finding a bank willing to lend them money.“Within months,” says Friedman,“we were pretty upset.” At last,one bank risked lending them $50,000.At first,they lost money.One customer asked them to deal with a dozen garbage cans filled with construction garbage.They measured the job by volume instead
15、of by weight and charged just $130.“The cans were so heavy that it took us two and a half hours,” says Soliman,“and it cost us more than $250 to carry the load.”However,the tough experience taught them a lesson.They reduced the cost of unloading by recycling metals and electronics.Just four years la
16、ter, they ran a nationwide company that earned $3 million in 2014.“I figured if Nick and I failed,wed learned more from failing than from not trying at all,” says Soliman.【语篇解读】Soliman通过为妈妈的商店运家具,了解到许多人有不想要的东西。于是他有了一个想法通过运送别人不想要的东西来挣钱。他和朋友开始创业时遇到了一些困难,但是通过不懈的努力以及分析和总结,最后他们终于成功了。4What does Soliman fi
17、nd when helping to deliver furniture?ASome parents want their kids to work at college breaks.BMany families have things they dont want to keep.CHis moms truck works well in carrying heavy furniture.DIts hard to make money by carrying away the garbage.【解析】细节理解题。根据第二段中的“After years of delivering furni
18、ture for his mothers store,he knew many people had things they wanted to get rid of”可知,Soliman在为母亲的商店运送家具之后,他了解到很多人有他们不想要的东西。故选B。【答案】B5What makes Soliman think of starting his new business?AHis working experience in his mothers store.BHis strong desire to make use of the garbage.CHis hatred for peop
19、les throwing away things.DHis much available time at college breaks.【解析】推理判断题。根据第二段的“If he borrowed his moms truck,he could make a little money by carrying away their garbage”可知,当他知道很多人都有不想要的东西时,他就想到如果他借妈妈的卡车来运走这些不想要的东西,他就可以挣到钱。所以这种想法应该是他帮妈妈做事时想到的。故选A。【答案】A6How did Soliman and Friedman cut the cost
20、of the company?ABy filling the cans with more garbage.BBy measuring the job by volume.CBy reducing the working hours.DBy recycling something useful.【解析】细节理解题。根据文章最后一段的“They reduced the cost of unloading by recycling metals and electronics”可知,他们通过循环利用金属和电子设备来减少运载的费用。故选D。【答案】D7Which of the following c
21、an be learned from the passage?AEasier said than done.BNothing succeeds like success.CTwo heads are better than one.DNothing is impossible to a willing heart.【解析】推理判断题。通读全文可知,Soliman和朋友在创业阶段很不顺,但是通过坚持不懈的努力以及分析和总结,最后他们终于获得了成功。这个故事也验证了这句名言:有志者事竟成。故选D。【答案】DCMost people who move to a foreign country or
22、culture may go through some form of culture shock, and its degree is determined by the differences between cultures, the anxiety to adapt to a new culture and the familiarity with a new culture, etc.If you go, for example, to a culture that is far different from your own, youre likely to experience
23、culture shock more sharply than those who move to a new culture knowing the language and the customs of it.It is important to understand and learn how to deal with culture shock if you adapt successfully to your new homes culture.There are four general stages of cultural adjustment, and being aware
24、of them helps you understand that culture shock wont last long.Its just a process you are going through rather than a constant situation.The first stage is usually referred to as the “honeymoon” stage.Upon arriving in a new environment, youll be interested in the new culture.Everything will seem thr
25、illing and everyone will seem friendly and helpful.During this stage you are merely taking in these impressions passively.But it isnt long before the honeymoon stage gives way to the second stagethe withdrawal stage.The excitement you felt before is gone and the problems arise.The language is hard t
26、o learn;people are unusual and unpredictable;friends are hard to make;and simple things like shopping and going to the bank are challenges.It is at this stage that you are likely to feel anxious and homesick, and you will probably find yourself complaining about the new culture or country.This is th
27、e stage called “culture shock”At some point, if you can manage it well, youll begin the transition into the next stage, the “recovery” stage, in which youll feel more confident functioning in the new culture.Customs and traditions are clearer and easier to understand.At this stage, youll deal with n
28、ew challenges with humor rather than anxiety.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了来到异国他乡的人们多多少少会遇到一些文化冲击,他们在文化适应的过程中往往要经历四个阶段,了解这些阶段可以让人们明白:文化冲击只是阶段性的,不会持久。8According to the passage, culture shock can be .Adealt with more easily for some peopleBreduced by learning the language aloneCavoided by knowing adjustment s
29、tagesDgot rid of by learning just the customs【解析】根据第一段最后一句中的“youre likely to experience culture shock more sharply than those who move to a new culture knowing the language and the customs of it”可推断,文化冲击对于某些人来说比较容易处理。故选A项。【答案】A9The “honeymoon” stage here refers to .Athe first month after the wedding
30、Bthe period of excitementCthe stage of adaptationDthe holiday for a newlymarried couple【解析】根据第三段第二、三句“Upon arriving in a new environment,youll be interested in the new culture.Everything will seem thrilling.”可推断,“honeymoon”是一个令人兴奋的阶段。故B项正确。【答案】B10Which of the following doesnt belong to the second st
31、age?ABecoming upset.BMissing family.CFeeling confident.DMaking complaints.【解析】根据第四段第四句“It is at this stage that you are likely to feel anxious and homesick,and you will probably find yourself complaining about the new culture or country.”可知,A、B、D三项均是第二阶段的表现。故选C项。【答案】C11What would be probably discuss
32、ed in the paragraph that follows?AConsequences of culture shock.BChallenges in a new country.CPreparations for a new culture.DThe 4th stage of cultural adjustment.【解析】根据第二段第二句中的“There are four general stages of cultural adjustment”以及文章已谈到了“honeymoon”“the withdrawal stage”和“recovery”这三个阶段可推知,接下来应该要讨论
33、文化适应的第四个阶段。故选D项。【答案】DDDuring lectures, my students often ask which is the most difficult language to learn.Its not easy to answer because there are many factors to take into consideration.For a persons first language these factors are unimportant because people learn their mother tongue naturally.So
34、 the question of how hard a language is to learn is only relevant when learning a second language.Studies have shown that native speakers of Spanish find Portuguese much easier to learn than, say, native speakers of Chinese, because Portuguese is very similar to Spanish, while Chinese is very differ
35、ent.So a persons first language affects their learning of a second language.The greater the differences between a second language and the first, the harder it will be for most people to learn.Many Westerners think that Chinese is the hardest language to learn because of its writing system and pronun
36、ciation.But for Japanese speakers, who already use Chinese characters in their own language, learning writing is less difficult than for speakers of languages using the Roman alphabet.A recent study reported that British embassy staff found that the second hardest language to learn was Japanese.More
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432329.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020版一轮复习语文江苏专版课件:第一板块 专题一 正确使用词语(包括熟语) .ppt
