云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 昆明市 官渡区 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)本试题分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题),总分150分,考试时间120分钟第I卷(选择题:共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who is having a party?A. Laura. B. Matt. C. Sophia.2. What will th
2、e class do next?A. Work in groups. B. Give presentations. C. Turn in their homework.3. What is the weather like now?A. Rainy. B. Hot. C. Windy.4. What is the possible relationship between the speakers?A. Family members. B. Classmates. C. Co-workers.5. How many members are there in Toms group now?A.
3、3. B. 5. C. 8.第二节(共15小题,每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman trying to talk about?A. Delicious food. B. Fancy phones. C. Social problems.7. How is the mans attitude in t
4、he conversation?A. Thoughtful. B. Uninterested. C. Considerate.听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers mainly talking about?A. Cooking. B. Cleaning. C. Gardening.9. What does the man have to do tonight?A. Take the weeds out. B. Water the trees. C. Cover some plants.10. Where are the womans plants?A
5、. In her backyard. B. In her kitchen. C. On her balcony.听第8段材料,回答第11至13题。11. Whose book was the man looking at?A. The womans. B. The womans teachers. C. The womans sisters.12. What are the mentioned French words related to?A. Food. B. Insects. C. Places.13. What does the woman promise to do?A. Take
6、a Spanish course with the man. B. Teach the man some words every day.C. Exercise with the man after each class.听第9段材料,回答第14至17题。14. When did the competition first come to China?A. In 2014. B. In 2016. C. In 2018.15. How does the man probably feel about horse racing?A. He really dislikes it. B. He is
7、 pretty excited about it.C He wants to learn more about it.16. Who will the woman go to the event with?A Her husband. B. Her sister. C. Her friend.17. What can we know about the speakers?A. They are grandparents. B. They both love fancy events.C. They always buy gifts for each other.听第10段材料,回答第18至20
8、题。18. What does the speaker do?A. She is a TV producer. B. She is a politician. C. She is a scientist.19. Where did the speaker do the task?A. On a boat. B. At a university. C. At a TV station.20. Why are the sharks returning?A. There is more food to eat.B. The water quality is better.C. There are f
9、ewer people to hunt them.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节:(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ANia fitness classA unique combination of yoga, dance and martial arts techniques, Nia is a new form of fitness designed for people of all fitness levels to open up their body and relax.When: Every
10、Wednesday 5-6 pmCost: 100 yuan for one class, 500 yuan for sixContact: 135-2299-3724Where: D-1F Jinxiuyuan Apartment, Xing Fu Cun Zhong Lu, Chaoyang DistrictThe Red Detachment of WomenPart of the closing ceremony for the 11th “Meet in Beijing” Arts Festival, the China National Ballet will be perform
11、ing The Red Detachment of Women, one of the most successful full-length Chinese ballets.When: May 25, 7:30 pmCost: 80-1,080 yuanContact: 6417-7845, ponypiaoenWhere: Poly Plaza, 14 Dongzhimen Nandajie, Dongcheng DistrictStudent rockCollege bands Las Vegas, Strange July, Wet Sand, Poshangcun and Ganra
12、o Diantai will take the stage at D-22 to show some of the best talent.With many of Beijings best underground bands getting their start at D-22, its a place to experience new sounds, faces and performances inspired by the citys youngest talent.When: May 27, 8:30 pmCost: 20 yuanContact: 6265-3177Where
13、: D-22, 242 Chengfu Lu, Haidian DistrictSpeed dating “on wheels”The speed dating industry is not new in China. All speed dating is the same: small tables, pleasant environment, nervous people.Speed dating “on wheels” is a new form of speed dating. The details: Chinese rickshaws (人力车) will drive you
14、around the romantic places at Houhai Lake, stopping to make a change.This traditional atmosphere will bring more romance to the old, boring speed dating.When: June 5, 2-4 pmCost: 150 yuan (rickshaws and bar included)Where: Houhai Lake1. If a couple want to attend two Nia fitness classes, they need t
15、o pay _.A. 100 yuanB. 200 yuanC. 300 yuanD. 400 yuan2. Which of the following activities can you attend if you are available on the evening of May 27?A. Student rock.B. The Red Detachment of Women.C. Nia fitness class.D. Speed dating “on wheels”.3. Which of the following about the speed dating “on w
16、heels” is TRUE?A. It is not new in China.B. It lasts a whole day on June 5.C. It is suitable for nervous people and old people.D. It will not cost people extra money to take rickshaws.4. If you want to enjoy the ballet performance, you should go to _.A. D-1F Jinxiuyuan ApartmentB. Houhai LakeC. Poly
17、 PlazaD. D-22【答案】1. D 2. A 3. D 4. C【解析】这是一篇广告,介绍了四项活动的具体信息,包括时间,费用,地点及联系方式等。【1题详解】细节理解题。根据第一部分中的100 yuan for one class可知,一人一节课是100元,那么两个人两节课就是400元,故选D。【2题详解】细节理解题。根据四项活动的时间可知,Student rock的时间是May 27, 8:30 pm,正好是5月27日的晚上,故选A。【3题详解】判断推理题。根据最后一部分中的Cost: 150 yuan (rickshaws and bar included)中可知,rickshaw
18、s的费用已经包括在内了,不用另外再花钱,故选D。【4题详解】细节理解题。根据第二部分中的Part of the closing ceremony for the 11th “Meet in Beijing” Arts Festival, the China National Ballet will be performing The Red Detachment of Women, one of the most successful full-length Chinese ballets.以及Where: Poly Plaza, 14 Dongzhimen Nandajie, Dongche
19、ng District可知,在Poly Plaza有芭蕾舞表演,故选C。BLarry Ritsema was out for an early morning jog around his neighborhood on one weekend. On a quiet street, he began to feel weak. Suddenly, everything went black. Larry fell to the ground.Less than a minute later, Tom Alguire passed by on his bicycle. He caught si
20、ght of a man lying on the roadside, so he jumped off his bike and ran over. He recognized Larry immediately, because he had been Larrys doctor for nearly 20 years.Dr. Tom felt for a pulse (脉搏) at first. Finding none, he began to give Larry first aid. It wouldnt restart Larrys heart, but it would kee
21、p the blood flowing until someone else arrived. Tom could only hope someone would come by soon, around six oclock in the morning on a holiday weekend. Tom couldnt stop pressing Larrys chest to run for help Larrys brain cells would die without the blood. And Tom didnt have a cell phone with him.Soon,
22、 a car did drive by. But the driver ignored Toms appeal for help. What was he going to do? Tom was very worried. Finally, another car came down the road, driven by Michael Saliot, a U.S. Coast Guard Officer. Michael wasnt one to pass up a chance to help a person in need. He quickly dialed 911.Doctor
23、s then found that Larry had suffered a heart attack and there were severe blockages in two of Larrys major arteries (动脉). Only the timely arrival of Dr. Tom saved his life.How did Dr. Tom happen to be bicycling that morning, down that quiet street? It turned out that as Tom rode, his bike chain fell
24、 off. He spent about eight minutes fitting it back; otherwise, he would have seen nothing of Larrys problem.5. Doctor Tom gave Larry first aid in order to _.A. wake up LarryB. keep Larrys blood flowingC. restart Larrys pulseD. stop Larry from bleeding6. Why didnt Tom call 911 for help?A. He couldnt
25、stop pressing Larrys chest.B. He was waiting for someone else for help.C. He was so nervous that he forgot to do it.D. He didnt take a cell phone with him.7. Which of the following is TRUE according to the text?A. Tom Alguire saw Larry when Larry fell to the ground.B. Larry Ritsema went to work earl
26、y on foot that morning.C. Tom fitted his bike chain back after Larry was sent to hospital.D. Michael Saliot was a man always ready to help others.【答案】5. B 6. D 7. D【解析】这是一篇记叙文,讲述了Larry心脏病发作晕倒在地,Tom和Michael 对他施救的全过程。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的Finding none, he began to give Larry first aid. It wouldnt restart
27、 Larrys heart, but it would keep the blood flowing until someone else arrived.可知,Tom对Larry进行急救是为了保持他的血液流通,故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的And Tom didnt have a cell phone with him.可知,Tom没有带着电话,所以无法打急救电话。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后第四段中的Michael wasnt one to pass up a chance to help a person in need.可知,迈克尔不是一个会放弃帮助别人的机
28、会的人,因此推断他是一个随时都会帮助别人的人,故选D。CChina which boasts 4 inventions in ancient times, has once again shown its ability to change the world with its “new four great inventions”: high-speed railways, electronic payments, shared bicycles and online shopping. “The new great inventions are all related to Chinas
29、high technologies, which improved the quality of peoples lives.” said Wu Hao, executive director of the BRRI.“It is increasingly clear that China is innovative and is leading in many ways such as social messaging app WeChat,”said Rebecca Fannin, founder and editor of Silicon Dragon.The new four inno
30、vative ways of life were most appealing to youths from 20 countries participating in the Belt and Road Initiative, according to a survey by the Belt and Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University.“My wallet is no longer in use. I can buy and eat whatever I want simply with a tap o
31、f my phone, “said Lin Jinlong, an overseas Chinese student from Cambodia, adding that. “even pancake sellers are using Alipay”. “I can order food at home in China, which is super convenient. If I were at home in Cambodia, I would have to go outdoors.”“The trip from Beijing to the coastal city of Tia
32、njin is more than 100 km. You cant imagine how fast it takes if you travel by Chinese high-speed train. It will take only half an hour. But in Cambodia, which has only two railways, the traveling time of the same distance will be increased 6 times,” said Lin.“China has entered a new period,” said Be
33、rnhard Schwartlander, World Health Organization Representative in China. As a huge fan of bicycles, Bernhard expressed his affection for Chinas shared bicycles, saying that “shared bikes are bringing cycling back to peoples lives and they are making public transport more attractive and convenient, a
34、nd encouraging people to be more active.”8. What does the underlined word “innovative” in Paragraph 2 probably mean?A. Creative.B. Expensive.C. Popular.D. Convenient.9. What do we know from Lin Jinlongs words?A. Food can be ordered by cell phones in Cambodian.B. Alipay is only popular with pancake s
35、ellers in China.C. Traveling 100 km by rail in Cambodia takes up to 3 hours.D. Wallets can be replaced by cell phones both in China and Cambodia.10. Which invention impressed Bernhard most?A. High-speed railways.B. Electronic payments.C. Shared bicycles.D. Online shopping.11. What is the main purpos
36、e of the passage?A. To compare old and new four Chinese great inventions.B. To introduce benefits of popular means of transportation.C. To present a Cambodian students living experience in China.D To show how four Chinese new inventions impressed the world.【答案】8. A 9. C 10. C 11. D【解析】本文为新闻报道。文章介绍了在
37、中国生活的各国友人分享对中国新四大发明的感受。【8题详解】词义猜测题。根据文章第二段的“is leading in many ways such as social messaging app WeChat”可知,中国在很多方面的发展都处于领先地位,例如社交软件微信的运用。由第四段可知,柬埔寨在中国的学生使用阿里支付软件在家中买东西,而在柬埔寨是没有的。由此可推测出innovative表示“创新的”,结合选项可知,creative与其同义。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第五段中“The trip from Beijing to the coastal city of Tianjin
38、is more than 100 km. You cant imagine how fast it takes if you travel by Chinese high-speed train. It will take only half an hour. But in Cambodia, which has only two railways, the traveling time of the same distance will be increased 6 times”可知,从北京到沿海城市天津的行程超过100公里。如果乘坐中国的高速火车仅需半个小时。但是在柬埔寨,相同距离的旅行时
39、间将增加六倍。因此在柬埔寨坐火车100英里需要三个小。故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章末段第二句中的“As a huge fan of bicycles, Bernhard expressed his affection for Chinas shared bicycles”可知,Bernhard作为自行车的忠实拥护者,表达了他对中国共享单车的喜爱。因此共享单车给Bernhard留下了深刻的印象。故选C。【11题详解】推理判断题。A、B两项内容未提及,C项属曲解题意,语篇的重点并不是介绍一名在中国读书的柬埔寨学生的生活经历。根据第一段“China which boasts 4 inv
40、entions in ancient times, has once again shown its ability to change the world with its “new four great inventions”中国自古就有四大发明,现在又以“新四大发明”展示了改变世界的能力”以及下文对于新四大发明的感受和体验。由此判断出短文的目的是向世界展示中国新四大发明。故选D。DCHICAGO- Airplanes are polluters. Theyre as noisy as a rock concert, and send out poisons into the air as
41、 well as dump millions of pounds of carbon dioxide into the atmosphere every year. By 2050, emissions (排放) from planes are expected to become one of the largest contributors to global warming.Thats why researchers at MIT are designing a completely new type of airplane for NASA that will enable green
42、er airplanes to take flight before 2050.The 180-passenger D “double bubble” series was designed to replace the Boeing 737 class aircraft, the most popular jetliner in the world right now. The design is called a “double bubble” because it uses two partial cylinders (气缸) placed side by side. Those two
43、 cylinders create a wider structure that looks like two soap bubbles joined together.In todays commercial airplanes, air flows directly into the engines located on the planes wings. That high-speed air flow drags on the plane, and requires more fuel to overcome the design inefficiency.MITs design ch
44、anges all that. By moving the engines to the planes tail, they take in slower moving air present in the wake of the fuselage (机舱). Less drag means less fuel is needed to get the plane the same distance.Burning less fuel can help passengers wallet as well as the environment. The environmental implica
45、tions of saving energy are as just as clear: the fewer emissions that planes spout(喷射) into the atmosphere, the healthier our planet.But for passengers, we still have a couple decades to wait before any of these planes make it onto the runway. NASAs goal is to make sure the planes that MIT has desig
46、ned can take off by 2035.12. The best feature of the double bubble flight is that _.A. it will make no noiseB. it will hold more passengersC. it is designed to save fuelD. it needs no runways to take off13. Which of the following is NOT true according to the text?A. Its expected that NASAs goal will
47、 be realized by the year 2035.B. Airplanes are very noisy for the environmentC. MITs new design will save passengers moneyD. Emission from planes are contributing the most to the global warming now.14. Whats the main idea of the text?A. Here is Boeing 737s endB. Passengers will enjoy lower pricesC.
48、Researchers are designing greener aircraftD. Airlines attract passengers with new planes15. The passage comes from a _.A. Science textbookB. News reportC. Travel guideD. Environment research【答案】12. C 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了美国宇航局设计一种全新的更环保的飞机“double bubble”,这款新型飞机将在2050年前起飞。【12题详解】细节理解题
49、。根据倒数第二段Burning less fuel can help passengers wallet as well as the environment. The environmental implications of saving energy are as just as clear: the fewer emissions that planes spout(喷射)into the atmosphere, the healthier our planet.可知,减少燃料的消耗既能节省乘客的钱,又能保护环境。节约能源对环境的影响同样显而易见:飞机向大气中排放的废气越少,我们的地球
50、就越健康。由此可知,“double bubble”飞机的最大特点是它的设计节能。故选C。【13题详解】细节理解题。根据最后一段NASAs goal is to make sure the planes that MIT has designed can take off by 2035.可知,美国宇航局的目标是确保麻省理工学院设计的飞机能在2035年前起飞。由此可知,选项A的描述正确;根据第一段Theyre as noisy as a rock concert可知,飞机的噪音很大,所以选项B的描述正确;根据倒数第二段Burning less fuel can help passengers w
51、allet as well as the environment.可知,这种新型飞机能帮助乘客省钱,所以选项C的描述正确;根据第一段By 2050, emissions (排放) from planes are expected to become one of the largest contributors to global warming.可知,到2050年,飞机的排放量预计将成为全球变暖的最大因素之一。由此可知,选项D的描述错误,题干中时间是现在,错误。故选D。【14题详解】主旨大意题。阅读文章并结合第二段Thats why researchers at MIT are design
52、ing a completely new type of airplane for NASA that will enable greener airplanes to take flight before 2050.可知,本文主要讲述了麻省理工学院的研究人员正在为美国宇航局设计一种全新的飞机,这种更环保的飞机能够在2050年前起飞。结合选项可知,选项C符合题意。故选C。【15题详解】推理判断题。根据CHICAGO- Airplanes are polluters.可知,这是一篇来自芝加哥的新闻报道。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空
53、白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to Conquer FearLife can be scary. Sometimes youll face situations that put you in a position where you feel unprepared._16_ If youre often filled with fear, there are a few things you can do to lessen those feelings. Here are four tips for conquering your fear.1. Take a deep
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433707.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
