分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019-2020学年人教版英语必修一练习:UNIT 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:434655
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:883.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年人教版英语必修一练习:UNIT 1SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版含解析 2019 2020 学年 人教
    资源描述:

    1、 阅读理解ADear Mary,How are you? I saw you posted some wonderful photos of the coastline near your hometown. Youre really getting into your photography! Right now Im taking a break from social media(媒体) to write you an email.Remember you said youd like to come over to the UK sometime this year? Well,I w

    2、as thinking that this year you might like to come to the Edinburgh Festival with me in August.Ive got an aunt with a flat in the city centre who could put us up.Do you know much about the festival? Its very famousthe biggest,most popular arts festival in the world! There are lots of things going ona

    3、rt exhibitions(展览),concerts of all kinds,modern dance,a book festival,etc.The thing its most famous for is the newest and most exciting theatre.People come from all over the world and perform(表演) in their own language.In Scotland you have the best of both worlds: culture and wild land.After the fest

    4、ival,we could hire(租) a car and go up to some of the islands off the west coast,like Skye.The weather can be changeable in August,but the landscape(风景) is beautiful,with empty beaches and rocky mountains.Its the perfect place for you to take photos.Afterwards,we could head back to the east coast and

    5、 visit my friend Rob in St.Andrews.Its really pretty and Robs enjoyable to be with.Youd get on well with him.So,why dont you have a think about it and then get back to me? Take your time,theres no rush.Speak to you soon,Sophie【解题导语】本文是一篇应用文。文章为一封邮件,主题为邀请朋友到苏格兰度假。1What is the best known activity at t

    6、he Edinburgh Festival?AModern dance.BArt exhibitions.CPerformances of plays.DDifferent kinds of concerts.C解析:细节理解题。由正文第三段中的The thing its most famous for is.perform(表演) in their own language.可知,爱丁堡艺术节最出名的活动是最新且最激动人心的戏剧表演。2What does Sophie suggest doing straight after the festival?ASeeing her friend R

    7、ob in St.Andrews.BDriving along the east coast of Scotland.CTaking photos while climbing mountains.DVisiting islands along the west coast of Scotland.D解析:细节理解题。由正文第四段中的After the festival.the west coast,like Skye.可知,Sophie建议参加完爱丁堡艺术节之后,驱车前往苏格兰西部海岸沿岸的一些岛屿游玩。3Why did Sophie send this email to Mary?ATo

    8、invite her to visit Scotland.BTo talk about her holiday plan.CTo take a break from social media.DTo introduce the Edinburgh Festival.A解析:写作意图题。在邮件中,Sophie首先夸赞了Mary的摄影技术,接着邀请她八月和自己一起参加爱丁堡艺术节,并做了之后的出行安排:先到苏格兰西部海岸岛屿观光,然后到东部海岸看朋友;且由In Scotland.wild land.可知,爱丁堡艺术节的举办地点正是苏格兰;因此,Sophie写这封邮件的目的是邀请Mary到苏格兰旅行

    9、,参加爱丁堡艺术节,并欣赏苏格兰的美丽风景。BWhen you choose a friend,you should be very careful.A good friend can help you study.You can have fun together and make each other happy.Sometimes you will meet fair weather(晴天) friends.They will be with you as long as you have money or luck,but when you are down,they will run

    10、 away.How do I know when I have found a good friend? I look for certain qualities of character,especially understanding,honesty and reliability(可靠)Above all else,I look for understanding in a friend.A good friend tries to understand how another person is feeling.He is not quick to judge.Instead,he t

    11、ries to learn from others.He puts himself in the other persons place,and he tries to think of ways to be helpful.He is also a good listener.At the same time,however,a good friend is honest.He does not look for faults(过错) in others. He notices their good points.In short,good friends will be honest to

    12、 each other and accept each other.Another quality of a friend is reliability.I can always depend on a good friend.If he tells me he will meet me somewhere at a certain time,I can be sure that he will be there.If I need a favor,he will do his best to help me.If I am in trouble,he will not run away fr

    13、om me.There is a fourth quality that makes a friend special.A special friend is someone with whom we can have fun.We should enjoy our lives,and we would enjoy our friendship.That is why I especially like friends who are fun to be with.A good friend likes the same things I like.We share experience an

    14、d learn from each other.A good friend has a good sense of humor,too.He likes to laugh with me.That is how we share in the joy of being friends.And I know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is reliable,honest,and understanding,I know Ive found a friend!【解题导语】文章分析了好朋

    15、友要具备的品质,并对各种品质进行了详细的说明。4If you have fair weather friends,_Ayou will become richByou can be sure that you get real friendsCthey will give you all that they have when you need helpDyou will be refused when you get into troubleD解析:推理判断题。根据第一段中的“Sometimes you will meet fair weather(晴天) friends.They will

    16、 be with you as long as you have money or luck,but when you are down,they will run away.”有时你会遇到像天气变化似的朋友。只要你有钱或幸运,他们就会和你在一起,但是当你倒下的时候,他们就会跑掉。说明这样的朋友在你遇见困难的时候会离去,故选D项。5Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend?AHonesty.BReliability.CUnderstanding.DA

    17、 sense of humor.C解析:细节理解题。根据第二段中的“Above all else,I look for understanding in a friend.”最重要的是,我在朋友中寻求理解。分析句意可知作者认为理解是最重要的。故选C。6Good friends need to _Abe helped with moneyBunderstand each others feelingsCalways point out each others mistakesDhave money or luckB解析:细节理解题。根据第二段中的“Above all else,I look fo

    18、r understanding in a friend.A good friend tries to understand how another person is feeling.”可知,好朋友要善于理解他人。分析选项可知B项符合题意。故选B。7This passage mainly discusses _Athe qualities of a friendBwhere to choose friendsChow to get along with friendsDthe importance of having a friendA解析:主旨大意题。根据文章第一段中的“How do I k

    19、now when I have found a good friend?”可知,本文主要是分析好朋友究竟应该具有什么样的品质。故选A。 完形填空I passed a man on the way home from work this evening.He was staggering(摇摇晃晃地走) down the road.I slowed down and _1_ whether to stop and give him a lift.However,there were a lot of cars behind me and I lost the _2_ to stop there

    20、because the road was too _3_I was not _4_,but he seemed to be quite drunk.So I finally _5_ my car beside the road and watched him in my rearview mirror(后视镜)_6_,he was too drunk.A truck changed its direction to avoid himhe didnt even _7_I thought I could sit and _8_ him to reach my car.Five minutes w

    21、ent by,he _9_My windows were down,and I asked him if he wanted my _10_He said he was going to the next town.It was not _11_ enough to put me to trouble.So I asked him to get into my car. “Sorry,Im _12_ quite drunk.I attended a funeral(葬礼) but my family left earlier,so I decided to _13_ home.Im Ryan,

    22、” he said and offered me his _14_Along the way we had a _15_ talk.He told me he had buried his uncle,and that he was a traveler.He called me “Brother” and gave me his sunglasses as payment.I _16_ and said the joy was in the giving.We _17_ almost everything such as where we came from and where we liv

    23、ed.And he said sorry _18_ for being so drunk.“Anywhere around here is fine for me,” he said.So I _19_ him at the next crossing,and then we said goodbye.I felt lucky to have had that _20_ to help him!【解题导语】本文是一篇记叙文。作者在下班开车回家的路上,看到了一个喝醉的人沿着马路摇摇晃晃地走着,于是就停下来让他搭便车。作者为此感到很开心。1A.asked BknewCwondered Ddoubt

    24、edC解析:作者在下班开车回家的路上,看到一个人沿着马路摇摇晃晃地走着,就减速慢行,寻思着是否捎他一程。2A.courage BtimeCright DabilityA解析:根据本空前的However,there were a lot of cars behind me可知,因为后方车太多,作者没有勇气停车。3A.long BwideCold DbusyD解析:根据上文中的there were a lot of cars可知,车太多,路上交通拥挤。4A.upset BsureCtired DcalmB解析:由下文的he seemed可知,作者不确定。5A.left BstartedCstopp

    25、ed DprotectedC解析:由本空后的watched him in my rearview mirror(后视镜)可知,作者停下了车。6A.Clearly BLuckilyCInterestingly DFinallyA解析:根据本空后的A truck changed its direction to avoid himhe didnt even _可知,此处指“他明显是醉了”。7A.cry BsufferCmove DcareD解析:他醉了,就连卡车改变方向来避开他他都不在意。8A.depend on Bwait forCcause DorderB解析:根据本空后的Five minut

    26、es went by,he _. 可知,作者在车里坐着,等候他的到来。9A.disappeared BcontinuedCarrived DslowedC解析:依据本空后的My windows were down,and I asked him if he wanted my _. 可知,五分钟之后,他来到了作者的车旁。10A.help BguideCsuggestion DpresentA解析:由上文中的whether to stop and give him a lift可知,作者问他是否需要帮助。11A.pretty BsafeClarge DfarD解析:由本空前的the next t

    27、own和空后的So I asked him to get into my car.可知,这个城镇不远。12A.also BreallyCprobably DneverB解析:根据本空前的Sorry和下文中的And he said sorry _ for being so drunk.可知,他说自己确实是醉得厉害。13A.drive BrideCwalk DstayC解析:根据上文中的He was staggering(摇摇晃晃地走) down the road.可知,他决定走路回家。14A.hand BpriceCservice DaddressA解析:依据本空前的Im Ryan及下文提到的“

    28、愉快地交谈”可知,这个人伸手跟作者握手。15A.serious BterribleCboring DpleasantD解析:根据文中他们之间的谈话可知,该谈话是令人愉快的。16A.noticed BacceptedCrefused DrememberedC解析:由本空后的the joy was in the giving可知,作者拒收他的太阳镜。17A.talked about Bthought ofCbelieved in Dmet withA解析:由他们之间的谈话可知,这里是指他们几乎谈到了所有的事情,例如来自哪里和在哪里居住。18A.soon BearlyCjust DagainD解析:依据上文中的Sorry,Im _ quite drunk.可知,他再次为醉酒而道歉。19A.joined BdroppedCwelcomed DthankedB解析:依据本空前的Anywhere around here is fine for me可知,作者让他在下一个十字路口下了车。20A.patience BchanceCpower DexcuseB解析:依据上文的故事可知,作者为能有机会帮他而感到幸运。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年人教版英语必修一练习:UNIT 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434655.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1