分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019-2020学年人教版英语必修三新素养同步练习:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:434699
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:1.11MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年人教版英语必修三新素养同步练习:UNIT CANADA SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2
    资源描述:

    1、学生用书P133(单独成册) 阅读理解AIt was a cold morning, and Eduardo Ortega was nervous. He held a large envelope. In it was his dream.“This is everything,”he said. “Ive worked for this since I was a young boy.”Eduardo remembered the long hours working in the fields, picking strawberries and beans. After the work

    2、day, his tired friends drank coffee or slept. Eduardo studied, read, and wrote poetry and short stories. Although he missed many classes, he became the schools best student.One school year, Eduardo wrote an essay(文章) and won a prizea flying trip to San Francisco. As he flew, he felt free from his li

    3、fe of hard work in the fields. He promised himself not to return to that life. He loved to fly.This morning, Eduardo caught the school bus and went to school with the envelope. He walked past his classmates and sat down at his desk. He opened the envelope and began reading the letter inside. It was

    4、the answer to his application to the state university. It was also the answer to the beginning of his dream of becoming a pilot.Even though Eduardo worked to help his family, his father always encouraged him to go to school. So, while he worked, he also studied.Eduardo knew that his dream was his fa

    5、thers dream, too. His father was a smart man, but he was too poor to go to college. He loved to read, but never had time, because he worked long hours.Now, as Eduardo read the words,“Congratulations . you have been accepted,” he knew that his dream was not lost. One day, he would be a pilot, flying

    6、every day to all the exciting places in the world.【解题导语】本文是一篇记叙文。男孩家境不好,需要打零工帮助家里维持生计,但他并没有放弃自己的梦想。他坚持学习,通过不懈的努力终于考上了大学,缩短了与梦想的距离。1What did Eduardo do when his friends drank coffee or slept?AHe attended classes.BHe studied and wrote.CHe worked in the fields.DHe helped around his home.B解析:细节理解题。由第三段中

    7、的After the workday, his tired friends drank coffee or slept. Eduardo studied, read, and wrote poetry and short stories.可知,工作结束后,他的朋友们或喝咖啡或睡觉,而他却在学习和写作。2What was Eduardos dream?ABecoming a pilot.BBecoming a writer.CTraveling around the world.DRealizing his fathers dream.A解析:细节理解题。由第五段中的It was also th

    8、e answer to the beginning of his dream of becoming a pilot.和最后一段中的One day, he would be a pilot, flying every day to all the exciting places in the world.可知,他梦想成为一名飞行员。3What was Eduardos fathers attitude toward his dream?ASupportive.BUnconcerned.CDoubtful.DUnclear.A解析:推理判断题。由倒数第三段中的his father always

    9、encouraged him to go to school 可知,他父亲鼓励他上学,因此推断出他父亲支持他的梦想。4What was in the envelope?AAn invitation to a flying trip.BEncouragement from his father.CCongratulations from his friends.DAn admission notice from a university.D解析:推理判断题。由第五段中的It was the answer to his application to the state university.和最后

    10、一段中的as Eduardo read the words, “Congratulations . you have been accepted,” he knew that his dream was not lost可推断,信封里是他所申请的大学发来的录取通知书。BHidden in the mountains of Jordan is the beautiful ancient city of Petra. It lay in ruins for more than a thousand years.Petra was built in 312 BC by the Nabataeans

    11、who were an ancient southern Arab people. They were very skilled at carving(刻). It is no wonder that this ancient city has so much to offer!In 363 AD, the city suffered from terrible earthquakes that left most of the city damaged. The buildings and the citys water system were affected. A Swiss explo

    12、rer,Johann Ludwig Burckhardt, discovered this city of wonders in 1812. Until he discovered Petra, it had been unheard of in the Western world for about 5 centuries!Petra is the Greek word for stone and this name makes perfect sense because of where the city is located and how some of it is carved in

    13、to the rock. The ancient city of Petra is also known as the “Rose City”. This is because the rock in which the city is built is a rosered colour. Many of the buildings of Petra have beautiful facades(正面). Some of the facades have columns(柱) carved into the rock, but they are for decoration and they

    14、dont actually hold anything up.Petra was built in the middle of the desert, where it hardly ever rained. Luckily, the Nabataeans were very skilled engineers and knew how to live in a hot and dry place. First, they carved channels(渠) to bring water from a nearby spring into the city. Rainwater was al

    15、so collected in underground channels. The water was then stored. So, even in the long dry months there was enough water for people to use.Today, Petra is one of the worlds most famous ancient sites and people come from all over the world to visit it.【解题导语】本文是一篇说明文。作者在文中介绍了古城佩特拉。5What do we know abou

    16、t Petra?AIt was built on high mountains.BIt was a history of five centuries.CIt was destroyed by earthquakes.DIt was first visited by westerners in 363.C解析:细节理解题。由第三段中的In 363 AD, the city suffered from terrible earthquakes that left most of the city damaged.可知,这座古城被地震毁了。6. Why was the city named “Pe

    17、tra”?ASome of it looked rosered.BSome of it was filled with roses.CSome of it was home to animals.DSome of it was built into the rock.D解析:细节理解题。由第四段中的Petra is the Greek word for stone and this name makes perfect sense because of where the city is located and how some of it is carved into the rock.可知

    18、答案。 7What is the purpose of the columns?ATo beautify the buildings.BTo support the buildings.CTo function as gates.DTo serve as tools.A解析:细节理解题。由第四段中的they are for decoration and they dont actually hold anything up可知,这些柱子没有实际作用,装饰而已。8. Which word can best describe the Nabataeans?AHonest.BCreative.CHa

    19、rdworking.DWelleducated.B解析:推理判断题。由倒数第二段可知,纳巴泰人在沙漠上建起了佩特拉城,并用很智慧的方式解决了沙漠的缺水问题。CBanff National Park is Canadas first national park. In 1883, on the Canadian Rocky Mountains, three railway workers discovered a natural hot spring, and from there the park was born. Nowadays, it is one of the worlds popu

    20、lar tourist spots with great mountain scenery. Every year, millions of people visit it for its wonderful views.Banff National Park is part of UNESCOs Canadian Rocky Mountain World Heritage site. Located in the heart of the Canadian Rockies, the park has perfect mountains like those on postcards. The

    21、y are from 45 to 120 million years old, with the highest in the park, Mount Forbes, coming in at 11,850 feet.Banff National Park is 80 miles west of Calgary. Calgarys international airport is serviced by major national and international carriers with many flights arriving daily. Open yearround, it o

    22、ffers amazing wildlife viewing and sightseeing, plus many shopping and dining choices, any time of the year. Summer is popular for hiking, mountain biking and cycling, photography, and climbing. The best time for viewing the seasonal color is fall, when the trees turn yellow.In winter, the mountain

    23、makes exciting downhill(速降) and crosscountry skiing. In fact, three major downhill ski resorts(度假胜地) operate within the park. Lake Louise Ski Resort, Sunshine Village, and Mount Norquay combine to offer a large area for skiing, not to mention the backcountry trails available throughout the park. The

    24、 ski season, which runs from November to May, is one of the longest in North America. Visitors can also enjoy wildlife tours, ice walks, and dogsleds(雪橇)Weather in the Canadian Rockies can change quickly. A single day can have a mix of sunshine, snow, wind, and rian, so you should change your clothe

    25、s. In summer, temperatures average a high of 70(21), and daylight lasts until 11 pm. Autumn brings cool nights and fresh air. Winters can be very cold. In January, the average temperature is 7 below zero, but by April it is 9.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了加拿大的第一个国家公园班夫国家公园。9What can we know about Banff Nati

    26、onal Park?AWe can arrive there only by foot.BIt provides wonderful wildlife viewing.CIt is located in the west of Canadian Rockies.DWed better enjoy the seasonal color there in winter.B解析:细节理解题。根据第三段中的Open yearround, it offers amazing wildlife viewing and sightseeing, plus many shopping and dining c

    27、hoices, any time of the year. 可知,班夫国家公园提供令人惊叹的野生生物观赏和观光。10What can we learn about Canadian Rockies from the last paragraph?AVisitors there may change clothes a few times a day.BThere are few visitors because of terrible weather.CThe daylight is short in summer there.DThe weather there is always plea

    28、sant.A解析:推理判断题。根据最后一段中的Weather in the Canadian Rockies can change quickly. A single day can have a mix of sunshine, snow, wind, and rain, so you should change your clothes. 可推测,这里的天气一日多变,因此游客很可能一天之内要换几次衣服。11Whats the authors purpose in writing the text?ATo urge us to protect Banff National Park.BTo

    29、tell us the history of Banff National Park.CTo encourage us to visit Banff National Park.DTo give an introduction to Banff National Park.D解析:写作意图题。根据本文内容可知,本文主要介绍了加拿大的第一个国家公园班夫国家公园。作者意在向我们介绍一些有关班夫国家公园的信息。 七选五Air pollution, as we know today, started with the Industrial Revolution in Europe in the 19t

    30、h century. In the last few decades, it has become the major problem of our environment. 1._ It may also cause harm to other living things such as animals and food crops.Our modern life style has led to dirtier air over the years. Factories, vehicles of all kinds, and the growing number of people are

    31、 the things that are responsible for air pollution today. 2._ Forest fires and dust storms can also lead to the pollution of the atmosphere.There are two types of ozone(臭氧) that we know of. 3._ But on the ground, people produce ozone, too. Traffic and factories cause ground ozone. It is especially d

    32、angerous for children and older people.4_ Choosing other forms of energy, like solar energy or wind energy could be helpful in controlling pollution. Cities like London have shown that better air quality can be achieved in a short time.Smog is a combination of smoke and fog(雾). During the beginning

    33、of the Industrial Revolution, thousands of people died in London every year. However, a lot has been done to prevent smog recently. Factories use coal that doesnt have much harmful material in it. And cars are much cleaner today. 5._ABut not all pollution in the air is caused by humans.BWe students

    34、can also help make the air around us cleaner!CThe job of cleaning up our air is difficult but not impossible.DActually, natural ozone is in the upper part of our atmosphere.EIt may cause some serious diseases and even death for humans.FIn some cities, cars are not even allowed to drive on smog days.

    35、GBoth human activity and natural processes can create air pollution.【解题导语】本文是一篇说明文。文中讲述了大气污染的危害、形成原因,以及应对它的一些方法。1E解析:此空设于段中,与上文存在逻辑上的指代关系。本句中的It 指代的是第一句中提到的Air pollution。 根据后一句中的It may also cause .也可推出此句是要指出大气污染的一些危害。2A解析:此空设于段中,是一个过渡句。本空前一句指出的都是由于人类的一些活动而导致的大气污染,而空格后面的Forest fires and dust storms 都是自然灾害引起的大气污染,所以可推出此空承上启下,指出不是所有的大气污染都是由人类引起的。3D解析:此空设于段中,是对首句的进一步解释说明。首句提出,我们所知道的有两种臭氧,此句和后一句都是对这两种臭氧的进一步解释,即天然臭氧处于大气层的上部,而人类在地面上也会产生臭氧。4C解析:此空设于段首,是本段的主题句。本段后面的内容都是围绕空气是可以被净化的这一说法而展开的。5F解析:此空设于段尾,是对本段第三句的进一步具体解释。第三句提出,最近针对雾霾已经出现了很多措施,工厂用的煤含有很少的有害物质,汽车也变得更清洁了,甚至在雾霾天,一些城市都不允许汽车出行。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年人教版英语必修三新素养同步练习:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434699.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1