云南省曲靖市第一中学2022届高三上学期第一次质量监测卷英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省曲靖市第一中学2022届高三上学期第一次质量监测卷英语试题 WORD版含解析 云南省 曲靖市 第一 中学 2022 届高三 上学 第一次 质量 监测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届云南省曲靖市第一中学高三上学期第一次质量监测卷英语试题注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。3.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。满分150分,考试用时120 分钟。第一部分听力(共两节,满分30分)注意,听力部分答题时请先将答案标在试卷上,听力部分结束前你将有两分钟的时间将答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给
2、的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man usually do after dinner?A. He surfs the Internet.B. He watches TV.C. He does running.【答案】A【解析】【原文】W: Did you see that show, Running Man, on TV last night?M: No, I never watch TV after dinne
3、r. I usually watch some short videos or some news online.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman go to work this week?A. By car.B. By bike.C. On foot.【答案】A【解析】【原文】M:If I were you, Id just walk to work. It would take you about 20 minutes. Riding a bike is a good choice, too. W:I agree. But this week
4、my husband is away on business, so I have to drive my kids to school before I go to work. Im pressed for time, you know.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman suggest the man do?A. Order a taxi.B. Take a different train.C. Reschedule the interview.【答案】B【解析】【原文】M: Oh. I just missed my train. I thin
5、k Ill miss my interview. There are no buses and its too far to go by taxi.W: Listen. If you catch my train, you can change at the next station and catch one that will get you there in good time.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman care most about the bookshelf?A. The door.B. The size.C. The heig
6、ht.【答案】C【解析】【原文】W:The red bookshelf is fine but it doesnt go with the room. M:Well, you know I like this one here the most. W:Thats because youre too tall! My favorite is this one because I can actually reach the top of it.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man do?A. Hes a tailor.B. Hes a waiter.C.
7、Hes a shop assistant.【答案】A【解析】【原文】M:Good morning, madam. What can I do for you?W:Well, the sleeves of this jacket are too long. Can you make them shorter?M:Let me take a look. OK, I can do it for twenty dollars.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每
8、段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the most challenging thing for the man?A. Eating the local food.B. Adjusting to the local climate.C. Recovering from the time difference.7. How long will the man probably stay in Singapore?A. Just for
9、 the weekend.B. A bit less than 12 days.C. About 15 days.【答案】6. B 7. B【解析】【原文】W: Singapore is only 150km to the equator. Thats why its the land of endless summer.M: I know. Thats why its a huge shock arriving from England. Whats on the agenda for the weekend?W: If youre not too tired from the countr
10、ys time difference, I was hoping wed explore the local street food. M: You know Im game for anything! Lets just drop off my bags and go. W: I want to maximize our time. We have less than a dozen days to spend here together. M: Thats plenty of time to see the local sights. Besides, Im mostly just exc
11、ited to spend time with you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What makes the woman feel upset?A. Driving to work every morning.B. Working far away from home.C. Getting a speeding ticket.9. What is the second ticket for?A. Driving carelessly.B. Talking back to the police.C. Not wearing the seat b
12、elt.10. What does the woman learn from the incident?A. She was wronged.B. She was wrong.C. She was unlucky.【答案】8. C 9. C 10. B【解析】【原文】M: Hi, Lucy. You look upset.W: I am! I got a speeding ticket this morning!M: Oh no! What happened?W: I was driving to work. And I was driving a little too fast. M: Ho
13、w fast?W: I was going 45 mph on Center Street. M: The speed limit on Center Street is 35 mph. W: I know. So a police officer gave me a speeding ticket. M: How much is the ticket?W: The speeding ticket is $100. But the police gave me another ticket for not wearing my seat belt, so I have to pay $50 f
14、or it. M: Thats too bad!W: Well, I broke the law. I should pay for my carelessness. M: Thats it. Everybody is equal before the law. But do be careful next time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why is Matt reading the book?A. To improve his reading.B. To become a better player.C. To prepare for
15、 entering the army.12. What would the woman like to do?A. Be a manager at work.B. Quit her job.C Borrow Matts book.13. What is the relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Aunt and nephew.C. Boss and employee.【答案】11. B 12. C 13. B【解析】【原文】W: What are you reading, Matt?M: Its called
16、 The Art of War. Its an ancient Chinese book about army science. It was written by a Chinese general, probably around 500 BC. W: Are you reading it for class? M: No, its for my personal interest. The book is famous all over the world and has been used by many armies to help win battles. I am reading
17、 it to improve my chess playing. W: How will that help you? M: I dont know yet, but I have heard good things about it from some top players. It should help me make better game plans and play a trick on the person Im playing against. You know, this book is also used in business situations. W: To help
18、 a company win the competition? M: Yes. But some managers also use it to become better leaders in their own office. Workplaces can sometimes be like little armies, I think. W: That is exactly how I would describe my work environment. Maybe I should borrow your book when youre done. M: Well, Auntie L
19、in, I wouldnt want you to have the mind of an army leader. I like you just the way you are.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is the woman planning to do right after school finishes?A. Go travelling.B. Go to university.C. Get a job.15. Which country are the speakers in?A. Ireland.B. America
20、.C. England.16. What does the man love doing?A. Repairing cars.B. Studying philosophy.C. Learning another language.17. What is the main topic of the conversation?A. When the speakers will start the trip.B. Where the speakers will study after graduation.C. What the speakers will do once they leave sc
21、hool.【答案】14. A 15. C 16. A 17. C【解析】【原文】M:Can you believe this is our last year of school?W:I know. Im going to miss it a lot when its over. M:Are you going to college or university next year?W:No, my parents have given me some money so I can travel. They said its better to get an education about th
22、e world before I study at a university. M:That makes sense. But you can apply to a university now and delay it for a year. W:I know. I have applied to three universitiesOxford, London, and New York. M:New York. That would be amazing to study there. W:I know. Even if I stay here in England, I may try
23、 the international student exchange programs. So I can study there for one term. M:So what subject are you going to choose?W:My main subject is Irish literature but I can choose a second subject to do alongside it. So Im going for philosophy. What about you?M:I have a job lined up after school at my
24、 uncles car garage. I love working with cars. W:So you wouldnt consider going to college?M:Probably not. Ill get a qualification while Im working there. W:Well, if I need my car fixed, I know who to call.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What will visitors enjoy in the open- air museum?A. Traditi
25、onal folk art.B. Ancient rural life.C. Precious masterpieces.19. Which of the following is NOT suggested to do in the museum?A. Dont touch the tools.B. Dont frighten animals.C. Dont take a guide dog.20. What will the visitors do after the speech?A. Set off for visiting.B. Get out of the museum.C. Go
26、 back to the hotel.【答案】18. B 19. C 20. A【解析】【原文】W:Welcome to the Fiddy Working Heritage Farm. This open-air museum gives you the experience of agriculture and rural life in the English countryside at the end of the nineteenth century. So youll see a typical farm of that period, and like me, all the
27、staff are dressed in clothes of that time. I must give you some advice and safety tips before we go any further. As its a working farm, please dont frighten or injure the animals. Many of them are breeds that are now quite rare. And do stay at a safe distance from the tools:some of them have sharp p
28、oints which can be pretty dangerous, so please dont touch them. We dont want any accidents, do we?The ground is very uneven, and you might slip if youre wearing sandals so Im glad to see youre all wearing shoes we always advise people to do that. I dont think any of you have brought dogs with you, b
29、ut in case you have, Im afraid theyll have to stay in the car park, unless they are guide dogs. Im sure youll understand that they could cause a lot of problems on a farm. Well, if youre all ready, well set off on our tour of the farm第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项
30、中,选出最佳选项。AMust-see MusicalsReady to get back to the theater and enjoy some toe-tapping show tunes? Whether youre a Londoner or just visiting the capital for a day, youre sure to find a good night out from our selection of must-see musicals. Book your tickets in advance to catch the hottest shows!TIN
31、A- The Tina Turner MusicalFrom humble beginnings in Nutbush, Tennessee, to her transformation into global Queen of Rock n Roll, Tina Turner didnt just break the rules, she rewrote them. This new stage musical reveals the story of a woman who dared to defy the bounds of her age, gender and race. TINA
32、The Tina Turner Musical is written by Oliver Award-winning playwright Katori Hall and directed by Phyllida Lloyd.Performance times: Monday 7 pm; From June 3, 2021 until June 26, 2022Venue: Aldwych Theater, 49 Aldwych, London, WC2B 4DFThe Lion KingTaking the famous story of Simba and his ascension to
33、 king, the stage show is a one-way ticket to Pride Lands. With fascinating scenery drawing you in, youll almost feel like youre part of the action as you journey through Simbas world. To bring The Lion King to life, the shows original director, Julie Taymor, combined live performers and creative pro
34、ps. Creating a visual feast thats since redefined how musicals could and should look, The Lion King really is an all singing, all-dancing affair.Performance times: TuesdaySaturday 7: 30 pm; From June 1, 2021 until April 3, 2022Venue: Lyceuwm Theater, 21 Wellington Street, London WC2E 7RQThe Prince o
35、f EgyptJourney through the wonders of Ancient Egypt as two young men, raised together as brothers in a kingdom of privilege, find themselves suddenly divided by a secret past. One must rule as Pharaoh, but the other must rise up and free his true people; both face a destiny that will change history
36、forever.With a huge cast and orchestra of almost 60 artists, this “truly phenomenal production” is based on the classic Dream Works Animation film and features the international best-selling, Academy Award-winning song When You Believe.Performance times: MondaySaturday 7: 30 pm; From July 1, 2021 un
37、til January 8, 2022Venue: Dominion Theater, 268269 Tottenham Court Rd, Fitzrovia, London W1T 7AQ21. Who is the author of TINAThe Tina Turner Musical?A. Oliver Award.B. Katori Hall.C. Phyllida Lloyd.D. Tina Turner.22. What is special for The Lion King?A. It is written by a famous director.B. It revea
38、ls a conflict between two brothers.C. It offers a lifelike feast for eyes.D. It shows the importance of protecting lions.23. If you prefer the song When You Believe, which theater should you go to?A. Dominion Theater.B. Lyceuwm Theater.C. Aldwych Theater.D. Egypt Theater.【答案】21. B 22. C 23. A【解析】【分析
39、】这是一篇应用文。文章主要介绍了三部必看音乐剧情况。【21题详解】细节理解题。根据TINA- The Tina Turner Musical部分中“TINAThe Tina Turner Musical is written by Oliver Award-winning playwright Katori Hall and directed by Phyllida Lloyd. (TINA特纳音乐剧由奥利弗获奖剧作家Katori Hall编写,Phyllida Lloyd执导)”可知,TINAThe Tina Turner Musical的作者是奥利弗奖的获得者Katori Hall。故选B
40、。【22题详解】细节理解题。根据The Lion King部分中“Creating a visual feast thats since redefined how musicals could and should look, The Lion King really is an all singing, all-dancing affair.(狮子王创造了一场视觉盛宴,重新定义了音乐剧能够也应该呈现的样子。狮子王真的是一部集歌舞于一身的电影)”可知,狮子王的特别之处在于它提供了栩栩如生的视觉盛宴。故选C。【23题详解】细节理解题。根据The Prince of Egypt部分中“With
41、a huge cast and orchestra of almost 60 artists, this “truly phenomenal production” is based on the classic Dream Works Animation film and features the international best-selling, Academy Award-winning song When You Believe.(这部“真正非凡作品”由近60名艺术家组成,由经典的梦工厂动画电影改编而成,并以国际最畅销的奥斯卡获奖歌曲当你相信为特色)”以及“Venue: Domin
42、ion Theater, 268269 Tottenham Court Rd, Fitzrovia, London W1T 7AQ(地点:伦敦菲茨罗维亚托特纳姆法院路268-269号Dominion剧院,W1T 7AQ)”可知,如果你更喜欢当你相信时这首歌,你应该去Dominion剧院。故选A。BMark Bertram, 46, lost the tips of two fingers at work in 2018 when his hand became trapped in a fan belt. “Its life-changing but its not life-ending,”
43、 he says. “Doing work is harder now. Everything is just a little different.”After two surgeries and occupational therapy, Bertram decided to make light of his condition by asking Eric Catalano, a tattoo (纹身) artist, to create fingernail tattoos. The idea made everyone in the studio laughuntil they s
44、aw the final result. “The mood changed,” Catalano recalls from his Eternal Ink Tattoo Studio. “Everything turned from funny to wow.”When Catalano posted a photo of the tattoos, a pair of fingernails that looked so real that no one could believe their eyes, he had no idea the image would eventually b
45、e viewed by millions of people around the world.The viral photo pushed Catalano, 40, further into the world of paramedical (辅助医疗的) tattooing. Now people with life-altering scars come from as far away as Ireland to visit his shop. They enter Eternal Ink looking for the artistic healing they saw onlin
46、e. Using flesh-toned (肉色的) inks and a needle, Catalano transforms his clients view of themselves.Leslie Pollan, 32, a dog breeder in Oxford, was bitten on the face by a puppy in 2014. She underwent countless surgeries to correct a scar on her lip.“Plastic surgery gave me no hope,” she says. “So I lo
47、oked for other options.” She ultimately traveled six hours to meet with Catalano. He hid Pollans lip scar, giving her back a piece of her confidence.“ You dont understand until youve been through it,” Pollan says. “It made me have a different look on life.”Catalano performs up to eight reconstructiv
48、e tattoos. While he charges $100 per regular tattoo, he doesnt charge for paramedical tattoos. “Financially, it doesnt make sense,” Catalano says. “But every time I see that emotion from my customers, Im 100 percent sure this is something that I cant stop doing.”24. What best describes peoples attit
49、ude when first hearing of fingernail tattoos?A. Indifferent.B. Ridiculous.C. Confident.D. Surprised.25. What did Catalano do to help Leslie Pollan?A. He drew an artistic puppy.B. He inked scars on her face.C. He created a lip tattoo.D. He performed plastic surgeries on her.26. What can we infer from
50、 the passage?A. Cosmetic surgery is of no use.B. Tattoos earn Mark Bertram a good fame.C. Catalano is a kind and generous person.D. Fingernail tattoos are popular around the world.27. What could be the best title for the text?A. A Life-changing EventB. Miracle TattoosC. An Amazing ArtistD. A Promisi
51、ng Business【答案】24. B 25. C 26. C 27. B【解析】【分析】本文为一篇记叙文,讲述了一位纹身艺术家Catalano制作逼真的纹身,来帮助修复手术、整形后的疤痕,从而帮助客户改变他们对自己的看法的事迹。【24题详解】推理判断题。根据文章第二段中关键句“The idea made everyone in the studio laughuntil they saw the final result. ”(这个想法让工作室里的每个人都笑了,直到他们看到了最终的结果)可推知,人们一开始听到指甲纹身的时候觉得这很好笑,很荒谬。故选B项。【25题详解】细节理解题。文章第六段
52、关键句“He hid Pollans lip scar,giving her back a piece of her confidence. ”(他把波伦嘴唇上的伤疤藏了起来,还给了她一点自)可知,他使用的办法就是利用嘴唇纹身遮盖伤疤。故选C项。【26题详解】推理判断题。根据最后一段关键句“While he charges $100 per regular tattoo, he doesnt charge for paramedical tattoos.”(他对普通纹身收费100美元,但对辅助医疗纹身不收费)及最后一句“But every time I see that emotion fro
53、m my customers, Im 100 percent sure this is something that I cant stop doing.”(但每次我看到我的顾客的那种情绪,我百分之百地肯定,这是我不能停止做的事情)可知,对于辅助医疗的纹身,Catalano不收费,并且会一直坚持这么做。由此推知,他是一个善良、大方的人。故选C项。【27题详解】主旨大意题。通过文章第四段关键句“Now people with life-altering scars come from as far away as Ireland to visit his shop. ”(现在,那些有着改变人生的
54、伤疤的人从遥远的爱尔兰赶来光顾他的店)和第四段“Using flesh-toned inks and a needle, Catalano transforms his clients view of themselves.”(Catalano用肉色墨水和针改变了客户对自己的看法。)可知,Catalano是一个纹身艺术家,他制作非常逼真的纹身,从而改变客户对他们自己的看法。因此本篇文章向我们介绍的是“神奇的纹身”Miracle Tattoos。故选B项。CSummer is quickly passing bybut not without the ultimate meteor ( 流星)
55、shower event!The 2021 Perseids Meteor Shower, which is considered to be the best meteor shower of the year, is expected to start lighting up skies on this Wednesday, according to NASA. Known for fireballs, the Perseids typically light up skies on warm summer nights, leaving “long wake (尾迹) of light
56、and color behind them.”Under ideal conditions, sky watchers may see approximately 50- 100 meteors per hour with each meteor traveling at 37 miles per second. .Because the meteors appear in all parts of the sky, it will be pretty easy to witness the celestial (天上的) event from anywhere in the world. T
57、o get the best show, it is advised to view the Perseids from the Northern Hemisphere (半球) during the pre- dawn hours, ideally between 2 a.m. and dawn. In some cases, sky gazers may be able to see meteors during this shower as early as 9 or 10 p. m.“If its not cloudy, pick an observing spot away from
58、 bright lights, lie on your back, and look up! You dont need any special equipment to view the Perseidsjust your eyes,” NASA wrote on their site, adding that telescopes or binoculars are not recommended due to their small fields of view.Remember to let your eyes become adjusted to the dark. Try to s
59、tay off of your phone too, as looking at devices with bright screens will negatively affect your night vision and thus reduce the number of meteors you see!For those who may be unable to view the Perseids in person, a live broadcast will be streaming from NASAs Marshall Space Flight Center, starting
60、 around 8 p. m. on Aug. 11 and continuing through sunrise on Aug. 12.28. What can we learn about the Perseids Meteor Shower?A. It will be the best meteor shower in history.B. The ultimate shower only happens on this Wednesday.C. We can observe 50- 100 meteors per hour in any place.D. The Meteors usu
61、ally have long and bright trails behind them.29. Which of the following may be the best time to view the shower?A. At 4 a. m. on the Northern Hemisphere.B. At 2 p. m. on the Northern Hemisphere.C. At sunrise on the Southern Hemisphere.D. At dawn on the Southern Hemisphere.30. What can be inferred ab
62、out the observation of Meteors?A. If you use a telescope, you will see more meteors.B. You can use smartphones to record the grand scene.C. The brighter the moon is, the more meteors you can see. .D. Bright lights will reduce the visibility of meteors.31. If you are not available to watch the Persei
63、ds personally, you can _.A. browse the unofficial website of NASAB. watch a video recorded by a flight centerC. stream a live show on Aug. 11 nightD. use special devices to connect with the shower【答案】28. D 29. A 30. D 31. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。据美国宇航局称,2021年英仙座流星雨被认为是今年最好的流星雨,预计将于本周三开始照亮天空。【28题详解】细节理解题。根
64、据文章第二自然段最后一句“Known for fireballs,the Perseids typically light up skies on warm summer nights,leavinglong wake(尾迹)of light and color behind them. (英仙座流星雨以火球而闻名,它通常会在温暖的夏夜点亮天空,留下“长时间的光和颜色的尾流)”可知英仙座流星雨会有很长很亮的尾迹。故选D项。【29题详解】细节理解题。根据第四自然段中的“To get the best show,it is advised to view the Perseids from the
65、 Northern Hemisphere(半球)during the pre-dawn hours,ideally between 2 a. m. and dawn. (为了获得最好的观赏效果,建议在北半球的黎明前观看英仙座流星雨,最好是在凌晨2点到黎明之间)”可知,最佳的观测时间是在北半球的凌晨两点到黎明之间,故选A项。【30题详解】推理判断题。根据文章倒数第2、3自然段“If its not cloudy, pick an observing spot away from bright lights(如果不是阴天,找一个远离强光的观察点)”及“Try to stay off of your
66、 phone too, as looking at devices with bright screens will negatively affect your night vision and thus reduce the number of meteors you see!( 尽量远离手机,因为屏幕明亮的设备会对你的夜视能力产生负面影响,从而减少你看到的流星数量)”可知,观察流星雨时需要注意的事项,从中可知我们需要远离各种亮光,因为亮光会减少我们看到的流星数量,因此D项亮光会降低流星的可见性正确。故选D项。【31题详解】细节理解题。根据文章最后一段“For those who may
67、be unable to view the Perseids in person, a live broadcast will be streaming from NASAs Marshall Space Flight Center, starting around 8 p. m. on Aug. 11 and continuing through sunrise on Aug. 12.( 对于那些可能无法亲眼目睹英仙座流星雨的人来说,从8月11日晚上8点左右开始,将从美国国家航空航天局(NASA)的马歇尔太空飞行中心(Marshall Space Flight Center)开始直播,一直持
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435053.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2024七年级语文下册 第二单元 9木兰诗作业课件新人教版.ppt
