2021-2022学年新教材译林版英语选择性必修第一册单元检测:UNIT 2 THE UNIVERSAL LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材译林版英语选择性必修第一册单元检测:UNIT THE UNIVERSAL LANGUAGE WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(二)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAs the leaves start to change color and the autumn air turns fresh,sometimes nothing is more appealing than the attraction of a good book.Here are our four top picks for the best books.The Most Fun W
2、e Ever HadBy Claire LombardoDoubledayDavid and Marilyn have been married forever.Four kids and decades later,theyre still as in love as the day they met.Lombardo paints an extraordinary picture of a family in what could well be one of the best novels published in 2020.The Shadow KingBy Maaza Mengist
3、eWW.Norton & CompanyA historical novel that takes place in the 1930s Ethiopia,The Shadow King focuses on the female soldiers who take up arms in World War .In beautiful prose (叙述),Mengiste shines a light on those whose lives are not often noticed.Someone We KnowBy Shari LapenaPamela Dorman BooksA qu
4、iet suburban town is shaken by a series of breakins and a body that turns up in the trunk of a car in this latest psychological thriller by the author of The Couple Next Door. How are the crimes related? And what does the invader know?The Only Plane in the Sky:An Oral History of 9 /11By Garrett MGra
5、ffAvid Reader PressJournalist Graff puts together an oral history of 9/11 from the perspective of nearly everyone involved.Every single line is breathtaking and heartbreaking,weaving together the story of previouslyunimaginable and tragic events that changed history.【语篇解读】文章主要介绍了四本选择率最高的最好的书:我们有史以来最
6、有趣的事影子国王我们了解的一些人 天空中唯一的飞机:911的口述历史。1Which of the following published the book about the army?ADoubleday.BW.W.Norton & Company.CPamela Dorman Books.DAvid Reader Press.B细节理解题。根据The Shadow King部分的“W.W.Norton & Company A historical novel that takes place in the 1930s Ethiopia,The Shadow King focuses on
7、the female soldiers who take up arms in World War .”可知,W.W.Norton & Company出版了关于军队的书。故选B。2Which author is good at writing suspense stories?AClaire Lombardo.BMaaza Mengiste.CShari Lapena.DGarrett MGraff.C细节理解题。根据Someone We Know部分“By Shari Lapena. A quiet suburban town is shaken by a series of breakin
8、s and a body that turns up in the trunk of a car in this latest psychological thriller by the author of The Couple Next Door. How are the crimes related? And what does the invader know?”可知,Shari Lapena擅长写惊悚故事。故选C。3Which of the following is TRUE about The Only Plane in the Sky : An Oral History of 9/
9、11?AIts about some true stories in 9/11.BIts about some female soldiers in World War .CIts about a journalists experience in 9/11.DIts about a single tragic event in 9/11.A细节理解题。根据最后一段内容可知,The Only Plane in the Sky : An Oral History of 9/11这本书是关于911事件的真实故事集。故选A。BRock and roll(rock n roll) has its or
10、igin in three different traditions of music.Perhaps the largest influence on rock came from the rhythm and blues (R&B) music popular in the southwestern United States during the 1930s and 1940s.Both the rhythm and singing style of R&B artists can be found in modern rock music.Rock and roll first bec
11、ame popular in 1954,and the first true superstar of rock and roll was,of course,Elvis Presley.With his handsome looks and his controversial dancing style,he captured the imagination and hearts of young people around the world.Although no figures have ever been published,he was surely the most succes
12、sful solo artist in history.Over his career from 1956 to 1977,he had in all sold more than 170 major hit singles and more than 80 topselling albums.According to the billboard charts(排行榜),he remains the most successful male soloist with nine No.1 singles.In the early 1960s,rock and roll suffered a br
13、ief decline in popularity for two reasons.First,Elvis Presley served in the army and did not record for a while,and second,record companies began to try and make rock music more suitable for all music lovers.Then,in 1962,the Beatles brought rock and roll back to life again and made it louder and mor
14、e defiant(大胆的) than before.After the Beatles broke up in 1970,another decline began as rock and roll broke into three popular stylescountry rock,folk (which was quieter with more acoustic guitar),and heavy metal.In the mid1970s,disco began to sweep the music industry.Seemingly in reaction to this di
15、sco movement,punk rock(朋克摇滚) began in England.Actually,economic and racial problems in England at that time gave rise to punk rock,and the music used loud backing music and violent lyrics.In the late 1970s and early 1980s,musicians toned down the anger in punk music and developed new wave music.Reco
16、rd labels found this new music highly marketable,and bands such as Blondie and The Clash suddenly came into popularity.New creative ideas in music continue to change rock and roll.【语篇解读】本文讲述了摇滚乐的起源及其发展历史。4Whats the passage mainly about?AThe origin and development of rock n roll.BThe popularity about
17、 rock n roll.CThree popular styles of rock n roll.DThe rise of punk rock.A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲了rock n roll的起源及发展。5Why was Elvis Presley so successful according to the passage?ABecause he had sold many major hit singles and topselling albums.BBecause he danced beautifully.CBecause he had a charming loo
18、k.DBecause he was very handsome and danced in a controversial way,which was loved by the young.D细节理解题。由第二段第二句“With his handsome looks and his controversial dancing style,he captured the imagination and hearts of young people around the world.”可知,答案选D。6Since rock n roll first became popular in 1954,h
19、ow many declines has it suffered?AOne. BTwo. CThree. DFour.B推理判断题。由文中第三、四两段首句可知,答案选B。7When did punk rock become popular in England?A1940s.B1950s.C1960s.D1970s.D细节理解题。由第四段的“In the mid1970s,disco began to sweep the music industry.Seemingly in reaction to this disco movement,punk rock began in England.
20、”可知,答案选D。CIn modern society there is a great deal of argument about competition.Some value it highly,believing that it is responsible for social progress and prosperity.Others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly relationship between peopl
21、e.I have taught many children who held the belief that their selfworth relied on how well they performed at tennis and other skills.For them,playing well and winning are often lifeanddeath affairs.In their singleminded pursuit (追求) of success,the development of many other human qualities is sadly fo
22、rgotten.However,while some seem to be lost in the desire to succeed,others take an opposite attitude.In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players,they strongly blame competition.Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressur
23、es from their parents or society.Teaching these young people,I often observe in them a desire to fail.They seem to seek failure by not trying to win or achieve success.By not trying,they always have an excuse: “I may have lost,but it doesnt matter because I really didnt try.” What is not usually adm
24、itted by themselves is the belief that if they had really tried and lost,that would mean a lot.Such a loss would be a measure of their worth.Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.Both are based on the mistaken belief that ones selfrespect relies
25、on how well one performs in comparison with others.Both are afraid of not being valued.Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve (缓解) can we discover a new meaning in competition.【语篇解读】本文论述的是人们对竞争的态度。有人认为竞争推动了社会的进步,有人认为竞争很糟糕。真正的竞赛者和那些“预期失败”的人的相似点是他们同样相信,一个人的价值在于他与其他人相比较时的表现。8W
26、hat does this passage mainly talk about?ACompetition helps to set up selfrespect.BOpinions about competition are different among people.CCompetition is harmful to personal quality development.DFailures are necessary experiences in competition.B主旨大意题。根据第一段中的“In modern society there is a great deal of
27、 argument about competition.”及下文论述可知,文章主要论述了人们对竞争的不同态度。故选B。9Why do some people favor competition according to the passage?AIt pushes society forward.BIt builds up a sense of duty.CIt improves personal abilities.DIt encourages individual efforts.A细节理解题。根据第一段中的“Some value it highly,believing that it i
28、s responsible for social progress and prosperity.”可知,有些人支持竞争,因为他们认为竞争推动了社会的进步。故选A。10The underlined phrase “the most vocal” in Paragraph 3 means “_”Athose who try their best to winBthose who value competition most highlyCthose who are against competition most stronglyDthose who rely on others most fo
29、r successC词义猜测题。根据第三段中的“In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players,they strongly blame competition.Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society.”可推知,画线词组“the most vocal”指的是那些最强烈反对竞争的人。故选C。
30、11What is the similar belief of the true competitors and those with a “desire to fail”?AOnes worth lies in his performance compared with others.BOnes success in competition needs great efforts.COnes achievement is determined by his particular skills.DOnes success is based on how hard he has tried.A细
31、节理解题。根据最后一段中的“Both are based on the mistaken belief that ones selfrespect relies on how well one performs in comparison with others.Both are afraid of not being valued.”可知,真正的竞赛者和那些“预期失败”的人同样相信,一个人的价值在于他与其他人相比较时的表现。故选A。DAs the commercialization of 5G accelerates in China,more companies are exploring
32、 what smart cities will look like in the 5G times.US chip giant Intel Corp,for instance,is teaming up with partners such as China Unicom to build a 5G smart park in Nanjing,to offer a peek into the future of such smart cities.The future smart city must be datacentric (以数据为中心) and intelligently inter
33、connected.So how to better capture,transmit,store and analyze data will be the center of the future.Intels advantages can be found in its hardware and software solutions which can meet demands of multiple scenarios (多情景分析)The company will be devoted to opening cooperation,creating an innovative ecol
34、ogy and working with partners to create an intelligent future.The companys project,the Future Technological Smart Center in Nanjing,aims to gather a wide range of domestic and foreign partners around artificial intelligence,Internet of things,5G,cloud computing and other technological innovations to
35、 explore what future cities will look like.Intel said the Nanjing project is designed to build industry benchmarks,implement excellent solutions,and offer experience for the construction of smart cities and parks in the Yangtze River Delta region and even the entire country.A Deloitte report said th
36、at China has already included the smart city initiative in its national strategy and made significant investments in these projects.Both firsttier cities and small and mediumsized cities are home to smart city projects.The nation has formed many smart city groups across the eastern and southern coas
37、tal areas of China,Deloitte said.Deloitte senior partner Ma Jionglin said in an earlier interview that China is one of the most active countries in the world in building smart cities.With advances in urban management and the increasing emphasis on the work and lifestyle of people,smart cities will b
38、e entering a new stage of development.【语篇解读】本文主要讲述了因特尔公司在中国建设智慧城市方面的探索。12Why is the US Intel company mentioned?ATo show Intel is a high technical company.BTo accelerate 5G commercialization in China.CTo offer a peek into the future of such smart cities.DTo prove many companies are exploring 5G smart
39、 cities.D推理判断题。根据第一段中的“more companies are exploring what smart cities will look like in the 5G times”更多公司正在探索5G时代智慧城市将是什么样子,以及第二段第一句中关键词“for instance”可推知,第二段是对第一段提出的“更多公司正在探索5G时代智慧城市将是什么样子”进行举例说明。结合选项,故选D项。13How will Intel Corp create an intelligent future?AThrough intelligent interconnection.BThrou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439791.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
