2020版新教材高中英语 单元素养评价(二)Unit 2 Making a difference 外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新教材高中英语 单元素养评价二Unit Making difference 外研版必修3 2020 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(二)Unit 2 Making a difference第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I will drive to the meeting hall. Will you go with me? M: Thank you. But I have to finish my paper first. Ill walk to the su
2、bway station and go there. 1. How will the man go to the meeting hall? A. On foot. B. By car. C. By underground. 答案: CText 2W: Arent you cold? Why arent you wearing a jacket? M: I overslept this morning, so I ran out of the house without listening to the weather forecast. 2. Why doesnt the man wear
3、a jacket? A. He forgot to bring it. B. He didnt have time to look for it. C. He didnt know it would be cold. 答案: CText 3W: Shall we go now? The driver is waiting for us. M: Im sorry Ill be late. I have to operate on a patient immediately. Hes badly injured in an accident. 3. What is the man? A. A do
4、ctor. B. A policeman. C. A driver. 答案: AText 4M: Do you like the food at that restaurant? Im thinking of taking my friend there next week, so I want to know if its OK. W: The food was good, but the service wasnt all that great. 4. What does the woman think of the restaurant? A. Its a little expensiv
5、e. B. The service is not good. C. The food there is not that great. 答案: BText 5M: It drives me mad when people use their cell phones at the wheel. W: Mm, what happened? M: I nearly had an accident because a woman was talking on her phone while driving and didnt see the traffic lights. She nearly kil
6、led me. 5. Why was the man angry with the woman driver? A. Because she had an accident. B. Because she phoned while driving. C. Because she was unkind. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听
7、第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: I was locked in last night. W: What do you mean “locked in”? M: Well, my roommate thought I was out, so when he left, he locked the door from outside. W: Then how did you get out? M: I called my neighbor and gave him the key from inside. W: Thats a funny story. Ive never hear
8、d of anyone who got locked in rather than locked out. M: I know. But these things did happen. 6. What happened to the man last night? A. He forgot to lock the house. B. He was locked in the house. C. He was locked out of the house. 答案: B7. How does the woman feel about what happened to the man? A. S
9、he thinks its a funny story. B. She feels sorry for what happened. C. She doesnt believe what the man said. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Do you know about the party this weekend, Tina? W: Yes, they are having a big one at the International House, arent they? Are you going? M: Of course. I enjoyed m
10、eeting lots of international students at the party last year. I certainly wouldnt miss it this year. W: Are you going to cook anything? M: Yes. Im going to cook some Iranian-style rice. W: I know a Japanese couple living in one of the on-campus apartments. They will let me use their kitchen so that
11、I can prepare some Japanese dishes. Do we need to wear anything special? M: No, its just a casual gathering. 8. What is TRUE about last years party? A. It was a small party. B. It was held at an on-campus apartment. C. The man met many international students. 答案: C9. What will the woman do for the p
12、arty? A. Wear some special clothes. B. Prepare some Japanese dishes. C. Cook some Iranian-style rice. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Can I help you? M: Yes. My son bought this mobile phone here for my wifes birthday. But it doesnt work. So Id like to change it for another one. W: I see. Let me have
13、a look. Well, well be happy to change it for you. But I am afraid we dont have another red one. M: Oh? What shall I do then? W: Would you like to choose a different color? We do have this mobile phone in black and orange. M: Im sorry my wife doesnt like either of those colors. W: If you want, we can
14、 order another mobile phone just like this one. There wouldnt be any extra charge for it. M: That sounds fine. Would you please go ahead and do that? W: Wed be very happy to but itll take at least a week. Maybe ten days. Well call you when it comes in. M: Thank you very much. W: You are welcome. 10.
15、 Why is the man at the shop? A. To order a mobile phone for his wife. B. To have a mobile phone repaired. C. To get a mobile phone changed. 答案: C11. What color does the man want? A. Black. B. Red. C. Orange. 答案: B12. What will the man do afterwards? A. Wait until further notice. B. Make a phone call
16、. C. Come again the next day. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Jim, did you hear that theyre going to make a new film in our neighborhood? The building manager sent out a letter saying our street would be closed for a week. M: What? Thats terrible! W: Maybe we can see some movie stars! I heard some to
17、p actors are in the film. M: I think Ill write a letter to the mayor. W: Wait. . . you arent happy about this? M: Not at all! I remember the last action film that was made for half a month. It was such a headachestreets closed, people all over the place. My company had invited some important people
18、to a meeting. They were from out of town, but all the hotels were booked. W: Well, itll be shorter this time. . . M: I doubt it. When they say theyre filming for a week, it takes them at least ten days to get out of here. W: Im sure thats why the mayor wanted the movie to be filmed here because itll
19、 make a lot of money for the city. Think of how much the city will make from all the food and hotel rooms. 13. How long will the street be closed according to the woman? A. For a week. B. For two weeks. C. For ten days. 答案: A14. What does the man want to do? A. Call the film director. B. Watch the m
20、ovie being made. C. Write to the mayor. 答案: C15. What happened last time when a movie was made? A. The man had to move out for a while. B. The mans guests couldnt find hotel rooms. C. The man had to reschedule his meeting. 答案: B16. How does the woman feel about the film shooting? A. It will cost the
21、 city a lot of money. B. It will take a long time to make. C. It will be good for the local economy. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: The first time we meet a person, it is often difficult to carry on a conversation. Let us suppose we are introduced to someone at a party. One good first question wou
22、ld be to ask the person how he or she knows the host or hostess. If the person answers formally by calling you Mr or Ms, you could then say something like please call me Susan. This could immediately make the conversation more informal. In addition, if you are asked a question, try not to answer wit
23、h only one or two words. Look at the person in the eyes and stand close enough to show you are interested in what he or she is saying. Follow this plan, and youll probably soon find something you are both interested in, such as a recent movie or a TV program, certain types of food or sports. Stay aw
24、ay from subjects that could cause arguments, such as political or religious topics. If the person is new to your town, you can introduce him or her to some of your other friends who are present. Anyhow, in a few minutes, both of you will feel much more relaxed and can enjoy each others company. 17.
25、If a man is new to your town, you can_. A. give him some presentsB. talk about your favorite moviesC. introduce him to some of your other friends答案: C18. How can people make a conversation more informal immediately? A. By looking other people in the eyes. B. By asking others to use their first name.
26、 C. By answering with only one or two words. 答案: B19. Why should people stand close enough to others in a conversation? A. To show their interest. B. To hear the words clearly. C. To create a relaxing atmosphere. 答案: A20. Why should people avoid political or religious subjects? A. They make people f
27、eel bored. B. They may cause disagreements. C. They are difficult to understand. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A(2019湘东高一检测)GETTING A GRANTWho pays? The local education authority (LEA) for the area in which the student is living. Who can get th
28、is money? Anyone who gets a place on a first degree course, although a student who has already attended a course of advanced further education may not. Students must also have been resident in the UK for at least three years, which can exclude some students from overseas. SPECIAL CASESIf a student h
29、as worked before going to college? A student who is 26 or more before the course starts and who has worked for at least three years will get extra money155 a year since 26, increasing to a maximum of 615 at 29 or more. If a student is handicapped? LEAs will give up to 500 to help meet extra expenses
30、such as buying a tape recorder for a blind student, extra heating or special food. Banking? Most of the big banks offer special services to students who open accounts, hoping that they will stay with the bank when they become rich officials. A student wont usually have to pay bank charges as long as
31、 the account stays in credit. Some banks allow students to overdraw by 100 or so, and still dont make charges (though they do charge interest). 【文章大意】本文是一篇广告类应用文, 介绍了一个为大学生提供财政资助的项目, 包括出资人、对申请人的资格要求、特殊案例和提供该项服务的银行。21. The underlined phrase “A GRANT” in the first line most probably means _. A. a firs
32、t degreeB. a credit cardC. financial aidD. further education【解析】选C。推理判断题。根据Who pays? 和Who can get this money? 可知, “a grant”的意思应该是“一个财政资助”。22. How much extra money will a 31-year-old nurse get a year if she has worked since 25? A. 155. B. 500. C. 515. D. 615. 【解析】选D。推理判断题。根据If a student has worked be
33、fore going to college? 中的(课程开始前年龄在26岁或26岁以上、工作至少3年的学生将获得额外收入从26岁起每年155英镑, 29岁或29岁以上的学生最高可获得615英镑。)可知, 如果一个31岁的护士从25岁开始工作, 她一年能多获得615。23. A big bank offers a new student special services because _. A. they need student accounts badlyB. they can charge students extra moneyC. they hope hell be a potent
34、ial customerD. they know he can get money regularly【解析】选C。细节理解题。根据Banking? 中的Most of the big banks offer special services to students who open accounts, hoping that they will stay with the bank when they become rich officials. (大多数大银行为开户的学生提供特殊服务, 希望他们成为富有的官员后能留在银行。)由此可知, 一家大银行为一名新生提供特殊服务, 因为他们希望他成为
35、潜在客户。B(2019启东高一检测)Around the world, 62 million girls are not in school. The White Houses Let Girls Learn effort aims to change that. At 13, Hawa Abdulai Yorke left her familys home, in Ghana, Africa, to live with an aunt who promised to send her to school. Instead, the aunt put Yorke to work as her
36、maid. Determined to go to school, Yorke returned home and began selling water in a nearby city to raise money for her education. She did that for three years. What hurt most was that her father had the money to pay the school fees. But he chose to spend the money on a motorcycle. Yorkes story is fam
37、iliar to girls growing up in Ghana. There, a girls place is in the home. Educating girls is considered a waste of money. “It happens more than it should, where parents have money to send their girls to school but choose not to, ” says Ryan Roach, a Peace Corps volunteer in Ghana, where nearly 55% of
38、 girls are not enrolled in secondary school. “Cultural beliefs say education is not a wise investment”. The White Houses Let Girls Learn is working to change this view of girls education, in Ghana and in countries worldwide. First Lady Michelle Obama says parents have to be persuaded that girls educ
39、ation is a better investment than marriage or household labor. A World Bank study backs that up. It shows that for every year of secondary-school education, a girls earning power increases by 18%. Today, Let Girls Learn works in 13 countries, and there are plans to expand the program. Recently, Let
40、Girls Learn hosted a 24-hour event at which girls in different parts of Ghana joined Peace Corps volunteers, tech experts, and university students to brainstorm creative solutions for the barriers to girls education. Yorkes team came up with an idea for an app that sends a recorded message to parent
41、s phones from a Ghanian celebrity about the benefits of girls attending school. Yorke, now 22, is about to finish high school. Thanks to Let Girls Learn, she plans to attend college and study computer science. She says working alongside women college students at the Let Girls Learn event strengthene
42、d her determination. “Im focused on my books, ” says Yorke. “I know if I study hard, I, too, can go to the university and live a happy life. ”【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了致力于帮助女孩接受教育的项目Let Girls Learn。24. What was the attitude of Yorkes aunt towards girls attending school? A. She was against it. B. She had no
43、 idea of it. C. She was in favor of it. D. She considered it hard work. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段中the aunt put Yorke to work as her maid可知, Yorke的那位阿姨让Yorke做她的女仆, 故可以推断出, Yorke的那位阿姨对Yorke上学持反对的态度。25. According to Ryan Roach, the reason for girls not receiving education is that _. A. they are too busy to go
44、 to schoolB. their families are too poor to afford itC. there are few secondary schools for girlsD. cultural beliefs prevent from attending school【解析】选D。细节理解题。根据第四段中Ryan Roach说的Cultural beliefs say education is not a wise investment可知, 文化理念认为教育不是明智的投资, 因此多数加纳女孩因为文化理念而不能接受高年级教育。26. What can we learn
45、about Let Girls Learn? A. It has spread all over the world. B. It is a Ghana-based organization. C. It aims to offer free education to girls. D. It has got support from Michelle Obama. 【解析】选D。细节理解题。根据第五段中Michelle Obama says parents have to be persuaded that girls education is a better investment tha
46、n marriage or household labor可知, Michelle Obama支持Let Girls Learn这个项目。27. Whats Yorkes next plan? A. To further her studies. B. To join in Let Girls Learn. C. To write some books for girls. D. To get a computer-related job. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中she plans to attend college and study computer science. 可
47、知, 她计划进一步学习深造。CLife will probably be very different in 2050. First of all, it seems that TV channels will have vanished by 2050. Instead, people will choose a programme from a “menu” and a computer will send the programme directly to the television. By 2050, music, films, programmes, newspapers and
48、books will come to us in the similar way. In many places, agriculture is developing quickly and people are growing fruit and vegetables for export. This uses a lot of water. Therefore, there could be serious shortages of water. Some scientists predict that water could be the cause of wars if we dont
49、 act now. In the future, cars will run on new, clean fuels(燃料)and they will go very fast. Cars will have computers to control the speed and there wont be any accidents. Today, many cars have computers that tell drivers exactly where they are. By 2050, the computer will control the car and drive it t
50、o your destination. Also, by 2050, space planes will fly people from Los Angeles to Tokyo in just two hours. Some big companies now prefer to use robots that do not ask for pay rises or go on strike, and work 24 hours a day. They are also easy to control. And they never argue with people. They can b
51、e easily used in a variety of placesfactories, schools, offices, hospitals, shops and homes. Scientists will have discovered how to control genes(基因). Scientists have already produced clones(克隆)of animals. By 2050, scientists will be able to produce clones of people and decide how they look and how
52、they behave. Scientists will be able to do these things, but should they? 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了可能会与现在大不相同的2050年的生活。28. Which of the following best explains the underlined word “vanished” in Paragraph 1? A. Settled. B. Spread. C. Disappeared. D. Decreased. 【解析】选C。词义猜测题。根据后句可知, 人们将从“菜单”中选择节目, 电脑将直接把节目发送
53、到电视上。故据测画线词所在句it seems that TV channels will have vanished by 2050. 意思是: 电视频道似乎将在2050年消失。故推测画线词“vanished”的意思是“消失”。settle解决; spread传播; disappear消失; decrease减少。故选C。29. What does Paragraph 4 intend to show? A. Robots can work in different places. B. Robots have much to be improved. C. Robots work for h
54、umans for free. D. Robots have many advantages. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段可知, 机器人不要求加薪或罢工, 一天24小时工作。它们也很容易控制。它们从不和人争论。它们可以很容易地用于各种场所。由此推断出, 第四段主要说明了机器人的诸多好处, 故选D项。30. What does the author want to express in the last paragraph? A. He probably disagrees with the idea of human cloning. B. He is looking forward
55、 to using of cloning technology. C. The scientists have already discovered how to control genes. D. The scientists will face many difficulties of controlling genes. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中By 2050, scientists will be able to produce clones of people and decide how they look and how they behave. 可知, 到205
56、0年, 科学家将能够克隆出人类, 并决定他们的长相和行为。最后作者以Scientists will be able to do these things, but should they? 结束文章, 由此推断出作者可能不同意克隆人的想法, 故选A。31. What is the best title for the text? A. High-tech Cars B. Life in the FutureC. Is Cloning Really Good? D. Are You Ready for the Future? 【解析】选B。文章标题题。第一段中Life will probably
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440050.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
