2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册单元综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册单元综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 英语 人教版 必修 第二 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ALive in the CityMany of us yearn to live in the country,so we can be closer to nature and enjoy peace and quiet.However,when we do this there are less wild areas for wildlife.We need to develop a new environmental theory,which encourages people to stay in the ci
2、ties.We have to make cities more livable and leave the remaining wild areas for the wildlife.Support Strict ZoningLand use zoning(土地用途分区管制)is one of the few tools the government can use to protect wetlands,natural areas and environmental corridors.Unfortunately,such zoning is often opposed by powerf
3、ul land developers or political forces.Its important for citizens to show support for zoning to offset these negative pressures.Support Organizations Preserving Rare PropertiesSeveral groups specialize in buying and keeping pieces of important wildlife habitat which are threatened with development.C
4、reate Habitat in Your BackyardYou can make your own backyard habitat for wildlife by planting native plants,putting nest boxes in the trees and so on.Save EnergyWe must work together to use less energy.This is important to stop climate change and global warming.Saving energy also reduces direct habi
5、tat losses and air and water pollution,all of which threaten wildlife.Limit Your Family SizeEach person requires space and natural resources to live.The human population is rapidly rising to levels which make it difficult to provide enough resources for humans while maintaining a healthy environment
6、 for wildlife.If each couple limited themselves to no more than two children,the worlds population would stabilize(稳定)and be able to support everyone without conflict or suffering.Get Involved and Talk to Law MakersMany of our laws are not helpful for preserving wildlife habitat or saving energy,and
7、 some policies actually reward large energy users.Citizens need to contact their law makers and ask for better policies.【语篇解读】本文主要介绍的是我们普通人可以做哪些事情来保护野生动物。1What would be the best title for this passage?AWhere Should We Live in the Future?BHow to Protect Our Environment?CWhy Should We Save Energy?DWha
8、t Can We Do to Help Wildlife?D标题归纳题。本文中的几项内容都是关于我们普通人可以做哪些事情来保护野生动物的。2The underlined word “yearn” in Paragraph 1 probably means AhopeBfearChate DfailA词义猜测题。根据后半句的内容,居住在乡下能使人们亲近大自然,享受平和安静的生活,所以人们希望到乡下居住。3Which of the following actions will NOT destroy the homes of wildlife?ABuilding houses in the cou
9、ntry.BPutting nest boxes in the backyard.CReleasing dirty water into a river.DCouples having many children.B细节理解题。根据文章内容可知居住在乡下、污染水资源和增加人口都会威胁到野生动物的家园,而人工放置鸟巢是保护野生动物的一种方式,所以选B项。BSeal Island is a 200meter long island in South Africa,which is surrounded by 55 to 57 degrees Fahrenheit waters and covere
10、d with over 60,000 seals and some birds.This island has been home to many birds and seals.You may think this island is a paradise.In fact,the island is not famous for the seals or birds.However,the real stars are the great white sharks that leap out of the water to catch the seals they are hunting.Y
11、ou may think that there is no way for a 15foot long,3,000pound shark to hurl its body out of the water and catch a seal in midair.Actually,these sharks are called “Air Jaws”Over the years,the seals have gotten smarter.Now,they go out in groups of seven and eight to feed.They swim down on the sea flo
12、or,which gives them extra camouflage (掩饰).When they have to swim near the water surface,they swim in a zigzag (之字形的)pattern.But with all these tricks,they can still be outwitted (以智取胜)by the sharks.Usually,the sharks will take one seal away from its group and force it to swim on the surface,where it
13、 is easy to hunt.Sometimes,the seal is lucky and gets away,but most of them die in the process of trying to survive.Every year,tourists go to see these amazing animals leap out of the water,sometimes flinging (抛)their whole bodies into the air when they want to catch the seals.Some people even want
14、to go into shark cages to see the action from below! This is the reason why this island attracts thousands of tourists around the world every year.【语篇解读】本文主要介绍了位于南非的Seal Island周边的水域,大白鲨常常跳出水面猎食海豹,这一景象吸引了许多游客前去观看。4What probably makes Seal Island famous?AThe large number of seals in the water.BThe way
15、 the great white sharks hunt.CThe beautiful scenery of the island.DThe special position of the island.B细节理解题。根据第一段最后一句话可知,大白鲨跳出水面捕食海豹是Seal Island闻名于世的主要原因。5Why do the seals swim in a zigzag pattern?ATo save energy.BTo warm themselves.CTo look for food.DTo avoid the white sharks.D细节理解题。第三段列举了海豹躲避大白鲨的
16、方法,其中一种方法就是在水里的“之”字形游动。6We can infer from the third paragraph that Awhite sharks are dangerous animalsBthe seals are cleverer than the white sharksCthe sharks are successful in hunting the sealsDit is easier for the sharks to hunt the seals on the sea floorC推理判断题。根据第三段可知,几年来海豹虽然变聪明了,但它们还是难逃被大白鲨捕食的厄运
17、,这说明大白鲨的捕食很成功。7What is the authors purpose in writing the passage?ATo explain why Seal Island is famous.BTo show how white sharks hunt seals.CTo advise us to visit Seal Island.DTo ask us to protect animals.A写作意图题。根据第一段以及最后一段可知,这篇文章主要向我们介绍了Seal Island世界闻名的原因。CNola(August 21,1974November 22,2015)was a
18、 northern white rhino(犀牛)who lived at the San Diego Zoo Safari Park near Escondido,California.At her death,she was one of only four remaining northern white rhinos in the world.The other three lived in Kenya.World Rhino Day,held on September 22,is to raise awareness of the less than 30,000 other rhi
19、nos left on Earth.“Rhinos need our help today,not tomorrow,”Nolas lead keeper Jane Kennedy said.“Last year we lost over 1,200 rhinos just in South Africa.If we continue to lose more than 1,000 rhinos a year,in 10 to 20 years all the rhinos on the planet will be gone.”“Unfortunately,most animals are
20、in danger of dying out because of humans,”Kennedy says.“Humans have either poached animals,or because there are over seven billion of us, weve taken up too much of the worlds resources”Poachers illegally hunt rhinos for their horns.They sell the horns for thousands of dollars per pound,to be used fo
21、r art,jewelry,and decorations.Experts believe that one rhino is poached every eight hours.In 1975,the San Diego Zoo Institute for Conservation Research started the Frozen Zoo,a program through which researchers have collected cell(细胞)samples(样本)from more than 8,000 different types of animals,includi
22、ng the northern white rhino.Scientists hope that by studying the rhino cells,they will get greater understanding of it,and will find ways to increase its numbers.Jane Kennedy describes World Rhino Day as“a celebration of rhinos along with an awareness campaign for everybody across the world to know
23、that rhinos need our help.”At the San Diego Zoo,children and adults are welcome to visit and speak with zookeepers to learn about rhinos.But you dont have to live in San Diego to celebrate World Rhino Day.It is observed around the world,with zoos and wildlife parks holding special events and program
24、s to teach people about rhinos,and enable them to see the animals up close.For more information,go to www.worldrhinoday.org.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了白犀牛的相关情况以及人们为阻止濒危动物灭绝所作的努力。8What do we know about Nola?AIt was a baby white rhino.BIt was one of the last of its kind.CIt lived with other northern white rh
25、inos in Kenya.DIt died on September 22 at the San Diego Zoo Safari Park.B细节理解题。根据第一段“At her death,she was one of only four remaining northern white rhinos in the world.”可知Nola是世界上为数不多的仅存的白犀牛之一。故B项正确。9What troubled Jane Kennedy according to Paragraph 2?A.The rhinos uncertain future.BThe rhinos strang
26、e activities.CThe limited natural resources.DThe rare animals in South Africa.A推理判断题。根据第二段“Rhinos need our help today,not tomorrow,.If we continue to lose more than 1,000 rhinos a year,in 10 to 20 years all the rhinos on the planet will be gone.”可知犀牛现在就需要我们的帮助,如果犀牛继续以现在的速度减少。那么很快犀牛就会灭绝了。说明Jane Kenne
27、dy对犀牛的未来很担心。故A项正确。10What does the Frozen Zoo aim to do?AInvent new kinds of animals.BKeep animals from dying out.CPrevent rhinos from being hunted.DRaise public awareness of rhinos.B推理判断题。根据第四段最后一句“Scientists hope that by studying the rhino cells,they will get greater understanding of it,and will fi
28、nd ways to increase its numbers.”可知科学家希望通过这个项目,研究犀牛等濒危动物的细胞,对这些动物有更深的理解,最终能够阻止这些濒危动物灭绝,增加这些动物的数量。所以the Frozen Zoo的目标是阻止动物灭绝。故B项正确。11What is the main purpose of the last paragraph?ATo help people know more about animals.BTo encourage people to protect rhinos.CTo report special events in San Diego.DTo
29、 introduce World Rhino Day.D主旨大意题。根据最后一段第一句可知本段主要介绍了世界犀牛节的有关信息,故D项正确。DElephants might be the most wellknown and wellloved animal in African wildlife.But conservation(保护)of the African elephant still faces special difficulties.While the elephant population is half of what it was 40 years ago,some are
30、as of Africa have more elephants than populated areas can support.Thats why AWF scientists are studying elephant behavior,protecting habitats and finding ways for humans to live peacefully with the elephants in Africa.Years ago,overhunting and the ivory trade were the biggest threats to elephants su
31、rvival.Luckily,ivory bans(禁令),hunting rules and protected areas protect elephants from these dangers today.The 21st century brings a different challenge to elephant conservationlanduse.Elephants walk across borders and outside parks and other protected areas.So they often destroy crops,causing confl
32、icts(冲突)between local farmers and these big animals.Successful conservation strategies must allow elephants to walk freely in their natural habitats while reducing conflicts between elephants and local people.AWF researchers are searching for a way to give both elephants and people the space they ne
33、ed.The AWF is collecting information on elephant habitats and behavior.The information they gather will help to develop the widest possible space for elephants.The AWF is helping elephants by protecting their habitats.And they also work with local farmers to improve their life in order to encourage
34、them to protect rather than destroy elephants.【语篇解读】本文是一篇说明文。21世纪非洲大象的保护面临着一些困难,AWF的研究人员正在寻找方法去应对这些困难。12The first paragraph of the text is mainly to tell readers AAfrican elephants are endangered nowBthere remains a lot to do to protect African elephantsCAfrican elephants are popular animalsDthe num
35、ber of African elephants has increased over the yearsB主旨大意题。根据第一段中的“But conservation(保护)of the African elephant still faces special difficulties.”可推断出,第一段主要想告诉读者,保护非洲大象还有很多事要做。13What is the biggest difficulty in protecting African elephants now?AThey are still being killed.BTheir habitats are being
36、destroyed.CThey dont have enough food.DThey cant live in peace with farmers.D推理判断题。根据第三段中的“The 21st century brings a different challenge to elephant conservationlanduse.”和“So they often destroy crops,causing conflicts between local farmers and these big animals.”可知,21世纪保护非洲大象面临的新挑战是土地使用问题,大象经常破坏庄稼,导
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440315.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
