四川省成都市第七中学2021-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 第七 中学 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市第七中学2021-2021学年高二英语下学期期中试题(含解析)考试时间:120分钟 满分:150分第一部分 听力(共两节,每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do?A. Take it easy. B. Finish his work.
2、 C. Get something to eat.2. What does the woman suggest the man buy?A. A dress. B. A purse. C. A jacket.3. When does the man want to go to the library?A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday.4. Where does this conversation most likely take place?A. At a clothing store. B. At a laundry place. C. A
3、t a restaurant.5. How does the woman respond to the man?A. She is disappointed. B. She is impressed. C. She is optimistic.第二节(共15小题;每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why wont the woma
4、ns sister come to dinner?A. She has to work late. B. She has an appointment. C. Shes in another town.7. How does the man feel about the dinner tonight? A. He is very excited.B. He is a little disappointed. C. He is quite angry.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the woman plan to go?A. San Francisco. B. Sa
5、cramento. C. Los Angeles.9. What is the best way to see California according to the man?A. Go there by plane.B. Take the train along the coast.C. Go through the center of California.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why did the man fall asleep?A. He is sick. B. He works at night. C. His class was boring.11. Why
6、does the man have to work?A. To pay for school. B. To pay his debts. C. To pay his hospital bill.12. Where will the man probably go next?A. To a class.B. To the financial aid office.C. To the student employment office.听第9段材料,回答第13至16题。13. How did the woman get the computer?A. She ordered it. B. She
7、borrowed it. C. It was a gift.14. What surprises the man about the computer?A. The size. B. The price. C. The color.15. What did the woman do in the cafe today?A. She talked with a friend. B. She worked on her resume. C. She looked for a job there.16. How does the woman feel about the noisy cafes? A
8、. She dislikes the noise. B. She ignores the noise. C. She is inspired by the noise. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What is true about the Great American Beer Festival?A. Its the oldest beer festival in America. B. Its the cheapest beer festival in the world. C. Its the largest beer festival in America. 18.
9、How many companies will attend the festival? A. Tens of thousands. B. Hundreds. C. Thousands19. According to the talk, what is Sticky Fingers? A. An American beer. B. An organic cheese.C. The name of a beer company.20. How old are people allowed to enter?A. 18. B. 20. C. 21.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共
10、15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATrain InformationAll customers travelling on TransLink services must be in possession of a valid ticket before boarding. For ticket information,please ask at your local station or call 13 12 30.While Queensland Rail makes every effort to ensure trai
11、ns run as scheduled,there can be no guarantee of connections between trains or between train services and bus services.Lost property(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services.The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm
12、 and is located(位于)at Roma Street station.Public holidaysOn public holidays, generally a Sunday timetable operates. On certain major event days,i.e.Australia Day, Anzac Day, sporting and cultural days, special additional services may operate.Christmas Day services operate to a Christmas Day timetabl
13、e,Before travel please visit translink. com. au or call TransLink on 13 12 30 anytime.Customers using mobility devicesMany stations have wheelchair access from the car park or entrance to the station platforms.For assistance, please Queensland Rail on 13 16 17.Guardian trains (outbound)DepartOriginD
14、estinationArrive6:42pmAltandiVarsity Lakes7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:57pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsity Lakes12:22am1. What would you do to get ticket information?A. Call 13 16 17.B. Visit translink .com.au.C. Ask at the local station.D. Check the train sch
15、edule.2. At which station can you find the lost property office?A. Altandi.B. Roma Street.C. Varsity Lakes.D. Fortitude Valley.3. Which train would you take if you go from Central to Varsity Lakes?A. 6:42 pm.B. 7:29 pm.C. 8:57 pm.D. 11:02 pm.【答案】1. C 2. B 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些火车信息,包括失物招领、公共假
16、期安排以及列车出发时间等信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中For ticket information, please ask your local station or call 13 12 30.可知查询车票信息,请向您当地的车站询问或拨打131230。由此可知,你可以询问当地车站或拨打131230来获得车票信息。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Lost property部分中The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located at Roma Street stati
17、on.可知失物招领处周一至周五早上7:30到下午5:00营业,位于罗马街车站。由此可知,在Roma Street你可以找到失物招领办公室。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Guardian trans部分中信息,可知从起始地Central出发,开往目的地Varsity Lakes的火车是下午7:29开车。由此可知,如果你要从Central去往Varsity Lakes,你应当乘坐下午7:29的火车。故选B。BOn a bright early summer morning, many young swimmers gather at a local swimming pool in the
18、state of Maryland. They are members of a competitive summer swim team, and thats a regular part of their daily life. As they train and cut seconds off their times, which makes them closer to the championship in the following large-scale (大规模的) competitions, they are getting lots of physical exercise
19、 and vitamin D from the sun. However, the benefits of belonging to a sports team are not just honor or health related. You can learn useful life skills.Paul Waas, coach of the swim team, explains, “The discipline (自制力) comes into play when youre talking about concentrating on the details that your c
20、oaches are saying as it makes you faster rather than going up and down the pool the same way you have every time. When you focus on what youre doing right and what you can do better, then youll see the improvement.”Besides, there is also responsibility, goals and workings within a group. Again, here
21、 is Coach Waas. “Its really great! Its so fun to watch from year to year. Ive had kids who as 7-year-olds on the team could barely pay attention in practice and were only interested in who was going first. Now theyve come back as 8-year-olds, having set some goals and having things that they want to
22、 achieve. These skills can help them a lot.”But playing the sports is not without harm. Some can be hard on the body. Young athletes suffer serious injuries that follow them into adulthood. Coach Waas says that in fact, swimming is different from most others. First, it poses a lower risk of injury.
23、The second one relates to how swim teams are structured. Actually, children are not the only ones who can benefit. Adults can also benefit from team sports.4. Why do the swimmers gather at a swimming pool in the early morning?A. To obtain vitamin D from the sun.B. To build practical skills for futur
24、e.C. To join in a large-scale competitive.D. To carry out their routine practice.5. What do Paul Waas words imply in paragraph 2?A. Swimmers should concentrate on details.B. Members get disciplined and focused in the team.C Coaches play a key role in layers improvement.D. Most swimmers enjoy sinning
25、 in the same way.6. What happens to the kids after a years training?A. They are more aware of what to do.B. They pay less attention to training.C. They devote more time to practice.D. They care more about who goes first.7. What does the author want to convey in the text?A. Exercise benefits everyone
26、.B. Swimming is better than other sports.C. Team sports teach life lessons.D. Physical exercise should be a habit.【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了参加团队体育运动不仅能让身体更健康,还能教会你许多有用的生活技能,无论是小孩还是大人都能从中受益。【4题详解】细节理解题。根据第一段中On a bright early summer morning, many young swimmers gather at a local s
27、wimming pool in the state of Maryland. They are members of a competitive summer swim team, and thats a regular part of their daily life.可知在一个阳光明媚的初夏早晨,许多年轻的游泳者聚集在马里兰州的一个当地游泳池。他们是一个有竞争力的夏季游泳队的成员,这是他们日常生活的一部分。由此可知,游泳者在清晨聚集在游泳池是为了进行日常练习。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段中The discipline (自制力) comes into play when yo
28、ure talking about concentrating on the details可知当你谈到要集中精力于细节时,自制力就开始发挥作用了。以及后文When you focus on what youre doing right and what you can do better, then youll see the improvement.可知当你专注于你做得对的事情和你能做得更好的事情时,你就会看到进步。由此可推知,Paul Waas的话暗示了成员们在团队中变得自律和专注。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中Now theyve come back as 8-year-
29、olds, having set some goals and having things that they want to achieve.可知现在他们8岁的时候回来了,设定了一些目标,做了一些他们想要实现的事情。由此可知,一年的训练之后,孩子们会更清楚该做什么。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第一段中However, the benefits of belonging to a sports team are not just honor or health related. You can learn useful life skills.可知然而,加入运动队的好处不仅仅是与之相关
30、的荣誉或健康。你可以学到有用的生活技能。结合文章主要讲了团队体育运动会教授许多对生活有用的技能和经验,比如自律、专注等。由此可推知,作者想在文中表达团队运动教会我们生活。故选C。CChallenging work that requires lots of analytical thinking, planning and other managerial skills might help your brain stay sharp as you age, a study published Wednesday in the journal Neurology suggests.Resear
31、chers from the University of Leipzig in Germany gathered more than 1, 000 retired workers who were over age 75 and assessed the volunteers memory and thinking skills through a battery of tests. Then, for eight years, the scientists asked the same group to come back to the lab every 18 months to take
32、 the same sorts of tests.Those who had held mentally stimulating (刺激), demanding jobs before retirement tended to do the best on the tests. And they tended to lose cognitive (认知) function at a much slower rate than those with the least mentally challenging jobs. The results held true even after the
33、scientists accounted for the participants overall health status.“This works just like physical exercise,” says Francisca Then, who led the study. “After a long run, you may feel like youre in pain, you may feel tired. But it makes you fit. After a long day at work sure, you will feel tired, but it c
34、an help your brain stay healthy.”Its not just corporate jobs, or even paid work that can help keep your brain fit, Then points out. A waiters job, for example, that requires multitasking, teamwork and decision-making could be just as stimulating as any high-level office work. And “running a family h
35、ousehold requires high-level planning and coordinating,” she says. “You have to bring order to the activities of the children and take care of the bills and groceries.”Of course, our brains can decline as we grow older for lots of reasons including other environmental influences or genetic factors.
36、Still, continuing to challenge yourself mentally and keeping your mind busy can only help.8. Why did the scientists ask the volunteers to take the tests?A. To assess their health status.B. To evaluate their work habits.C. To measure their mental ability.D. To analyze their personality.9. How does Fr
37、ancisca Then explain her findings in paragraph 4?A. By using an experts words.B. By making a comparison.C. By referring to another study.D. By introducing a concept.10. What does the underlined word “coordinating” in paragraph 5 mean?A. Cooperating.B. Budgeting.C. Team working.D. Organizing.11. Whic
38、h of the following is the best title for the text?A. Retired Workers Can Pick Up New SkillsB. Old People Should Take Challenging JobsC. Your Tough Job Might Help Keep You SharpD. Cognitive Function May Decline As You Age【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。神经病学杂志发布的一则研究显示,需要大量的分析思考、细致规划和其他管理技能有挑
39、战性的工作,有可能会帮助你的大脑随着年龄的增长而保持敏锐。【8题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Researchers from the University of Leipzig in Germany gathered more than 1,000 retired workers who were over age 75 and assessed the volunteers memory and thinking skills through a battery of tests.(来自德国莱比锡大学的研究人员召集了1000多名75岁以上的退休老人,并通过一系列的测试对他们的记忆力和
40、思维能力进行了评估)”可知,科学家让志愿者做测试是为了测试他们的心智能力。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第四段中Francisca Then说的话“This works just like physical exercise,(这就像体育锻炼一样有效)”及接下来进一步的解释“After a long run, you may feel like youre in pain, you may feel tired. But it makes you fit. After a long day at work sure, you will feel tired, but it can hel
41、p your brain stay healthy.(长跑后人就会感到痛苦和疲惫,但它确实能强身健体。工作一天下来会感到劳累,但这也使你的大脑处于健康状态)”可知,Francisca Then是通过与“身体锻炼”作比较来解释他的发现的。故选B。【10题详解】词句猜测题。根据下文她说的“You have to bring order to the activities of the children and take care of the bills and groceries.(你必须安排孩子们的活动,处理账单和杂货)”可推断,划线句说的是“经营一个家庭需要高水平的规划和协调”,划线词与D项
42、“Organizing规划”意思相近。故选D。【11题详解】主旨大意题。第一段“Challenging work that requires lots of analytical thinking, planning and other managerial skills might help your brain stay sharp as you age(需要大量的分析思考、细致规划和其他管理技能的有挑战性的工作,有可能会帮助你的大脑随着年龄的增长而保持敏锐)”是本文的主题句,结合全文内容可知,文章主要讲述了有挑战性的工作可能会使大脑保持敏捷,所以C项“困难的工作可能有助于大脑保持敏捷”适
43、合作本文标题。故选C。DOne of the executives gathered at the Aspen Institute for a day-long leadership workshop using the works of Shakespeare was discussing the role of Brutus in the death of Julius Caesar. “Brutus was not an honourable man,” he said. “He was a traitor (叛徒). And he murdered someone in cold bl
44、ood.” The agreement was that Brutus had acted with cruelty when other options were available to him. He made a bad decision, they said at least as it was presented by Shakespeare to take the lead in murdering Julius Caesar. And though one of the executives acknowledged that Brutus had the good of th
45、e republic in mind, Caesar was nevertheless his superior. “You have to understand,” the executives said, “our policy is to obey the chain of command.”During the last few years, business executives and book writers looking for a new way to advise corporate America have been exploiting Shakespeares wi
46、sdom for profitable ends. None more so than husband and wife team Kenneth and Carol Adelman, well-known former advisers to the White House, who started up a training company called “Movers and Shakespeares”. They are amateur Shakespeare scholars and Shakespeare lovers, and they have combined their p
47、assion and their high-level contacts into a management training business. They conduct between 30 and 40 workshops annually, dealing with half a dozen different plays, mostly for corporations, but also for government agencies.The workshops all take the same form, focusing on a single play as a kind
48、of case study, and using individual scenes as specific lessons. In Julius Caesar, for example, Cassiuss sly provocation (狡诈的挑唆) of Brutus to take up arms against Caesar was the basis for a discussion of methods of team building and grass roots organizing.Although neither of the Adelmans is academica
49、lly trained in literature, the programs contain plenty of Shakespeare tradition and background. Their workshop on Henry V, for example, includes a helpful explanation of Henrys winning strategy at the Battle of Agincourt. But they do come to the text with a few biases (偏向): their reading of Henry V
50、minimizes his misuse of power. Instead, they emphasize the story of the youth who seizes opportunity and becomes a masterful leader. And at the workshop on Caesar, Mr. Adelmans had little good to say about Brutus, saying “the noblest Roman of them all” couldnt make his mind up about things.Many of t
51、he participants pointed to very specific elements in the play that they felt to be related. Caesars pride, which led to his murder, and Brutuss mistakes in leading the traitors after the murder, they said, raise vital questions for anyone serving in a business when and how do you resist the boss?12.
52、 According to paragraph 1, what did all the executives think of Brutus?A. Cruel.B. Superior.C. Honourable.D. Rude.13. According to the passage, the Adelmans set up “Movers and Shakespeares” to _.A. help executives to understand Shakespeares plays betterB. give advice on leadership by analyzing Shake
53、speares playsC. provide case studies of Shakespeares plays in literature workshopsD. guide government agencies to follow the characters in Shakespeares plays14. Why do the Adelmans conduct a workshop on Henry V?A. To highlight the importance of catching opportunities.B. To encourage masterful leader
54、s to plan strategies to win.C. To illustrate the harm of prejudices in management.D. To warn executives against power misuse.15. It can be inferred from the passage that _.A. the Adelmans program proves biased as the roles of characters are maximizedB. executives feel bored with too many specific el
55、ements of Shakespeares playsC. the Adelmans will make more profits if they are professional scholarsD. Shakespeare has played an important role in the management field【答案】12. A 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了莎士比亚戏剧在商业管理方面的应用。【12题详解】推理判断题。根据第一段“The agreement was that Brutus had acted with crue
56、lty”(大家一致认为,Brutus的行为很残忍)可知,所有高管都认为,Brutus表现得很残忍。故选A项。【13题详解】推理判断题。根据第二段“During the last few years, business executives and book writers looking for a new way to advise corporate. They are amateur Shakespeare scholars and Shakespeare lovers, and they have combined their passion and their high level
57、contacts into a management training business.”(在在过去几年,商业执行官和作家们找到了一种新的方式来劝导行政体系。他们是非专业的莎士比亚研究者和推崇者,并将其高昂的激情用于商业管理培训项目中。)可推出,Adelman夫妇成立了Movers and Shakespeares,通过分析莎士比亚的戏剧给领导层提供建议。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第二段“Instead, they emphasize the story of the youth who seizes opportunity and becomes a masterful le
58、ader.”(相反,他们强调年轻人的故事。这些年轻人能够抓住机会以及成为有能力的领导。)可知,Adelman举办关于亨利五世的研讨会是为了强调抓住机会的重要性。故选A项。15题详解】推理判断题。根据第一段“One of the executives gathered at the Aspen Institute for a day-long leadership workshop using the works of Shakespeare was discussing the role of Brutus in the death of Julius Caesar.”(公司的一名执行官汇聚在
59、Aspen集团参加为期一天的领导力研讨,这个研讨会其中一个主题就是讨论莎士比亚作品中Brutus对凯撒之死所起到的作用。)可推断出,莎士比亚在管理领域也起着重要作用。故选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Is it true that British people have a different sense of humor than people in other countries? Lets have a look at what we laugh at in Britain._16_ It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
