四川省成都市郫都区川科外国语学校2020-2021学年高二9月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省成都市郫都区川科外国语学校2020-2021学年高二9月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 成都市 郫都区川科 外国语学校 2020 2021 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、成川外2020-2021学年上学期高二年级九月月考试题英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1.When does the train leave?A.At 7:15. B.At 7:40. C.At 7:502.How will the man pay?A.In cash. B.By cheque. C.By credit card.3.Which subject does the woman do worst in?A.Math. B.Physics. C.English.4.Where does the conversation prob
2、ably take place?A.At home. B.In the office. C.In the hospital.5.What does the woman mean?A.She will go to the theater. B.She will work on a paper.C.She is preparing for an experiment.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6至7题。6.Why doesnt the woman take the yellow blouse?A.Its color doesnt fit her. B.
3、Its too expensive. C.Its too big.7.What color blouse does the woman take?A.Pink. B.Blue. C.Black.听第7段材料,回答第8至9题。8.How many bottles of red wine did the man receive?A.5,000. B.10,000. C.15,000.9.What will the woman do next?A.Check with the transport department.B.Organize the new transport.C.Make a pho
4、ne call.听第8段材料,回答第10至12题。10.What are the speakers talking about?A.Their New Year plans. B.A new job. C.A hobby.11.Why does the man want to go to China?A.To visit tourist attractions. B.To meet a friend. C.To study.12.What does the man suggest the woman do?A.Find a hobby. B.Meet new people. C.Take a
5、modern dance class.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the probable relationship between the speakers?A.Classmates. B.Teacher and student. C.Customer and shop assistant.14.Where did the man work last summer?A.In a clothes shop. B.In a shoe shop. C.In a bookshop.15.What do we know about the mans summer job?A
6、.He met some strange people.B.He earned a little money.C.He worked long hours.16.How does the woman feel about her summer job?A.Tired. B.Pleased. C.Interested听下面一段独白,回答第17至20题。17.What do we know about the rooms at the camp?A.They look modern. B.They are quite large.C.They can host 20 people each.18.
7、How long is the rest time after lunch?A.One hour. B.One and a half hours. C.Two hours.19.What can children take part in every evening?A.The English Language Camp.B.Special cultural events.C.The Adventure Camp.20.When does the conversation take place?A.Before lunchtime. B.At lunchtime. C.After luncht
8、ime.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABooks to Read in Your 20sThe Kite RunnerBy Khaled HosseiniAs a Middle Eastern and North African Studies student, I have a great interest in books about what takes place in this area. I first read this book in high schoo
9、l and really enjoyed it because of its accurate language. If any of you is interested in reading this book and hasnt yet, I highly recommend (推荐) it.Firefly LaneBy Kristin HannahThis is my favorite book. It is a story about friendship, love and life lessons. The story covers the lives of two best fr
10、iends, Tully and Kate, from childhood to adulthood. I learned so much about friendship and life. So, read Firefly Lane! Youll laugh, youll cry, and then youll share this book to your best friend.Half the SkyBy Nicholas KristofFor any person of any age, Half the Sky is a must-read. It describes the s
11、truggle of women and the most pressing human rights problems of our time: the common oppression of women and girls.The Little PrinceBy Antoine de SaintThis childrens book is simple. It might seem like a wrong book to recommend to someone in their twenties but perhaps thats what makes it a good choic
12、e. It sings praises to exploration and shows the importance of making friends.1. Who is the writer of the book The Kite Runner?A. Khaled Hosseini.B. Kristin Hannah.C. Nicholas Kristof.D. Antoine de Saint.2. What can you learn from Firefly Lane?A. Its written by Tully and Kate.B. Its about friendship
13、, love and life lessons.C. Its a simple book for children.D. Its a book written for any person of any age.3. Which book will you read if you want to know about human rights problems?A. The Kite Runner.B. Firefly Lane.C. Half the Sky.D. The Little Prince.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文章推荐了四本在20多岁时要读的
14、书。【1题详解】细节理解题。根据The Kite Runner中By Khaled Hosseini由Khaled Hosseini创作。可知,追风筝的人这本书的作者是Khaled Hosseini。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Firefly Lane中It is a story about friendship, love and life lessons.这是一个关于友谊、爱情和人生教训的故事。可知,萤火虫巷这本书讲述了一个关于友谊、爱情和人生教训的故事。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Half the Sky中It describes the struggle of wo
15、men and the most pressing human rights problems of our time: the common oppression of women and girls. 它描述了妇女的斗争和我们时代最紧迫的人权问题:对妇女和女童的普遍压迫。可知,如果你想了解人权问题,你可以读半边天这本书。故选C项。BIn many ways, Alma Deutscher is like other 11-year-olds. She loves to climb trees, dance, read, and draw. But Alma, who lives in Do
16、rking, England, has made one very special achievement. She has composed a full opera and brought it to the stage. Her opera, a retelling of Cinderella (灰姑娘), premiered (首次演出) in December 2016, in Vienna, Austria.“Ive loved Cinderella since I was 3,” Alma said. But she felt the story needed an improv
17、ement. “I didnt like the thing about the shoe,” she says. “Why should the prince find her because of her feet?”In Almas version (版本), Cinderella is a composer. She creates a melody (旋律) that she sings to the prince before fleeing the ball. “He remembers the beginning but not how it went on,” Alma sa
18、ys. The prince realizes that only Cinderella would know how the melody continues. He uses that knowledge to find her.Alma began writing the opera when she was 8. It premiered on December 29, 2016, and the audience stood up and cheered. Alma played the piano and violin and performed in the show. “It
19、was something that was completely inside my head, in my imagination, and then it came to life,” Alma says.Alma says she is sure that music will remain a major part of her life. “I have lots of things that I want to compose,” she says. “The first one is a piano concerto (协奏曲). Then Im writing a novel
20、, and I want to write a movie based on it, and the music for that.”She also has advice for kids who want to achieve their big dreams. “Its a lot of work to reach a high level,” Alma says. “But if you love what you are doing, it doesnt feel like hard work. Dont let anyone stop you from doing it.”4. W
21、hat does the author mostly want to tell us about Alma Deutscher in Paragraph 1?A. She is a cute girl.B. She lives in Vienna Austria.C. She has a special music talent.D. She is always ready to help others.5. What can we learn from Almas version of Cinderella?A. The prince knows how the melody continu
22、es.B. The prince finds Cinderella because of a melody.C. The prince finds Cinderella because of her shoes.D. The prince sings a melody to Cinderella before her fleeing the ball.6. How was the performance of Almas Opera Cinderella?A. It was a great success.B. It disappointed the audience.C. It set a
23、good example for other kids.D. It was something in Almas imagination.7. What can we learn from Almas advice to other kids in the last paragraph?A. Knowledge is power.B. A good beginning is half done.C. Failure is the mother of success.D. Nothing is difficult if youre enthusiastic.【答案】4. C 5. B 6. A
24、7. D【解析】本文是一篇记叙文。主要内容是Alma凭着特殊的音乐天赋创作了一部完整的歌剧,而且非常成功。通过此事,她告诉其他的孩子们,只要你有热情,没有什么是困难的。【4题详解】推理判断题。根据第一段Almacan claim one very special achievement. She has composed a full opera and brought it to the stage.可知Alma虽然年轻但已经创作了一部完整的歌剧,并把它搬上了舞台,由此可知,第一段主要想告诉我们Alma Deutscher有一种特殊的音乐天赋。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段的Th
25、e prince realizes that only Cinderella would know how the melody continues. He uses that knowledge to find her.可知王子意识到只有灰姑娘才知道旋律是如何继续的。他用这些知识找到了她。由此可知,在Alma版本的灰姑娘里,王子发现灰姑娘是因为一段旋律。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第四段的It premiered to a sold-out crowd on December 29, 2016, and got a standing ovation可知该剧于2016年12月29日首播
26、,座无虚席,观众起立鼓掌。由此可推知,Alma的歌剧灰姑娘的演出取得了巨大的成功。故选A。【7题详解】.推理判断题。根据最后一段的But if you love what you are doing, it doesnt feel like hard work. Dont let anyone stop you from doing it.可知,按照Alma所说“如果你热爱你所做的事情,那就不会觉得辛苦。不要让任何人阻止你做这件事。”,由此可知,Alma给其他孩子的建议是“只要你有热情,没有什么是困难的”,故选D。CI was telling my boy Sonny the story of
27、 the hare and the tortoise. In the end ,I said, “ Son, remember: Be slow and steady, and that will win the race. Dont you think theres something to learn from the tortoise?”Sonny opened his eyes wide, “Do you mean next time when Im entering for the 60-metre race I should wish that Billy, Tony and Sa
28、ndy would all fall asleep halfway?”I was shocked, “But the tortoise didnt wish that the hare would fall asleep!”“He must have wished that,” Sonny said, “Otherwise how could he be so foolish as to race with the hare? He knew very well the hare ran a hundred times faster than he himself did.”“He didnt
29、 have such a wish,” I insisted. “He won the race by perseverance (坚忍不拔的), by pushing on steadily.”Sonny thought a while. “Thats a lie,” he said. “He won it because he was lucky. If the hare hadnt happened to fall asleep, the tortoise would never have won the race. He could be as steady as you like,
30、or a hundred times steadier, but hed never have won the race. Thats for sure.”I gave up. Todays children are not like what we used to be. Theyre just hopeless.8. The writer argued with his son because _.A. he liked tortoises while his son liked haresB. they disagreed about whether the tortoise was f
31、oolishC. he tried to teach his son a moral (品德) lesson but the son had totally different opinionD. he liked the story of the hare and the tortoise while his son didnt.9. Sonny believed that the tortoise _.A. won the race by his own hard workingB. took a risk by agreeing to run a raceC. was not given
32、 a fair chance in the raceD. in fact did win the race luckily10. Billy, Tony and Sandy must be_.A. boys who were unknown to Sonnys fatherB. boys who Sonny has run races with beforeC. boys who Sonny has never raced with beforeD. boys who Sonny did not expect to race with again11. According to the pas
33、sage, who do you think learnt a lesson?A. The tortoiseB. SonnyC. The hareD. Sonnys father【答案】8. C 9. D 10. B 11. D【解析】试题分析:文章大意:父亲本想通过龟兔赛跑的故事教育儿子,但是最终却没能说服自己的儿子,因为儿子说的也很有道理。【8题详解】细节理解题。从文章的内容和第一段的句子:Dont you think theres something to learn from the tortoise?”可知作者和儿子争论是因为他想教儿子故事中的寓意,但是儿子拒绝了。故C正确。【9题详
34、解】细节理解题。从文章第六段的句子:Sonny thought a while. “Thats a lie,” he said. “He won it because he was lucky.可知乌龟赢得比赛完全是出于幸运。故D正确。【10题详解】推理判断题。根据文章第二段Do you mean next time when Im entering for the 60-metre race I should wish that Billy, Tony and Sandy would all fall asleep halfway?可知索尼以前肯定和这三个人进行过赛跑比赛。故B正确。【11题
35、详解】推理判断题。从文章的内容:可知作者想教儿子故事中的寓意,但是儿子拒绝了,从和儿子的辩论中,作者了解到他这一代人和Sonny这一代对于人生有不同的看法,可知是Sonny的父亲最后得到一个教训。故D项正确。考点:考查故事类短文阅读DMaking beers on the moon might seem like a pipe dream to many, but for a group of students from the University of California at San Diego, there is a chance to take their research bey
36、ond Earths surface.The Lab2Moon competition, held by TeamIndus, is offering students the chance to secure a spot on the TeamIndus rocket this year.Taking craft beer to the next level, the students want to test whether its possible for yeast(酵母) to work and create beer on the moon. However, they beli
37、eve the experiment is not just a creative concept for astronauts, its also important for the development of drugs and yeast-containing food, like bread.“The idea started out with a few laughs among a group of friends” said Neeki Ashari, a fifth-year bioengineering students at UC San Diego. “We all a
38、ppreciate the craft beer. When we heard that there was an opportunity to design an experiment that would go up on Indias moonlander, w e thought we could combine our hobby with the competition by focusing on the practicality of yeast in outer space.”The preparation work for the beer up to the stage
39、of adding yeast will all be done on Earth, and rather than separating the fermentation ( 发酵) and carbonation stage of making beer, the team plans to combine them.This removes the need to release CO2 accumulated in the process, which may result in cleanliness and safety issues out in space.If selecte
40、d, Team Original Gravity will be the first to make beer in outer space, and the fermentation will take place in a container no bigger than a soda can.All teams competing for the place will showcase their ideas in Bangalore, India, in March.Sadly, you wont be enjoying moon beer in your local craft be
41、er bar anytime soon, as no samples will be brought back. However, this small experiment could provide important data on just how practical it is for us to make and create our own resources on other planets and moons by learning how consumables (消耗品) behave in different environments.12. How did the s
42、tudents feel when they got the chance to design the experiment ?A. Excited.B. Nervous.C. ConfidentD. Casual.13. What does the underlined word “This” in Paragraph 6 refer to?A. The mixing of two stages.B. Adding yeast on Earth.C. The preparation work on Earth.D. Fermentation and carbonation.14. What
43、can we learn about the experiment from the passage?A. It has been designed based on similar experiments.B. Its quite competitive compared with other designs.C. Its design has already been approved by TeamIndus.D. Its process was adapted to make it safer and greener.15. What does the author think of
44、the students idea?A. It seems like a pipe dream.B. Its extremely complicated.C. Its meaningful and hopeful.D. Its creative but impractical.【答案】12. A 13. A 14. D 15. C【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了对许多人来说,在月球上酿造啤酒似乎是天方夜谭,但对于一群来自加州大学圣地亚哥分校的学生来说,这是一个将他们的研究带出地球表面的机会。【12题详解】推理判断题。根据第一段Making beers on the moon mig
45、ht seem like a pipe dream to many, but for a group of students from the University of California at San Diego, there is a chance to take their research beyond Earths surface.(对许多人来说,在月球上酿造啤酒似乎是天方夜谭,但对于一群来自加州大学圣地亚哥分校的学生来说,这是一个将他们的研究带出地球表面的机会。)由此推断出,当学生们有机会设计实验时,他们感觉很兴奋,故选A。【13题详解】词义猜测题。根据上文The prepar
46、ation work for the beer up to the stage of adding yeast will all be done on Earth, and rather than separating the fermentation ( 发酵) and carbonation stage of making beer, the team plans to combine them.可知,啤酒的准备工作直到添加酵母的阶段都将在地球上完成,而不是将酿造啤酒的发酵和碳酸化阶段分开,团队计划将它们结合起来。所以通过上下文的语境可以判断出。“This”指的是两个过程的混合,故选A。【
47、14题详解】推理判断题。根据倒数第四段This removes the need to release CO2 accumulated in the process, which may result in cleanliness and safety issues out in space.(这消除了释放过程中积累的二氧化碳的需要,这可能会导致清洁和安全问题。)由此推断出,我们能从文章中了解到这次实验的生产过程经过了调整,使其更安全、更环保,故选D。【15题详解】推理判断题。根据最后一段However, this small experiment could provide importan
48、t data on just how practical it is for us to make and create our own resources on other planets and moons by learning how consumables (消耗品) behave in different environments.(然而,通过了解消耗品在不同环境中的行为,这个小实验可以为我们提供重要的数据,告诉我们在其他行星和卫星上制造和创造我们自己的资源有多实际。)由此推断出,作者认为这些学生的想法有意义和充满希望,故选C。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442549.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
