吉林九台市2016高考英语(二轮)阅读理解选练(2)及参考答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林 九台市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 参考答案
- 资源描述:
-
1、吉林九台市2016高考英语(二轮)阅读理解选练(2)及参考答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Were so well educated but were useless students who have lost the ability to do anything practical. The only thing weve mastered is consumption.Large numbers of students have entered higher education in the past 10 years, but despite
2、being the most educated generation in history, it seems that weve grown increasingly ignorant when it comes to basic life skills. Looking back on my first couple of weeks of living in student halls, I consider myself lucky to still be alive. Unfamiliar to freshers, there are many hidden dangers in t
3、he dirty corners of students accommodation.I have survived a couple of serious boiling egg incidents and lots of cases of food poisoning, probably from dirty kitchen counters. Although some of my clothes have fallen victim to ironing experimentation, I think I have now finally acquired all the domes
4、tic (居家的) skills I missed out in my modem education.In 2006 and 2010, the charming educationist Sir Ken Robinson gave two very amusing talks in which he discussed the importance of creativity in education. Robinsons main viewpoint is that our current education system dislocates people from their nat
5、ural talents. I would like to go a step further and propose that besides our talents, the system takes away what used to be passed from generation to generation a working knowledge of basic life skills.Todays graduates may have earned themselves honor in history, law or economies, but when it comes
6、to simple things like putting up a shelf to hold all their academic books, or fixing a hole in their on trend clothes, they have to call for help from a professional handyman or tailor.Since the invention of the internet, it has never been easier for people to access information, but our highly spec
7、ialized education has made us more one sided than ever.I suggest that we start with the immediate reintroduction of some of the most vital aspects of “domestic science” education, before the current lack leads to serious accidents in student halls.36People call us useless students for the reason tha
8、t .Awhat weve learned is beyond consumptionBwe are educated generationCweve entered higher educationDour living skills are so poor【答案】D【解析】细节理解题。根据Were so well educated but were useless students who have lost the ability to do anything practical.被称为无用的学生是因为我们失去做事的能力,也是就是学生的生活技能是不好的,故选D。37Which is NO
9、T the incidents the writer had during the first few weeks in student halls?AHe was seriously burnt by boiled eggs.BHe was accidentally poisoned by food.CHe damaged his clothes while ironing.DHe was severely beaten by freshers. 【答案】D【解析】细节理解题。根据I have survived a couple of serious boiling egg incident
10、s and lots of cases of food poisoning, probably from dirty kitchen counters. Although some of my clothes have fallen victim to ironing experimentation,他经历了煮鸡蛋被烫伤,食物中毒还有衣服熨坏了等,只有选项D他被新生打了一顿没有提及,故选D。38According to Robinsons opinion, our current education .Afocuses on the importance if creativityBdislo
11、cates people from their natural talentsChas equipped students with basic life skillsDhas followed the tradition properly【答案】B【解析】细节理解题。根据Robinsons main viewpoint is that our current education system dislocates people from their natural talents.根据Robinson的观点我们目前的教育阻止了人的天赋的发挥,故选B。39Why are the graduat
12、es poor at basic life skills?ABecause they are not interested in them.BBecause they have little relevant practice.CBecause they are affected by internet.DBecause they are easy to be one-sided.【答案】B【解析】细节理解题。根据the system takes away what used to be passed from generation to generation a working knowle
13、dge of basic life skills.这种教育制度使他们有更少的切实的实践,故选B。40The main purpose of writing the passage is that .Athere is no need to introduce “domestic science”Bits time we did something to current educationCmore attention should be paid to natural scienceDaccidents should be prevented in student halls【答案】B【解析】
14、作者意图题。根据I suggest that we start with the immediate reintroduction of some of the most vital aspects of “domestic science” education,到了我们采取措施解决目前的教育情况的时候了。社会文化(阅读理解)由 (2011安徽,D)改编Ireland has had a very difficult history.The problems started in the 16th century when English rulers tried to conquer (征服
15、) Ireland.For hundreds of years,the Irish people fought against the English.Finally,in 1921,the British government was forced to give independence to the south of Ireland.The result is that today there are two “Irelands”.Northern Ireland,in the north,is part of the United Kingdom.The Republic of Ire
16、land,in the south,is an independent country.In the 1840s the main crop,potatoes,was affected by disease and about 750,000 people died of hunger.This,and a shortage (短缺) of work,forced many people to leave Ireland and live in the USA,the UK,Australia and Canada.As a result of these problems,the popul
17、ation fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in 1851.For many years,the majority of Irish people earned their living as farmers.Today,many people still work on the land but more and more people are moving to the cities to work in factories and offices.Life in the cities is very different from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
