北京市崇文区2015高考英语阅读理解一轮基础训练(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 崇文区 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 基础训练 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家北京市崇文区2015高考英语阅读理解一轮基础训练(3)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。On that September morning five years ago,a memory of his father came to Mayor Rudy Giuliani.In it,the Brooklyn plumber and bartender was telling his only child,“In a crisis,you have to become the calmest person in
2、the room.”Giuliani became more than that.His suit coated with ash from the wreckage,he stood firm,vowing that New Yorkers would show the world the meaning of courage.He comforted victims families,attended funerals of police and firefighters,rallied his fellow citizens on radio and television.Hed ove
3、rcome hardships before,including a bitter,public end to his marriage,and a battle with prostate cancer.Alongside the terrifying challenges of 9/11,theyre the kind of events that could break anyones public and personal life.But Giulianis resolve to success is stronger than ever,and now he is about to
4、 find out if his legacy of leadership endures.After the coming midterm elections,he will decide whether to seek the Republican nomination for President in 2008,or whether to carry on with the business ventures he took up post9/11.Having spent years in public serviceas a US.Attorney (lawyer) in New Y
5、ork,an Associate Attorney General during the Reagan Administration,and two terms as mayor of the Big AppleGiuliani,62,is finally cashing_in.Chair and CEO of Giuliani Partners LLC,hes making millions as a security and crisis management consultant.Hes also a law partner with Bracewell & Giuliani,and g
6、ives speeches that reportedly earn him $100,000 a pop.Still,he insists that his current work is about the challenge rather than the money.“Learning more about business,finance,how to straighten out organizationsthats very exciting to me,” he says.But when he talks about public service,his intensity
7、added.“I miss being involved in the most important things that are going on.When some crisis happens,you feel thats what youve been trained for,what you know how to do.”Notes:plumber n管道工bartender n酒吧侍者rally vt.使恢复力量endure n耐久nomination n提名venture n企业consultant n顾问【语篇解读】 本文是人物介绍,介绍了美国著名的领导人鲁迪朱利亚尼。1T
8、he passage probably appears in a _.Afilm B novel Cmagazine Dlecture答案C推理判断题。通读全文可知,这篇人物介绍应该出自杂志。2Which of the following statements is NOT true according to the passage?ARudy Giuliani was well prepared to run for president in 2008.BRudy Giuliani once worked as plumber and bartender before becoming ma
9、yor.CThe terrifying challenges of 9/11 made Giuliani more determined than ever.DRudy Giuliani worked as mayor of the Big Apple,which is a nickname for New York.答案B细节理解题。第一段“.a memory of his father came to Mayor Rudy Giuliani.In it,the Brooklyn plumber and bartender was telling his only child,”中的the
10、Brooklyn指的是Rudy Giuliani的父亲,故B项表述错误,符合题意。3Giuliani has experienced a lot of difficulties EXCEPT _.Aincomplete marriageBprostate cancerCterrifying challenges of 9/11 Dlosing his business ventures答案D细节理解题。第三段介绍他经历了离婚、严重的癌症、911危机挑战,但是文中没有提到他失去了他创立的事业。4It can be inferred that the writer wrote the passag
11、e to _.Aencourage people to face the terrifying challenges of 9/11 bravelyBintroduce Giuliani to the public and persuade people to support himCtell the public Giulianis family background and his natural leadershipDtell the public that the Republican will win the election答案B推理判断题。文章向公众介绍了美国著名政治人物鲁迪朱利
12、亚尼的个人经历、人格魅力以及他为2008年的总统提名所作的准备和他为国家服务的决心,其目的当然是为了赢得更多公众的支持。阅读理解In 1993, New York State ordered stores to charge a deposit on beverage (=drink) containers. Within a year, consumers had returned millions of aluminum cans and glass and plastic bottles. Plenty of companies were eager to accept the alum
13、inum and glass as raw material for new products, but because few could figure out what to do with the plastic, much of it wound end up buried in landfills(垃圾填埋场). The problem was not limited to New York. Unfortunately, there were too few uses for second-hand plastic.Today, one out of five plastic so
14、da bottles is recycled in the United States. The reason for the change is that now there are dozens of companies across the country buying discarded plastic soda bottles and turning them into fence post, paint brushes, etc.As the New York experience shows, recycling involves more than simply separat
15、ing valuable materials from the rest of the rubbish. A discard remains a discard until somebody figures out how to give it a second life and until economic arrangements exist to give that second life value. Without adequate markets to absorb materials collected for recycling, throwaways actually dep
16、ress prices for used materials.Shrinking landfill space and rising costs for burying and burning rubbish are forcing local governments to look more closely at recycling. In many areas, the East Coast especially, recycling is already the least expensive waste-management option. For every ton of waste
17、 recycled, a city avoids paying for its disposal, which, in parts of New York, amounts to savings of more than $100 per ton. Recycling also stimulates the local economy by creating jobs and reduces the pollution control and energy costs of industries that make recycled products by giving them a more
18、 refined raw material.6. What regulation was issued by New York State concerning beverage containers?A. A fee should be charged on used containers for recycling.B. Throwaways should be collected by the state for recycling.C. Consumers had to pay for beverage containers and could get their money back
19、 on returning them.D. Beverage companies should be responsible for collecting and reusing discarded plastic soda bottles.7 The returned plastic bottles in New York used to .A. be turned into raw materialsB. be separated from other rubbish C. have a second-life valueD. end up somewhere underground8.
20、The key problem in dealing with returned plastic beverage containers is .A. how to reduce their recycling costsB. to sell them at a profitable priceC. how to turn them into useful thingsD. to lower the prices for used materials9. Recycling has become the first choice for the disposal of rubbish beca
21、use .A. recycling causes little pollutionB. other methods are more expensiveC. recycling has great appeal for the joblessD. local governments find it easy to manage10 It can be concluded from the passage that .A.recycling is to be recommended both economically and environmentallyB. local governments
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
