2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Making a difference(第2课时)Using language课时作业(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Making difference第2课时Using language课时作业含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、课时作业5Using languageAAt first, Michael Surrell didnt see the black smoke or flames shooting from the windows of his neighbors home. Then they got a call from one of his daughters: “The house next door is on fire!” He went over and saw three women crying madly on their porch (门廊)“The babys in the seco
2、nd floor!” one of the women cried. Though the fire department had been called, Surrell, then 64, bravely ran inside. “The baby” was Tiara Roberts, the womans granddaughter and a playmate of Surrells three youngest kids.“Entering the burning house was like running into a bucket of black paint,” Surre
3、ll says. The thick smoke caused him to stumble blindly around, burned his eyes, and made it impossible to breathe. The conditions would have been dangerous for anyone, but for Surrell, who has chronic obstructive pulmonary disease (慢性阻塞性肺病), they were lifethreatening.Taking a deep breath, he moved a
4、round in the overwhelming darkness. Because the house had a similar layout to his, he found the stairs and made it to the second floor. Then he heard a soft but clear moan. Still unable to see, Surrell fell to his knees on the hot wood floor. He crawled toward the sound, feeling around for any sign
5、of the girl. Finally, he touched something. A shoe, then an ankle. He pulled Tiara toward him, scooped her into his arms and stood. Turning, he fought through the smoke and ran blindly into the blackness.Surrell woke up in the hospital a couple of days later and spent over a week in the hospital. Ti
6、ara was released from the hospital after a few days. The fire worsened Surrells pulmonary condition, and he feels the effects even two years later. As a result, he takes extra medication that helps open his airways. “Its a small price to pay,” he says. “Id do it again in a heartbeat. I wouldnt give
7、it a second thought.”本文为记叙文。迈克尔索雷尔患有慢性阻塞性肺病,但是他还是勇敢、无畏地解救了家中失火的邻居一家。1Which of the following statements is true according to the story?ATiara Roberts was the Surrells youngest granddaughter.BSurrell was familiar with the structure of the burning house.CSurrell ran into the fire before the fire depart
8、ment was called.DThe fire was lifethreatening for Surrell, mostly considering his age.答案:B解析:细节理解题。根据第四段中的Because the house had a similar layout to his, he found the stairs and made it to the second floor.(因为房子的布局和他的房子相似,他找到了楼梯,爬到了二楼)可知,索雷尔对着火的房子的结构很熟悉。故B选项正确。2What does the underlined word “overwhel
9、ming” probably mean?ANormal. BUnexpected.CMild.DExtreme.答案:D解析:词义猜测题。根据第三段中的“Entering the burning house was like running into a bucket of black paint,” Surrell says. The thick smoke caused him to stumble blindly around, burned his eyes, and made it impossible to breathe. (“进入着火的房子就像撞上了一桶黑色油漆,” 索雷尔说。
10、浓烟使他盲目地跌跌撞撞,灼伤了眼睛,无法呼吸)可知,画线词所在句意为“他深深地吸了一口气,在无边的黑暗中走来走去”。A.Normal正常的;B.Unexpected意想不到的;C.Mild温和的;D.Extreme极度的。由此可知,D项与画线词词义接近。故D选项正确。3Judging by the story, which words best describe Surrells personality?AHumorous and patient.BOutgoing and intelligent.CWarmhearted and selfless.DDetermined and ambiti
11、ous.答案:C解析:推理判断题。根据全文描述可知,尽管浓烟滚滚的环境对于患有慢性阻塞性肺病的迈克尔索雷尔是非常危险的,但是迈克尔索雷尔还是义无反顾地冲进房子中救了邻居。由此可知,迈克尔索雷尔是一个热心和无私的人。故C选项正确。BWhen Joanne Morton and Lydia Shaw came across the Boston Public Market, which features only New England businesspersons, they knew they had to stop in. The women, visiting from southeas
12、tern Connecticut, always try to buy local. “We always try to support our local farmers and businessmen,” says Ms Shaw. “Were_not_into_big_companies,” adds Ms Morton.They arent alone. A great number of Americans continue to be attracted by “local” food and to buy it, according to recent surveys from
13、the International Food Information Council Foundation, the Pew Research Center, and British polling firm Ipsos. But what does it mean to shop local? For some, local is still a matter of geography. For others, it is about supporting their local economy (经济). And for still others, it is about knowing
14、where their food comes from and how it is made, even if it is coffee shipped from a Costa Rican company. In 2008, Congress passed a bill that gave money to support local food. According to the Food, Conservation, and Energy Act, a product that can be considered local has to travel less than 400 mile
15、s.But Lydia Zepeda, a professor at the University of WisconsinMadison, has found the largest agreement about what is local is any product that comes from within an hours drive. “But is that with or without traffic?” She asks. “What if it crosses state lines?” adds John Hayes, a food science professo
16、r at Pennsylvania State University. “A customer might like to buy local to help an old town,” he says. “Or maybe its just because local food tastes better.” It is for Kaitlin Bohon. “I taste a difference,” she says at the Boston Public Market. For Ms Bohon, buying local is both about supporting New
17、England business and knowing who grew and handled her food.这是一篇新闻报道。调查表明许多美国人更愿意购买本地产品,短文阐述了在本地购物对不同人来说有不同的意义。4What does the underlined sentence in Paragraph 1 mean?AWe never go into big companies.BWere not interested in big companies.CBig companies dont support local farmers.DBig companies are not
18、good shopping places.答案:B解析:词义猜测题。由第一段“The women, visiting from southeastern Connecticut, always try to buy local. We always try to support our local farmers and businessmen, says Ms Shaw. Were not into big companies, adds Ms Morton.”可知,来自康涅狄格东南部的肖女士总是试图购买当地的产品。肖女士说:“我们总是尽力支持当地的农民和生意人。”莫顿补充说,“我们不喜欢大
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444570.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
测控指导2016-2017学年高中语文人教版选修《外国小说欣赏》课件:3.pptx
