2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Morals and Virtues Period 3课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Morals and Virtues Period 3课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Morals and Virtues课时素养检测七Unit 2Period 3. 阅读理解(2020邯郸高一检测)Ruby Kate Chitsey was heartbroken when she learned that a woman in the Arkansas nursing home where her mother worked had to give up her dog because she couldnt afford to feed it. The woman, Pearl, received only $40 a month from local he
2、alth care program and that had to cover expenses like haircuts, clothes and pet food. Eleven-year-old Ruby Kate couldnt believe there are almost 1 million other people like Pearl, trying to get by on so little. Shortly afterwards, Ruby Kate founded the project of Three Wishes for Rubys residents to
3、support seniors living in nursing homes across the U. S. She started asking people what items they wished they had and wrote their answers in a notebook, trying to realize three of their wishes. She thought maybe they would want money or cars, but was surprised their requests were so simple, which w
4、ere typically everyday items like fresh fruit, better toothpaste or shoes that fit. The first day, she and her mom bought nearly everything on the list. But then Ruby Kate began organizing donations so she could help realize more wishes. Later, she created an online campaign to help even more people
5、. The campaign raised more than $250, 000 from 6, 000 people worldwide. Thoughtful Ruby Kate got this years Gloria Barron Prize for Young Heroes, an award that celebrates young people from across North America whove had a positive influence on people, their communities and the environment. Each year
6、, the Barron Prize honors 25 young leaders from ages 8 to 18. Fifteen top winners each receive $10, 000 to support their service work or higher education. “I feel valued for doing what matters to me being kind and am so glad the world took my voice seriously, ” Ruby Kate says. “Mostly, I do apprecia
7、te that Ive changed the world for the elderly I know. ”【语篇概述】本文为记叙文。主要讲述了小女孩Ruby Kate帮助养老院老人的故事, 她成立专门的组织并在网上众筹, 尽自己所能改善养老院老人的生活。1. How did Ruby Kate probably feel when she learned about the situation of people like Pearl? A. Upset. B. Surprised. C. Anxious. D. Excited. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段最后一句“Eleven
8、-year-old Ruby Kate couldnt believe there are almost 1 million other people like Pearl, trying to get by on so little. ”可推知, Ruby Kate当时觉得特别惊讶, 有这么多人生活如此困难。故选B。2. What can we know about the project founded by Ruby Kate? A. It has become very popular, especially online. B. It gives a hand to all the
9、elderly living in America. C. It satisfies most of the wishes from the old people. D. It depends on donations to continue its operation. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段第二句“But then Ruby Kate began organizing donations so she could help realize more wishes. ”可知, Ruby Kate是靠捐助来维持项目运行的, 故D项正确; A项无中生有, B、C两项都夸大了原文的意
10、思, 所以均不符合文意, 因此选D。 3. What can be a suitable title for the passage? A. Ruby and Her NeighborsB. Ruby and Her AwardC. Ruby and Her ProjectD. Ruby and Her Mother【解析】选C。标题归纳题。本文主要讲述了小女孩Ruby Kate成立专门的组织并在网上众筹, 尽自己所能帮助养老院老人的故事。因此C项做标题最合适, 故选C。. 阅读填句Award-winning novelist Jamaica Kincaid is talking with T
11、ime about her new book See Now Then. Your new book, See Now Then, features a Caribbean writer whose husband is a composer and who lives in the Northeast with two kids. Sounds like you. How autobiographical (自传的) is it? 1 But I wasnt thinking of myself. My own self, my own everyday life, is sort of v
12、ery untidy and smelly and kind of annoying under close observation. What do you mean, untidy and smelly? I like to be in my pajamas (睡衣) all day. Sometimes I dont wash for days because I like to read and sit around. 2 Im not fun to be with. Theres less in this book about slavery and race than in som
13、e of your previous work. 3Race is not particularly interesting to me. Power is. Slavery interests me because its against humanity and has not stopped. Its necessary to talk about that. So its not interesting to you that the most powerful man in America is black? Not really. As I say, race is not imp
14、ortant to me. The first time I saw Barack Obama, he gave a wonderful speech. But what made me really like him is that his wife came out and she was darker than he is. 4You went to the U. S. to be a maid. What do you think today when you see maids from the West Indies? That they probably are not as l
15、ucky as I was. Ive been extremely lucky my entire life. And Ive never said no to any kindness. 5A. I like to eat in bed. B. Ive always taken it and said thank you. C. Are you still interested in those topics? D. A lot of events in the book would seem to parallel my own life. E. Has your husband read
16、 this seemingly autobiographical novel? F. When you find someone you hate a lot, you should really look at it. G. Its so rare to see a black man married to a woman who is darker than he is. 【语篇概述】本文是应用文。牙买加琴凯德是当代英语文学界极为重要的作家。本文节选自时代周刊对她的访谈录。1. 【解析】选D。根据提问中的autobiographical可知, 记者问牙买加琴凯德这本书与自己的真实生活有多相
17、似, D项“这部书中的很多事件都很像我自己的生活”就是对这个问题的回答。2. 【解析】选A。根据提问中的untidy, smelly及本空前牙买加琴凯德对自己日常生活的描述可知, 她平时很邋遢, 故A项“我喜欢在床上吃东西”符合本段语境。3. 【解析】选C。根据回答中的interesting, interests可推测, 记者问牙买加琴凯德“你是否还对那些话题(奴隶制度和种族)感兴趣? ”。4. 【解析】选G。根据本段内容可知, 牙买加琴凯德开始真正喜欢奥巴马是当她看到奥巴马的夫人比奥巴马还黑后, 因为“很少见到一个黑人会娶一个比自己还黑的女人”。5. 【解析】选B。根据本空上一句可知, 对于
18、别人的慷慨行为牙买加琴凯德来者不拒, 由此可推断, 她“总是接受这些好意并道谢”。. 完形填空It was a busy day as usual. I was making sandwiches when my husband walked in with our daughters. We had only twenty minutes to eat 1 we had to take the girls to their next activity. My husband seemed a bit 2 that dinner was not ready. That night, I had
19、 a heavy heart about the tasks we did every day. We had become too 3 in our own tasks but seldom cared about those around us. We needed to do something to 4 some meaning into our lives. I bought a notebook, named it “Our Deed Diary” and held a family meeting, telling I wanted us all to think about d
20、oing a 5 for others every day. We all needed to note down the deed in the notebook. I thought one deed a day was too easy. 6, it was actually harder than it seemed because it had to be something 7 what we had already done. Sending birthday cards to people we already sent cards to every year would no
21、t 8. We had a rough start. On some days, someone would not9to do a good deed, while on other days, we would just forget to write. After a few weeks, I found myself waking up in the morning trying to 10 what good deed I could do that day. My daughters began to rush to me after school to 11 me the goo
22、d deed they had done. Now, after a year, I am happy to say it is making a(n) 12 in our lives. Instead of always 13 what the day will bring for us, we think about what we can do for others. Who can imagine doing a simple kindness a day would be so 14? My daughters benefited from it and felt inner joy
23、 that you can only experience by giving to someone else from your heart. You dont even look for anything in 15. Therefore, when someone does return the favor, it is an enormous and positive bonus. 【语篇概述】本文为记叙文, 讲述了作者发动全家每天做一件善事并记到日记本上, 日复一日, 这成为家里的传统, 同时家人们也感到这种善举的重大意义并从中得到快乐。1. A. afterB. beforeC.
24、unlessD. if【解析】选B。句意: 在把女儿们送去参加下一项活动前, 我们只有20分钟时间吃饭。此处与第一句中的a busy day相呼应, 也为下文想到做善事作铺垫。根据空后的. . . take the girls to their next activity可知, 空处表示“在之前”, 故选B项。2. A. delightedB. confusedC. embarrassedD. annoyed【解析】选D。留给吃饭的时间并不多, 而作者还没有做好饭, 因此, 丈夫似乎有点生气(annoyed)。delighted高兴的; confused困惑的; embarrassed尴尬的。
25、3. A. familiarB. interested C. absorbedD. successful 【解析】选C。根据but后的内容及下一句可知, 此处指作者一家太专注于自己的事却很少关心周围的人。be/become absorbed in sth. 专注于某事, 故选C项。4. A. come aboutB. bring backC. take upD. put off【解析】选B。本段是作者的反思, 结合空前的We needed to do something可知, 作者认为需要做些什么来找回生活的意义。come about发生; bring back带回; take up开始从事,
26、 占据; put off推迟。根据语境可知选B项。5. A. jobB. researchC. kindnessD. survey【解析】选C。根据最后一段第一句中的. . . doing a simple kindness a day及文中多次出现的good deed可知, 此处指为别人做一件好事(kindness), 故选C项。6. A. ThereforeB. HoweverC. OtherwiseD. Anyhow【解析】选B。句意: 然而, 事实上这比想象的要难得多, 因为它必须是我们已经做过的事情以外的事。根据上文中的too easy与空后的actually harder可知, 上
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444579.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
