2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Wildlife protection Section Ⅱ练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Wildlife protection Section 练习含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Wildlife protectionSection Reading and Thinking (1)阅读理解AImagine a world with no more wild animals: no elephants, no tigers or lions. To some people, that thought is too terrible for words. So they are doing something about it. Tiffany Soechting is one of them.Being among wild animalsfeeding t
2、hem and caring for themis all Tiffany Soechting has wanted to do with her life. And that is exactly what she does!Soechting is the human “mother” to the 500 animals that live on her family wildlife farm in San Antonio. Besides her animal caring, Soechting also holds monthly classes, where she teache
3、s school children about the animals.Soechting also opens the farm to the public. Visitors can not only learn about the animals, but also get close to them. And the animals are not against that. For them, people are part of their natural environment.The farm is part conservation area, part educationa
4、l centre and part animal park. As the animals walk peacefully around the grounds, it is easy for them to forget that San Antonio, a busy city, is just a few minutes away.1. Whats implied in the sentence “Soechting is the human mother to the 500 animals”?A. She has already married and has some childr
5、en.B. The animals on the farm are taken good care of.C. The animals can get along well with each other.D. She teaches school children about animals well.解析:推理判断题。通过这句话可以看出Soechting把这些动物当作自己的孩子来看待。由此可知,这些动物得到了很好的照顾。故选B。答案:B2. What kind of person is Soechting according to the passage?A. Confident but
6、lazy.B. Humorous and lovely.C. Wise but careless.D. Kind and hard-working.解析:推理判断题。通过Soechting照顾动物可以看出她很善良。从她保护动物的具体行动可以看出她很勤劳。故选D。答案:D3. Whats the best title of the passage?A. How to Save Wild AnimalsB. Soechting and Her Wild AnimalsC. San Antonios Animal ParkD. A World Without Wild Animals解析:主旨大意题
7、。本文主要讲述了Soechting致力于保护野生动物的故事,文章主体是Soechting和野生动物。故选B。答案:BBAfter years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170.Gray wolves
8、 once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area.The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and e
9、lk populationsmajor food sources(来源) for the wolfgrew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation(植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and complete
10、ly drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The U.S. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf pac
11、ks in Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.4. What is the passage mainly abo
12、ut?A. Wildlife research in the United States.B. Plant diversity in the Yellowstone area.C. The conflict between farmers and gray wolves.D. The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.解析:主旨大意题。根据第一段第一句“ gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park.”和最后一段第二句“The government spent nea
13、rly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves.”可知,文章主要介绍了黄石公园当地政府重新引进灰狼的计划。故选D。答案:D5. What does the underlined word “displaced” in Paragraph 2 mean?A. Tested.B. Separated.C. Forced out.D. Tracked down.解析:词义猜测题。根据第二段内容可知,在黄石国家公园,灰狼曾经随处可见,但是到了20世纪20年代,由于人类活动频繁导致灰狼基本消失,由此可以推测灰狼因为人类的发展而被迫
14、离开。force out 意为“赶出去”,与displace 意思相近。故选C。答案:C6. What did the disappearance of gray wolves bring about?A. Damage to local ecology.B. A decline in the parks income.C. Preservation of vegetation.D. An increase in the variety of animals.解析:细节理解题。根据第三段内容可知,灰狼的减少造成了鹿群的增多,从而导致植被遭到了破坏;而且红狐和海狸也不断减少,由此推断灰狼的消失对
15、当地生态系统造成了破坏。故选A。答案:A7. What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?A. Doubtful.B. Positive.C. Disapproving.D. Uncaring.解析:推理判断题。根据文章末段末句可知,作者认为引进灰狼的项目是很有价值的实验,是很值得推广的。故选B。答案:BCThe sixth mass extinction of life on the earth is unfolding more quickly than expected, scientists hav
16、e warned. More than 30 percent of animals with a backbone are declining in both range and population, according to the first comprehensive analysis of these trends.Around a decade ago, experts feared that a new range wipeout of species was appearing. Today, most agree that it is underway, but the ne
17、w study suggests that the die-out is already growing fast.The loss of biodiversity has recently accelerated. Several species of mammals that were relatively safe one or two decades ago are now endangered, including cheetahs, lions and giraffes, the study showed.There is no mystery as to why: our own
18、 ever-expanding specieswhich has more than doubled in number since 1960 to 7.4 billionis eating, crowding and polluting its planetary cohabitants out of existence. By comparison, there are as few as 20,000 lions left in the wild, less than 7,000 cheetahs, 500 to 1,000 giant pandas.The main drivers o
19、f wildlife decline are habitat loss, over-consumption, pollution, other species, disease, as well as hunting in the case of tigers, elephants, rhinos and other large animals prized for their body parts.Climate change is thought to become a major threat in the coming decades, with some animalsmost fa
20、mously polar bearsalready in decline due to rising temperatures and changing weather patterns.8. What does the underlined word “accelerated” in Paragraph 3 mean?A. Made up.B. Put up.C. Sped up.D. Used up.解析:词义猜测题。根据画线词下文“Several species of mammals that were relatively safe one or two decades ago are
21、 now endangered, including cheetahs, lions and giraffes, the study showed.”可知,研究显示,包括猎豹、狮子以及长颈鹿在内的数种哺乳动物在一二十年前还相对安全,然而现在处于濒危状态。因此推断画线词所在句句意为“生物多样性的减少最近也加速了”。故画线词与C项“加速”词义相近。故选C。答案:C9. Why has the loss of biodiversity sped up?A. The mankinds population is growing fast.B. The air pollution is too seve
22、re.C. There are fewer species in larger areas.D. Man causes wider water pollution.解析:细节理解题。根据第四段第一句“There is no mystery as to why: our own ever-expanding specieswhich has more than doubled in number since 1960 to 7.4 billionis eating, crowding and polluting its planetary cohabitants out of existence
23、.”可知,引发生物大灭绝的原因显而易见:人类不断繁衍壮大,人口达到74亿,相比1960年不止翻了一番。人们以动物为食,同时还污染环境,让其他动物们无法生存。由此可知,人口的快速增长是生物多样性减少的原因。故选A。答案:A10. How is the future of polar bears?A. Uncertain.B. Hopeful.C. Doubtful.D. Unsatisfying. 解析:推理判断题。根据最后一段的“with some animalsmost famously polar bearsalready in decline due to rising temperat
24、ures and changing weather patterns”可知,气候变化在未来的几十年将成为生物灭绝的主要因素。由于气温升高,气候变化,一些动物,比如最著名的北极熊,已经在减少。因此推断北极熊的未来是令人不满意的。故选D。答案:D11. What is the main idea of the passage?A. All animals are now endangered.B. Wildlife habitat loss is too serious.C. The wildlife extinction is speeding up.D. Backbone animals ar
25、e decreasing slowly.解析:主旨大意题。结合文章首段中出现的词extinction以及全文内容可知,本文主要讲述了野生动物濒临灭绝的原因。故选C。答案:CD12 It is also, perhaps, the gentlest(最温顺的), but not always!Elephants are like humans in some ways. They can live for a long timefifty or sixty years. They can remember things very well. 13If a female(雌性的) elephant
26、 dies, her daughters and her granddaughters will be sad for many months. They would stay with the dead body for a long time. And they never forget a dead friend.Elephants are like us, but they are also different from us. They live in the families of females where the females are the kings. 14 But th
27、e females will soon send them away. An elephant family keeps only daughters, mothers and grandmothers.The females would stay together for fifty, sixty or a hundred years. The older animals look after the younger ones. 15But what happens to the male(雄性的) elephants? Well, the young males just will sta
28、y with their mothers for a short time. Then they must leave the family, because the females will send them away. A male elephant does not often have a friend. 16 Sometimes if the females invite a male elephant, then he can visit them and stay. But soon his “wife” and sisters will send him away again
29、. The females have a very happy family life. But what do the male elephants think about it? We dont know.A. They never forget great sadness or great happiness.B. He lives far away from the family and other male elephants.C. They like to play with each other and sometimes they get injured.D. There wi
30、ll be a few young malesa few “baby boys”.E. The mothers teach their daughters and set a good example.F. The elephant is the biggest four-legged animal in the world.G. The male elephants want to stay with the female ones, but they are not welcome.答案:12. F13. A14. D15. E16. BReading and Thinking (2)基础
31、测评. 单句语法填空1. The seventeen-year-old boy put up a picture of Bill Gates beside the bed to keep himself reminded his own dream.2. It is hard for me to make what is on the paper without light.3. Careful (observe) is important to science students.4. Only then I realise my mistakes.5. This is the last co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444676.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
