2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 3 DIVERSE CULTURES Section Ⅱ Discovering Useful Structures课时作业(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT DIVERSE CULTURES Section Discovering Useful Structures课时作业含解析新人教版必修第三册 2020
- 资源描述:
-
1、课时作业10基础检测1Who should be responsible for the action?The boss is to blame.The employees just carried out the order as told (tell)2When exposed (expose) to danger and conflict,men tend to increase blood pressure,feeling nervous or anxious.3The city now is much noisier than it used to_be (be)4I may tak
2、e a long lunch break tomorrow.If so,I can go to the hairdressers then.5Whenever informed (inform) of a party,I feel excited.6Do you think George has passed the driving test?No.If so,he would have driven his car to our college yesterday.7Get up early tomorrow.If not,you wont catch the train to Beijin
3、g.8If accepted (accept) for the job,youll be informed soon.9Video games can be a poor influence if left (leave) in the wrong hands.10The climate here is quite pleasant,the temperature rarely,if ever,reaching 30 in summer.11He often makes mistakes when speaking (speak) English.12Some flowers shut up
4、at night as if to_sleep (sleep)13She always sings while doing (do) her work.14Children,when accompanied (accompany) by their parents,are allowed to enter the stadium.15Observe carefully if any change occurs when doing (do) experiments in the lab.能力提升阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。The Taj Mahal (泰姬陵
5、) is a love story, a sad and beautiful one.If it didnt exist, we would easily imagine that the story of its construction was simply a fairy tale.Three hundred years ago, there lived an Indian emperor called Shah Jahan. His wife was a beautiful and bright woman whom he loved greatly.Her title was Mum
6、taz Mahal: its shortened form Taj Mahal means “pride of the palace”In the year 1631 this beloved wife of the emperor died.He was so brokenhearted that he thought of giving up his throne(王位). He decided out of his love for his wife, to build her the most beautiful tomb that had ever been seen.He summ
7、oned the best artists and architects from India, Turkey, Persia and Arabia and finally, the design was completed.It took more than twenty thousand men working over a period of 18 years to build the Taj Mahal, one of the most beautiful buildings in the world.The building itself stands on a marble pla
8、tform 29 metres square and 67 metres high.Towers rise from each of the four corners.The Taj itself stands another 61 metres.It is an eightsided building made of white marble.The emperor planned to build a similar tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver b
9、ridge.However, his son put him into prison in the palace before he could finish, and for the rest of his life, he could only gaze across the river at the tomb of his beloved wife.本文主要介绍了世界上最宏伟的建筑之一泰姬陵的历史。泰姬陵是为祭奠一位王妃阿姬曼芭奴修建的陵墓,是由王妃之夫,莫卧儿王朝的沙贾汗皇帝为纪念爱妻而修建的。1What is the passage mainly about?ATwo similar
10、 tombs.BThe story of the Taj Mahal.CA bright and beautiful woman.DThe death of Emperor Shah Jahan.解析:主旨大意题。通读全文可知全文主要介绍了泰姬陵的历史背景故事。故选B项。答案:B2What does the underlined word “summoned” in Paragraph 2 probably mean?ADebated.BGathered. CRemembered.DRemoved.解析:词义猜测题。根据后句内容可知,国王召集最好的艺术家和建筑家设计泰姬陵,故选B。答案:B3W
11、hat can we know about the emperors own tomb?AIt is eightsided.BIt is 61 metres high.CIt is blackcoloured. DIt is next to the Taj Mahal.解析:细节理解题。根据文中“The emperor planned to build a similar tomb of black marble for himself on the other side of the river connected by a silver bridge.”可知,皇帝计划在河的另一端用黑色大理
12、石为自己修建一座相似的陵墓,和泰姬陵以银桥相连,故选C项。答案:C阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。He was driving home one cold evening on a country road when he saw an old lady, stranded on the side of the road.He stopped to give her a_1_.“Why dont you wait in the car where it is warm, madam?It wont take me long,” he said,
13、“_2_, my name is Joe.”She had a flat tyre.Joe crawled under the car and changed the tyre.But he got dirty and his hands hurt.She couldnt thank him_3_ and asked him how much she owed him.He told her that if she really wanted to_4_ him back, the next time she saw someone in need of help, she could giv
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444756.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
