分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(1)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350687
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 防城港市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 第一阶段 训练 答案
    资源描述:

    1、广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(1)及答案【2015高考复习】阅读理解For my grandmothers 70th birthday,my family and I visited South Korea.While there,I was attentive to Korean high schools and students.I was surprised by how different Koreas public high schools are from Americas.Korean high schools can be allgirls,all

    2、boys or coed (男女同校的) unlike our standard coed high schools.There are three grades:“go 1(10th)”,“go 2(11th)” and “go 3(12th)”“Go” is the first syllable of the word “godeunghakkyo”,which,simply translated,is “high school”In America,unless you want to go to a private school,you dont have to take an ent

    3、rance exam.In Korea,however,students must take a test to get in because of the many choices of schools.Another difference I couldnt help but notice was the students appearance.With very few exceptions,all wear uniforms.A name tag (标牌) with the students name,grade and homeroom number must also be wor

    4、n.Girls skirts cant be above the upper part of the knee,and it is forbidden to dye(染) your hair or wear accessories (装饰品) except small earrings.There are strict regulations for appearance to achieve neatness,and it seems the only freedom students have is with their choices of hair style,socks and sh

    5、oes.The final difference was the setup of the classes.There may be 40 students in a classroom,but the number can be less or even more,depending on the population of the town or city.Although there are many students per classroom,they are very close,which I think is a result of not changing classroom

    6、s for different subjects.There are no levels in the subjects and the teachers are the ones who switch classrooms.They just have tenminute breaks between subjects.In each class,students are ranked by their grades.This causes strict competition,and Korean students do a lot of studying.To help them,all

    7、 schools have extra study classes after school.One other fact that helped me appreciate living in America is that Koreans have school on Saturdays.Although its only a half day,I think I speak for most Americans when I say we could never imagine ourselves in school on a Saturday.Koreas public high sc

    8、hools are clearly different from Americas.I had imagined them to be just like our schools,but now I have a clear picture of how different they are.【语篇解读】本文主要介绍了在作者眼中韩国高中和美国高中的不同之处。1How many main differences are mentioned between Koreas public high school and Americas?A3.B4.C5.D6.解析细节理解题。本文主要说明了美国和韩国

    9、高中的不同点,作者采用的总分总的文章结构,第二、三、四、五这四段分别说明他们的不同之处,总共有4处。答案B2It seems that the writer_.Ais familiar with the education system of high schools in KoreaBis fond of Korean students appearanceCprefers the high school life of America to the one of KoreaDfeels it common to have lessons on weekends解析推理判断题。根据倒数第二段

    10、中倒数第二句中“One other fact that helped me appreciate living in America.”可知,作者喜欢在美国中学的生活,因为韩国高中星期六还要去学校,而美国不用。答案C3What does the underlined word “setup” in paragraph 5 probably mean?AArrangement.BSize.CNumber.DOutline.解析词义猜测题。第一句话为本段的中心句。根据其后的内容可知,本段主要介绍了韩、美两国高中在班级人数、作息等方面组织(方式)、安排的不同之处,因此选A。答案A4According

    11、 to the rules,the students of Korea can_.Ago to different high schools without examsBwear any clothes except uniforms at schoolCattend different classes as they likeDhave different hair styles 解析细节理解题。根据第四段的最后一句话“.it seems the only freedom students have is with their choices of hair style,socks and

    12、shoes.”可知,韩国学生唯一的自由就是可以选择发型、袜子、鞋子,故答案选D,即他们可以有不同的发型。答案D。阅读理解-CA different sort of generation gap is developing in the workplace. Someone - specifically the father-daughter team of Larry and Meagan Johnson - has figured out that on some American job sites, five generations are working side by side.In

    13、 their new book about generations in the workplace the pair argue that while such an age difference adds a lot of texture and a variety of life experiences, it can also bring tensions and conflicts.The Johnsons are human-resource trainers and public speakers. Dad Larry is a former health-care execut

    14、ive; daughter Meagan is a onetime high-level sales manager.Here are the oldest and youngest of the five generations they identify:They call the oldest group Traditionals, born before 1945. They were heavily influenced by the lessons of the Great Depression and World War Two. They respect authority,

    15、set a high standard of workmanship, and communicate easily and confidently. But theyre also stubbornly independent. They want their opinions heard.At the other extreme are what the Johnsons call Linksters, born after 1995 into todays more complicated, multi-media world. They live and breathe technol

    16、ogy and are often social activists.You wont find many 15-year olds in the offices of large companies, except as volunteers, of course, but quite old and quite young workers do come together in sales environments like bike shops and ice-cream stores.The Johnsons, Larry and Meagan, represent a generat

    17、ion gap themselves in their work with jobsite issues. The Johnsons point is that as the average lifespan continues to rise and retirement dates get delayed because of the tight economy, people of different generations are working side by side, more often bringing with them very different ideas about

    18、 company loyalty and work values.The five generations are heavily influenced by quite different events, social trends, and the cultural phenomena of their times. Their experiences shape their behavior and make it difficult, sometimes, for managers to achieve a strong and efficient workplace.Larry an

    19、d Meagan Johnson discuss all this in greater detail in a new book, “Generations, Inc.: From Boomers to Linksters - Managing the Friction Between Generations at Work,” published by Amacom Press, which is available in all good bookstore from this Friday.11. The type of generation gap in paragraph 1 re

    20、fers to the difference in beliefs _.A. between managers and workers B. among family membersC. among employees D. between older and newer companies12. Which of the following statements is NOT true about Traditionals?A. Theyve learned much from war and economic disaster.B. Theyre difficult to work wit

    21、h as they are stubborn.C. They respect their boss and hope to be respected.D. Theyre independent workers with great confidence.13. According to the passage, the Linksters are usually _.A. found working in the offices of large companiesB. influenced by media and technologyC. enthusiastic multi-media

    22、activistsD. ice-cream sellers14. According to the passage, modern workforces are more diverse because _.A. people want to increase their average lifespanB. many young people are entering the workforceC. employees with different values can benefit their companiesD. retirement dates are being delayed

    23、for economic reasons15. Whats the main purpose of the passage?A. To promote a new book by Larry and Meagan Johnson.B. To describe the five different workplace generations.C. To introduce the Johnsons research about diverse workforces.D. To identify a major problem in modern workforces.【参考答案】1115、C B

    24、 B D A 阅读理解Many of us mistakenly believe that its wrong to think we have any good qualities. We may spend a lot of time blaming ourselves for our negative qualities, thinking that self criticism is the key to improving our performance. However, a constant focus on our supposed shortcomings can stop

    25、our efforts to make friends with other people. How can we believe that others could like us if we believe our inner being is flawed(有缺陷)? If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person who doesnt like you might be fearful, or shal

    26、low, or busy or shy. Perhaps you and that person are simply a mismatch for each other at this particular time. Dont take yourself out of the game by deciding that your flaws are bigger than your good qualities. In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someo

    27、ne else. For all the factors that might cause one person to reject you, there are at least as many factors that will work in your favor with someone else. You might be thirty pounds over your ideal weight, but you may have a wonderful laugh and a real enthusiasm for life. There are many people who d

    28、ont mind your extra pounds. You may drive a shabby car, but you might be a great dancer and a loyal friend. There are people out there looking for loyalty, or fun, or sweetness, or wisdom, and the package it comes in is not important. If you are worried that you are not beautiful enough to attract f

    29、riends, keep in mind that not everyone is looking for physical beauty in their friends. You can decide to feel inferior(自卑) because you dont have much money and you dont drive a nice car. You can believe that this is the reason that you dont have many friends in your life. On the other hand, if you

    30、are very wealthy you may be suspicious that everyone is after your money and that nobody really likes you as a person. The point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any. 36. According to the author _ plays an important role

    31、in making friends.A. admitting your shortcomings B. self criticism C. modesty D. confidence【答案】D【解析】推理判断题。根据a constant focus on our supposed shortcomings can stop our efforts to make friends with other people.既然我们强调我们的缺点有可能在交朋友方面成为绊脚石,那么我们就应该自信,故选D。37. If you are not liked by a person, _ .A. you sho

    32、uld find the reason in yourselfB. youd better talk with the person face to faceC. you may not be the one to be blamedD. you and that person misunderstand each other【答案】C【解析】细节理解题。根据If someone seems to dislike you, the reason for that dislike might have little or nothing to do with you. The person wh

    33、o doesnt like you might be fearful, or shallow, or busy or shy.不喜欢你也许和你一点关系都没有,你也许不应该受到责备,故选C。38. We can learn from the third paragraph that _ .A. your good qualities may turn out to be your flawsB. your weakness may also be your strengths in some wayC. your negative qualities cause a person to reje

    34、ct youD. youll have few friends if your flaws are bigger than your good qualities【答案】B【解析】细节理解题。根据In fact, some of the very qualities you consider to be flaws may be irresistible to someone else.你的弱点也许是在某方面是你的强项,故选B。39. Which of the following is true according to the author?A. It is important to los

    35、e weight.B. It is easier for a wealthy person to make friends.C. Inner qualities are more important than physical appearance.D. If you are not beautiful enough, try to improve your physical beauty.【答案】C【解析】细节理解题。根据If you are worried that you are not beautiful enough to attract friends, keep in mind

    36、that not everyone is looking for physical beauty in their friends.内心的美比外在的美要重要的多,故选C。40. What do you think the author is most likely to suggest if he continues to write?A. How to find your good qualities.B. How to make friends.C. How to make self criticism.D. How to lose weight.【答案】A【解析】细节理解题。根据The

    37、point is that you can focus on just about anything and believe its the reason you do not have friends and cannot make any.既然找到了交不上朋友的原因,那么就应该找出自己的好的品质,下面就应该写如何找到自己好的品质,故选A。阅读理解-(2)Who are these people rushing by you in the street? More than 215 million people now call America “home”, but most of the

    38、m can trace their families back to other parts of the world. If you look at the names on shop windows, you will see that Americans come from many different lands. The idea that these people, who once were strangers to the United States, have lost the customs and cultures of their original countries

    39、and have become “American” is really not true. In fact, what exists in America is more often a kind of “side-by-side” living in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits. They join the general American society only in certain areas of their livessuc

    40、h as in schools, business, and sportsbut they keep many of their own native customs and manners socially and at home. This living “side-by-side” has both advantages and disadvantages. Sometimes it may cause disagreements to develop between groups whose ways of life are very different from one anothe

    41、r. However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice among ideas and dress, food, and social customs in America. Everyone can find some part of his or her familiar world in the United States, in chur

    42、ches, music, food, national groups, or newspapers.6. More than 215 million people call America “home” because_.A. they buy their houses there B. they settle there nowC. they get married there D. they were born there7. “Side-by-side” living style means _.A. making friends with native people B. keepin

    43、g their own customs while sharing American ones in certain areasC. the groups of people who live nearby D. that they get closer to American society8. According to the passage, people in the USA _.A. share American customs and culture B. live in a kind of “side-by-side” societyC. keep their own custo

    44、ms and habits firmly D. make no choice to accept American customs9. Which of the following statements is true?A. They always stick to their own customs and habits. B. “Side-by-side” living style is not suitable.C. They face the society they are not familiar with.D. The advantages coming from the var

    45、iety of cultures make life in America colorful. 10. Which title of the following can best take the place of “Different Cultures in America”?A. Advantages and Disadvantages. B. Different Customs and Habits.C. Home for the People. D. “Side-by-side” Living Style in America. 6. 选B。推理判断题。从However, there

    46、are also great advantages that come from the variety of cultures brought by setters from other lands可知以美国为家的人主要是已经定居在美国,即答案选B。7. 选B。推理判断题。从They join the general American society only in certain areas of their livessuch as in schools, business, and sportsbut they keep many of their own native customs

    47、 and manners socially and at home. This living “side-by side” has both advantages and disadvantages (他们在某些方面融入美国社会,但他们同时也保留自己民族的文化和风俗)可知答案B正确。8. 选B。事实细节题。从In fact, what exists in America is more often a kind of “side-by-side” living in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits可知答案B正确。9. 选D。推理判断题。从文章最后对多种文化并存优点的分析,可推知这种局面使生活在那里的异国人可以自由选择生活方式,使生活丰富有色彩,故答案选D。10. 选D。主旨大意题。文章主要讲了美国多种文化并存的原因及优缺点,故最佳标题为D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(1)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350687.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1