吉林省吉林市第五十五中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省吉林市第五十五中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 吉林市 第五 十五 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一英语I.听力(共两节,20小题;每小题1.5分,满分30分)第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man think of Lindas husband?A. Clever. B. Unfriendly. C. Quiet.2. What will the weather be like on Friday?A. Rainy. B. Wind
2、y. C. Sunny.3. What are the speakers talking about?A. A hotel. B. An airport. C. A hospital.4. What does the man suggest doing?A. Going fishing. B. Staying at home. C. Buying some books.5. What is in the mans bag?A. Some CDs. B. Some bottles. C. Some books.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或
3、独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman usually do on Saturdays?A. She goes swimming. B. She plays basketball. C. She goes shopping.7. When does the woman usually go to the cinema with friends?A. On Friday night
4、s. B. On Saturday nights. C. On Sunday nights.听第7段材料,回答第8至9题。8. What was the relationship between the woman and Jim in the past?A. Relatives. B. Classmates. C. Colleagues.9. What is the woman?A. A film actress. B. An art director. C. A magazine editor.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the woman live n
5、ow?A. In Canada. B. In America. C. In Japan.11. What language is the woman good at?A. Italian. B French. C. Spanish.12. What does the woman teach in a school?A. Medicine. B. English. C. Maths.听第9段材料,回答第13至16题。 13. Where does the conversation take place?A. In a park. B. At a hotel. C. In the street.1
6、4. What is the weather like today?A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.15. How will the man probably go to Wrigley Field?A. By bus. B. By taxi. C. By subway. 16. What time is it probably now?A. 3:00 p.m. B. 4:00 p.m. C. 5:00 p.m. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. Where does the speaker have breakfast if the weather i
7、s fine?A. In the garden. B. In the kitchen. C. In the living room.18. When does the speaker usually go to work?A. At 2:00 p.m. B. At 6:00 p.m. C. At 6:30 p.m.19. How does the speaker usually go home from the restaurant?A. By bus. B. By taxi. C. By train.20. What do we know about the speaker?A. She i
8、s a violinist. B. She often eats alone after work.C. She often reads the newspaper at night. II、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFree apps for learning EnglishSpeakingPalSpeaking English is important. SpeakingPal is one of the best apps for English learners to p
9、ractice speaking. It allows users to chat with thousands of native English speakers. In short, to learn English, speak English. Spell CheckerSpeaking English is easy, but writing it is often much more difficult. If you start to learn it, you may find that you would get a lot of words misspelled. If
10、you dont want this to happen, we suggest you should try Spell Checker and correct your English spelling easily.Learn English Video In Learn English Video, youll find 2 thousand best videos offered on topics such as the UK food and culture, everyday lie and famous stories and poems. It can improve yo
11、ur English listening skills quickly.Kobo Reading The free top-popular Kobo Reading App gives you right to Kobos e-book store with 4 million e-books and magazines. Join millions of readers from around the world and read easily on your mobile phone or computer.1. What can you use to help you with your
12、 writing?A. SpeakingPalB. Spell CheckerC. Learn English VideoD. Kobo Reading2. Who can you speak with in SpeakingPal?A. Happy readersB. Personal computersC. Native English speakersD. Chinese English teachers3. You can improve your_ in Learn English Video.A. speaking skillsB. writing skillsC. reading
13、 skillsD. listening skills4. Whats the passage mainly about?A. Apps for learning EnglishB. The importance of learning EnglishC. How to correct English spellingD. How to speak English【答案】1. B 2. C 3. D 4. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个可以免费学英语的应用软件。【1题详解】细节理解题。根据Spell Checker部分中“Speaking English is easy,
14、but writing it is often much more difficult. If you start to learn it, you may find that you would get a lot of words misspelled. If you dont want this to happen, we suggest you should try Spell Checker and correct your English spelling easily.(说英语很容易,但写英语往往要困难得多。 如果你开始学习它,你可能会发现你会把很多单词拼写错误。如果你不想发生这
15、种情况,我们建议你应该尝试Spell Checker,轻松纠正你的英语拼写)”可知,你能用Spell Checker来帮助你写。英语。故选B。【2题详解】细节理解题。根据SpeakingPal部分中“It allows users to chat with thousands of native English speakers.(它允许用户与数千名以英语为母语的人聊天)”可知,你能用SpeakingPal和以英语为母语的人交谈。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Learn English Video部分中“It can improve your English listening skil
16、ls quickly.(它可以快速提高你的英语听力技能)”可知,你可以在Learn English Video中提高你的听力。故选D。【4题详解】主旨大意题。根据标题“Free apps for learning English(学习英语的免费应用程序)”结合文章主要介绍了四个可以免费学英语的应用软件。可知,这篇文章的主要介绍学习英语的应用程序。故选A。BMr. Smith is forty-eight years old. He began to teach in a middle school twenty-four years ago. He works hard and always
17、comes to his office on time. He expects his students to be honest and is strict with them. Some of his students become famous people, but they still remember him and often write to him. Of course the old man is proud of it. This term he began to teach Grade One. Some of the new students were told ab
18、out him, but the others didnt know him well. He told them how to be an honest person. He gave them several examples and said, “I hate telling a lie most.” Before class was over, he told all his students to finish Exercise 7 in Unit 1. The next morning, as soon as he came into the classroom, he asked
19、, “Whos finished Exercise 7?” A few students put up their hands. He shook his head and said, “Open your workbooks and see whether theres Exercise 7 in Unit 1or not.”The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.5. How long has Mr. Smith taught in the middle school?A.
20、For twenty-four yearsB. For forty-eight yearsC. For twenty yearsD. For thirty-six years6. What is Mr. Smith proud of?A. His students are hard-working.B. His students often write to him.C. He leaches math very well.D. He is strict with students.7. Mr. Smith told his students _A. to study hardB. not t
21、o be late for classC. to be braveD. not to tell a lie8. The students felt _ when Mr. Green found them telling a lie.A. angryB. happyC. sorryD. bored【答案】5. A 6. B 7. D 8. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了一位教师Smith先生教育自己的学生诚实做人的故事。【5题详解】细节理解题。根据第一段第二句“He began to teach in a middle school twenty-four years ago. ”(二
22、十四年前他开始在一所中学教书。)可知,Smith先生教书已有二十四年了。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第一段最后两句“Some of his students become famous people, but they still remember him and often write to him. Of course the old man is proud of it.”(他的一些学生成为名人,但他们仍然记得他,经常给他写信。老人当然为此感到骄傲。)可知,令Smith先生骄傲的是他的学生们没有忘记他并时常给他写信。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据第二段后两句“He to
23、ld them how to be an honest person. He gave them several examples and said, “I hate telling a lie most.” (他告诉他们如何做一个诚实的人。他给他们举了几个例子,说:“我最讨厌说谎。”)可知,Smith老师告诉他的学生们不要撒谎。故选D项。【8题详解】细节理解题。根据文章最后一句话“The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.”(学生们看了一眼作业本,立刻脸红了。)可知,学生们发现自
24、己的谎言被老师识破后,感到很抱歉。故选C项。【点睛】CGrandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she did not start painting until she was in her late seventies. As she once said, I would never sit back in a rocking chair, waiting for someone to help me. She was born on a farm i
25、n New York State. At twelve she left home and was in service until, at twenty-seven, she married Thomas, the hired hand of one of her employers. They farmed most of their lives. She had ten children, of whom five survived (幸存). Her husband died in 1937.Grandma Moses painted a little as a child and m
26、ade embroidery (刺绣) pictures as a hobby, but only changed to oils in her old age because her hands had become too stiff (僵硬) to sew and she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at at an exhibition, and were soon noticed by a businessman who bought everything she painte
27、d. Three of the pictures were shown in the Museum of Modern Art and in 1940 she had her first exhibition in New York. Between the 1930s and her death, she produced some 2,000 pictures, careful and lively pictures of the country life she had known, with a wonderful sense of color and form.9. Which of
28、 the following can be the best title for the passage?A. Grandma MosesB. Grandma Moses and ChildrenC. Grandma Moses: Her First PictureD. Grandma Moses and Her First Exhibition10. From the underlined sentence, we can know that Grandma Moses was _.A. prettyB. aloneC. richD. independent11. According to
29、the passage, Grandma Moses began to paint because she wanted to _.A. make her home beautifulB. keep activeC. improve her salaryD. gain an international fame12. When did she have her first exhibition?A. In 1940B. In 2000C. In 1937D. In 1930【答案】9. A 10. D 11. B 12. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。短文叙述了摩西奶奶的生平简介。她是美国
30、二十世纪最著名的画家之一,但她直到70多岁才开始画画。【9题详解】主旨大意题。根据第一段“Grandma Moses is among the most famous twentieth-century painters of the United States, yet she did not start painting until she was in her late seventies.”(摩西奶奶是美国二十世纪最著名的画家之一,但她直到70多岁才开始画画)以及下文对摩西奶奶的生活和作品的介绍可知,短文的最佳标题为“摩西奶奶”。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第一段“As s
31、he once said, I would never sit back in a rocking chair, waiting for someone to help me.”(正如她曾经说过的,“我永远不会坐在摇椅上,等着别人来帮我。”)由此判断出,摩西奶奶很独立。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第三段“she wanted to keep busy and pass the time.”(她想忙起来以此打发时间。)由此判断出,摩西奶奶开始画画是因为她想保持积极。故选B项。【12题详解】细节理解题。根据第三段“in 1940 she had her first exhibition
32、 in New York.”可知,1940年,她在纽约举办了第一次展览。故选A项。DIt amazed meevery time I saw Joe, he was smiling. It didnt matter whether he had to stop at a stop light, or if he was the seventh person in line at the bank, and the teller ended her job just before he got there. Joe always smiled. It made me wonder why he
33、always seemed so happy.Having observed Joe with other people, I noticed something else too. Joe asked people how they were doing, and really seemed to listen to their answers. He showed pity to someone who was hurting, and had kind words, and offered to help in any way he could.It made me think. Wha
34、t if I tried to smile more? An experiment began when I went to the supermarket. I smiled as I went up and down the supermarket and people I didnt even know smiled back at me. Some even spoke! The little kid in the cart who was giving his mother a hard time saw me smile, he stopped talking and then m
35、ade a shy attempt at a smile. The man in the cart for the disabled needed help to reach for something, and I got it for him. The smile even transferred over to him, and he thanked me.As I drove home, I was smiling. Now I know a smile is a small thing, but what if we all tried to smile a few more tim
36、es each day? I couldnt believe how great I felt. Nothing in my life had changed, but maybe it had. What I had learned was that such a small thing could lift not only my spirits, but also the spirits of those around me. So smile!13. What do we know about Joe from Paragraph 2?A. He has nothing to worr
37、y about.B. He lives a very hard life.C. He is kind and ready to help others.D. He often asks others to smile.14. What experiment did the writer do?A. He smiled at others in the supermarket.B. He bought people things in the supermarket.C. He helped anyone who needed help.D. He said kind words to othe
38、rs.15. According to the passage how was the writers experiment?A. It was a failure.B. It proved nothing.C. It was unacceptable.D. It was quite satisfying.【答案】13. C 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了作者从Joe善良和乐于助人的品质中得到启发,在超市里和对人微笑,从中领悟到这样一件小事不仅可以让自己振奋精神,也可以鼓舞周围的人。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“He showed pity to som
39、eone who was hurting, and had kind words, and offered to help in any way he could.(他对受到伤害的人表示同情,说了一些善意的话,并表示愿意尽他所能提供帮助)”可知,Joe很善良,乐于帮助别人。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段中“An experiment began when I went to the supermarket. I smiled as I went up and down the supermarket and people I didnt even know smiled back
40、 at me.(当我去超市时,一项实验开始了。我微笑着在超市里走来走去,甚至我不认识的人也对我微笑)”可知,作者的实验是在超市里对别人微笑。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第三段中“I smiled as I went up and down the supermarket and people I didnt even know smiled back at me. Some even spoke! The little kid in the cart who was giving his mother a hard time saw me smile, he stopped talk
41、ing and then made a shy attempt at a smile. The man in the cart for the disabled needed help to reach for something, and I got it for him. The smile even transferred over to him, and he thanked me.(我微笑着在超市里走来走去,甚至我不认识的人也对我微笑。有些人甚至和我讲话。那个坐在手推车里为难他妈妈的小孩看见我笑了, 他停止了讲话,然后害羞地试着笑了笑。残疾人推车里的人需要帮助拿东西,我就帮他拿了。微
42、笑甚至转移到他身上,他谢了我)”以及最后一段中“Now I know a smile is a small thing, but what if we all tried to smile a few more times each day? I couldnt believe how great I felt. Nothing in my life had changed, but maybe it had. What I had learned was that such a small thing could lift not only my spirits, but also the
43、spirits of those around me. So smile!(现在我知道微笑是一件小事,但是如果我们都试着每天多笑几次呢?我简直不敢相信自己感觉有多好。我的生活没有任何改变,但也许改变了。我学到的是,这样一件小事不仅可以振奋我的精神,也可以鼓舞我周围的人。所以微笑吧!)”可推知,作者的实验非常令人满意。故选D。第二节(共 5 小题;每小题 2分,满分 10分)根据短文内容,从短文后选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。People all need friends because nobody wants to be lonely and a friend c
44、an help you in good and bad times. _16_ Here are some tips to tell you if your friend is a true friend.Always There for YouThere are always periods in your life when you have problems or difficulties. _17_ Sometimes, she or he may not be able to offer an immediate solution to your problems but the f
45、act that your friend makes time to listen is a sign he/she cares for you. _18_Honest is important to keep a relationship alive. A true friend always tells you the truth. It may be hard sometimes but lying can destroy a friendship. It is important that your friend speaks honestly and never makes up s
46、tories.Always Respectful_19_ Your true friend may disagree but never insists that he/she is correct.Always Understanding_20_ A true friend will always be forgiving(原谅)and understanding, even if it isnt his/her fault(错误). We are all different people and we all make mistakes. A true friend will always
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445268.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
