2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 What an adventure Using language素养练习(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit What an adventure Using language素养练习含解析外研版必修第三册 2020
- 资源描述:
-
1、课时素养评价十四Unit 5Using language. 用所给词的正确时态填空1. George said that he would come (come) to school to see me the next day, but he didnt. 2. The manager was deeply concerned that two of his competent workers would leave(leave). 3. She said the bus was leaving (leave) at five the next morning. 4. If their ma
2、rketing plans succeed, their sales will increase(increase) by 20 percent. 5. I was going to lock (lock) the door and leave when you called me yesterday. 6. What about going shopping tomorrow afternoon?Sorry. I will be taking (take)a yoga class then. 7. Li Ming said he would be(be) happy if Brian cam
3、e to China next month. 8. Jenny said she would spend(spend) her holiday in China next summer. 9. He was fifty-six. In two years he would be (be) fifty-eight. 10. Mr Green was leaving(leave) for Hawaii a few hours later. . 完成句子1. She said she was going to live in the village when she was old. 她说当她老了后
4、, 她要住在乡村。2. As I was to leave the next day, I went to bed early on Sunday evening. 由于第二天将要离开, 周日晚上我早早上床休息。3. He knew he would meet her again. 他知道他会再见到她的。4. I was just about to go to bed when he came to see me. 我正要睡觉, 他来看我了。5. We were informed that the leaders were coming to our school soon. 我们接到通知说领
5、导们很快要来我们学校。6. If I were you, I would not do that. 要是我是你的话, 我就不会那样做。. 阅读理解(2020长沙高一检测)When I was a boy there were no smart phones, and our television only got one channel clearly. Still, I never felt bored. The fields, hills and woodlands around my home were the perfect playground whose adventures we
6、re only limited by my imagination. I can remember once hiking to a nearby lake and walking slowly around it. At the back of it I was amazed to find an old dirt road that I had never seen before. It was full of muddy tyre tracks and deep woods on both sides, but exploring it still seemed like a fine
7、adventure. I walked on and on for what seemed like hours. I was sure my guardian angel was whispering in my ear “turn around and head back home”, but I was stubborn and walked on. There was still neither a car nor a house in sight. I noticed that the sun was starting to go down and I grew scared. I
8、didnt want to end up trapped on this road, and I was worried that it would be dark before I could make my way back to the lake again. I continued to walk on with something growing inside of me. My heart was pounding and my legs were aching. I was almost in tears when I saw something in the distance.
9、 It was a house that I recognized. I jumped up and down and laughed out loud. It was still over a mile away, but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time. I walked in with a big smile on my face just in time for dinner. Then I ended my adventure with a good nights sleep.
10、I often thought of that experience recently. Actually, in our life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. They can lead us to our homes here on the earth. They can lead us to our homes in our hearts. May you always walk your path with love! May you always help your fe
11、llow travelers along the way! And may your roads always lead you home again!【文章大意】本文是一篇记叙文。作者小时候几乎不觉得无聊是因为他热衷于冒险。一次偶尔的冒险经历让作者领悟到“条条大路通向家”。1. Why did the author hardly feel bored when he was young?A. He was wild about adventure. B. He could watch TV all day. C. He often imagined playing freely. D. He
12、 used to explore the old dirt road. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段Still, I never felt bored. The fields, hills and woodlands around my home were the perfect playground whose adventures were only limited by my imagination可知, 作者小时候几乎不觉得无聊是因为他热衷于冒险。2. What can we know about the dirt road?A. It was the only way to
13、the lake. B. It was a road across the forest. C. There was no traffic on it. D. He had explored it many times. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段It was full of muddy tyre tracks and deep woods on both sides, but exploring it still seemed like a fine adventure. 和第二段I didnt want to end up trapped on this road, and I
14、was worried that it would be dark before I could make my way back to the lake again. 可知, 这条脏路是一条穿过森林的路。3. What does the underlined word “something” in Paragraph 3 probably refer to?A. Doubt. B. Hope. C. Curiosity. D. Creativity. 【解析】选B。词义猜测题。根据第三段My heart was pounding and my legs were aching. I was
15、almost in tears when I saw something in the distance. It was a house that I recognized. I jumped up and down and laughed out loud. 可知, 作者继续前行时, 内心的希望逐渐成长起来, 因为看到家了。故画线词的意思是“希望”。 4. What may be the best title for the passage?A. Every Effort Is WorthwhileB. Be Brave to AdventureC. Be Determined in You
16、r LifeD. All Roads Lead Home【解析】选 D。主旨大意题。根据最后一段Actually, in our life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. They can lead us to our homes here on the earth. They can lead us to our homes in our hearts. 可知, 作者通过本文故事告诉人们“条条大路通向家”。. 完形填空As a child, I was very shy. I wan
17、ted to be successful, but lacked confidence. When I discovered 1, I found something I was good at. I began to be 2 by my friends and this gave me the desire to climb harder and higher mountains. I discovered that nothing was impossible if I could find the 3 to try. Both individual determination and
18、teamwork are 4 to success when climbing. You need to rely on the 5 of your team and share in the achievement. But personal focus and determination to keep 6 despite any difficulty is an important 7 to team success. My greatest achievement in climbing is being the first ever to 8 the 5, 000-foot Trol
19、l Wall in Norway, whose rock face is the 9 and most vertical(垂直) in Europe. A stone which drops from the summit will touch nothing until it 10 on the valley floor one mile below. 11 our climb, the experts in Europe had said it was impossible to climb the Troll Wall. But with three companions, I deci
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445398.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
