吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 四平市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 答案
- 资源描述:
-
1、吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(5)及答案阅读理解-AOn May 23, 1989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New Mexico. She hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. Stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).In this experiment Stefania
2、had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth. During her time in the cave, Stefania had been completely alone except for two white mice. Her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. Shed had no clock or watches, no television or radio. There had been
3、 no natural light and the temperature had always been kept at 21. The results were very interesting. Stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. Her body clock had changed. She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours
4、and then had slept for 10 hours. She had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! She had also become rather depressed (抑郁). How had she spent her time in the cave? As part of the experiment shed done some physical and mental tests. Shed recorded her daily activities and the resul
5、ts of the tests on a computer. This computer had been specially programmed for the project. Whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. Shed also learned French from tapes. The experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, For example,
6、the pattern of day and night makes us wake up and go to sleep. However, People are affected in different ways. Some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. This affects the whole daily rhythm. As a result, the early risers are at their best in the
7、 late morning. The late risers, on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening! ( ) 1. Stefania stayed in the cave for a long time because_. A. she was asked to do research on mice B. she wanted to experience loneliness C. she was the subject of a study
8、 D. she needed to record her life 68. C.细节理解题.根据第一段中 Stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 A,B,D 项. ( ) 2. What is a cause for the change of Stefanias body clock? A. Eating fewer meals. B. Having more hours of sleep C. Lacking physical exercise. D. Getting no natural light. 69. D.细节理解题.根据第
9、二段中 She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案. ( ) 3. Where does the text probably come from?A. A novel. B. A news story. C. A pet magazine. D. A travel guide 70. B.推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,A 项小说不可能.因为文章没有小
10、说的特点;C 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;D 项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(四)】ALONDON (Reuters)New faces given to a Chinese man after a bear tore off part of his face and a FrenchCaribbean man disfigured by a rare tumor show that such transplants can work
11、 and are not medical oddities (怪异),researchers said.The findings give hope to some people with severe facial disfigurement and suggest the transplants could prove longlasting without major problems.Despite the tissue rejection in the first year after their transplants,neither men had psychological p
12、roblems accepting their new faces and have been able to rejoin society,they reported.Only three people have received face transplants.The worlds first was carried out on French woman Isabelle Dinoire in November 2005 after she was disfigured in an attack by her dog.In 2007,her doctors reported that
13、she had recovered slowly and steadily,overcoming two periods of rejection.来源: In 2006,Chinese doctors performed a face transplant on a 30yearold hit by a bear.While there were some complications with tissue rejection following the operation,two years later the man was doing well,his doctors said.“Th
14、is case suggests that facial transplantation might be an option for restoring a severely disfigured face,and could enable patients to bring themselves back into society,” Shuzhong Guo and colleagues at Xijing Hospital in China wrote.A French team described their work on a 29yearold man who suffered
15、from Von Recklinghausen disease,an illness that changes the shape of his face.“The man,who was not named,was given a new nose,mouth and chin in a 2007 operation.He began to work 13 months after the transplant has more function in his face and has not rejected the new tissue,” his doctors said.“Our c
16、ase confirms that face transplantation is practical and effective for the correction of specific disfigurement,” Dr.Laurent Lantieri and colleagues at the HenriMondor hospital outside Paris wrote.26Whats the main idea of this passage?AFace transplants can work.BFace transplants help regain confidenc
17、e.CThree people have received face transplants.DDisfigured people need face transplants.27What happened to the Chinese patient mentioned in the passage?AHe got a strange illness when he was young.BHe received several operations in hospital.CHe was the first person to receive a face transplant.DHe wa
18、s once attacked by an animal.28From the passage we can learn that _.Adoctors have different opinions on facial disfigurementBpatients could regain selfconfidence after face transplantsCthe new face of every patient has more functions than expectedDit is easy for disabled people to be accepted by soc
19、iety29The underlined word “restoring” in Paragraph 4 means “_”Aremoving BrecoveringCrepairing Drejecting30What problem resulted from the facial operations?来源: AThe patients wouldnt accept the facial change.BIt was hard for the patients to get along with others.CIt took some time for the patients to
20、recover from the operation.DThe patients usually suffered from tissue rejection.26A主旨大意题。本文介绍了三例成功的手术,表明面部移植手术是可行的。27D推理判断题。根据第一段中“after a bear tore off part of his face”和第四段中“hit by a bear”可知D项正确。28B推理判断题。根据第四段中的“could enable patients to bring themselves back into society”和第五段中的“He began to work 13
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
