2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测2(含解析)牛津译林版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测2含解析牛津译林版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 牛津 译林版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)AThis weekly fourday physical activity schedule will get your kids excited about being active.TuesdayWhen the kids get home from school, dont let them go straight to the TV and get settled in.Encourage them to get moving and get off the sofa by giving them a ped
2、ometer(计步器)Pedometers are the most fun when parents also use one because that turns stepping, walking and running into a game to see who can get the most steps.ThursdayThe kids have done a great job so far this week,but now they long for a little more TV time.Instead of turning on cartoons,let them
3、watch fitness movies made just for kids.These movies encourage watchers to get up and dance along to kidfriendly music.SaturdayGet the whole family out of the house together and over to a park.Bring lots of sports equipment,pack a healthy picnic and have a family competitive sports day.Kids and adul
4、ts get into groups and play against each other in tennis,basketball or soccer.After everyone has played hard for a couple of hours, stop for a picnic and then if your family isnt too tired, go back and play some more.SundayEvery child loves to play video games and there is no better time to allow ki
5、ds to play them than on Sunday when no homework is due.But dont let them play a game that forces them to sit down for hours.Dance games with a floor mat(垫子) to help kids follow the dance moves are popular to kids.【语篇解读】本文主要教家长们如何利用恰当的时间做某些事情,使孩子们能够变得更加活跃。1Parents are advised to use a pedometer toget
6、her with their kids because Athey can give their kids some advice about walkingBit can prevent them from watching TV too muchCtheir kids will not use it if they dontDthis will allow them and their kids to have a fun competitionD细节理解题。根据“.walking and running into a game to see who can get the most st
7、eps.”可知这样的话就可以在孩子和父母之间形成比赛机制,让彼此都有动力。因此答案选D。2On Thursday when a kid wants to watch TV, his parents should Alet him watch it for a short timeBshow fitness movies to himCtake him out for a walk insteadDwatch cartoons with himB细节理解题。根据“Instead of turning on cartoons,let them watch fitness movies made j
8、ust for kids.”可知当孩子要看电视时,可以选择给孩子们看健身电影。因此答案选B。3According to the author,the best time for a kid to play video games is ASundayBTuesdayCSaturdayDThursdayA细节理解题。根据“Every child loves to play video games and there is no better time to allow kids to play them.”可知星期天给孩子们玩游戏是最好的时间。因此答案选A。BPlaying basketball
9、 isnt ladylike.Thats what Jewell Chapmans high school headmaster told her in 1961 when he was against the girls basketball program.“We were very discouraged,” said Chapman,a forward(前锋)for her high school team of Des Moines.Nearly 50 years later,Chapman is back on the playground.Shes 62 and plays fo
10、r “Hot Pink Grannies”,joining about 10 other women on a team whose uniforms are black trousers and hot pink socks.They play in the Iowa Granny Basketball League.Its one of dozens of basketball leagues for women over 50 that have arisen across the country.For some,its a chance to exercise and meet pe
11、ople; for others,its a oncerefused chance to make up“You see more and more elderly womens teams taking part in state and national competitions,” said Michael Rogers,a professor in sports studies at Wichita State University.“In the future it will be something common to have leagues like this.”Yearly
12、surveys by the National Sporting Goods Association show the number of women aged 55 and older who play basketball at least 50 times a year has grown from 16,000 in 1995 to nearly 131,000 ten years later.The women on the Hot Pink Grannies are goodnatured but competitive when game time comes.“I think
13、Im tough”,says Colleen Pulliam,69,showing off her strong arms at her challengers in a game against “Strutters”,known for their bright yellow socks.Granny Basketball Leagues and similar groups spread quickly through much of the country,including California,Louisiana,New Mexico,Pennsylvania and Washin
14、gton,D.C.【语篇解读】本文报道了美国涌现出许多以55岁以上女士为成员的篮球俱乐部。一些成员是为了锻炼或交友,另一些成员则是为了追求曾经的梦想,如62岁的Jewell Chapman年轻时就因为人们的偏见而放弃了篮球,而在差不多50年之后重返球场。4Which is right about Chapman?AShe thinks playing basketball isnt ladylike.BShe is now 62 years old and feels discouraged.CShe plays basketball again about 50 years later.DS
15、he is a forward in the Hot Pink Grannies.C细节理解题。由文章第三段“Nearly 50 years later,Chapman is back on the playground.”可知,Chapman在将近50年之后重返篮球场。 A项“not ladylike”是60年代Chapman高中校长的认知;B项“feels discouraged”和D项“a forward in the Hot Pink Grannies”犯了移花接木的错误。故答案为C。5The underlined sentence “its a oncerefused chance
16、to make up” in the fourth paragraph means Ait is chance to realize their old dreamBit is chance to take part in sportsCit is chance to earn a reputationDit is chance to compete for medalsA推理判断题。纵观全文,这些大龄妇人打篮球并非为名或争奖牌。Chapman的例子说明,因为妇女打篮球过去被认为“not ladylike”,许多人因discouraged而放弃,如今重拾梦想。oncerefused chanc
17、e,曾遭剥夺的机会。故答案为A。6Who is probably a player of “Hot Oink Grannies”?ADes Moines.BColleen Pulliam.CMichael Rogers.DStrutters.B细节理解题。文章第七段说Hot Pink队员竞争性强,第八段举出Colleen Pulliam为例说明。A项是学校名;C项是一位教授;D项是球队名。故答案为B。7Which of the following statements is true?ASome elderly women play basketball with the purpose of
18、 getting wealthy.BGranny Basketball Leagues have spread all over the USA.CThe women on the Hot Pink Grannies are goodnatured and less competitive.DThe number of women aged 55 and older who play basketball has greatly increased.D推理判断题。A项错在“with the purpose of getting wealthy”;B项错在“all over the USA”(见
19、文章最后一段);C项错在“less competitive”。据文章倒数第四段可知以55岁以上女士为成员的篮球俱乐部数量增长迅速。故答案为D。CPilates,yoga and the running machine get all the attention when it comes to popular ways to stay healthy.There is,however,a more humble exercise that might not be so attractive,but has all the benefitswalking.Certified fitness p
20、rofessional Jolynn Jaekel explains,“What I love about walking is that anyone can do it at any age and any fitness level.Plus,it is good for your heart,your head and your wallet.”A recent report details the health benefits of walking.The report found that walking regularly to fulfill the 150 minutes
21、of moderate physical exercise every week,recommended by the UKs chief medical officer,could save 37,000 lives each year.Scientists at the Lawrence Berkeley National Laboratory in California found that quick walking reduces the risk of heart disease more effectively than running.They observed partici
22、pants aged between 18 and 80 over a sixyear period and found that walking reduced the risk of heart disease by 9.3%,while running reduced it by 4.5%.And there is even more good news: 30 minutes of quick walking over five days could help you sleep easily,according to research by Oregon State Universi
23、ty.The study by the university showed that walking helped participants sleep better and feel more alert during the day.The sooner you get started,the sooner youll notice the differences in your mind and body.So,go out for your 30minute walk in a nearby park or green space.【语篇解读】本文主要介绍了健康生活方式中的最简单有效的
24、方式步行。8The underlined word “humble” in the first paragraph probably means “ ”AplainBrelaxingCpopularDactiveA词义猜测题。根据第一段可知,当提到保持健康的方式时首先可以想到普拉提、瑜伽和跑步机。然而,有一种不太引人注目的简单运动却让人受益匪浅,那就是步行。由此可推知,画线词和“plain”意义相近。故A项正确。9What does Jolynn Jaekel think of walking?AIts loved by people of all ages.BIts much healthi
25、er than running.CIts a moneysaving physical exercise.DIts becoming more and more popular.C细节理解题。根据第二段中的“What I love about walking.your head and your wallet.”可知,步行对人的心脏和大脑都有好处并且可以省钱。故C项正确。10What did scientists at the Lawrence Berkeley National Laboratory find?AWalking helps people with sleep problems
26、.BWalking contributes to curing heart disease.CWalking 150 minutes per week can save lives.DWalking is better than running in some cases.D细节理解题。根据第三段第三句中的“.found that quick walking reduces the risk of heart disease more effectively than running.”以及下文将步行和跑步从几个方面进行的对比来看,前者优于后者。故D项正确。11In which section
27、 of a newspaper can we read this text?AComment.BLifestyle.CEducation.DScience.B推理判断题。纵观全文可知,本文主要介绍了健康生活方式中的最简单有效的方式步行。由此可推知,可从报纸上介绍生活方式的版块读到该文章。故B项正确。DIf you want to stay young, sit down and have a good think.This is the research finding of a team of Japanese doctors, who say that most of our brains
28、 are not getting enough exercise and, as a result, we are growing old unnecessarily soon.Professor Taiju Matsuzawa wanted to find out why quite healthy farmers in northern Japan appeared to be losing their ability to think and reason at a rather early age, and how the speed of getting old could be s
29、lowed down.With a team of researchers at Tokyo National University, he set about measuring brain volumes (脑量) of a thousand people of different ages with different jobs.Computer technology helped the researchers to get most exact measurements of the volume of the front and side parts of the brain, w
30、hich have something to do with intellect and feelings, and decide the human character.As we all know, the back part of the brain, which controls the tasks like eating and breathing, does not contract (萎缩) with age.Contraction of front and side parts as cells die off was seen in some people in their
31、thirties, but it was still not found in some sixty and seventyyearolds.Matsuzawa concluded from his tests that there is a simple way to prevent the contraction using the head.The findings show that contraction of the brain begins sooner in people in the country than in the towns.“Those with least po
32、ssibility,”says Matsuzawa,“are lawyers, followed by university professors and doctors.White collar workers doing the same work day after day in government offices are, however, as possible to have contracting brains as the farm workers, bus drivers and shop assistants.”【语篇解读】文章介绍了一项研究的发现:不经常用脑的人的大脑比
33、经常用脑的人要萎缩得早。所以要想保持大脑的年轻,就要多使用大脑。12The team of doctors wanted to find out Aat what point people grow mentally oldBhow to make people live longerCthe size of certain peoples brainsDwhich people are the most cleverA细节理解题。由第二段可知,这项调查是想弄清楚为什么人会在精神上变老。A项符合题意。13Their research findings are based on Aan exam
34、ination of farmers in northern JapanBtests given on a thousand old peopleCexamining the brain volumes of different peopleDusing computer technologyC细节理解题。由第三段第一句“With a team of.with different jobs.”可知,这项研究是建立在对1 000个人的脑量的检测的基础之上的。C项符合题意。14The researchers tests show that Aour brains contract as we gr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445753.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
