2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测4(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测4含解析外研版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 外研版 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASagrada Familia (2,056,448 visits/year)Opening hours: 09:0018:00 (OctoberMarch)09:0020:00 (AprilSeptember)Admission: $11,or $10 with the Barcelona Card.Disabled access: Yes.The temple has been under construction sin
2、ce 1882 and theyve still got another 30 to 80 years to go before it will be finished.The projects vast scale (规模) and its special design have made it one of Barcelonas top tourist attractions for many years.La Pedrera(1,133,220 visits/year)Opening hours: 09:0018:30 (NovemberFebruary)09:0020:00 (Marc
3、hOctober)Admission: $9.50.Save 20% with the Barcelona Card.Disabled access: No.This building used to be called Casa Mila,but nowadays its more commonly known as La Pedrera.It was made of bricks and had colorful tiles (瓷砖)Barcelona FC Museum (1,032,763 visits/year)Opening hours: 6th April4th October:
4、 (Monday to Saturday) 10:0020:00;the rest of the year:10:0018:30Admission: $8.50 for entry to museum and an extra $17 for a guided tour.Disabled access: Yes.It is now generally considered as the best football museum in the world.You can see so many trophies (奖杯),pictures and statues of great footbal
5、l players.Im not a football fan but I still enjoyed walking round this museum.Mir Museum (518,869 visits/year)Opening hours: Check website for details as they vary depending on the time of the year.Admission: $8.Save 20% with the Barcelona Card.Disabled access: Yes.This museum has a wide range of Mi
6、rs works dating back as far as 1914.This artwork collection includes not only his paintings but also a good selection of sculptures.【语篇解读】本文介绍了巴塞罗那的四个热点景点的相关参观信息。1Which of the following attractions is the most popular?ASagrada Familia. BLa Pedrera.CBarcelona FC Museum. DMir Museum.A细节理解题。根据文章对Sagrad
7、a Familia的介绍“The projects vast scale(规模) and its special design have made it one of Barcelonas top tourist attractions for many years.”可知,圣家大教堂巨大的规模和特别的设计让其成为巴塞罗那多年来的热门景点,故A选项正确。2What can we know about the four tourist attractions?ASagrada Familia is the largest building in Barcelona.BLa Pedrera is
8、well known for its colors.CBarcelona FC Museum will attract football fans.DMir Museum was built in as early as the year of 1914.C细节理解题。从文章对Barcelona FC Museum的介绍“It is now generally considered as the best football museum in the world”可知,Barcelona FC Museum会吸引足球迷。所以选C。3What do the four attractions ha
9、ve in common?AThey are famous for their architectural styles.BThey are all accessible for the disabled people.CTheir opening hours are changeable in different times.DTourists can get a discount of 20% with the Barcelona Card.C细节理解题。根据文中对开放时间的介绍可知,所有这些景点的开放时间都随着季节而变化,所以C为正确选项。BWhats your idea of a go
10、od time? What about dancing in a rainy field with one hundred and fifty thousand other people while a famous rock band plays on a stage so far away that the performers look like ants?It may sound strange but that is what many hundreds of thousands of young people in the UK do every summer.Why? Becau
11、se summer is the time for outdoor music festivals.Held on a farm,the Glastonbury Festival is the most wellknown and popular in the UK.It began in 1970 and was attended by one thousand five hundred people each paying an admission price of 1 including free milk from the farm.Since then the Glastonbury
12、 Festival has gone from strength to strengthin 2004 one hundred and fifty thousand fans attended,paying 112 for tickets to the threeday event.Tickets for the event sold out within three hours.Acts included veteran superstars such as Paul McCartney and James Brown,as well as new talent,like Franz Fer
13、dinand and Joss Stone.Although many summer festivals are run on a profitmaking basis,Glastonbury is a charity event,donating millions of pounds to local and international charities.Glastonbury is not unique in using live music to raise money for global poverty.In July of this year,the Live 8 concert
14、s will be held simultaneously in London,Paris,Rome and Berlin.Superstars such as Madonna,Sir Elton John and Stevie Wonder will perform in order to highlight international poverty and debt.【语篇解读】本文主要介绍了the Glastonbury Festival及其慈善行为。4What does the author mean by saying “the Glastonbury Festival has g
15、one from strength to strength” in the fourth paragraph?AThe festival has achieved growing success.BGreat efforts have been made to hold the festival.CThe festival has brought in a large amount of moneyDThere have been thousands of fans attending the festival.A句意猜测题。根据第四段“in 2004 one hundred and fift
16、y thousand fans attended,paying 112 for tickets to the threeday event.Tickets for the event sold out within three hours.”可知,这句话的意思是the Glastonbury Festival 取得很大的成功。5Which of the following is TRUE according to the passage?AThe Glastonbury Festival is run on a profitmaking basis.BTickets for the 2004
17、Glastonbury Festival were in great demand despite the high price.CBoth James Brown and Joss Stone were born in poor families.DIn the 1970 Glastonbury Festival,one could have lunch on the farm for free.B细节理解题。根据第四段“in 2004 one hundred and fifty thousand fans attended,paying 112 for tickets to the thr
18、eeday event.Tickets for the event sold out within three hours.”可知,2004年的票虽然很贵,但很快就被卖光了。6We can learn from the last paragraph that .AThe Glastonbury Festival is not so popular as the Live 8 concertsBThe Live 8 concerts are held every year in LondonCLondon,Paris,Rome and Berlin are famous for outdoor
19、music festivalsDSome superstars are concerned about global povertyD细节理解题。根据最后一段“Superstars such as Madonna,Sir Elton John and Stevie Wonder will perform in order to highlight international poverty and debt.”可知,一些超级明星非常关心全球的贫困问题。7What is the best title for the passage?AHow to have a good timeBCharity
20、 events around the worldCThe Glastonbury FestivalDSuperstars performances in charity eventsC主旨大意题。根据第三段“Held on a farm,the Glastonbury Festival is the most wellknown and popular in the UK.”可知,这篇文章讲的是关于the Glastonbury Festival的事情。CLouis Armstrong had two famous nicknames (绰号)Some people called him Ba
21、gamo.They said his mouth looked like a large bag.Musicians often called him Pops,as a sign of respect for his influence on the world of music.Born in 1901 in New Orleans,he grew up poor,but lived among great musicians.Jazz was invented in the city a few years before his birth.Armstrong often said,“J
22、azz and I grew up together.”Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boys home.In his late teens,Armstrong began to live the life of a musician.He played in paradise,clubs,and on the steamboats that traveled on the Mississippi River.At that time,New O
23、rleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians.Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.In 1922 he went to Chicago.There,the tale of Louis Armstrong began.From then until the end of his life,Armstrong was celebrated and lov
24、ed wherever he went.Armstrong had no equal when it came to playing American popular songs.His cornet playing had deep humanity and warmth that caused many listeners to say,“Listening to Pops just makes you feel good all over.” He was the father of the jazz style and also one of the bestknown and mos
25、t admired people in the world.His death,on July 6,1971,was headline news around the world.【语篇解读】这篇短文讲述了Armstrong成为爵士乐之父的过程。Armstrong也是世界上最受人尊重、最有影响力的音乐大师之一。8Armstrong was called Pops because he .Alooked like a musicianBwas an influential musicianCshowed an interest in musicDtraveled to play modern m
26、usicB细节理解题。根据第一段中的“Musicians often called him Pops,as a sign of respect for his influence on the world of music.”和第三段中的“In his late teens,Armstrong began to live the life of a musician.Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.”可判断出,Armstrong之所以被称之为Pops,是因为他
27、是具有影响的音乐家,故选B项。9Paragraph 3 is organized . Aby space Bby examplesCby time order Dby comparisonC推理判断题。第三段讲述了Armstrong在童年时显露出音乐天赋,在青少年时期开始过着音乐家的生活,以后成名,由此可推断出这一段是按时间顺序写作的,故选C项。10From the passage,we can learn that .AArmstrongs tale began in New OrleansBArmstrong was born before jazz was inventedCArmstr
28、ongs music was popular with his listenersDArmstrong learned popular music at a boys homeC细节理解题。从第四段开头两句可知A项错误;从第二段第二句可知B项错误;从第三段第一句可知D项错误;从最后一段可知C项正确。11What is the best title for the text?AThe Invention of the Jazz Music.BThe Spread of Popular Music.CThe Making of a Musician.DThe Father of the Jazz
29、Style.D主旨大意题。这篇短文讲述了Armstrong成为爵士乐之父的过程,短文的最后一段中的“He was the father of the jazz style and also one of the bestknown and most admired people in the world.”点明了这篇短文的主题,所以最好的题目应该是:The Father of the Jazz Style,选D。DWhen 45yearold Randy Pausch was diagnosed with pancreatic (胰腺)cancer,he chose to focus on l
30、iving rather than dying.As a computer science professor at Carnegie Mellon University,Pausch was asked to deliver a “last lecture”This wellknown campus tradition allowed professors to share worldly wisdom with students as if they were dying and had one last lecture to give.The only difference in Pau
31、schs case is that Pausch really was dying,but it only motivated him more.He delivered his last lecture,“Really Achieving Your Childhood Dreams” on Sept.18,2007.Pausch began by sharing several of his boyhood dreams,some of which he had achieved and the others he hadnt.He described the importance of h
32、aving dreams and how anyone can still learn a lot by reaching for those dreams,even if they dont always succeed.He shared the values learned through experience,which he hoped to pass on to others hard work,laughter and gratitude,honesty,character.Pauschs last lecture received a great deal of praise
33、and attention.It became a crazy YouTube hit,and in October 2007,he presented an abridged (删节的)version on “The Oprah Winfrey Show”He turned the lecture into a book by the same name,which quickly became a bestseller.Readers were deeply moved by the books representation of Pauschs lifelong philosophy a
34、nd the way it revealed the biggest source of his motivationhis three young children.Pausch passed away on July 25,2008,but his voice lives on in the recorded lecture and his book.He continues to motivate us all by encouraging us to never give up our childhood dreamsa source of inspiration that can n
35、ever run dry.【语篇解读】讲述了身患胰腺癌的波什教授做最后的演讲,激励我们不要放弃自己的梦想。12Why was Pausch asked to give his “last lecture”?ATo teach the students.BTo make him have a better lifeCTo cure his cancer.DTo achieve his dream.A推理判断题。根据第一段中的“Pausch was asked to deliver alast lectureThis wellknown campus tradition allowed profe
36、ssors to share worldly wisdom with students as if they were dying and had one last lecture to give.”可知,波什教授被要求做一次最后的演讲是为了与学生们分享世俗的智慧,也就是为了教育学生,故A项正确。13What was Pauschs lecture mainly about?AHis private life in boyhood.BHaving dreams and good values.CThe reason for his success.DThe experience learned
37、 from others.B细节理解题。根据第三段中的“He described the importance of having dreams and how anyone can still learn a lot by reaching for those dreams,even if they dont always succeed.He shared the values learned through experience,which he hoped to pass on to others hard work,laughter and gratitude,honesty,cha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445771.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
