四川省绵阳市2015高考英语阅读理解暑假练习(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳市 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 练习 答案
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳市2015高考英语阅读理解暑假练习(3)及答案 阅读理解(一)Some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.I would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.I did not really need to express my emotions by way of words, b
2、ut I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera.During the trip,
3、 I was busy recording every incident, name and place I came across.I felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand.The sky was clear and lit by the glar
4、e of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.I automatically took out my pen.At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.All I remembered
5、of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary.Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling.I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.I take pictur
6、es, but not very oftenonly of objects I find really beautiful.Im no longer blindly satisfied with having something to remember when I grow old.I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.I dont want to wake up one
7、 day and have nothing but a pile of pictures and notes.Maybe I wont have as many exact representations of people and places; maybe Ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.I dont live to make memoriesI just live, and the memories form themselves.9Before the
8、 age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of_.Aobserving her school routineBexpressing her satisfactionCimpressing her classmatesDpreserving her history解析细节理解题。由文章第一段的最后一句话“After all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?”可知,我认为通过看过去经历的记录是保存过去的一种方式,故选D项。答案D10W
9、hat caused a change in the authors understanding of keeping a diary?AA dull night on the journey.BThe beauty of the great valley.CA striking quotation from a book.DHer concerns for future generations.解析细节理解题。由第三段的第一句话“At that point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the f
10、ew seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.”可知,山谷的美让我意识到没有什么能比得上让自己去体验美。故选B项。答案B11What does the author put in her diary now?ANotes and beautiful pictures.BSpecial thoughts and feelings.CDetailed accounts of daily activities.DDescriptions of unforgettable events.解析细节理
11、解题。由第四段第一句话“Now, I only write in my diary when I need to write down a special thought or feeling.”可知现在“我”只把一些特殊想法和感受写在日记里,故正确答案为B项。答案B12The author comes to realize that to live a meaningful life is_.Ato experience itBto live the present in the futureCto make memoriesDto give accurate representations
12、 of it解析细节理解题。由最后一段的最后一句“I dont live to make memories.I just live,and the memories form themselves”可知A项正确,C项不正确;由第四段最后一句“I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera,busy preserving the present so as to live it in the future.”可知B项错误。由最后一段第二句话“Maybe I wont have as many exact
13、 representations of people and places;maybe Ill forget certain facts,but at least the experiences will always remain inside me.”可知D项错误。答案A阅读理解The government-run command post in Tunis is staffed around the clock by military personnel, meteorologists and civilians. On the wall are maps, crisscrossed w
14、ith brightly colors arrows that painstakingly track the fearsome path of the enemy. What kind of invader gives rise to such high-level monitoring? Not man, not beast, but the lowly desert locust(蝗虫). In recent months, billions of the 3-inch-long winged warriors have descended on Algeria, Libya, Moro
15、cco and Tunisia, blackening the sky and eating up crops and vegetation. The insect invasion, the worst in 30 years, is already creating great destruction in the Middle East and is now treating southern Europe. The current crisis began in late 1985 near the Red Sea. Unusually rainy weather moistened
16、the sands of the Sudan, making them ideal seedbed for the locust, which lays its eggs in the earth. The insect onslaught threatens to create yet another African famine. Each locust can eat its weight (not quite a tenth of an ounce) in vegetation every 24 hours. A good-size swarm of 50 billion insect
17、s eats up 100,000 tons of grass, trees and crops in a single night.All 150 million may be needed this year. The U.S. has provided two spraying planes and about 50,000 gal. of pesticide. The European Community has donated 3.8 million in aid and the Soviet Union, Canada, Japan and China have provided
18、chemical-spraying aircraft to help wipe out the pests. But relief efforts are hampered by the relative mildness of approved pesticides, which quickly lose their deadly punch and require frequent replications. The most effective locust killer dieldrin has been linked to cancer and is banned by many W
19、estern countries and some of the affected African nations. More than 5 million acres have been dusted with locust-killing chemicals; another 5 million will be treated by the end of June.On May 30, representatives of Tunisia, Algeria, Libya, Morocco and Mauritania will meet in Algiers to discuss tact
20、ics to wipe out the ravenous swarms. The move is an important step, but whatever plan is devised, the locust plague promised to get worse before the insects can be brought under control.11. The main idea of the first sentence in the passage is that _. A. the command post is stationed with people all
21、 the time. B. the command post is crowded with people all the time. C. there are clocks around the command post. D. the clock in the command post is taken care of by the staff.12. The favorable breeding ground for the locust is _. A. rich soil. B. wet land C. paces covered crops and vegetationD. the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
