分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解训练.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:446676
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:68.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 白城市 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 训练
    资源描述:

    1、吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解训练2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A new planet-hunting technique has detected the most earth-like planet yet around a star other than our sun, raising hopes of finding a space rock that might support life, astronomers (天文学家) reported recently. “This is an importa

    2、nt discovery to answer the question Are we alone?” said Michael Turner of the National Science Foundation. “The team has discovered the most earth-like planet yet, and more importantly, has proved the power of a new technique that is sensitive (灵敏的) to detecting planets that are fit for people to li

    3、ve on,” Turner said in a statement. In the last decade, astronomers have detected more than 160 planets moving around stars outside our solar system. Most of these have been gas giant planets like Jupiter, which are unfit for life. But an international team has detected a cold planet about 5.5 times

    4、 more massive than the earth still small enough to be considered earth-like moving around a star about 20,000 light years away, close to the center of the Milky Way. To find this new planet, the team used a technique called gravitational microlensing (引力微观透镜法). When a planet is circling the closest

    5、star, the planets gravity can add its own signature to the light. This kind of light signature was observed on July 11 by a group of telescopes in a project known as OGLE, short for Optical Gravitational Lensing Experiment. “The main advantage of microlensing is the signals for low-mass planets: The

    6、yre not weak signals. Theyre just rare,” Bennett of the University of Notre Dame in Indiana said by telephone. “If there happens to be a straight line between a foreground star with its planet and the background source star, then youre able to detect that planet.”1. The underlined word “detected” in

    7、 Paragraph 1 probably means “_”.A. discovered B. destroyed C. created D. searched2. The authors purpose in writing this passage is to _.A. prove that scientists have a lot of difficulties in doing scientific researchB. explain why this planet moves around a star like our sunC. teach the readers some

    8、 basic knowledge about the universeD. tell people about a new technique that finds the most earth-like planet moving round another star3. From the news report we can infer that _.A. the planet is like the earth because it is close to the center of the Milky WayB. it is quite possible that life may e

    9、xist on other planets in the universeC. people have no interest in finding a planet that might support lifeD. the question “Are we alone” is too difficult for scientists to answer4. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A. The signals coming from low-mass planets are

    10、 too weak to be noticed.B. Most of the discovered planets are not fit for people to live on.C. If a star with its planet happens to be in line with the source star, then the planet can be found.D. The power of the new technique is proved by the discovery of the earth-like planet. 参考答案14、ADB A 阅读理解。T

    11、oo much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in t

    12、heir bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove th

    13、at TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared wit

    14、h an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove t

    15、hat bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D. have

    16、 had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connection bet

    17、ween TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we learn from the last two paragraphs?A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further studies on high-achieving students

    18、should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on m

    19、ath and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. B.主旨大意题

    20、.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的. 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。All over the world, and for many different reasons, there are millions of people who rarely or never eat meat. These people are called vegetarians. To people who eat meat, being a vegeta

    21、rian may seem like a very strange thing, diets for several different reasons.First, vegetarians have an enormous health advantage. One of the major health problems in modern societies is not too much protein but too much fat, especially in the form of animal fats. Medical evidence suggests that anim

    22、al fats, including butter, contribute to the development of cholesterol in the human body. High amount of cholesterol seem to be part of the cause of heart disease. Most vegetarians have low level of cholesterol. High amounts of animal fats also seem to lead to certain kinds of cancer, and vegetaria

    23、ns are typically less vulnerable to these cancers than people who eat a lot of meat. Overall, studies comparing the health of vegetarians and meat-eaters show that the meat-eaters are twice as likely to die of heart disease as vegetarians are.Better health is one reason that people choose to become

    24、vegetarians. Another reason is religion. Some religions forbid the eating of meat. The largest of these is the Hindu religion, which has about 600 million believers in the world. Although not all Hindus are vegetarian, many are, and there are many believers of other religions such Buddhism and even

    25、some Christian religions that also do not eat meat.Many vegetarians do not eat meat simply because they do not like the taste of it. They have no religious or philosophical reasons; they just do not like meat. Another important reason that vegetarians give for not eating meat is the health advantage

    26、s that were given above. Lastly, there are many people who do not eat meat because they just do not like the idea of killing animals for food. They believe that life, all life, is valuable , and that we do not have to destroy life to feed ourselves when there are other good sources of food.32. Accor

    27、ding to the passage, people choose to be vegetarians for the following reasons EXCEPT_.A. they want to stay healthy B. they are too kind to put the idea of killing animalsC. they live in areas where meat supply is not adequate D. they should not eat meat due to their religious belief33. Which of the

    28、 following is true according to Paragraph 2 ?A. Vegetarians enjoy a more healthy life than the meat eaters.B. Heart disease and cancer are caused by large amounts of protein.C. There are twice as many meat-eaters as vegetarians who die of cancer.D. There are less health problems in modern society du

    29、e to advanced medical care.34. What does “vulnerable” mean in Paragraph 2?A. Having low level of cholesterol. B. Having high level of cholesterol.C. Having weak ability to resist diseases and harms.D. Having strong ability to resist disease and harms.35. It can be inferred from the passage that _.A.

    30、 being a vegetarian may be a very strange thing B. vegetarians eat meat on some special occasionsC. all vegetarians have reasons for their not eating meat D. most vegetarians believe that life without meat is happy. 参考答案14、C A C D阅读理解 In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howa

    31、rd University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first

    32、 in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of ad

    33、opt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age o

    34、f 81. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spe

    35、nt away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my colleg

    36、e degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up

    37、to big dreams.( ) 1. When the author went to Howard University, her dream was tobe A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor( ) 2. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illn

    38、ess.D. She decided to look after her grandma. ( ) 3. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice

    39、.( ) 4. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.( ) 5.Which of the following can best describe the author?A. Caring and determine.B. Honest and respons

    40、ible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【文章大意】记叙文。文章介绍了作者取得本科学位的过程中做的事情。41.C细节理解题。根据文章第一段的aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.,可知答案为C。42.D细节理解题。根据文章I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school a

    41、nd my personal dream would have to wait.可知答案。43.A 推理判断题,由You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. 作者需要养育4个儿女,同时还要坚持学习的梦想, joyous可见作者在感到家庭是忙碌而幸福的。44.B推理判断题。根据Everything you want wont arrive in your life on one day. It

    42、s a process. Remember;little steps add up to big dreams.可以看出作者的学习是在循序渐进,千里之行始于足下,最终才取得学位的。Little by little ,one goes far.与之符合。45.A推理判断题。通过全文作者照顾祖母和照顾家庭,可以看出作者Caring;通过作者坚持不懈的学习,最终拿到学位,可以看出作者的决心determine,选A。阅读理解 An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond.

    43、 The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoti

    44、ng reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with

    45、 a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighbourhood groups sp

    46、rang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse popul

    47、ation. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy And passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself

    48、.Ultinatel was Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process. or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.( ) 1. What is the purpose of the project launched by Na

    49、ncy?A. To invite authors to guide readers.B. To encourage people to read and share.C. To involve people in community service.D. To promote the friendship between cities.( ) 2.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to

    50、 read a book.C. They came from many different backgroundsD. They lacked support from the local government( ) 3. According to the passage, where would the project be more easily carried out?A. In large communities with little sense of unityB. In large cities where libraries are far from homeC. In med

    51、ium-sized cities with a diverse populationD. In large towns where agreement can be quickly reached( ) 4.The underlined words “shared a word” in Paragraph 5 probably mean A. exchanged ideas with each otherB. discussed the meaning of a wordC. gamed life experience D. used the same language( ) 5.Accord

    52、ing to Nacy, the degree of students of the project is judged by A. the careful selection of a proper bookB. the growing popularity of the writersC. the number of people who benefit from reading.D. the number of books that each person reads.【文章大意】文章鼓励人们互相分享阅读的想法,并享受分享阅读的过程。1.B细节理解题。定位关键词project launc

    53、hed。根据文章第二段的as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools.和who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book可知答案为B。2.C细节理解题。根据文章第四段The only problem arose in New York ,where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse popul

    54、ation. 唯一的问题也就产生了纽约,在那里,当地读者不能决定一本书代表巨大而多样化的人口。选C。3.D细节理解题。根据文章第四段This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity(一致)can be achieved .可知答案。4.A 词义猜测题。从上文阅读不仅要互相分享阅读的想法,还要享受分享阅读的过程。由otherwise可以看出shared a word是指前者,互相分享阅读的想法。5.C主旨大意题。文章鼓励人们互相分享阅读的想法,并享受分享阅读的过程。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解训练.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446676.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1