2021-2022学年高中英语外研版必修第三册课后巩固提升:第三单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语外研版必修三 外研版高中英语 2021-2022学年外研版高中英语必修第三册 2021-2022学年 2021年高中英语 外研版 必修第三册 高中英语必修第三册
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:What did you think of the play last night?Was it interesting?M:No,it was really boring.1.What did the man think of the play?A.It was interesting.B.It
2、was moving.C.It was boring.答案CW:Andy,could you return the business magazine I lent you last week?M:Oh,sorry,I cant find it.But Ill buy you a new one.2.What can we learn from the conversation?A.The man will return the magazine.B.The magazine is gone.C.The woman will buy a new magazine.答案BW:John,are n
3、oodles your favourite food?M:No,I like pizza best,but my mom is going to make me fish and chips tonight.3.What will John have for dinner? A.Noodles.B.Pizza.C.Fish and chips.答案CM:Anna,do you know where the nearest supermarket is?W:Julie once told me its between the hospital and a bank.But Im not sure
4、.Youd better ask Lily.Shes more familiar with this city than Julie.4.Who probably knows the exact location of the supermarket?A.Julie.B.Lily.C.Anna.答案BW:I like these hats.What do you think of them?M:You dont have enough money for all of them,do you?5.What does the man mean?A.He doesnt like the hats.
5、B.He wants the woman to buy all the hats.C.He doesnt think the woman can afford all the hats.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hi,this is Jane!M:Hello,Jane.This is Tom speaking.You
6、called earlier?W:Tom,it was about Saturday.Im sorry,but I cant meet you then.I have to pick up my parents at the airport.Theyre coming for a visit.How about Sunday afternoon?M:Okay.Is two oclock good?W:Can we make it half past two?I usually have lunch at two.M:Half past two is great.See you then.6.W
7、hen will the woman meet the man?A.On Friday.B.On Sunday.C.On Saturday.答案B7.What does the woman usually do at two oclock?A.She has a break.B.She has a meeting.C.She has lunch.答案C听第7段材料,回答第8、9题。M:Hello,Anne.I heard that Mr and Mrs Black are moving to Australia.Is that true?W:Yes,Mr Black has a new job
8、 as a clerk in Melbourne.Besides,they want to have their first baby there.M:But they have few friends there,right?W:Yes.But you know,the environment there is better and there are better schools for the children.M:You just said that they want to have a baby;you mean that Mrs Black will stop working?W
9、:She told me that she may get a teaching job there.8.Why are the Blacks moving to Australia?A.Mr Black has found a new job there.B.They have many friends there.C.Mrs Black wants to teach there.答案A9.What might Mrs Black do in Melbourne?A.A teacher.B.A housewife.C.A clerk.答案A听第8段材料,回答第10至12题。M:Do you
10、know that we have to start choosing the courses this week?W:Oh,really?I wasnt told about that.M:Dont worry.We have three days left.You should first think about what course you would like to choose.W:What courses is the school offering this year?M:Here is the list.W:There are so many courses.Yoga,Chi
11、nese,chess.Which one should I choose?M:Just choose the one you are interested in.W:Oh,I like this course.M:Which one?The Art of Film?W:Yes,I heard that we can watch many films in that class.M:OK,I will choose Japanese.W:Thats good.Lets fill in the form.10.When must the speakers choose their courses?
12、A.Within two days.B.Within three days.C.Within five days.答案B11.What does the man advise the woman to do?A.Ask her teacher for help.B.Choose two courses at one time.C.Choose the course that she is interested in.答案C12.What course does the woman choose in the end?A.Japanese.B.Yoga.C.The Art of Film.答案C
13、听第9段材料,回答第13至16题。W:Good morning!Summer House Hotel,New York.How can I help you?M:Hello!Id like to book two rooms for friends in my name.W:OK.Your name,please.M:My name is Jack,and Im with Thomson Reuters.My friends names are Lisa and Barbara.W:When will they be arriving?M:They fly in at about 5 oclo
14、ck this Friday afternoon,to stay for two weeks.W:OK.Anything else I can do for you?M:I wonder if you could arrange a conference room for them for three days.Also,their rooms should be next to each other.W:Sure,on which days do they need it?M:From next Monday to Wednesday.W:OK.No problem.13.How does
15、the man book the rooms?A.In his companys name.B.In his friends names.C.In his name.答案C14.How will the mans friends arrive in New York?A.By train.B.By plane.C.By car.答案B15.What does the man ask the woman to do for his friends?A.To give them two rooms facing the sea.B.To give them two rooms across fro
16、m each other.C.To arrange a conference room for them.答案C16.How long will the mans friends be staying at the hotel?A.For two weeks.B.For one week.C.For three days.答案A听第10段材料,回答第17至20题。M:Hello,boys and girls!Today I will briefly introduce the United Kingdom from many different aspects.First,it is one
17、of the most interesting places in the world to visit,having about 6,400 scenic spots.These include museums and galleries like the National Gallery and British Museum,historical monuments like the Tower of London and Windsor Castle,and so on.Secondly,the United Kingdom contains some of the worlds bes
18、t institutes of higher education,such as the universities of Oxford and Cambridge.Third,the United Kingdom has had a great influence on the development of cinema and music.Famous films,including the Harry Potter,Star Wars and James Bond series,originated here.Although the James Bond films are made b
19、y American studios,they use British source materials,locations,actors and film crews.Moreover,London remains one of the major classical music centres of the world.The UK was also,along with the US,one of the two main contributors to the development of rock music.Lastly,a number of major sports origi
20、nated in the United Kingdom,including football,rugby,cricket and golf.17.How many aspects of the United Kingdom does the man refer to?A.Two.B.Three.C.Four.答案C18.Which of the following is NOT a historical monument?A.Windsor Castle.B.The Tower of London.C.The National Gallery.答案C19.Which of the follow
21、ing film series was NOT produced by a British studio?A.James Bond.B.Star Wars.C.Harry Potter.答案A20.Which of the following sports originated in the United Kingdom?A.Badminton.B.Basketball.C.Golf.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Girl with a Brave Heart
22、BY RITA JAHANFORUZBrief Description:After showing kindness to a strange old woman,Shiraz receives the gift of beauty but her lazy and unkind stepsister,Nargues,suffers a less pleasant fate in this adaptation of the fairy tale.Paperback $7.99Hardcover $12.05$7.99(in stock)Small Acts of Amazing Courag
23、eBY GLORIA WHELANBrief Description:It is in India,1918,six months after the end of World War,and Rosalind waits for the return of her father.While her father has been at war,Rosalind saw India slowly change.A man named Gandhi is coming to power,talking about non-violence and independence from Britai
24、n.Rosalind longs to live the life that her heart tells her,not what her parents plan for her,but no one seems to listen.As she comes of age during this period of history,will she find the courage to claim her own identity and become her own person?$6.99(in stock )Paperback $6.99Hardcover $10.00I Am
25、in HereBY BONKER,ELIZABETHBrief Description:I Am in Here is the spiritual journey of a mother and a daughter who refuse to give up hope,who celebrate their victories,and who keep trying to move forward despite the obstacles.Although she cannot speak,Elizabeth writes poetry that shines a light on the
26、 inner world of autism and the world around us.That poetry and her mothers storytelling combine in this book to show that there is always a reason to take the next step forwardwith hope.Paperback $15.99Hardcover $21.15A Thousand MorningsBY MARY OLIVERBrief Description:In this latest collection,Mary
27、Oliver returns to the imagery that has come to establish her lifes work,the coastline of her Massachusetts home.Oliver shares the wonder of dawn,the grace of animals,and the power of attention.With amazing clarity,humour and kindness,these poems explore the mysteries of our daily experience.Paperbac
28、k $16.00Hardcover $20.00【语篇解读】本文是说明文,向读者介绍了四本书,简单叙述了每本书的内容及书的价格。21.What happened in India after World War?A.Rosalinds father might have lost his life in the war.B.Gandhi insisted on violence against Britain.C.Rosalind saw the bright future in the country.D.People there were suffering from the war.答案
29、C解析细节理解题。根据Small Acts of Amazing Courage中“Rosalind saw India slowly change.”可知,罗莎琳德看到了这个国家光明的未来。故选C项。22.What does Mary Oliver intend to share with readers?A.Her luxurious life.B.The high-paid job.C.Her wonderful future.D.The attractive scenes.答案D解析细节理解题。根据最后一段中“Oliver shares the wonder of dawn.our d
30、aily experience.”可知,Mary Oliver和读者分享了一些美景。故选D项。23.To buy two books with the least money you will choose.A.Small Acts of Amazing Courage and I Am in HereB.Small Acts of Amazing Courage and The Girl with a Brave HeartC.The Girl with a Brave Heart and A Thousand MorningsD.A Thousand Mornings and Small
31、Acts of Amazing Courage答案B解析细节理解题。根据The Girl with a Brave Heart中“Paperback $7.99”;Small Acts of Amazing Courage中“Paperback $6.99”可知这两本书的价格最低。故选B项。BWar can be deadly for wildlife,too.A new study reports that war is the biggest threat to Africas elephants,rhinoceroses,and other animals.Researchers exa
32、mined how years of conflict in Africa have affected populations of large animals.More than 70 percent of Africas protected wildlife areas have been within a war zone at some point in the last 70 years.The more frequent the fighting,the greater the drop in animal populations,said Josh Daskin,an ecolo
33、gist at Yale University.He was the lead author of the study,which was published Wednesday in the journal Nature.It takes very little conflict,as much as one conflict in about 20 years,for the average wildlife population to be declining,Daskin said.“Areas with frequent fightingbut not necessarily the
34、 bloodiest fightinglose 35 percent of their large animal populations during each year of war,”he said.Some animals get killed by weapons of war.Yet,many also die because of changes in social and economic conditions in an area as a result of war,said Rob Pringle.He is an ecologist at Princeton Univer
35、sity and the studys co-author.“People in and around war zones are poor and hungry.So they may begin to illegally hunt animals for valuable tusks or hunt protected animals to eat,”Pringle said.“And during wartime,animal conservation programs do not have as much money or power to protect wildlife.”The
36、 new study examined the entire African continent over 65 years.The researchers looked at 10 different factors that could change population numbers.They included war,drought,animal size,protected areas and human population density.The number of wars had the biggest effect on wildlife population.The i
37、ntensity of the warsmeasured in the number of human deathshad the least effect on animals.【语篇解读】这是一篇说明文。本文讲述了战争对于野生动物的致命影响。24.Which is the most dangerous to Africas animals?A.Hunting.B.Wars.C.Drought.D.Economy.答案B解析细节理解题。根据第一段第一、二句“War can be deadly for wildlife,too.A new study reports that war is t
38、he biggest threat to Africas elephants,rhinoceroses,and other animals.”可知,战争对非洲的野生动物的影响是最致命的。25.What can we know about the animals in Africa?A.More than 70 percent of animals live in a war zone.B.Little conflict has no effect to animals population.C.The more frequent the fighting is,the fewer the an
39、imals are.D.35 percent of animals in the world died each year because of war.答案C解析细节理解题。根据第一段“The more frequent the fighting,the greater the drop in animal populations”可知,战争越频繁,动物的数量越会大量减少。26.Which one is NOT the reason why animals die in the war?A.Being killed by the weapons.B.Being killed by poor
40、and hungry people.C.The loss of their habitat.D.Lack of money or power to protect them.答案C解析细节理解题。根据第三段第一句“Some animals get killed by weapons of war.”可知,一些动物是被战争的武器杀死。故排除A项。根据第三段第四、五句可知,动物死于战争的另一原因是贫困而又饥饿的人们杀死动物作为食物或猎取它们有价值的齿牙。故排除B项。根据第三段最后一句可知,动物保护组织没有钱或能力来保护野生动物,故排除D项。27.Which one has the least in
41、fluence on wildlife population?A.The intensity of the wars.B.Protected areas.C.The number of wars.D.Animal size.答案A解析细节理解题。根据最后一段“The intensity of the warsmeasured in the number of hunan deathshad the least effect on animals.”可知,战争的强度对于野生动植物的数量影响最小。CIn 1917 Orville Wright predicted that“the aeroplan
42、e will help peace in many waysin particular I think it will have a tendency to make war impossible.” Earlier in 1904,American journalist John Walker declared,“As a peace machine,the value of the aeroplane to the world will be beyond computation.” This wasnt the first grand promise of technology.In t
43、hat same year Jules Verne announced,“The submarine(潜艇)may be the cause of bringing battle to a stoppage.”Alfred Nobel,sincerely believed his dynamite(火药) would be a war obstacle:“My dynamite will sooner lead to peace than a thousand world conventions(公约).” Similarly,when Hiran Maxim,inventor of the
44、machine gun,was asked in 1893,“Will this gun not make war more terrible?” He answered,“No,it will make war impossible.” Gugliemo Mareconi,inventor of the radio,told the world in 1912,“The coming of the wireless time will make war impossible,because it will make war ridiculous.” General James Harbord
45、,chairman of the board of RCA in 1925,believed,“Radio will serve to make the concept of Peace on Earth,Good Will Toward Men a reality.”David Nye,a historian of technology,adds to the list of inventions imagined as abolishing war forever and leading to universal peace the hot-air balloon,poison gas,l
46、and mines and laser guns.It is not that all these inventions are without benefitseven benefits toward democracy.Rather,its the case that each new technology creates more problems than it solves.“Problems are the answers to solutions,” says Brian Arthur.Most of the new problems in the world are probl
47、ems created by previous technology.These problems are nearly invisible to us.Every year 1.2 million people die in automobile accidents.The technological transportation system kills more people than cancer.Global warming,environmental poisons,nuclear terrorism,and species loss,are only a few of the m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447634.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
