分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型2020秋高中英语 单元质量检测3 Unit 6 Design(含解析)北师大版必修2.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:448312
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:20
  • 大小:169.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020秋高中英语 单元质量检测3 Unit Design含解析北师大版必修2 2020 高中英语 单元 质量 检测 Design 解析 北师大 必修
    资源描述:

    1、单元质量检测(三)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Where does this conversation probably take place?AIn a bookstore.BIn a classroom.CIn a library.2At what time will the film begin?A7:20. B7:

    2、15. C7:00.3What are the two speakers mainly talking about?ATheir friend Jane.BA weekend trip.CA radio programme.4Why is the woman going to the hospital?ABecause shes a doctor.BBecause she hurt her foot.CBecause she left a box there.5Who might Steve be?AThe speakers son.BThe speakers neighbor.CA weat

    3、her reporter.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段对话, 回答第6、7题。6What should the woman do after the bridge?AGo straight.BTake a right.CTurn left.7Where is the Language Arts building?AOn the r

    4、ight of the bridge.BAt the end of Campus Center Walk.COpposite the Physical Education building.听第7段对话, 回答第8、9题。8What is the womans problem?AHer screen isnt clear.BHer computer has stopped working.CHer printer doesnt work.9What is the cause of the problem?AThe screen is too old.BThe printer has no in

    5、k.CThe connector was loose.听第8段对话, 回答第10至12题。10When did the woman get her computer?ALast Saturday.BThis autumn.CLast year.11What will the woman use the computer for?APlaying games.BWatching videos.CDoing homework.12Why did the woman get a computer?ATo use at work.BTo use in college.CTo use with her

    6、family.听第9段材料,回答第13至第16题。13Why is Bill going to Germany?ATo work on a project.BTo study German.CTo start a new company.14What did the woman dislike about Germany?AThe weather.BThe food.CThe schools.15What does Bill hope to do about his family?ABring them to Germany.BLeave them in England.CVisit them

    7、 in a few months.16What is the probable relationship between the speakers?AFellowtravelers.BColleagues.CClassmates.听第10段材料,回答第17至第20题。17When did it rain last time in Jurez?AThree days ago.BA month ago.CA year ago. 18.What season is it now in Jurez?ASpring. BSummer. CAutumn.19What are the elderly adv

    8、ised to do?ATake a walk in the afternoon.BKeep their homes cool.CDrink plenty of water.20What is the speaker doing?AHosting a radio program.BConducting a seminar.CForecasting the weather.听力材料及答案(Text 1)M:Excuse me, Madam?W:Yes?M:How long can I keep the book?W:For one month. Please make sure you retu

    9、rn the book before its due.(Text 2)M:Hurry up, Jenny. Its already seven. Well be late for the film.W:Dont worry dear, we still have twenty minutes. And it takes us only fifteen minutes to get there. Well be there just in time.(Text 3)M:I heard on the radio that itll be sunny during the holiday weeke

    10、nd. Maybe we can take a trip to Boston.W:That sounds great. Ill call Jane to see if she likes to join us.(Text 4)W:I think I need to go to the doctor. I hurt my foot. I dropped a box on it. M:Oh, no. It looks like its broken. Lets go to the hospital.(Text 5)M:Time to cut the grass again! The weather

    11、 reporter said its going to rain, so its growing fast. W:Well, that will give Steve something useful to do, as school is out. We dont want the neighbors complaining if the grass keeps growing.(Text 6)W:Excuse me? Can you tell me how to get to the Language Arts building? M:Sure. Follow Campus Center

    12、Walk in the garden, then turn right onto the bridge.W:OK.M:Take a left after the bridge. The Language Arts building is the first building on the right. Its across from the Physical Education building.W:Thanks a lot.(Text 7)W:Hello, John, my computers stopped working! Well, not completely, but it doe

    13、snt start up sometimes.M:You mean nothing on the screen?W:I switched it on this morning and there was a strange noise and nothing on the screen.M:Hum.W:I turned it off and tried again and it worked okay until a few minutes ago. Then the screen went dark.M:Any unusual noise?W:Yes. The strange noise s

    14、tarted again.M:Is it switched on?W:Yes.M:Okay. Now, try shaking the connectors between the computer and the screen.W:Ah, its back. The screens up again. Oh, I see, the connector was loose.(Text 8)W:Look at my new computer! Isnt it cool? My parents bought it for me for my birthday last Saturday.M:Wow

    15、, its nice! It looks expensive. Do you have any games or videos on it?W:No. But I put all my pictures from my cell phone on it. And of course. I can use the Internet and write papers on it. It will be so much easier to do my homework. I wont have to go to the library to use their computer like I did

    16、 last year.M:Thats great. I wish my parents would get me my own computer. We have one that the whole family uses. W:We do, too. But Im going to college this autumn, so they said I need my own now.(Text 9)W:Hey, Bill. I hear theyre going to send you to Germany for the new project. M:Boy, news travels

    17、 fast around here! I only got the orders a couple of hours ago. Rachel doesnt even know.W:Oh, no? So, what are you waiting for? When do you plan to tell her?M:Well, she is at work at the moment. She doesnt finish until 5. Ill have to wait until tonight now, I suppose. W:Well, I was posted there befo

    18、re, back in 2008. Its OKa bit like England, really. At least the weather is similar, and the people arent much different. The only thing I didnt like is the food, especially the sausages. What do you intend to do about the family? Are you going to take them with you?M:Well, Id like to, but I dont kn

    19、ow much about the situation at the moment.you know, about schools and all that. But I hope to move the family out there in a couple of months time. I dont think I want to spend a year and a half out there on my own.I mean, without Rachel and the kids. I mean, I dont see that much of them now as it i

    20、s. W:Yeah. Well, thats the way it is normally in our company, I suppose.M:Yeah. Well, well see. Let me pay for the coffee.W:No, no. Ill pay.(Text 10)W:Hello, everyone. Welcome to our program. Im Jenny Jackson. The weather here in Jurez has become unbearable. With no rains for over a year, the city i

    21、s suffering from unusually hot weather. Some light showers have been forecast since last month, but all of them have been effective in surrounding areas. Summer has not even started yet, but temperatures have reached 40 degrees centigrade in the past three days. And people have been warned not to go

    22、 out of their homes not if you walk on foot, at least between 11 in the morning and 7 in the evening. Little kids and the elderly are the ones who have suffered the most from this extreme heat wave. They must drink water all the time. To help our audience have a better understanding of this extreme

    23、weather, we have invited Prof. Torres from University of Mexico to our studio this evening.15.CABBA610.CCBCA1115.CBABA1620.BCACA第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADESIGNALOGO CONTESTWe need a logo that will be the perfect sign of our great new Wellsville Skate

    24、 Park. We would like those of you who are counting the days until the grand opening to design a perfect logo that can be used on stationery, business cards, fliers, brochures, posters and Tshirts. A welldesigned logo will provide an opportunity for young artists to receive recognition as well as gre

    25、at prizes. If you are interested, here are the things you need to know:Logo RequirementsYour design mustnt have copied anyone elses.Your design must include no more than two colors.The words “Wellsville Skate Park” must appear in the logo.The logo should be presented on 811 paper in every shape.Subm

    26、ission(提交) DetailsYour name and address must appear on the back of the logo design.You need to include a onepage written explanation of the design.DeadlineMails will be accepted between July 10 and August 15.Winning designs will be posted on our website at www. on August 20.PrizesFirst Prize: a digi

    27、tal cameraSecond Prize: a oneyear pass to Wellsville Skate ParkHonorable Mention: a Tshirt with the prizewinning logoMAIL DESIGNS TO:Wellsville Skate Park Logo ContestRiverside Recreation Center1295 New Rockford Hwy, Riverside, VA 23226这篇文章是一则广告。文章鼓励读者参加“Wellsville Skate Park”商标设计大赛。21In Paragraph 1

    28、, the advertisement tries to encourage readers to enter the contest by _.Aoffering prizesBexplaining the rulesCgiving examples of good logosDoffering free visits to Wellsville Skate Park答案:A解析:细节理解题。由第一段中“A welldesigned logo will provide an opportunity for young artists to receive recognition as wel

    29、l as great prizes.”可知广告试图通过提供丰厚的奖品,鼓励读者参加这次竞赛,故选A。22According to the text, the submitted designs must _.Abe round in shapeBuse at least two colorsCinclude the full name of the skate parkDinclude the website of the skate park答案:C解析:细节理解题。由Logo Requirements部分中The words “Wellsville Skate Park” must app

    30、ear in the logo.可知提交的设计必须包含这个滑冰公园的全名,故选C。23Which of the following websites would be most helpful for those who want to take part in the contest?AWebsite Design and Logo Design Company.BBefore and After: A Logo Design History.CRestaurant Logos Designed Fast.DDesigning Logos: A Guide.答案:D解析:推理判断题。这篇文章

    31、是一则广告,鼓励读者参加“Wellsville Skate Park”商标设计大赛。由此推断出,如果你想参加这次大赛,“设计商标指南”这个网站最有帮助,故选D。BYouth volunteers from Beijing University visited Songtang Hospital, a care clinic for the aged and dying patients, during the second Global Youth Service Day on April 21. Thirty student volunteers from the universitys S

    32、chool of International Studies sat at the beds of the patients in their specially decorated “care huts”. They talked with them and gave massages (按摩)to patients kept in their beds.“I felt sorry that I could not offer more to these people than talking with them and trying to cheer them up”, said Deng

    33、 Yetao, 20, a thirdyear student. “But it occurred to me that they need more care and love than babies. They are afraid of the coming death. Their loneliness is worse than physical pains.”“Even though they are suffering a lot, the majority of the elderly people want to talk to us. Each of them has a

    34、lot of life experiences and philosophies to share. Instead_of_doing_them_a_favor,_ I_felt_I_was_gaining_a_valuable_lesson”, Said Mao Xiaohua, another thirdyear student.Mao talked with two elderly patients for a whole afternoon. The fact that most of the patients in the 80room clinic are aged people

    35、with diseases which will lead to death soon made the volunteers hearts heavy.Ninetyone percent of the patients will spend the last days of their lives in the clinic, according to a survey by the hospital.Daily visits and services by social workers and youth volunteers are a very important part of th

    36、eir programmer. A total of 330, 000 Beijing students from 119 universities and colleges have visited the hospital. Many continue to offer services in their spare time. Some of them volunteer to hold the hands of dying patients during the last minutes of their lives.Yin Hang, a student from Beijing M

    37、edical College, said he felt“ the glory of life” as he saw the fading smile on the face of the old man who passed into a deep unconsciousness(昏迷)while he was holding his hands.本文是一篇记叙文,来自北京一些大学的志愿者来到医院和患病的老人聊天并帮他们按摩,通过这样的活动既帮助了老人,志愿者从中也学到了很多知识。这促使他们更加积极地参加此类活动。24Youth volunteers from Beijing Univers

    38、ity went to Songtang Hospital to _.Apay a visit to the agedBtalk to the agedCshow their love for the agedDhelp the aged out答案:C解析:细节理解题。根据第一段后两句“Thirty student volunteers from the universitys School of International Studies sat at the beds of the patients in their specially decorated care huts. They

    39、 talked with them and gave massages (按摩)to patients kept in their beds.”可知这些志愿者与老人聊天并给他们按摩,他们通过这样的志愿活动,表示出他们的爱心。故C项正确。25The underlined sentence probably means _.AI taught myself a lesson by talking to themBI learned something important instead of only helping themCI only wanted to get something rath

    40、er than do them a favorDI was glad to have given them a favor答案:B解析:句意猜测题。根据画线句前一句“Each of them has a lot of life experiences and philosophies to share.”可知这些老人的生活经历都很丰富,有很多人生哲理和志愿者们分享。这些志愿者在帮助老人的时候也可以从老人那里学到很多哲理知识。故B项正确。26When volunteers know most of the aged people are dying patients, they feel _.A

    41、sad BdisappointedCsatisfied Dworthless答案:A解析:细节理解题。根据第四段第二句“The fact that most of the patients in the 80room clinic are aged people with diseases which will lead to death soon made the volunteers hearts heavy.”可知这些老人都患了严重的疾病,并且这些疾病会导致老人死亡,这让志愿者们心情沉重,让他们非常难过。故A项正确。27After reading the passage, we know

    42、 _.Athe youth are fond of doing popular thingsBthe Second Youth Service Day is started by the Chinese governmentC91% of the aged in China are facing deathDthe volunteers are taking an active part in the activity答案:D解析:推理判断题。根据文章最后三段可知志愿者愿意帮助老人,他们觉得能够帮助他人是十分光荣的事情。由此可知他们会积极参加这样的志愿活动,故D项正确。CWhat does i

    43、t take to be a good neighbor?Over the years I have had all kinds of neighbors,ones that were enjoyable and others that were to be avoided at all costs.One of the most important things in being a good neighbor is to respect(尊敬) a persons privacy(隐私). When someone new moves into the neighborhood it is

    44、 a good idea to watch them to see how friendly you should be. If you go rushing over as soon as they move in they may think you are going to be one of those neighbors that come over at all times of the day,not respecting their privacy.It is a good idea always to be friendly to everyone in the neighb

    45、orhood. This can not only put you on good terms with them,but will also be a form of protection for your family and home. If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out in their yard this shows that you respect them. If you are friendly to them they are much more likely (可

    46、能的) to watch out for any wrong doings going on around your home while you are out and let you know if anything happens.Another way of being a good neighbor is to be helpful in times of need. If you see that they are in need of a helping hand doing something or in times of a disaster (灾难),it is good

    47、to offer your help. Even though you have never really talked to the people down the street,they are willing(愿意的) to take the time to help out a neighbor in need.In conclusion,if you respect a persons privacy,treat them kindly and be helpful when you see they are in need,you will be a great neighbor

    48、and anyone would be happy to have you next door!本文是一篇说明文,主要告诉我们好的邻居对我们的生活很重要,在和邻居相处的时候,要尊重对方的隐私、和邻居友好相处、在别人需要帮助的时候要提供帮助。28When someone moves into your neighborhood you should _.Avisit them as often as possibleBshow respect for themClearn about some of their privacyDavoid meeting them答案:B解析:推理判断题。根据第

    49、二段前两句“One of the most important things in being a good neighbor is to respect (尊敬) a persons privacy (隐私). When someone new moves into the neighborhood it is a good idea to watch them to see how friendly you should be.”可知当一位新的邻居到来的时候,我们要向他展示出我们的友好,这种友好说明我们很尊重他。故B项正确。29If you are getting along well w

    50、ith your neighbors you can _.Ahave your own privacyBoften visit their yardCmake close friends with themDkeep your family members safe答案:D解析:推理判断题。根据第三段最后一句“If you are friendly to them they are much more likely(可能的) to watch out for any wrong doings going on around your home while you are out and let

    51、 you know if anything happens.”可知如果你对邻居很友好,当你外出的时候,邻居很可能会帮助你察看房子周围的情况,让你的家变得更加安全。故D项正确。30Whats the main idea of the fourth paragraph?ANeighbors should help each other.BEverybody probably gets into trouble.CNeighbors should respect each other.DA friend in need is a friend indeed.答案:A解析:段落大意题。根据第四段第一句

    52、“Another way of being a good neighbor is to be helpful in times of need.”可知作者认为做一个好邻居的另外一个方法是在别人需要帮助的时候提供帮助。故A项正确。31In the opinion of the author,neighbors should always be _.Ahelpful, strong and kindBhonest, active and friendlyCrespectful, friendly and helpfulDpolite, honest and kind答案:C解析:推理判断题。根据最

    53、后一段“In conclusion, if you respect a persons privacy, treat them kindly and be helpful when you see they are in need, you will be a great neighbor and anyone would be happy to have you next door!” 可知作者认为和邻居相处的时候,要尊重对方的隐私、和邻居友好相处、在别人需要帮助的时候要提供帮助。故C项正确。DA medical study has shown that excess(过度的) coffee

    54、 drinking could cause heart attacks in people who do not metabolize(使新陈代谢) caffeine fast enough.The study, published recently in the Journal of the American Medical Association, says an enzyme(酶)that metabolizes caffeine in the liver works differently in some people, depending on the makeup of the g

    55、ene(基因). People who have a slow version (版本)of the enzyme are at a greater risk(风险)of a heart attack when they drink more coffee. The risk had something to do with a persons age and how many cups of coffee he drinks.The team from the University of Toronto in Canada studied 4,024 people living in cof

    56、feerich Costa Rica between 1994 and 2004, of whom half suffered nonfatal(非致命的) heart attacks. They found slightly more than half had the slow version of the gene, while the rest had the fast form.Two to three cups of coffee a day increased the possibilities of a heart attack by 36 percent for those

    57、with the slowacting gene and four or more cups a day lifted it by 64 percent.But those under 50 who had the fast version of the gene had a lower risk of heart disease, even with four or more cups a day.Those with the fastacting gene who drank two to three cups of coffee a day had 22 percent reduced

    58、possibilities of having a heart attack, but drinking four or more cups a day only lessened the risk by 1 percent. Scientists recommend limiting coffee consumption(消耗量) to within four cups a day.本文是一篇说明文。文章讲述的是咖啡和心脏病之间的关系。32People who have a slow version of the enzyme _.Aare in danger when they drink

    59、 coffeeBare living in coffeerich Costa RicaChave the slow version of the geneDcan not drink four or more cups of coffee a day答案:C解析:细节理解题。根据第二段中“People who have a slow version (版本)of the enzyme are at a greater risk(风险)of a heart attack when they drink more coffee. ”和第三段中“They found slightly more th

    60、an half had the slow version of the gene, while the rest had the fast form.”可知,有慢版本酶的人有慢版本的基因。故选C。33The example of Costa Rica the author presented in the passage proves that _.Athe heart attack in Costa Rica is really seriousBthe heart problem has something to do with drinking coffeeCpeople in Costa

    61、 Rica cannot metabolize caffeine in the liverDmore than half people have the slow version of gene答案:B解析:推理判断题。根据第二段中“People who have a slow version (版本)of the enzyme are at a greater risk(风险)of a heart attack when they drink more coffee. The risk had something to do with a persons age and how many c

    62、ups of coffee he drinks.”和第三段中“The team from the University of Toronto in Canada studied 4,024 people living in coffeerich Costa Rica between 1994 and 2004, of whom half suffered nonfatal(非致命的)heart attacks.”可知,作者在文中给出的哥斯达黎加的例子证明了心脏问题与喝咖啡有关。故选B。34It can be concluded that the passage is most probably

    63、 written for _.Adoctors who study heart diseaseBspecialists who offer medical careCold people who have the slow version of the geneDthose who love drinking coffee every day答案:D解析:推理判断题。根据第一段“A medical study has shown that excess (过度的) coffee drinking could cause heart attacks in people who do not me

    64、tabolize (使新陈代谢) caffeine fast enough.”可知,这篇文章很可能是写给那些喜欢每天喝咖啡的人的。故选D。35What is the best title for this passage?ACoffee and heart attacksBGene and heart diseaseCCaffeine and enzymeDReasons for heart problems答案:A解析:标题判断题。根据第一段“A medical study has shown that excess (过度的) coffee drinking could cause hea

    65、rt attacks in people who do not metabolize (使新陈代谢) caffeine fast enough.”可知,本文讲述的是咖啡和心脏病之间的关系。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Make a Great First ImpressionYouve heard it a million times already, but it really does take a few seconds to make that allimportant

    66、first impression(印象). Here are some easy ways for you to impress your classmates or teachers._36_Before you shake hands with somebody, make sure that your hands are clean. The handshake should not be too strong or weak. Most people use their right hands, unless they have a reason to use the left. _3

    67、7_.Be on timeWhen meeting someone for the first time, arriving on time is as important as breathing. You may have an excuse, but that will leave the person who hardly knows you with a bad impression. _38_. Its better to be hanging around the place than be stuck in traffic.Introduce yourself and ask

    68、for namesMake sure you properly introduce yourself. Ask for their names in a polite way. _39_. This will increase the chances of their remembering your name in the future. Always remember to stand up when greeting someone and be sure to introduce them to anyone youre with.Make good conversationTo ge

    69、t the most out of your discussion, try to find something common between the two of you. _40_. A person will feel more comfortable with someone they can relate to (产生共鸣)AUse body languageBHave a proper handshakeCRepeat the name and use it later in conversationDAs a general rule, plan to arrive about

    70、30 minutes earlyEIt could be a similar taste in clothes or a common hobbyFYoull be in serious trouble if you leave them with a bad impressionGHowever, dont have your left hand in your pocket because this appears impolite本文是一篇说明文,在与人交往中,美好的第一印象特别重要,文章给出了四条给别人留下好的第一印象的建议。36B解析:本段内容告诉我们在和别人握手的时候,要保证你的手

    71、干净;握手不要太用力也不要太轻,通常用右手。这些都属于恰当的握手方法,故B项是本段的中心思想,所以选择B项。37G解析:本段主要介绍的是正确的握手方法,所提供的7个句子里B项是本段中心思想,G项“However, dont have your left hand in your pocket because this appears impolite”意为“但是,不要把左手插在口袋里,这是不礼貌的”是与握手相关的内容,符合上下文语境,所以选择G项。38D解析:根据横线后句“Its better to be hanging around the place than be stuck in tr

    72、affic.”可知作者认为“在见面的地方闲逛要比遇到交通堵塞更好”,作者建议我们最好提前到达见面地点,以免遇见意外情况。D项“As a general rule, plan to arrive about 30 minutes early”符合上下文语境,所以选择D项。39C解析:根据横线前句“Ask for their names in a polite way.”用礼貌的方法询问对方的名字”,可推断,然后重复一下对方的名字,以后在对话时尽量称呼对方的名字帮助记忆。C项“Repeat the name and use it later in conversation”符合上下文语境,所以选择

    73、C项。40E解析:根据横线前句“To get the most out of your discussion, try to find something common between the two of you”可知在对话时要努力找到对话双方的共同之处。横线句是对共同之处的举例说明,E项“It could be a similar taste in clothes or a common hobby”符合上下文语境,所以选择E项。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出

    74、可以填入空白处的最佳选项。On a Friday _41_, a poor young artist stood at the gate of the subway station, playing his violin. The music was _42_, and many people _43_ and put some money into the _44_ of the young man.The next night, the young artist took out a large piece of _45_ and laid it on the ground. Then h

    75、e began _46_. The music sounded more pleasant. Some people gathered and they found the _47_ on that paper. “Last night, a gentleman put a(n) _48_ thing into my hat. Please come to get it back.” When the people saw that, they felt very curious and began to _49_ what it could be. After about half an h

    76、our, a man _50_ there in a hurry and said, “It cant be true!You.you.”The young violinist asked, “Did you _51_ something?”“Lottery (彩票)”the man answered _52_.The violinist took out a lottery ticket. “Is it?” he asked.The man was too _53_ to say a word.George Sang _54_ a lottery ticket a few days ago.

    77、 The awards (奖) opened yesterday and he won $500,000. So lucky and excited did he feel that he _55_ 50 dollars and put it in the hat when hearing the music. However, the lottery ticket was also thrown into the hat without being noticed. The violinist found the lottery ticket. Thinking that the owner

    78、 would _56_ to look for it, he came back to where he was given the lottery ticket.Someone asked the violinist _57_ he returned the lottery ticket to the man. He said, “_58_ I dont have much _59_, I live happily; but if I lose _60_, I wont be happy forever.”本文叙述了一位年轻的艺术家在地铁站附近拉琴卖艺,有一次有个人丢了一张彩票,这位艺术家第

    79、二天来到原来的地方寻求失主,他说人的诚信是非常重要的。41A.morning BafternoonCnoon Dnight答案:D解析:考查名词。A.morning上午;B.afternoon下午;C.noon中午;D.night晚上。从第二段中的The next night,可知年轻人是晚上在街头卖艺。故选D。42A.quiet BbeautifulCfamiliar Dexciting答案:B解析:考查形容词。A.quiet安静的;B.beautiful美丽的;C.familiar 熟悉的;D.exciting令人兴奋的。从下文The music sounded more pleasant

    80、.判断可知此处应用beautiful来形容音乐的美妙动听。故选B。43A.slowed down Bspeeded upCpassed by Dwent away答案:A解析:考查动词词组。A.slowed down减慢;B.speeded up加速;C.passed by经过;D.went away离开。从情理可知人们听到优美动听的音乐,应该是放慢脚步,然后把钱放到卖艺人面前。故选A。44A.wallet BbagChat Dbox答案:C解析:考查名词。A.wallet钱包;B.bag包;C.hat帽子;D.box 箱子。从下文48空后面的 thing into my hat 可知人们把钱

    81、放到年轻人面前的帽子里。故选C。45A.paper BglassCplastic Dcloth答案:A解析:考查名词。A.paper纸;B.glass玻璃;C.plastic塑料;D.cloth衣服。根据下文第47空后面的on that paper 可知年轻人在纸上写的字,然后展开铺到地上。故选A。46A.working BwaitingCsinging Dplaying答案:D解析:考查动词。A.working工作;B.waiting等待;C.singing唱歌;D.playing弹奏。从上下文可知年轻人是演奏小提琴的,所以判断他放好东西后,开始拉小提琴。故选D。47A.poems Bart

    82、iclesCwords Dtexts答案:C解析:考查名词。A.poems诗;B.articles文章;C.words单词;D.texts课文。从下文“Last night, a gentleman put a(n) _48_ thing into my hat. Please come to get it back.”可知纸上写的是寻找失主的内容。故选C。48A.important BfantasticCdangerous Dinteresting答案:A解析:考查形容词。A.important重要的;B.fantastic不可思议的;C.dangerous危险的;D.interesting

    83、有趣的。从下文可知年轻人发现的是别人中奖的彩票,所以此处用形容词“重要的”。故选A。49A.argue BcareCexpect Dguess答案:D解析:考查动词。A.argue辩论;B.care关怀;C.expect期盼;D.guess猜测。从上文curious可知人们看到这种情况感觉很好奇,所以应该是猜想这个重要的东西是什么。故选D。50A.came BrushedCwalked Dleft答案:B解析:考查动词。 Acame来;B.rushed急忙;C.walked走;D.left 离开。从故事内容可以推断丢了大奖的人应该是心情急躁的,所以动作也是匆忙的。而且下文的in a hurry

    84、也是重要提示。故选B。51A.get BfindCforget Dlose答案:D解析:考查动词。A.get得到;B.find找到;C.forget忘记;D.lose 失去。从上下文可知此处年轻人发现了中奖的彩票,所以别人来找的时候,应该是问他丢了什么。故选D。52A.quickly BanxiouslyCseriously Dcarefully答案:B解析:考查副词。A.quickly迅速地;B.anxiously焦虑地;C.seriously 严重地;D.carefully细心地。从情理推断丢了东西的人应该是内心焦虑着急。故选B。53A.confused BanxiousCexcited

    85、Dsurprised答案:C解析:考查形容词。A.confused困惑的;B.anxious焦虑的;C.excited兴奋的;D.surprised感到惊讶的。根据情理判断当一件东西失而复得的时候,人内心应该是激动的。故选C。54A.bought BmadeCfound Dsold答案:A解析:考查动词。A.bought买;B.made制造;C.found发现;D.sold卖。从常识可知彩票是花钱买的,所以文中应该是George Sang花钱买的彩票。故选A。55A.handed out Btook outChunted for Dpicked up答案:B解析:考查动词词组。A.handed

    86、 out分发;B.took out拿出;C.hunted for猎获;D.picked up捡起。从下文put it in the hat when hearing the music可知他应该是从口袋里拿出钱来,把钱放到帽子中,同时把彩票也给带了出来。故选B。56A.forget BrememberCreturn Dpick答案:C解析:考查动词。A.forget忘记;B.remember记得;C.return返回;D.pick摘。从上下文可知年轻人第二天去原地等待是因为他认为失主将会回到原地找丢失的彩票。故选C。57A.where BwhyCwhen Dhow答案:B解析:考查宾语从句。从

    87、情理的推测以及下文的回答都可以知道别人想问的是他这样做的原因。故选B。58A.If BWhileCBecause DAlthough答案:D解析:考查状语从句。A.If如果;B.While在期间;C.Because因为;D.Although尽管。从语境可知此句和后句是转折关系,所以用Although,表示尽管我没有很多钱,但是我却很快乐。故选D。59A.money BfoodCtime Dluck答案:A解析:考查名词。A.money钱;B.food食物;C.time时间;D.luck 运气。从文章开头的a poor young artist以及他拉小提琴,人们给他放钱等可以判断此处是没有很多

    88、钱。故选A。60A.friendship BhopeClove Dhonesty答案:D解析:考查名词。A.friendship友谊;B.hope希望;C.love爱;D.honesty诚实。从故事内容可以判断文章主要讲述的是年轻人的诚实,不把别人的东西据为己有。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。More women suffer from insomnia (失眠) than men, but only 4% of them go to a doctor to get help. A Beijing

    89、 newspaper _61_ (report) last month. A study by _62_ international organization in the paper said that women _63_ (age) 30 to 60 sleep six hours and 41 minutes a day _64_ average.Young people have also suffered from a lack of sleep. Statistics from a Chinese medical research center show that in _65_

    90、 (city) like Beijing and Shanghai, 40% of young people suffer from insomnia. And 80% suffer from great tiredness due to poor quality sleep.Experts blame heavy _66_ (press) and competition at work for poor _67_ (sleep) habits. The long term effects can be unhappiness, anxiety and depression, _68_ in

    91、turn lead to chronic illnesses (慢性病), _69_ (especial) in women.There are, however, a couple of tricks for getting a good sleep, such as maintaining an optimistic attitude, keeping a regular, _70_ (day) routine or finding some time for sports. Also, you can develop healthy habits such as keeping the

    92、bathroom clean and avoiding tea, coffee or wine before sleeping.这篇文章讲述了好的睡眠能够使我们更健康,使学生学得更好,我们应该养成健康的睡眠习惯。61reported解析:考查时态。句意:北京一家报社上个月报道了此事。根据last month可知句子用一般过去时态,故答案为reported。62an解析:考查不定冠词。句意:在这家北京的报纸上一个国际组织进行的一项研究表明,30岁至60岁的女性平均每天睡6小时41分钟。此处international以元音音素开头,表示“一”时用不定冠词an,故答案为an。63aged解析:考查形

    93、容词aged的用法。句意:在这家北京的报纸上一个国际组织进行的一项研究表明,30岁至60岁的女性平均每天睡6小时41分钟。此处aged“岁的”,故答案为aged。64on解析:考查固定词组。句意:在这家北京的报纸上一个国际组织进行的一项研究表明,30岁至60岁的女性平均每天睡6小时41分钟。固定词组:on average“平均”,故答案为on。65cities解析:考查名词复数。句意:中国医学研究中心的数据显示,在北京、上海等城市,40%的年轻人患有失眠症。根据like Beijing and Shanghai可知此处city用复数形式,故答案为cities。66pressure解析:考查名词

    94、。句意:专家将睡眠习惯不佳归咎于工作中的巨大压力和竞争。此处是形容词修饰名词,故答案为pressure。67sleeping解析:考查动名词作定语。句意:专家将睡眠习惯不佳归咎于工作中的巨大压力和竞争。此处是动名词作定语,sleeping habits“睡眠习惯”,故答案为sleeping。68which解析:考查非限制性定语从句。句意:长期的影响可能是不快乐、焦虑和抑郁,这些反过来又会导致慢性疾病,尤其是女性。此处unhappiness, anxiety and depression是先行词,指物,在后面的非限制性定语从句中作主语,故答案为which。69especially解析:考查副词。

    95、句意:长期的影响可能是不快乐、焦虑和抑郁,这些反过来又会导致慢性疾病,尤其是女性。此处用副词修饰in women,故答案为especially。70daily解析:考查形容词。句意:然而,要想睡个好觉有几个诀窍,比如保持乐观的态度,保持有规律的日常作息,或者找点时间做运动。此处是形容词修饰名词,故答案为daily。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下

    96、面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I always dreamed traveling on my own. But my parents worried about me all the time. They thought I might have trouble solve the problems I met. In order to comfort him, I decided to travel with a friend an

    97、d they agreed. It take me just two minutes to book two train ticket from my hometown to Nanjing, paying with Alipay. I also downloaded an app which was using to help me find the hotel easy. We spent several days in Nanjing and visited the number of old museums, that contained many beautiful painting

    98、s. Although this was the first time that I had left home, but I really had a good time.答案第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,你的朋友Xiao Dong给你写了一封邮件,说他进入高中以来,感觉学习压力很大,不适应新的生活学习环境。现请你给他回封邮件,给他提一些建议。要求:1.词数:100左右;信的开头和结尾已给出,不计入总词数。2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Xiao Dong,I feel sorry to hear that you are suffering from the gre

    99、at stress.However,_this_situation_is_not_so_difficult_to_change_if_you_take_my_advice._Here_are_some_tips_to_help_you.First,_why_not_turn_to_your_teachers_and_classmates?_If_you_do_this,_Im_sure_you_will_soon_get_used_to_the_new_school_life._Second,_taking_more_exercise_can_not_only_rest_your_brain_

    100、but_also_build_up_your_bodies._As_far_as_Im_concerned,_its_really_helpful_to_your_health_and_study_as_well._Last_but_not_least,_its_a_good_way_to_believe_in_yourself,_always_thinking_that_youre_making_progress_little_by_little._That_way_you_will_gain_more_confidence,_which_is_the_key_to_getting_your_study_improved.I_do_hope_you_find_these_ideas_of_great_use._And_I_do_believe,_with_your_trying,_you_can_manage_to_overcome_these_difficulties.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020秋高中英语 单元质量检测3 Unit 6 Design(含解析)北师大版必修2.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448312.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1