四川省达州市大竹县文星中学2014-2015学年高二下学期开学调研考试英语试题 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省达州市大竹县文星中学2014-2015学年高二下学期开学调研考试英语试题 WORD版含答案 四川省 达州市 大
- 资源描述:
-
1、时间:100分钟,满分:120分.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。1Do you mind if I turn off the TV?_.AYes, pleaseBNo, go ahead CYes, you can DNo, Id rather you didnt答案:B考查交际用语。答语意为“不介意。你可以关掉电视”。go ahead“可以”。2The children _ lost in the woods; otherwise, they would have been at the lakseide camp as
2、 scheduled.Amust have totBmust getCshould have gotDshould get答案:Aother wise后表达的情况来看,前半句表示对过去的肯定推测,所以用must have done 结构,意为“一定想必已经”。3However, we refer to Xi Jinping as _ great success not merely because he has been elected _ President of the Peoples Republic of China. Aa; theB不填; theCa; 不填D不填;不填答案:C句意
3、:然而,我们认为习近平是非常成功的人不仅仅是因为他当选中华人民共和国的主席。 “success”在本句中是具体名词,表示成功的人或事;表示独一无二的职位名词作宾语补足语是应省略冠词。所以选C。4When you are walking in wild woods, you have to _ snakes and some other dangerous animals.Alook down upon Bwatch out forCcatch sight of Dspy on 答案:B句意:当你走在原始森林里面的时候,你要注意蛇和其他危险的动物。这里使用动词短语,四个选项的含义分别是:A. l
4、ook down upon瞧不起,B. watch out for当心,留意, C. catch sight of看见,D. spy on侦查,暗中监视,所以选B。5If the government _ the public investment(投资) between big cities and rural areas, farmers will not leave their homes and families to go to the big cities.AbalancesBseeksCmeasuresDcombines 答案:A句意:如果政府平衡大城市和农村地区的公共设施的话,
5、农民们就没有必要离开家去大城市了。这里需要动词,四个选项的含义分别是:A. balances平衡,B. seeks寻求, C. measures衡量,D. combines结合,所以选A。6The news shocked the whole nation_a strong earthquake hit Yushu on Apr.14, 2010.AwhatBwhen Cthat Dwhich答案:C考查同位语从句。句意:2010年4月14日,玉树发生了强烈地震,这条消息震惊了全国。_a strong earthquake hit Yushu on Apr.14, 2010就是the news
6、的内容,所以是同位语从句,从句中不缺少成分和意思,所以关系词用that。7The director asked me to finish this task by Sunday. How can I_to?AattemptBmanage Cdecide Dhappen答案:B考查动词。句意:主任让我周日前完成这项任务。我怎么能够做到呢?manage to“设法做成”。 9The fire spread through the hotel very quickly but everyone_get out.Ahad to Bwould Ccould Dwas able to答案:D考查情态动词。
7、句意:大火在旅馆中蔓延得很快,但是旅馆里的人都逃了出来。be able to表示succeed in doing,manage to do的含义。10_many changes have_,we should keep pace with the changes too.ASince; taken the placeBBecause; taken place CNow that; taken placeDAs; been taken place 答案:C句意:既然发生了许多变化,那么我们就应该和这些变化并驾齐驱。第一空now that“既然”,相当于since;第二空take place“发生
8、”,无被动语态。11The hunter_his gun against the tree and_down for a rest.Alaid; layBlay; laid Claid; lain Dlied; lay答案:A考查lie随意思不同而形式不同以及它与lay的区别。句意:猎人把枪靠树放下,然后躺下休息。第一空是“放;搁”之意,原形是lay,过去式是laid,过去分词也是laid;第二空是“躺”之意,原形是lie,过去式是lay,过去分词是lain。12The statue standing in the middle of the square has been built_tho
9、se who sacrificed their lives for people but expected nothing_.Ain memory of; in return Bwith memory of; for return Cin honor of; in award Dwith honor of; in reward答案:A考查介词短语。句意:广场中心的塑像是为了纪念那些为人们献身而不计回报的人的。in memory of“纪念;追念”;in return“回报;报答”。13According to Lee, it was Bens carelessness that_the acc
10、ident. But Ben_his wrong doing.Aled to; got the hang of Bcaused; got away from Caccounted for; got away with Dresulted in; went away with答案:C考查动词短语。句意:根据Lee所言,是Ben的粗心造成了那场事故。但是Ben却未受惩罚。第一空,四个选项都可选,因为都是“导致”的意思;第二空只能选get away with“做错事未受惩罚”。14You_all those clothes! We have a washing machine to do that
11、sort of thing.Aneednt have washedBshouldnt have washedCmust not have washed Dcannot have washed答案:A考查情态动词的完成体。首先无C项这种形式;根据后文“我们有洗衣机可以洗衣服”,所以“你本不必洗这些衣服的”。neednt have done“本不必做(却做了)”。15The middleterm examination is coming. Im afraid I will fail._! Im sure you can make it.AGood luckBCheer upCBest wishe
12、sDDoesnt matter答案:B句意:期中考试就要到了。恐怕我会不及格。_,我相信你会通过。说明这句话是鼓励别人,让别人振作起来。用cheer up。A. Good luck祝好运, C. Best wishes万事如意, D. Doesnt matter没关系,都不符合句意。所以选B。.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。13yearold Frank had received many presents he wanted. But Frank was not_16_because this
13、was his first Christmas without his brother. Frank said to his parents that he would_17_to see a friend._18_it was cold outside,Frank put on his new jacket and took presents on his new sled(雪橇)As Frank walked,he saw a house with the_19_hanging over a fireplace. A woman was seated near them_20_. The
14、stockings reminded Frank of the ones beside him and his brother. A sudden thought_21_Frank.So he knocked on the door. “_22_?”the sad voice of the woman answered. “May I come in?” “Please” she said,seeing his_23_full of gifts,and thinking he was making a collection,“but I have no food or gifts for yo
15、u. I even have_24_for my own children.”“Thats not why I am here,”Frank replied. “Please_25_any present you like for your children from this sled.” “Why,God bless(保佑)you!” the_26_woman answered. She chose until the stockings were full. “Wont you tell me your_27_?”she asked. “Just call me the Christma
16、s Scout,”Frank replied.The visit_28_the boy touched, with an unexpected_29_in his heart. He understood that his sorrow(悲伤)was not the only sorrow. He_30_all the gifts,including the new jacket.“Where are your presents, Frank?” asked his father as he_31_the house. “I handed them out to other children.
17、”“Frank, how could you do so?” his mother asked in anger. The next morning,he came downstairs and_32_his parents listening to Christmas news on the radio. Then the announcer spoke:“Merry Christmas! Several families_33_their children were made happy by the gifts from a boy. No one could_34_him. ” Fra
18、nk felt his fathers arms go around his shoulders,and he saw his mother smiling_35_her tears.16A.lovely Bastonished ClonelyDhappy答案:D由该空后“this was his first Christmas without his brother.”可知,弗兰克不高兴。17A.leave Bturn Cgrow Dbecome 答案:Aleave “离开居住地点”。弗兰克想离开家去看望朋友。由后面的准备可知。18A.When BSince CWhere DThough 答
19、案:Bsince“因为;由于;既然”。因为外面很冷,他穿上了新夹克,把礼物放到了雪橇上。19A.presents Blight Cstockings Dtree 答案:Cstockings“长筒袜”。该空与20空后的The stockings对应,也符合圣诞节的习俗。20A.sleeping Bcrying Csmiling Dlaughing 答案:B由22空后的“the sad voice”可知,此处是cry。21A.appeared Bworried Coccurred Dstruck 答案:D.occur to sb “某人想起某事”;strike“突然想到;一下子想起;猛地意识到”。
20、此处指弗兰克突然有了一个想法。22A.Why BWhat CYes DWhen答案:C由该空前后语境可知,该处是那位女士的应答之语,所以选C项。Yes?表示“礼貌地应答呼唤”。再如:“Waiter!”“Yes,sir?”“服务员!”“什么事,先生?” 23.A.stocking Bpocket Csled Dbag 答案:C由该空后的full of gifts联系18空后的sled。24A.anything Bnothing Csomething Deverything 答案:B我没有食物,也没有礼物给你。我甚至“没有什么”给孩子们。25A.buy Bborrow Cbring Dchoose
21、 答案:Dchoose“挑选”。该空与26后的“chose”对应。26A.amazed Bencouraged Ctired Dbored 答案:Aamazed“吃惊的”。听到有人来送礼物,该女士很吃惊。27A.address Bname Cnumber Dschool 答案:B由该空后的答语“Just call me the Christmas Scout”可知,问的是“名字”。28A.started Bleft Cfelt Dperformed 答案:B此处是“leave宾语(the boy)补语(touched)”。只有leave可接这种结构。29A.joy Bsurprise Csor
22、row Ddisappointment 答案:Ajoy“高兴”。与16空happy照应。30A.took away Bgave up Cgave away Dpicked up 答案:Cgive away“赠送,捐赠”。31A.visited Bcame Cpassed Dentered 答案:Denter“进入;进来”。enter the house此处指“回到家中”,与17空leave照应。32A.made Bcaught Cfound Dsuggested 答案:Bcatch“发现;发觉”。弗兰克发现父母在听收音机。33A.believed Bcomplained Creported D
23、forecast 答案:Creport“报告;通报”。此处指“有几家人报告说”。34A.respect Bremember Crealize Drecognize 答案:Drecognize“认识;认出”。没人认识这位男孩。35A.by Bbesides Cwithout Dthrough 答案:D父亲搂住了弗兰克,而母亲边笑边流泪。.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下面的短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AThe American tradition of “trickortreating” probably dates back to the
24、early All Souls Day parades(游行) in England. During the festivities, poor citizens would beg for food and families would give them pastries called “soul cakes” in return for their promise to pray for the familys dead relatives.The distribution of soul cakes was encouraged by the church as a way to re
25、place the ancient practice of leaving food and wine for wandering spirits. The practice, which was referred to as “goingasouling” was eventually taken up by children who would visit the houses in their neighborhood and be given apples, food, and money. 36What is the passage mainly talking about? ATh
26、e root of an English festival, All Souls Day. BThe root of some American traditions on Halloween. CWhy do children go to houses and ask for “treat”? DWhy do people like to dress up for Halloween? 答案:B主旨大意题。纵观全文,讲述了美国万圣节“trickortreating”习俗的由来。37On early All Souls Day, “soul cakes” were given away in
27、the hope that _.Athe poor people would pray for their dead lovesBthe food could save some poor peoples livesCthe church would help them go to heavenDthe poor wouldnt break their houses答案:A细节理解题。由第一段最后“pray for the familys dead relatives. ”可知。38What is “goingasouling” originally intended for?AChildre
28、n. BThe church. CThe poor.DThe ghosts. 答案:D猜测词义题。由第二段“for wandering spirits.”可推知,指代的是鬼。39On Halloween, people would dress up and put food outside in order to_.Amake friends with their dead relatives Battract their dead relatives back home Cmake the wandering spirits pleased Dkeep out spirits for the
29、ir own safety 答案:D细节理解题。由最后一段最后一句话“On Halloween, to keep ghosts away from their houses, people would place bowls of food outside their homes to appease the ghosts and prevent them from attempting to enter. ”可知。B(2014哈六中高一期末)A Southampton University team found that people who were vegetarians by 30 h
30、ad recorded five IQ points higher on average at the age of 10. Researchers said it could explain why people with a higher IQ were healthier as a vegetarian diet was linked to lower heart disease and obesity rates. The study of 8,179 people was reported in the British Medical Journal.Twenty years aft
31、er the IQ tests were carried out in 1970, 366 of the participants said they were vegetariansalthough more than 100 reported eating either fish or chicken.Men who were vegetarians had an IQ score of 106, compared with 101 for nonvegetarians; while female vegetarians averaged 104, compared with 99 for
32、 nonvegetarians. There was no difference in the IQ scores, between strict vegetarians and those who said they were vegetarians but reported eating fish or chicken.Researchers said the findings were partly related to better education and higher class, but it remained statistically significant after a
33、djusting for these factors.Vegetarians were more likely to be female, to be of higher social class and to have higher academic or vocational qualifications than nonvegetarians. However, these differences were not reflected in their annual income, which was similar to that of nonvegetarians.Lead rese
34、archer Catharine Gale said, the findings that children with greater intelligence are more likely to report being vegetarians as adults, together with the evidence on the potential benefits of a vegetarian diet on heart health, may help to explain why a higher IQ in childhood or adolescence is linked
35、 with a reduced risk of coronary heart disease in adult life.But Dr Frankie Phillips of the British Dietetic Association said,“It is like the chicken and egg. Do people become vegetarians because they have a very high IQ or is it just that they are clever enough to be more aware of health issues?”40
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448354.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
