分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型四川省遂宁卓同教育2021届高三上学期开学考试英语试题 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:448700
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:23
  • 大小:61.87KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省遂宁卓同教育2021届高三上学期开学考试英语试题 WORD版含答案 四川省 遂宁 教育 2021 届高三 上学 开学 考试 英语试题 WORD 答案
    资源描述:

    1、卓同教育高三入学考试英 语 试 题考试时间:120分钟 满分:150分第卷 (选择题,满分100分)第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What fruit does the woman use? A. Pears.B. Oranges.C. Bananas.2. What did the woman do today? A. She clea

    2、ned the car. B. She bought an umbrella. C. She listened to the weather forecast.3. When does the man usually do exercise? A. In the afternoon.B. In the morning.C. At night.4. What is the probable relationship between the speakers? A. Father and daughter.B. Classmates.C. Teacher and student.5. What a

    3、re the speakers mainly talking about? A. Preparing for a test.B. Eating during an exam. C. Getting a medical exam.第二节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who started to make birth

    4、days important holidays? A. The womans grandparents.B. The mans grandparents.C. The womans parents.7. What does the womans mother do for the womans birthday? A. She gives her a gift of jewelry. B. She cooks some special food. C. She makes some beautiful clothes. 听第7段材料,回答第8、9题。8. Why didnt the man n

    5、eed to study the local language? A. He already spoke it. B. He didnt want to talk to local people. C. He could communicate in English.9. How did the baker feel about the man at first? A. Happy.B. A little afraid.C. Very angry.听第8段材料,回答第10至12题。10. What kind of food does the woman cook? A. Thai.B. Chi

    6、nese.C. Vietnamese.11. What does the man think of the new Chinese market? A. Its too big.B. It has good deals. C. It has few foreign products.12. According to the man, when is the best time to visit the market? A. Saturday.B. Sunday.C. Monday.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the conversation take pla

    7、ce? A. At a store.B. At school.C. At home.14. How did the man get the mud? A. He went to the Dead Sea. B. He dug it up from the backyard. C. He bought it from an online company.15. What is the main color of the mud in the backyard? A. Brown.B. Grey.C. Black.16. Why does the girl agree to use the mud

    8、? A. She wants her skin to feel younger. B. She has some skin problems. C. She is starting to get wrinkles.听第10段材料,回答第17至20题。17. What classes can visitors take in Bali according to the speaker? A. Diving.B. Swimming.C. Fishing.18. Why do some scientists come to Bali? A. To study volcanoes.B. To stud

    9、y the sea creatures.C. To study traditional artworks.19. What do most people of Bali do? A. Work in tourism.B. Do agricultural work.C. Make special clothes.20. What does the speaker think is good to do during Chinese New Year? A. Drink traditional coffee.B. Do some shopping.C. Visit Buddhist temples

    10、.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIf youre looking for the place that has everything, there is only one place to visit, and thats New York. Its a whole world in a city.The World of Theater: All of New York is a stage. And it begins with Broadway. Wh

    11、ere else can you find so many hit shows in one place? Only in New York!The World of Music: Spend an evening with Beethoven at Lincoln Center. Swing to the great jazz of Greenwich Village. Or rock yourself silly at the hottest dance spots found anywhere.The World of Art: From Rembrandt to Picasso. Fr

    12、om Egyptian tombs to Indian teepees. Whatever kind of art you like, you will find it in New York.The World of Fine Dining: Whether its roast Beijing duck in Chinatown, lasagna in little Italy, or the finest French coq au vin found everywhere, there is world of great taste waiting for you in New York

    13、.The World of Sights: What other city has a Statue of Liberty? A Rockefeller Center? Or a Bronx Zoo? Where else can you take a horse-drawn carriage through Central Park? Only in New York!21. From the text we know that “Rembrandt” is most likely to be the name of a famous .A. actorB. musician C. cook

    14、 D. painter22. Which of the following can visitors do only in New York?A. To see the Statue of Liberty. B. To taste the finest French coq au vin.C. To enjoy a Beethoven concert. D. To eat Roast Beijing Duck.23. This passage may be taken from .A. a handbook for English learners B. a guidebook for for

    15、eign travellersC. a pocketbook for businessmen D. a storybook for local readersBThe Owl CountAnnie slept in the front seat while her father drove through the darkness. Were almost there! Dad announced cheerfully. Soon well be observing and counting owls at the state park. Yawning, Annie nodded and s

    16、miled. The time was 4:30 A. M. Looking out into the darkness, Annie remembered learning in school that most owls are active at night, when they hunt for food. During the day they sleep in hard-to-find spots. “Dad, why do you need to count owls?” she asked. “Its important for scientists to have curre

    17、nt information about bird populations,” he explained. “We want to know which birds have decreased in number and whether any new kinds of birds are coming into a certain area. You and I will write down the kinds of birds we see today and keep a record of how many times we see each kind. Then well sen

    18、d out a report to a scientific organization thats collecting information about birds from people all over the country.”Dad pulled into the parking lot of the state park. Then, with flashlights in hand, they began their hike into the woods. Annie zipped up her coat and tried to keep from trembling. S

    19、he had not expected the morning to be so frigid. Luckily her gloves were in her pocket. Suddenly Annies father stopped and gestured for her to be still. Obeying, Annie did not take another step. She thought she heard a low crying up ahead. Thats certainly a screech owl, her father whispered. Lets ge

    20、t a look at it. After looking more closely, Annie could see that it was a small owl. Sensing danger, the owl narrowed its eyes and pulled its feathers tightly against its body. Annie carefully wrote down in her notebook that they had seen a screech owl. Walking a little farther, they came to a tall

    21、oak tree. This looks like a perfect spot to attract owls, Dad said. Im going to play a recording of a common call of the barred owl. Maybe we can get one to answer. Annie could hardly believe her ears. The recorded call sounded as if the bird were asking, Who cooks for you? Moments later Annie thoug

    22、ht she heard a return call in the distance. She held her breath and waited. Suddenly a huge bird landed very quietly on a branch directly above them. Annie had long forgotten how cold it was. She stood in wonder, shining her flashlight on the bird and studying it carefully. The barred owl was nearly

    23、 two feet tall. Gray feathers. surrounded its dark eyes. The bird did not stay long, but it did not matter. Annie would never forget the image of the powerful barred owl. 24. Why did Annie and her father go to the state park?A. To take a hike in the woods. B. To record the call of barred owls. C. To

    24、 collect information about birds. D. To protect the environment for wildlife. 25. The underlined word frigid in Paragraph 3 probably means_. A. dark B. clear C. cold D. nice26. In Paragraph 4, why did Annies father stop her suddenly?A. He noticed a screech owl. B. He heard somebody crying. C. He sen

    25、sed they were in danger. D. He reminded her to take down notes. 27. How did Annie feel when she saw the barred owl?A. Bored. B. Relaxed. C. Frightened. D. Amazed. CShree Bose is one of the most impressive kids graduating from Fort Worth Country Day High School this year. Bose has a large circle of f

    26、riends, and theres one who you may have heard of: President Obama. He has twice publicly recognized her achievements in cancer research and spoken with her in the Oval Office.If that isnt enough, Bose recently gave a TED Talk about her work with the cancer drug Cisplatin, which also won her first pr

    27、ize at the Google Science Fair and recognition as one of Glamour magazines Young Amazing Women of the Year.After watching her grandfather struggle with liver cancer, Bose was determined to help out in any way she could. As a high school student though, her scientific choices were limited. She reache

    28、d out to various hospitals and research centers, but doctors turned down her requests because they felt she was too inexperienced medically.Only the North Texas Science Health Center respected her determination and chose to guide her. The results were amazing.Bose chose to study a protein(蛋白质)and it

    29、s reaction with the cancer drug Cisplatin. She noticed that when she prevented this protein from growing, Cisplatin was allowed to begin destroying cancer cells once again.“My project not only contributes to the understanding of the relationship between the protein and Cisplatin, but also suggests a

    30、 newer, more effective treatment for patients who resist Cisplatin,” Bose said.Boses achievements arent limited to the lab, though. She was also captain of her swim team and editor-in-chief of her school paper.Bose is currently getting practical experience at the National Institute of Health and she

    31、ll be attending Harvard in the fall. She plans to study molecular biology and go to medical school. Eventually, she would like to be a doctor.28. President Obama has spoken with Bose because she .A. gave a TED Talk recentlyB. is captain of her swim teamC. has a large circle of friendsD. contributed

    32、to the cancer research29. According to Boses research, _helps make Cisplatin work better.A. stopping the protein from growingB. making the protein react with the drugC. using the drug more frequentlyD. destroying cancer cells timely30. From the passage, we know that .A. Boses research was supported

    33、from the startB. Bose plans to become a doctor in the futureC. Bose will study in the National Institute of Health D. Boses grandfather asked her to do cancer research31. The passage is mainly about .A. a new effective cancer treatmentB. a doctor who has a promising future C. a research on cancer dr

    34、ugsD. a girl who did research on cancer treatmentDPalaces are known for their beauty and splendor, but they offer little protection against attacks. It is easy to defend a large building, but usually these buildings are not designed with the comfort of a king in mind. When it comes to structures tha

    35、t are both beautiful and defensive, the European castle is a big success.Castles were originally built in England by the Normans in 1066. They built towers and walls to secure the land they had taken. These castles provided the Normans with a quiet and safe place. They also served as bases of operat

    36、ion for attacks. In this way castles served both defensive and offensive roles. Besides, castles served as offices for governors. Those that were socially beneath the governor would come to report affairs and express their respect. They would address problems, handle business, feast, and enjoy festi

    37、vities in castles. So castles served as social centers as well.The first castles were made from earth and wood, and they were likely to suffer from attacks by fire. Then wooden castles were gradually replaced by stone, which greatly increased the strength of these towers and walls. However, attacker

    38、s could throw flaming objects into castles through the windows or burn the wooden doors. This led to moving the windows and entrances off of the ground floor and up to the first floor to make them more difficult to access.During the Middle Ages, attacks increased in regularity, so castle defenses we

    39、re updated. Arrow-slits were added. They were small holes in the castle, which allowed defenders to fire without being hurt. Towers were built from which defenders could provide fire on both sides. The towers were connected to the castle by wooden bridges, so that if one tower fell, the rest of the

    40、castle was still easy to defend. A lot of rings of castle walls were constructed, so that even if attackers went past one wall, they would be caught on a killing ground between inner and outer walls. All of these increased the defense of castles.The end of castles can be attributed to gunpowder. Dur

    41、ing the 15th century, artillery, a kind of large guns, became powerful enough to break through stone walls. This greatly made the role of castles less effective. Though castles no longer serve their original purposes, remaining castles receive millions of visitors each year who wish to experience th

    42、e situations of ancient times.32. What was the original function of castles according to the passage?A. They served as tourist attractions.B. They were important social centers.C. They marked religious ceremonies.D. They were built for use in emergencies.33. The reason why wooden castles were replac

    43、ed by stone castles was that _.A. wooden castles took a long time to buildB. stone castles offered better defenseC. wooden castles were uncomfortableD. stone castles cost less money34. Which of the following showed an improvement in castle defenses?A. Castles were totally separated by stones.B. Arro

    44、w-slits were made in large quantities.C. Rings of walls were built to defend the towers.D. Windows and entrances were moved to the higher floor.35. What is the best title of the passage?A. Fancy Living: Learning about CastlesB. Normans: Bringing Castles to EnglandC. A History of Castles: The Rise an

    45、d Fall of CastlesD. Defending Castles: Technologies Used to Defend Castles第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How Can I Fight Laziness?Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind. 36 .

    46、 Many people always lack sleep, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few m

    47、ore hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more active method, viewing each task as a challenge they must ov

    48、ercome alone. 37 Some people fight laziness by removing the temptations that are around them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often contributes to laziness. 38 Thats to say, complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a go

    49、od dinner or a film.Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately. 39 Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may finally follow your example and per

    50、form their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people. 40 Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.A. With strong determination, you will be able t

    51、o achieve your goal.B. One way to fight laziness is to get enough sleep.C. Finally, taking exercise regularly can help you fight laziness.D. Laziness sets in when you no longer feel in charge of your own life.E. To fight family laziness, set an example.F. Knowing how to fight laziness is important.G

    52、. Create a reward system for yourself, just as parents do for a child.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。It was Mothers Day and I was shopping at the local supermarket with my five-year-old son, Tenyson. As we were 41, we realized that only minu

    53、tes earlier an 42 woman had fallen over at the entrance and hit her head on the ground. 43 was with her, but there was blood everywhere and the woman was embarrassed and clearly in shock. 44, a lot of people stopped to help out. 45 we were walking towards the scene, Tenyson became very 46 about what

    54、 had happened to the elderly couple. He 47 to me,“ Mom, its not much fun falling over in front of 48.”Seeing that there was a flower stall (摊位) at the front of the supermarket, he added, “Why shouldnt we 49 the lady a flower? It will make her feel better.” I was 50 that hed come up with this 51 idea

    55、. So we went over and told the flower seller 52 we wanted. “Just take it,” she replied. “I 53 take your money for such a wonderful 54 .”By now medical staff had arrived, and were 55 the injured woman. We gave the flower to the womans husband and I told him it was 56 my son. At that, the old man star

    56、ted crying and said, “Thank you very much.” He then turned to me, “You have a 57 son. Happy Mothers Day to you.”The man bent down and gave his wife the flower, telling her who it was from. 58 being badly hurt, the old lady looked up at Tenyson with 59 in her eyes and gave him a little 60. 41. A. sto

    57、ppingB. drivingC. moving D. leaving42. A. elderlyB. awfulC. honestD. injured43. A. The sellerB. My sonC. The crowdD. Her husband 44. A. Fortunately B. ParticularlyC. InterestinglyD. Importantly45. A. IfB. SinceC. UnlessD. While 46. A. guiltyB. curiousC. worriedD. angry 47. A. shouted B. liedC. saidD

    58、. answered48. A. no oneB. everyoneC. someoneD. anyone49. A. buyB. bringC. leaveD. lend50. A. concernedB. shockedC. puzzledD. amazed51. A. wiseB innocent.C. sweetD. crazy52. A. whichB. whatC. whenD. whether53. A. must not B. needntC. may notD. cant54. A. sceneB. deedC. flowerD. habit55. A. checking w

    59、ithB. praying forC. operating on D. looking after56. A. aboutB. toC. withD. from57. A. wonderfulB. cheerfulC. successfulD. respectful58. A. Out ofB. Regardless ofC. Thanks toD. As to59. A. pityB. hopeC. loveD. pain60. A. smileB. moneyC. ideaD. comfort 第 II卷 (非选择题, 满分50分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

    60、Robert, a great golf player, once won a tournament. After 61 (receive) the check, he walked alone to his car in the parking lot and 62 (approach) by a young woman. She congratulated him 63 his victory and then told him that her child was 64 (serious) ill and near death. She did not know how she coul

    61、d pay the doctors bills. Touched by 65 (she) story, Robert gave the check to the woman.The next week he 66 (have) lunch in a restaurant when a Professional Golf official came to his table. “The guard in the parking lot told me you met a young woman there after you won that tournament.” Robert nodded

    62、. “Well,” said the official. “I have 67 piece of bad news for you. Shes a 68 (lie). She has no sick baby and shes not even 69 (marry). She cheated you, my friend.”“You mean theres no baby 70 is dying?” said Robert.“Thats right,” said the official.“Thats the best news Ive heard all this week.” Robert

    63、 said.第四部分 写作 (共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏子符号()并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Everybody, I am delightful to talk to you about the

    64、physical exercise in our school. The following informations may give you a rough sketch.To begin with, a fabulous new stadium has been built up, what has become the new landmark in your school. Moreover, with the stadium setting up, a wide range of sports events are able to be held, of which ping-po

    65、ng, football so well as running competitions enjoy greatly popularity. As for me, Im crazy about basketball since it had been giving me strength to confront with the challenges in my life.All in all, I sincerely invite you to pay visit to our school and see for yourself.第二节 书面表达(满分25分)假如你是李华,你校英语报就“

    66、我为环保出份力”这一主题面向全校学生征稿,请按以下要点写一篇短文投稿:1. 你为环保付出的行动; 2. 校园内不良行为及建议; 3. 呼吁保护环境注意:1. 词数100左右; 2. 文中不得透露考生的真实信息; 3. 可适当增加细节,以使行文连贯。卓同教育高三入学考试英语试题答案及详解听力(1-20小题,每小题1.5分,满分30分)1-5 CABCB 6-10 ABCBC 11-15 BACCA 16-20 BAABC阅读理解(21-40小题,每小题2分,满分40分)21-25 DABCC 26-30 ADDAB 31-35 DBBDC 36-40 BDGEC完型填空(41-60小题,每小题1

    67、.5分,满分30分)41-45 DADAD46-50 CCBAD51-55 CBDBD56-60 DABCA语法填空(61-70小题,每小题1.5分,满分15分)61. receiving 62. was approached 63. on 64. seriously 65. her 66. was having 67. a 68. liar 69. married 70. who/that短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)Everybody, I am delightful to talk to you about the physical exercise in our sch

    68、ool. The following delightedinformations may give you a rough sketch.informationTo begin with, a fabulous new stadium has been built up, what has become the new landmark in your which our/myschool. Moreover, with the stadium setting up, a wide range of sports events are able to be held, of which set

    69、ping-pong, football so well as running competitions enjoy greatly popularity. As for me, Im crazy about as greatbasketball since it had been giving me strength to confront with the challenges in my life. hasAll in all, I sincerely invite you to payvisit to our school and see for yourself. a第二节 书面表达(

    70、满分25分)【参考范文】(127 words)Upon the arrival of Earth Day, I care for the environment as usual. To my relief, I have been doing much for it. It is my routine to clean the table wherever I eat. Besides, I never use plastic bags for my daily life. I also save water and electricity every day.However, some h

    71、arm done to the environment in our school pierces my heart. some students take too much food for a meal in the canteen, which is a terrible waste. Moreover, not using both sides of paper and even writing too big words on it, many students are wasting paper. Faced with it, I suggest our school enhanc

    72、es management and holds activities about protecting the environment.Living on the only Earth, act and protect it!阅读理解答案及详解:A篇【文章综述】文章介绍了世界城市纽约的剧院、音乐、艺术、饮食及独特的景观。21. D【解析】细节推理题。根据The World of Art: From Rembrandt to Picasso.中的Art(艺术)和Picasso(毕加索)可知 Rembrandt也是艺术家的名字,故选D.22. A 【解析】 细节推理题。根据最后一段The Worl

    73、d of Sights: What other city has a Statue (雕塑) of Liberty? A Rockefeller Center? Or a Bronx Zoo? Where else can you take a horse-drawn carriage through Central Park ? Only in New York !可知这些景观是纽约独有的,A项包括在内,故选A.23. B【解析】推理判断题。文章介绍了世界城市纽约的剧院、音乐、艺术、饮食及独特的景观,据此推测此种文章 应出自国外旅游指南,故选B.B篇24. C 【解析】 细节推理。根据第一段

    74、“Soon well be observing and counting owls at the state park.”和第二段“Its important for scientists to have current information about bird populations,”可推知。25. C【解析】词义猜测。根据Annie zipped up her coat and tried to keep from trembling. Luckily her gloves were in her pocket.选C。26. A【解析】细节理解。由第三段Thats certainly

    75、 a screech owl, her father whispered. Lets get a look at it. 可知选A。27. D【解析】细节理解。由最后一段She stood in wonder, shining her flashlight on the bird and studying it carefully.可知选D。C篇28. D【解析】根据第一段“He has twice publicly recognized her achievements in cancer research”可知,奥巴马两度公开 表彰Bose在癌症研究方面取得的成就,Bose也因此得到了和奥

    76、巴马一起作演说对的机会,故选D。29. A【解析】根据第五段“when she prevented this protein from growing, Cisplatin was allowed to begin destroying cancer cells once again.”可知,当蛋白质停止生长时,Bose研制的药物Cisplatin能够开始破坏癌细胞,故选A。30. B【解析】根据第三段“She reached out to various hospitals and research centers, but doctors turned down her requests”

    77、 排除A;根据最后一段“shell be attending Harvard in the fall”排除C;根据第三段“After watching her grandfather struggle with liver cancer, Bose was determined to help out in any way she could.”可知,Bose是 看到爷爷遭受肝癌的折磨之后才下定决心研究癌症的,排除D,故选B。34. D【解析】根据第一段“Shree Bose is one of the most impressive kids”和第二段“Bose recently gave

    78、a TED Talk about her work with the cancer drug Cisplatin”与倒数第二段“Boses achievements arent limited to the lab”及最 后一段“Bose is currently getting practical experience at”可知,文章主要介绍了在癌症研究方面取得成效 的一个小女孩的故事,故选D。D篇【文章综述】本文是一篇说明文,文章讲述的是城堡的历史:城堡的兴衰。32. B【解析】细节理解题。根据第二段最后一句So castles served as social centers as w

    79、ell.可知,根据短文,城堡最初 的功能是它们是重要的社会中心。故选B。33. B【解析】细节理解题。根据第三段中Then wooden castles were gradually replaced by stone, which greatly increased the strength of these towers and walls.可知木头城堡被石头城堡取代的原因是石头城堡提供了更好的防御。故选B。34. D【解析】细节理解题。根据第三段最后一句This led to moving the windows and entrances off of the ground floor

    80、 and up to the first floor to make them more difficult to access.可知,窗户和入口被移到较高的楼层显示城堡防 御有改进。故选D。35. C【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句When it comes to structures that are both beautiful and defensive, the European castle is a big success.可知,本文讲述的是城堡的历史:城堡的兴衰。故选C。听力原文:Text 1M: Whats that smell? Are you making a ch

    81、ocolate cake? I smell something differentpears?W: No, Im making chocolate banana cookies. (1) At first, I was going to use the oranges, but I think these will taste better. Text 2M: I saw you washed the car today. (2) I guess Ill bring my umbrella to work.W: Why would you do that? M: It always rains

    82、 right after you wash the car.Text 3M: I usually work out at 6:00 in the morning. (3) But sometimes, I go after dinner around 7:00. When do you go to the gym?W: My mornings are too busy. I have to wait until I get off work at 3:00 p.m. Text 4 W: This piece is too difficult for me. Can I practice an

    83、easier one at home?M: Your piano playing will improve a lot if you try to master this song. W: OK. I hope my parents wont get tired of hearing the same thing all week! (4)Text 5W: Can we eat food during the test?M: Only drinks are allowed, unless you have a medical excuse. W: I need to eat every hou

    84、r, or my blood pressure will drop. (5)Text 6M: What is the biggest holiday that your family celebrates? For my family, its the New Year.W: That is a big one for us, too. But even more important are birthdays. (6)M: Oh, why is that? W: I think my grandparents started the tradition. (6) They met and g

    85、ot married when they were older. They thought they would not be able to have children. When their first baby was born, they were so happy! They decided that every birthday for their children would be a big event. M: So that tradition passed on to your parents?W: Right. Even now, my parents take the

    86、day off work to celebrate my birthday with me. My mother cooks a special dinner, (7) and my father gives me beautiful clothes or jewelry. Text 7 W: How was your summer trip?M: It was great! My friend and I traveled throughout India. W: Sounds hot. How did you get along without studying the local lan

    87、guage? (8)M: Most people there speak English. (8) But there were some remote places in the mountains where we had to learn a few words to communicate. Usually, it was easy. One time, though, it got a little awkward. I was asking a baker for some bread, and I said “I want money” instead of “I want br

    88、ead”. The words for money and bread were so similar that I got them mixed up.W: How did the baker react?M: He looked a little scared but my friend quickly cleared up the confusion. (9) We ended up becoming friends with the guy, and he introduced us to more young people. Whenever we told the story of

    89、 our meeting, it would make everyone laugh.Text 8M: Have you been to the new Chinese market? W: No, I only shop at small, local stores. That place looks huge. M: You should really go. It has everything you could need to make your Vietnamese food, too. (10) They have imported items from several count

    90、ries. The vegetables are pretty fresh, and the meat is of good quality.W: But how are the prices?M: There are great deals, especially for dried foods. (11) I bought a 10-pound bag of rice for five dollars. And I found two pounds of special noodles for a dollar. There are hundreds of sauces in jars.

    91、I even found a Thai sauce there that I couldnt find anywhere else. I think youll be very happy with what you find at this market.W: Well, I will check it out on Monday. I wonder if they have the pho noodles that I like a lot.M: Probably. You should go on Saturday instead. Thats when they have the be

    92、st deals. (12)W: I hate crowds. Everyone will be going at that time. M: Then try Sunday morning. But I dont think the sales last all weekend. pho: 越南河粉;越南米粉Text 9W: Whats that on your face, Dad? You scared me! I thought you were someone who broke into the house! (13)M: Its mud. Its good for your ski

    93、n.W: You mean, you just went out in the backyard and picked up some mud from the ground, and then put it on your face? (13)M: No. I bought some mud online. (14) It comes from the Dead Sea in the Middle East. Do you see the color? Its a beautiful grey color because of its many minerals. The mud in th

    94、e backyard is mainly brown. (15) And the soil is black. The Dead Sea is famous for its health benefits. People go there from all over the world to swim in its water. Many companies ship the mud to people like me, who cant take a trip there. W: Does your face really feel different after you take the

    95、mud off?M: Yes, it feels my skin is many years younger. Some of my wrinkles are even going away. Do you want to try it?W: Well, Im only sixteen years old. I dont think I need to feel younger.M: But Ive noticed your face is very oily sometimes, and that other times its very dry. This mud is sure to h

    96、elp you with that. It clears up your skin and leaves your face looking bright and fresh.W: Ill try it. Ive been feeling bad about my looks lately. Maybe this will help! (16)Text 10One destination that is becoming popular with Chinese tourists is Bali. It is a beautiful island of Indonesia. There is

    97、a rainy season that is perfect for swimming. One of the main attractions is Balis diverse sea life. There are some creatures that dont exist anywhere else in the world. Visitors who dont know how to dive can take classes while theyre on vacation here. (17) The island is also home to several active v

    98、olcanoes. Many scientific groups come to study them. (18) Even though tourism is on the rise, most of the population still works in agriculture and the fishing industry. (19) Bali also has many traditional artworks. Some popular products for sale include clothing with special designs, wood sculpture

    99、s, and organic coffee. A great time to visit the island is during one of its many festivals. Since ancient times, the culture of Bali has had a lot of influence from not only Indian but also Chinese culture. Chinese New Year is widely celebrated by Indonesians who are of Chinese origin. The island of Bali has many ancient Chinese Buddhist temples that are especially good to visit during the holiday. (20)23卓同高三入学考试 第 页 共4页

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省遂宁卓同教育2021届高三上学期开学考试英语试题 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448700.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1