四川省邻水实验学校2021-2022学年高二第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省邻水实验学校2021-2022学年高二第一次月考英语试题 WORD版含解析 四川省 邻水 实验学校 2021 2022 学年 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试题本试卷分第 I 卷(选择题) 和第 II 卷(非选择题) 两部分。满分 150 分。考试用时 120 分钟, 考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。第 卷(选择题,共 90 分)二、阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答 题卡上将该项涂黑。AWe all know that regular exercise is vitally important for both a healthy mind and body. Research has shown that just five m
2、inutes of exercise in a “green space” can help people to keep mentally healthy.Lets take a look at some ways to get close to nature and make them a part of your regular exercise routine.Get on your bikeCycling is a cheap, easy and fun way to get some good exercise in the outdoors. Try leaving your c
3、ar at home and cycling to work one day, if thats possible. Or get the family together and go on a weekend bike ride. Check out the local cycle paths before you go, and plan a safe route. Make sure you take some healthy snacks with you to keep your energy levels up.Try some outdoor yogaPractising yog
4、a can be great for reducing anxiety and aiding relaxation, so why not take your yoga mat and try out some asanas (yoga postures) in the open air? Yoga is great for stretching tight muscles and increasing flexibility as well as improving mobility, control and breathing. Why not finish your practice w
5、ith some quiet meditation to further calm the mind?Go runningInstead of spending hours on the treadmill(跑步机), grab a friend and go off for a jog around your local park, or some nature trails. If you are used to running on a treadmill, you may find it harder at first, so make sure you have some good,
6、 supportive running shoes. You could also find out where your nearest Parkrun is. They are open to everyone, free, and are safe and easy to take part in.1. If you want to cycle with your family, youd better _.A. have a healthy bodyB. check the bikes carefullyC. learn some survival skillsD. make good
7、 preparations for it2. Whats the advantage of outdoor yoga according to the text?A. Getting closer to nature.B Feeling relaxed or peaceful.C. Keeping active and energetic.D. Having no effect on peoples bodies.3. What problem do some people have if they want to run around their local park?A. It takes
8、 them some time to get used to it.B. It needs some patience to continue.C. It makes them lose interest in running.D. It leads them to fall behind their friends.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了几项日常运动方式、好处和建议。【1题详解】细节理解题。根据第三段中“Check out the local cycle paths before you go, and plan a safe rout
9、e. Make sure you take some healthy snacks with you to keep your energy levels up.”在出发之前,请检查出当地的自行车道,并规划一条安全的路线。 确保随身携带一些健康的零食,以保持精力充沛。可知如果你想和家人一起骑自行车,最好为此做些准备。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第四段中“Practising yoga can be great for reducing anxiety and aiding relaxation”练习瑜伽可以减轻焦虑和放松身心。可知户外瑜伽的好处是可以让你感到轻松或平静。故选B项【3题
10、详解】推理判断题。根据最后一段中“If you are used to running on a treadmill, you may find it harder at first, so make sure you have some good, supportive running shoes.”如果你习惯在跑步机上跑步,一开始可能会觉得比较困难,因此请确保有一些好的支撑性跑鞋。意在表明如果想在当地公园里跑步,可能需要一些时间来适应。故选A项。【点睛】BObviously television has both advantages and disadvantages.In the fi
11、rst place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one. With a TV set in the family people dont have to pay for expensive seats at the theatre, the cinema, or the opera. All they have to do is to push a button or turn a switch, and they can see pla
12、ys, films, operas and shows of every kind. Some people, however, think that this is where the danger lies. The television viewers need do nothing. He does not even have to use his legs if he has a remote control. He makes no choice and exercises, no judgment. He is completely passive and has everyth
13、ing presented to him without any effort in his part.Television, it is often said, keeps one informed about current events and the latest developments in science and politics. The most distant countries and the strangest customs are brought right into ones sitting room. It could be argued that the ra
14、dio performs this service as well; but on television everything is much more living, much more real. Yet here again there is a danger. The television screen itself has a terrible, almost physical harm for us. We get so used to looking at the movements on it, so dependent on its pictures, that it beg
15、ins to control our lives. People are often heard to say that their television sets have broken down and that they have suddenly found that they have far more time to do things and that they have actually begin to talk to each other again. It makes one think, doesnt it?There are many other arguments
16、for and against television. We must realize that television itself is neither good nor bad. It is the uses that it is put to that determine its value to the society.4. What is the purpose of paragraph 1?A. To arouse the readers concernB. To introduce the theme of the whole passageC. To summarize the
17、 whole passageD. To sate the primary uses of TV5. Television, as a source of entertainment, is _.A. not very convenientB. very expensiveC. quite dangerousD. relatively cheap6. One of the most obvious advantages of TV is that _.A. it keeps us informedB. it is very cheapC. it enables us to have a rest
18、D. it controls our lives7. According to the passage, whether TV is good or not depends on _ .A. its qualityB. peoples attitude towards itC. how we use itD. its price【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讨论了电视的优点和缺点。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“Obviously television has both advantages and disadvantages.(显然
19、,电视既有优点也有缺点。)”可知,文章主要讨论的是电视的优点和缺点,由此可知,第一段的主要目的是介绍整篇文章的主题。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“In the first place, television is not only a convenient source of entertainment, but also a comparatively cheap one.(首先,电视不仅是一种方便的娱乐来源,而且相对便宜。)”可知,作为娱乐的一种来源,电视相对便宜。故选D。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“Television, it is often said,
20、keeps one informed about current events and the latest developments in science and politics.(人们常说,电视使人们了解科学和政治方面的时事和最新发展。)”可知,电视最明显的优势之一是它让我们随时了解情况。故选A。【7题详解】细节理解题。根据文章最后一段“We must realize that television itself is neither good nor bad. It is the uses that it is put to that determine its value to th
21、e society.(我们必须认识到电视本身没有好坏之分。它的用途决定了它对社会的价值。)”可知,根据文章,电视是否好取决于我们如何使用它。故选C。CThere were smiling children all the way. Clearly they knew at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway, wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towa
22、rds Penang. Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives. This is the simple village people of Malaysia. I was moved.I had always traveled to Malaysia by plane or car, so this was the first time I was on a train. I did no
23、t particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread. I looked about the train. There was not one familiar face. I sighed and sat down to read my Economics.It was not long before the train was across the Causeway and in Malaysia. Johore Baru was jus
24、t another city like Singapore, so I was tired of looking at the crowds of people as they hurried past. As we went beyond the city, I watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green. Then the first village came into sight, immediately I came alive; I decided to wave back.From t
25、hen on my journey became interesting I threw my magazines into the waste basket and decided to join in Malaysian life. Then everything came alive. The mountains seemed to speak to me. Even the trees were smiling. I stared at everything as if I was looking at it for the first time.The day passed fast
26、 and I even forgot to have my lunch until I felt hungry. I looked at my watch and was surprised that it was 3:00 pm. Soon the train pulled up at Butterworth. I looked at the people all around me. They all looked beautiful. When my uncle arrived with a smile, I threw my arms around him to give him a
27、warm hug (拥抱). I had never done this before. He seemed surprised and then his weather-beaten face warmed up with a huge smile. We walked arm in arm to his car.I looked forward to the return journey.8. The author expected the train trip to be_.A. adventurousB. pleasantC. excitingD. dull9. What did th
28、e author remember most fondly of her train trip?A. The friendly country people.B. The mountains along the way.C. The crowds of people in the streets.D. The simple lunch served on the train.10. Which of the following words can best take the place of the word “relish” in the second paragraph?A. choose
29、B. enjoyC. prepare forD. carry on11. Where was the writer going?A. Johore Baru.B. The Causeway.C. Butterworth.D. Singapore.【答案】8. D 9. A 10. B 11. C【解析】【分析】本文为记叙文。本文主要讲了作者本以为这次长途火车旅行是一次索然无味的旅行,但是当作者看到马来西亚的乡下人站在铁道旁向火车中的乘客招手并且微笑的时候,作者顿时感到旅行的有趣和奇妙,作者感觉周围的人也变漂亮了。【8题详解】推理判断题。由第二段I did not particularly re
30、lish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread(我对这次长途火车旅行并不特别感兴趣,随身带了十几本杂志,一读再读).可知,作者买了许多杂志来阅读,所以可以推断出作者预想中的这次旅行是索然无味的,故选D。【9题详解】推理判断题。由第一自然段There were smiling children all the way. Clearly they knew at what time the train passed their homes and they made it
31、their business to stand along the railway, wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards Penang. Often whole families stood outside their homes and waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives(一路上都有微笑的孩子。显然,他们知道火车什么时候经过他们家,于是他们就沿着铁路站着,向完全陌生的人挥手,在他们冲向
32、槟榔屿的时候给他们打气。常常是一家人站在家门口,挥手微笑,好像火车上的人是他们最喜欢的亲戚)可知,作者喜欢这次火车旅行,是因为非常热情友好的马来西亚乡下人,选A。【10题详解】词义猜测题。由第二段I did not particularly relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread(我对这次长途火车旅行并不特别感兴趣,随身带了十几本杂志,一读再读),可知,作者为打发这次长途火车旅行准备了许多杂志,所以作者并不是十分“喜欢”这次旅行,选项B. enjoy符合语境
33、,故选B。【11题详解】细节理解题 。根据最后一段Soon the train pulled up at Butterworth. I looked at the people all around me. They all looked beautiful. When my uncle arrived with a smile, I threw my arms around him to give him a warm hug (拥抱)(火车很快在巴特沃斯停了下来。我看着我周围的人。他们看起来都很漂亮。当叔叔微笑着来到我身边时,我张开双臂热情地拥抱他)可知,作者打算到巴特沃斯,故选C。DNO
34、T all memories are sweet. Some people spend all their lives trying to forget bad experiences. Violence and traffic accidents can leave people with terrible physical and emotional scars. Often they relive these experiences in nightmares.Now American researchers think they are close to developing a pi
35、ll, which will help people forget bad memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce ,or possibly erase(抹去),the effect of painful memories.In November, experts tested a drug on people in the US and France. The drug stops the body rele
36、asing chemicals that fix memories in the brain. So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced, not that the memories are erased.The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea, while others support it.Supporters say it coul
37、d lead to pills that prevent or treat soldiers troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories.Some memories can ruin peoples lives. They come back to you when you dont want to have them in a daydream or nightmare. They usually come with very painf
38、ul emotions, said Roger Pitman, a professor of psychiatry at Harvard Medical School. This could relieve a lot of that suffering.But those who are against the research say that changing memories is very dangerous because memories give us our identity (特质). They also help us all avoid the mistakes of
39、the past.All of us can think of bad events in our lives that were horrible at the time but make us who we are. Im not sure we want to wipe those memories out, said Rebecca Dresser, a medical ethicist.12. The passage is mainly about _.A. a new medical inventionB. a new research on the pillC. a way of
40、 erasing painful memoriesD. an argument about the research on the pill13. The drug tested on people can _ .A. cause the brain to fix memoriesB. stop people remembering bad experiencesC. prevent body producing certain chemicalsD. Wipe out the emotional effects of memories14. We can infer from the pas
41、sage that _.A. people doubt the effects of the pillsB. the pill will stop peoples bad experiencesC. taking the pill will do harm to peoples healthD. the pill has probably been produced in America15. Which of the following does Rebecca Dresser agree with?A. Some memories can ruin peoples lives.B Peop
42、le want to get rid of bad memories.C. Experiencing bad events makes us different from others.D. The pill will reduce peoples sufferings from bad memories.【答案】12. D 13. C 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇议论文。这篇文章主要讲了科学家研究一种可以让人忘记不好经历的药片,对于这种药片的影响存在着争议。【12题详解】推理判断题。根据第四段The research has caused a great deal of a
43、rgument. Some think it is a bad idea, While others support it. 可知,这项研究引起了许多争论。有些人认为这是个坏主意,而另一些人则支持。所以这篇文章主要是关于科学家研究一种药片,存在着争议,故选D。【13题详解】细节理解题。根据第三段The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain.可知这种药物可以阻止身体产生一定的化学物质。故选C。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段But those who are against the r
44、esearch say that changing memories is very dangerous because memories give us our identity (特质). They also help us all avoid the mistakes of the past. 可知,但是那些反对这项研究的人说,改变记忆是非常危险的,因为记忆赋予了我们身份。他们也帮助我们避免过去的错误。我们可以推断出人们质疑这种药物的影响,故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段All of us can think of bad events in our lives that
45、were horrible at the time but make us who we are. Im not sure we want to wipe those memories out, said Rebecca Dresser, a medical ethicist.可知,我们所有人都能想到我们生活中的糟糕事件,这些事件在当时是可怕的,但却造就了我们自己。医学伦理学家丽贝卡德雷瑟说:“我不确定我们是否想抹去这些记忆。由此判断出Rebecca Dresser同意经历坏的事情,使得我们和其他人不同,故选C。第二节(共 5 小题; 每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选
46、项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 The holiday season isnt just about shopping and gifts._16_However, holiday travel can be more expensive than the gifts. Fortunately, the following tips will help keep your travel spending under control. Plan ahead. The earlier you
47、 book your travel, from airfare to hotels, the easier it is to find good deals._17_Your best prices on airfare come when you book three weeks before the plane leaves for domestic flights. For international flights, consider booking 30 days in advance. Many experts point out that you should book trav
48、el between one month and three months out for high-traffic holidays. Book your air travel on cheaper days. Traveling by air on Tuesdays and Wednesdays often costs less than traveling on Fridays and Sundays. During the holidays, it is not just about a specific day of the week. You also need to consid
49、er the days surrounding the holiday but days immediately before and after a holiday can be expensive. One of the best ways to save is to plan your air travel on the Day of the holiday._18_Consider traveling overnight. Red-eye flights and overnight flights often cost less than those at more convenien
50、t times._19_Traveling overnight can help you avoid a night in the hotel, as well as save your money on travel to your destination. _20_You cant bring liquids with you on the airline, but you can bring sandwiches and other snacks. When you are on the road, you can buy food at local groceries to make
51、your own meals. If you are staying in a hotel long-term, consider cooking your own food, especially if you have access to a microwave.A. Bring your own food.B. Consider affordable accommodations.C. Traveling by plane is not the best choice.D. Plus, booking earlier can save you money.E. For instance,
52、 traveling on Christmas Day might be a great deal.F. A great deal of travel also takes place during this time of year.G. Other alternatives include sleeper trains, as well as overnight ferries.【答案】16. F 17. D 18. E 19. G 20. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍一些技巧,帮助你掌控旅行的费用。【16题详解】根据上文“The holiday season isnt j
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449810.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
